Đề thi học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh lớp 9 CÓ FILE NGHE

Đề thi học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh lớp 9 CÓ FILE NGHE

Đề thi học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh lớp 9 CÓ FILE NGHE sẽ giúp cho các em học sinh có thể tự học, tự ôn tập, luyện tập và tự kiểm tra đánh giá năng lực tiếp thu kiến thức, nâng cao khả năng vận dụng kiến thức Tiếng Anh của mình. Tài liệu mang tính chất tham khảo. Chúc các bạn học tốt.

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 Phòng GD-ĐT Thanh Thủy, Phú Thọ năm học 2016 - 2017 có đáp án

Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 thành phố Hà Nội năm 2016

Đề khảo sát học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 huyện Nam Trực, Nam Định năm học 2015 - 2016 có đáp án

Đề thi học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh lớp 9 Sở GD &ĐT TP. Đà Nẵng năm học 2015 - 2016 có đáp án

SECTION A: LISTENING (4ms)

I/ Match: Customers are describing a problem. What phrase completes each statement? Listen and write the correct letter. (1,0m)

A

B

A+B

1. The microwave

a. didn't work.

1 + ……..

2. The shoes

b. were poorly made

2 + ……..

3. The sweater

c. was the wrong size

3 + ……..

4. The watch

d. was broken

4 + ……..

5. The CD player

e. was the wrong color.

5 + ……..

II/ Some people are asking where items are. Listen and circle the letter A or B below each the correct picture. (1,0m)

1. A,_______ B, _________ 2. A,_______ B, _________

3. A,_______ B, _________ 4. A,_______ B, _________

III/ Listen to the interview. Complete the chart. (2,0ms)

What’s your favorite…..?

Cristina, a sport coach from Spain

Udom, a manager from Thailand

1. Time of the day

…………………..

…………………..

2. Day of the week

…………………..

…………………..

3. month

…………………..

…………………..

4. season

…………………..

…………………..

5. puplic holiday

…………………..

…………………..

SECTION B: PHONETICS, VOCABULARY AND GRAMMAR. (6ms)

I/ Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (0.5m)

1. A. ghost B. comic C. cotton D. logical

2. A. economic B. religion C. ringgit D. primary

3. A. suggest B. congratulate C. generous D. carriage

4. A. advices B. raises C. pratices D. houses

5. A. machine B. mechinery C. machanic D. machinist

II/ Choose the word that has the stress on a different syllable from the rest in each group. (0.5m)

1. A. number B. happy C. behind D. yellow

2. A. station B. hotel C. thousand D. village

3. A. income B. arrive C. depend D. police

4. A. Saturday B. favorite C. interested D. eleven

5. A. develop B. cinema C. movement D. history

III. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the sentences: (3ms)

1. - "Have a nice weekend!" - "______."

A. Do you have any plans? B. I'm going to take it easy.

C. Thanks. You too! D. Are you going anywhere?

2. Let's go somewhere else. There's ______ noise in this room.

A. too many B. too much C. many too D. much too

3. The shark ____________ him while he was padding on his surfboard

A. has attacked B. had attacked C. attacked D. was attacked

4. It's ______ far to the railway station from here.

A. too many B. too much C. many too D. much too

5. He is the first student ______ the scholarship this year

A. who win B. to win C. winning D. whose won

6. My house_________in 1986.

A. is built B. was building C. was built D. has been built

7. The doctor_________me not to stay up too late at night.

A. advised B. suggested C. insisted D. forced

8. Tomorrow we'll go to Noi Bai Airport to meet Maryam, _____comes from Malaysia.

A. who B. whom C. whose D. that

9. His house looks very large and beautiful. It is _________house.

A. a seven-room B. a seven-rooms C. seven room D. seven rooms

10. If you get up early, you_________late.

A. weren't B. wouldn't be C. aren't D. won't be

11. It's very hot today. I wish I_________on the beach now.

A. am B. was C. were D. had been

12. When he lived in the city, he_________to the theater twice a week.

A. uses to go B. has gone C. used to go D. was going

13. My father asked us_________too much time playing computer games.

A. not to spending B. did not spend

C. not to spend D. to not spent

14. Hoai can't remember the restaurant _________ she ate her favorite roasted duck.

A. which B. whose C. whom D. where

15. If I were a flower, I_________a sunflower.

A. was B. were C. will be D. would be

16. Nobody went to the party, _________?

A. does he B. do they C. didn't they D. did they

17. It is nearly 3 months_________he visited his parents.

A. while B. during C. since D. when

18. _________population is another unpleasant result we have to solve.

A. Increased B. Increasing C. The increase D. To increase

19. Mai got up late she couldn't catch the first train .

A. because B. however C. so D. but

20. "Can I give you a little more coffee?" - " __________________ "

A. No, you're welcome. B. No. Thanks.

C. Yes, you're right. D. Yes, I'm OK.

21. Robert does not have ______________ Peter does.

A. money more than B. as many money as

C. more money as D. as much money as

22. It is __________ interesting movie that he has seen up to now.

A. such a B. such an C. so D. so a

23. Last night I watched the movie Romeo and Juliet. At last they killed _____.

A. together B. each other C. themselves D. them

24. We have many well- ___________ teachers here.

A. qualification B. quality C. qualify D. qualified

25."What does your father do, Ba ? Lan asked. ________________________

A. Lan asked Ba what did his father B. Lan asked Ba his father does

C. Lan asked Ba what his father did D. Lan asked Ba does his father.

26. It is getting cold. You'd better not ___________ without a coat.

A. go out B. to go out C. going out D. have gone out.

27. Nothing will prevent him _____________ succeeding.

A. in B. at C. from D. on

28. The teacher with __________ we studied last year no longer teaches in our school.

A. who B. whom C. whose D. that

29. They made me __________ on the floor.

A. lie B. to lie C. lying D. lay

30. Did you like the book that I gave you? - _________ the novels that I've read, I enjoyed this one most.

A. for all B. all of C. of all D. from all

IV/ Use the word given in capital letters to form a word that fits in the space. (1m)

1. Vietnam is a socialist country following .......................... (SOCIETY)

2. When we arrived at the hotel, we were amazed at the ..................... hospitality of the fans. (COMPARE)

3. His health was seriously affected because he suffered from constant ................ (SLEEP)

4. The company is investing much money in modernizing and .............................. the factories. (INDUSTRY)

5. It's.............................. to have too much fat and sugar in your diet. (ADVICE)

6. We must use our natural resources ........................... (ECONOMY)

7. Life in big cities is very competitive. Its ............................. may sometimes make people stressful. (COMPETE)

8. He was too .................. to tell his teacher about the stupid mistake. (SHAME)

9. I don't find this book very ...................... . In fact, the plot is quite bad. (READ)

10. You must make a quick............................ about who wins the contest. (DECIDE)

V/ Read the text below and look carefully at each line. Some of the lines are correct, and some have a word which not should not be there. If a line is correct, put a tick (√); if a line has a word which should not be there, write the word in the space provided. The first two havew been done as an example. (1m)

WHY AM I LEARNING ENGLISH?

English is the most widely spoken language in the world 0...P...

Today. It is a quite amazing how the use of English has 00...a..

become so widespread. The English is not as easy as Esperato 1.........

which was especially written for to be as easy as possible 2..........

for people to learn, and yet the Esperato is spoken by very 3..........

few people around the world. For many people, English is not as 4..........

more beautiful a language as French but it seems too late for 5..........

French to cach up with English as an international language. 6.........

German is the a useful language if you are in business 7.........

in Europe but it is not half as easy to learn so as English, 8.........

and people say it doesn't sound as if pleasant as English. 9.........

English has become so important that it is becoming the more 10.........

and more essential to know it if you want to get a good job.

SECTION C: READING COMPREHENSION (5MS)

I/ Choose the most suitable answer A, B, C, or D to complete the following passage (1m).

THE THREAT TO THE ENVIRONMENT

Nowadays people are more and more aware that wildlife all over the world is in (1) _____ . Many (2) _____ of animals are threatened, and could easily become (3) _____ if we don’t make an effort to (4) _____ them. There are many reasons for this. In some cases, animals are (5) _____ for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, (6) _____ as parrots, are caught (7) _____ , and sold as pets. For many animals and birds, the problem is that their habitat – the place where they live –is disappearing. More land is used for farms, for houses or industry and there are fewer open (8) _____ than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them grow better crops but these chemicals pollute the environment and (9) _____ the wildlife. The most successful animals on earth – human beings – will soon be the only ones left, unless we can (10) _____ this problem.

 

 

 

 

 

Your answers:

1

A. danger

B. threat

C. problem

D. vanishing

1.

2

A. marks

B. more

C. species

D. forms

2.

3

A. disappeared

B. vanished

C. empty

D. extinct

3.

4

A. harm

B. safe

C. protect

D. serve

4.

5

A. hunted

B. chased

C. game

D. extinct

5.

6

A. like

B. such

C. or

D. where

6.

7

A. likely

B. alive

C. for life

D. for living

7.

8

A. spaces

B. air

C. up

D. parts

8.

9

A. spoil

B. harm

C. wound

D. wrong

9.

10

A. answer

B. calculate

C. solve

D. explain

10.

II/ Read the text and fill in the space with the correct word: (3ms)

TAKING IT EASY

Society has changed (1)_____ many ways (2)_____ the introduction of computers, and people’s lives at home and at the office have been affected. Most people are working for fewer hours per week than they (3)_____ to, and manufacturers and advertising agencies are becoming much (4)_____ interested in how people spend this extra leisure time. One recent report stated that, (5)_____ the number of hobbies had not increased, each hobby (6)_____ become much more specialized.

A second finding is that nowadays, many managers would (7)_____ spend time with their families (8)_____ stay late in the office every day. Home life is seen to be just as important (9)_____ working. Some companies now (10)_____ managers take their annual holidays even if they don’t want to, because this leads to (11)_____ an improvement in their performance if they have some rest.

In (12)_____ of these changes, some people are working harder than ever before. The standard of exams is getting higher, and increased competition is (13)_____ it harder to get into university than it was 20 years (14)_____. Schoolchildren and students are now having to work (15)_____ hard that in many cases they work longer hours than their parents.

Write your answers here.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

II/ Read the text and choose the best answers A, B, C or D. to the questions. (1m)

Most of the countries in the world have searched for alternative sources of energy in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products to produce electricity. Converting waste products to gases or oil is also an efficient way to dispose of waste.

Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil, shale and coal tars. But today that process has proven expensive. Other experiments are underway to harness power with giant windmills. Geothermal power heat from the earth is also being tested.

Some experts expect utility companies to revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only five percent. The oceans are another potential source of energy. Scientists are studying ways to convert the energy of ocean currents, tides, and waves to electricity. Experiments are also underway to make use of the temperature differences in ocean water to produce energy.

1. Which is the best title of the passage?

A. The use of water productions for energy

B. Efficient ways of disposing of waste

C. The search for Alternative Sources of Energy

D. New Discoveries in Geothermal Power

2. Fifty years ago one third of the electricity in the United States was provided by_________.

A. wind B. waste products C. oil D. water

3. In the second paragraph, the phrase “synthetic fuels” could be best replaced by which of the following _________.

A. biological fuels B. artificial made fuels

C. low burning fuels D. fast burning fuels

4. Which of the following is NOT mentioned in the passage as an alternative source of energy?

A. electricity B. burning of garbage

C. geothermal power D. synthetics fuels

5. According to the author, the impracticability of using coal, oil shale and coal tars as sources of energy is due to _________.

A. their being money consuming B. their being time consuming

C. the scarcity of sources D. the lack of technology

SECTION D: WRITING (5ms)

I/ Rewrite the following sentences so that they have the same meanings (2ms).

1. Lien said she was sorry she had not attended the meeting.

Lien apologized ___________________________________

2. The police think the man holding the hostages is heavily armed.

The man ________________________________________

3. It was difficult to persuade Thomas to change his mind.

I had ___________________________________________

4. Please don’t disturb me when I’m working.

I’d rather ________________________________________

5. It isn't necessary to report the work to the boss today.

You don't ________________________________________

6. He offered to help her with the heavy suitcase, which was kind.

It was __________________________________________

7. Everything went well that morning.

Nothing _________________________________________

8. Driving on the left feels strange to me.

I am not used ____________________________________

II. Build sentences based on the words given: (1m)

1. People / tend / go / countryside / weekend / have a rest.

______________________________________________

2. Life / countryside / quiet / peaceful.

______________________________________________

3. Life / countryside / today / much better / used to be / long time ago.

______________________________________________

4. Living / countryside / help / people / prolong / longevity.

______________________________________________

III. Write a letter to a friend (2ms)

This is part of a letter you received from an English friend: In your next letter, could you give me some advice? Tell me how to keep fit and healthy!

Now write a letter to this penfriend. You should write about 100 words.

The end

Đáp án gợi ý

SECTION A: LISTENING (4ms)

I/ Match: Customers are describing a problem. What phrase completes each statement? Listen and write the correct letter.

1. C

2. B

3. E

4. D

5. A

II/ Some people are asking where items are. Listen and circle the letter A or B below each the correct picture. (1,0m)

1. A

2. B

3. B

4. A

III. Listen to the interview. Complete the chart. (2,0ms)

What’s your favorite…..?

Cristina, a sport coach from Spain

Udom, a manager from Thailand

1. Time of the day

10 p.m

morning

2. Day of the week

Thursday

Friday

3. month

July

December

4. season

Spring

Winter

5. public holiday

Christmas

Thai’s New Year in April

SECTION B: PHONETICS, VOCABULARY AND GRAMMAR. (6ms)

I/ Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (0.5m)

1. A

2. D

3. A

4. B

5. A

II/ Choose the word that has the stress on a different syllable from the rest in each group. (0.5m)

1. C

2. B

3. A

4. D

5. A

III. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the sentences: (3ms)

1. C

2. B

3. C

4. B

5. B

6. C

7. A

8. A

9. A

10. C

11. C

12. C

13. C

14. D

15. D

16. D

17. C

18. B

19. C

20. B

21. D

22. C

23. D

24. D

25. C

26. A

27. C

28. B

29. A

30. B

IV/ Use the word given in capital letters to form a word that fits in the space. (1m)

1. Socialism

2. Incomparable

3. Sleeplessness

4. Industrializing

5. Inadvisable

6. Economically

7. Competition

8. Ashamed

9. Readable

10. Decision

V/ Read the text below and look carefully at each line. Some of the lines are correct, and some have a word which not should not be there. If a line is correct, put a tick (√); if a line has a word which should not be there, write the word in the space provided. The first two havew been done as an example. (1m)

1. The

2. not

3. √

4. more

5. such

6. √

7. so

8. been

9. √

10. as

SECTION C: READING COMPREHENSION (5MS)

I/ Choose the most suitable answer A, B, C, or D to complete the following passage (1m).

1. A

2. C

3. D

4. C

5. A

6. B

7. B

8. A

9. B

10. C

II/ Read the text and fill in the space with the correct word: (3ms)

1. in

2. since

3. used

4. more

5. although

6. had

7. rather

8. than

9. as

10. make

11. such

12. spite

13. making

14. ago

15. so

II/ Read the text and choose the best answers A, B, C or D. to the questions. (1m)

1. C

2. D

3. B

4. A

5. A

SECTION D: WRITING (5ms)

I/ Rewrite the following sentences so that they have the same meanings (2ms).

1. Lien apologized for not attending the meeting

2. The man holding the hostages is thought to be heavily armed

3. I had difficulty in persuading Thomas to change his mind.

4. I'd rather you didn't disturb when I'm working.

5. You don't have to report the work to the boss today

6. It was kind of him to offer to help her with the suitcase

7. Nothing went wrong that morning

8. I am not used to driving on the left

II. Build sentences based on the words given: (1m)

1. People tend to go to the countryside at the weekend to have a rest

2. Life in the countryside is quite and peaceful.

3. Life in the countryside today is much better than it used to be a long time ago.

4. Living in the countryside helps have a good health and greater longevity

Đánh giá bài viết
41 40.403
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm