Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 mới Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án

Nằm trong bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 năm 2020 - 2021, Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7 Thí điểm Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình có đáp án trên VnDoc.com là tài liệu ôn thi cuối kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh mới nhất dành cho các em học sinh ôn tập và củng cố kiến thức. Sau đây mời các em học sinh cùng thử sức nhé!

* Xem thêm: Bộ 10 đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2020 - 2021

I. Listen carefully and choose the best answer (A, B or C) to complete each sentence.

1. How does Joshua go to school in Japan?

A. He takes a school bus every morning

B. He rides the subway at 8:00 AM.

C. He walks with a group of students.

2. Which item did Joshua NOT mention when talking about the things he takes to school?

A. backpack B. gym clothes C. school hat

3. What is one of the first things Joshua does when he arrives at school?

A. He practices his reading and writing.

B. He stands and bows to the teacher.

C. He puts on his gym clothes for class.

4. Where does Joshua eat lunch at school?

A. in his classroom B. in the lunchroom C. in the gymnasium

5. What time does Joshua probably get home from school most days?

A. between 1:00 PM and 2:00 PM

B. between 2:00 PM and 3:00 PM

C. between 3:00 PM and 4:00 PM

II. Find the word with the different underlined sound.

6. A. washed B. needed C. danced D. matched

7. A. obey B. key C. grey D. survey

8. A. ways B. days C. says D. stays

III. Find the word which has a different stress pattern from the others.

9. A. prefer B. finish C. complete D. begin

10. A. dangerous B. important C. enormous D. convenient

IV. Choose the correct option A, B, C, D to complete the sentences.

11. The University of Indochina . . . . . in Hanoi in 1906.

A. built B. was built C. has built D. has been built

12. Last year, we participated in . . . . . funds for street children.

A. raising B. making C. gathering D. taking

13. The doctor says my father will become ill . . . . . he stops smoking.

A. until B. when C. unless D. if

14. We . . . . . to school two years ago. Now I go to school on foot.

A. used to cycle B. cycled C. was cycling D. went

15. . . . . . the silly story, many people enjoyed the film.

A. Although B. In spite of C. However D. Nevertheless

16. A friend of . . . . . is coming to stay with me next month.

A. me B. my C. I D. mine

17. Traffic accidents can be prevented if people . . . . . the rules.

A. remember B. obey C. go after D. take care of

18. I'm sure you'll find the film . . . . .

A. amuse B. amusing C. amused D. amusement

19. Vanilla Sky . . . . . Tom Cruise, Peslelope Cruz and Cameron Diaz.

A. acts B. plays C. stars D. does

20. Give a . . . . . before you turn left or right.

A. sign B. turn C. sound D. signal

21. On Thanhksgiving, families and friends . . . . . to have a feast.

A. meet B. arrive C. gather D. appear

22. The end of the film was so . . . . .

A. moved B. moving C. move D. moveable

23. Look at the photo! You're . . . . . a horse!

A. driving B. flying C. riding D. lying

24. At 7:00 tomorrow, you . . . . . to school.

A. cycle B. will cycle C. will be cycling D. will be cycled

25. In the green future, vehicles will be powered by . . . . .

A. solar energy B. coal C. gas D. fuel

V. Read the passage and choose the correct answer.

SAFETY TIPS FOR BUS PASSENGERS

Always maintain a queue while waiting (26) . . . . . a bus. Never stand on queue on the middle of the road.

At the time of boarding a bus do not try to run or chasing the bus. Once you are inside the bus (27) . . . . . a seat and hold firmly on the handrail if you are standing.

Never try to (28) . . . . . an overcrowded bus. Avoid (29) . . . . . inside of a bus because you high-pitch noise may distract the attention of the driver and it could lead to a major (30) . . . . . accidents.

26. A. for B. to C. on D. in

27. A. hold B. take C. sit D. find

28. A. choose B. go C. wait D. board

29. A. shout B. shouting C. to shout D. shouts

30. A. road B. way C. path D. street

VI. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

31. Our teacher is always a careful driver.

Our teacher always drives . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

32. Be careful or you'll fall off your bicycle.

If you are not . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

33. My mother washed clothes by hand last year, but now she no longer does it.

My mother used . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

34. Is Shanghai the largest city in population?

Shanghai is . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , . . . . . ?

35. The film is very interesting.

I am interested . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

VII. Make questions for the underlined parts of the following sentences.

36. The flower festival is celebrated every year.

37. We always have turkey on Thanksgiving.

38. Peter went to Da Nang last month with his parents.

39. These are my brother's pictures.

40. The Elephant Race Festival will be held in Don Village next year.

ĐÁP ÁN

II. Find the word with the different underlined sound.

6 - B; 7 - B; 8 - C;

III. Find the word which has a different stress pattern from the others.

9 - B; 10 - A;

IV. Choose the correct option A, B, C, D to complete the sentences.

11 - B; 12 - A; 13 - C; 14 - A; 15 - B;

16 - A; 17 - B; 18 - B; 19 - C; 20 - D;

21 - C; 22 - B; 23 - C: 24 - C; 25 - A;

V. Read the passage and choose the correct answer.

26 - A; 27 - D; 28 - A; 29 - B; 30 - A;

VI. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

31 - Our teacher always drivers carefully.

32 - If you are not careful, you will fall off your bicycle.

33 - My mother used to wash clothes by hand last year.

34 - Shanghai is the largest city in population, isn't it?

35 - I am interested in the film.

VII. Make questions for the underlined parts of the following sentences.

36 - When is the flower festival celebrated?

37 - What do you always have on Thanksgiving?

38 - Whom did Peter go to Da nang last month with?

39 - Whose pictures are these?

40 - Where will the Elephant Race Festival be held?

Download đề thi và đáp án tại: Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 chương trình mới học kì 2 có đáp án. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đánh giá bài viết
14 13.783
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm