Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 12 tỉnh Lâm Đồng năm 2021

Mời các em cùng thử sức với Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 tỉnh Lâm Đồng năm học 2021 - 2022 với nhiều dạng bài tập hay và đáp án cụ thể. Sau đây mời các em cùng làm bài và tham khảo đáp án cuối bài nhé!

Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh 12 có đáp án gồm lượng kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh 12 học kì 1 trọng tâm giúp các em ôn tập tại nhà tại nhà hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi cuối kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh năm 2021 - 2022.

Xem thêm: Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án năm 2021 

I. Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh năm 2021

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose main stress is placed differently from the others.

Question 1: A. confide B. finish C. attract D. install

Question 2: A. existence B. vacancy C. maximum D. applicant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 3: A. contractual B. application C. category D. accompany

Question 4: A. attracted B. clapped C. sacrificed D. passed

Question 5: A. shifts B. brides C. roofs D. maps

Mark the letter A, By C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: These shoes are made from imitation leather.

A. man-made B. natural C. valuable D. expensive

Question 7: Tom studied in London last year, and he...........in the U.S. at present.

A. studies B. has studied C. will study D. is studying

Question 8: Quoc Hoc Senior High School, ...... founded in 1896, is a beautiful school in Hue.

A. which was B. that was C. which D. which is

Question 9: Many people have objected to the use of animals in ........... experiments.

A. science B. scientific C. scientist D. scientifically

Question 10: Arthur assured me that he was going to come, but he hasn't...........yet.

A. came in B. brought over C. turned up D. gone by

Question 11: .........., I'll never speak to you again.

A. If you don't apologize B. Because you don't apologize

C. Unless you don't apologize D. Had you not apologize

Question 12: There was nothing they could do ........leave the car at the roadside where it had broken down.

A. than B. instead of C. unless D. but

Question 13: She will never get used ...... on the left.

A. to drive B. for driving C. to be driven D. to driving

Question 14: Tom said that.....................

A. Ann buys a new car B. Ann has bought a new car

C. Ann had bought a new car D. Ann will buy a new car

Question 15: Britney Spears is famous.........her beautiful face and sweet voice.

A. by B. of C. about D. for

Question 16: The expansion of the factory will mean the ......... of sixty extra workers.

A. employer B. employment C. employee D. unemployment

Question 17: Maria: I'm taking my driving test tomorrow.

Sarah: ............!

A. Good luck B. Good time C. Good day D. Good chance

Question 18: A: Bob, could you do me a favor, please?

B: ......................................

A. Thank you! B. You're welcome

C. Yes, of course D. Yes, already

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19: The friend to who I want to introduce you is away this weekend.

A B C D

Question 20: When he opened the front door, he was being knocked down by the swing of an elephant's tusk.

A B C D

Question 21: For seventeen years between 1932 and 1949, Fred Allen was one of the most popular comedians on the radio.

A B C D

Question 22: Romeo and Juliet, whose parents hated each other, killed each other.

A B C D

Question 23: Tom doesn't have as many money as other students.

A B C D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions front 24 to 30.

Marian Anderson's brilliant singing career began at age six when she sang spirituals at the Union Baptist Church in her hometown of Philadelphia. She toured Europe in the 1920s, drawing vast acclaim. However, when she returned to the United States she was still barred from performing on the American operatic stage. After she was prevented from singing in Washington's segregated Constitution Hall in 1939, Eleanor Roosevelt intervened and arranged for Miss Anderson to perform at the Lincoln Memorial. A crowd of 75,000 people came to watch her sing before the Memorial. Marian Anderson's beautiful contralto voice broke down racial barriers, showing white Americans that blacks had a profound contribution to make to America's cultural life.

Eventually, in 1955, she became the first African- American singer to perform at New York's Metropolitan Opera. In her many years of touring, she had to endure a racism that forced her to enter concert halls and hotels through service entrances. Her grace under this stress showed a moral perseverance that paralleled that of the famous Martin Luther King, Jr.

Question 24. We can conclude from the passage that Marian Anderson first toured Europe instead of the United States because.......

A. it was too expensive to tour in the United States

B. she was not allowed to perform in the United States

C. she was paid more in Europe

D. there were better operatic facilities in Europe

Question 25: The word "barred" in line 4 could best be replaced by which of the following?

A. purged B. released C. overpowered D. prohibited

Question 26: The significance of Anderson's Lincoln Memorial performance was that......

A. 75,000 people came B. her contralto voice was beautiful

C. She was too young D. she was a black performer

Question 27: The phrase "broke down .... barriers" in the first paragraph means .......

A. shattered obstacles B. disclosed opportunities

C. revealed inaccuracies D. analyzed destinations

Question 28: The word "eventually" in the second parahraph could best be replaced by .........

A. sooner B. in the long run

C. at last D. recently

Question 29: According to the passage, what did Marian Anderson have in common with Martin Luther King, Jr?

A. singing in church B. a clear strong voice

C. a performance at the Lincoln Memorial D. moral perseverance

Question 30: What is NOT TRUE about Marian Anderson?

A. She had contralto voice

B. She was a black singer

C. Her singing career started after she was ten years old

D. She was the first African-American singer who performed at New York's Metropolitan Opera in 1955.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 31 to 38.

Revising for exams is not as easy as it looks. You will need to work out which routine suits you best, and often sticks to it. Some people like studying at night when it's quiet, whereas others find the early morning is a (31) ....... time to get things done. You might enjoy (32)....... to music while you revise, but this can be (33) ....... Can you really concentrate on two things at once? So think (34) ...... you turn your radio on!

Your (35)........ is also important while you are revising. This may be a more than usually stressful period of your life, when you should take extra care to eat properly. No missed meals, or junk food, or (36)........ cups of coffee! Get plenty of exercise as well. If you've got fed up with (37)...... you're doing, or find it hard to concentrate, go for a walk to clear your head. Regular exercise will help to keep your body fit and your brain working well.

Finally, you also (38).........to take time off. Go out occasionally, see your friends, make time to relax. Then you will return to your studies fresh and full of enthusiasm!

Question 31: A. best B. worse C. good D. well

Question 32: A. to listen B. listening C. listen D. having listened

Question 33: A. helpless B. helpful C. unhelpful D. helping

Question 34: A. before B. if C. unless D. after

Question 35: A. slim B. healthy C. diet D. menu

Question 36: A. worthless B. endless C. restless D. hopeless

Question 37: A. which B. who C. that D. what

Question 38: A. need B. should C. must D. may

B. PHẦN TỰ LUẬN

Part I: Rewrite each of the following sentences in such a way that it has the same meaning as the original one.

Question 1: Mary does the homework more carefully than Tom.

...........................................................................

Question 2: "Don't talk in class, Peter," the teacher said.

...........................................................................

Question 3: It was the goalkeeper that saved the match for us.

...........................................................................

Question 4: Tom started doing his homework an hour ago.

...........................................................................

Question 5: They consider Albert Einstein the greatest genius of all times.

...........................................................................

Part II: Write a paragraph (120 words) about the person you like the most in your family. You may follow the suggestions below:

  • His / her name / age
  • His / her appearance
  • His / her personalities
  • Your feelings towards him / her and why

II. Đáp án đề thi tiếng Anh 12 học kì 1 năm 2021

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose main stress is placed differently from the others.

1 - B; 2 - A;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

3 - D; 4 - A; 5 - B;

Mark the letter A, By C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6 - A; 7 - D; 8 - A; 9 - B; 10 - C;

11 - A 12 - D; 13 - D; 14 - C; 15 - D;

16 - B; 17 - A; 18 - C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

19 - A; 20 - B; 21 - B; 22 - D; 23 - B;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions front 24 to 30.

4 - B; 25 - D; 26 - D; 27 - A; 28 - C; 29 - D; 30 - C;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 31 to 38.

31 - C; 32 - B; 33 - C; 34 - A;

35 - C; 36 - B; 37 - D; 38 - A;

B. PHẦN TỰ LUẬN

Part I: Rewrite each of the following sentences in such a way that it has the same meaning as the original one.

Question 1: Mary does the homework more carefully than Tom.

Tom does the homework more carelessly than Mary.

Tom doesn't do the homework as carefully as Mary.

Question 2: "Don't talk in class, Peter," the teacher said.

The teacher told Peter not to talk in class.

Question 3: It was the goalkeeper that saved the match for us.

The peson that saved the match for us was the goalkeeper.

Question 4: Tom started doing his homework an hour ago.

Tom has done the homework for an hour.

Part II: Write a paragraph (120 words) about the person you like the most in your family. You may follow the suggestions below:

The person I admire most is my mother. I follow in her footsteps of because her love of reading and writing has had great impact on my dream of becoming a writer. She is my inspiration. She is a poet and gives me ideas for my stories. Mother always gives me guidance, encouragement and a whole lot of enjoyable things to do in my daily schoolwork! Also, if something happens that bothers me or annoys me, with a gentle voice and a smile, Mother gives me hints to solve problems myself, whatever they are. Whenever I have difficulties in writng an essay, Mother helps me to build up writing outlines and helps correct my style, encourages me to brainstorm my imagination to write short stories when I tell her my ideas and themes. On her advice, I began to write some poems about school days and they won some prizes when I was in Grade 11. Mother is really an inspiring mother-teacher who always motivates me in my school days. I really admire Mother and hope she is the source of my poetic inspiration forever. (185 words).

Trên đây là Đề thi học kì 1 tiếng Anh 12 có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã cập nhật rất nhiều đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 1 có đáp án khác như:

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 tỉnh Bắc Ninh năm học 2015 - 2016

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Lê Lợi, Thanh Hóa năm học 2015 - 2016

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Nguyễn Việt Khái, Cà Mau năm học 2015 - 2016

Đánh giá bài viết
2 12.687
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm