2 Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án

Nhằm giúp các bạn học sinh có tài liệu ôn tập những kiến thức cơ bản, kỹ năng giải các bài tập Tiếng Anh lớp 7... nhanh nhất và chuẩn bị cho kì thi sắp tới tốt hơn, hãy tham khảo ngay bộ 2 đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 7 có đáp án được đăng tải trên VnDoc.com.

Đề thi học sinh giỏi Anh 7 có đáp án - Đề 1

I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với các các từ còn lại trong câu: (5đ)

1. A. revie B. se C. renew D. few
2. A. prove  B. remove  C. improve  D. stove
3. A. hurry  B. durian C. during  D. duty
4. A. daily  B. maize  C. dairy D. laid
5. A. character  B. chemistry C. scholar  D. chapter

II/ Chọn từ có vị trí trọng âm khác với các từ còn lại: (5đ)

1. A. concert  B. teenager C. comfortable D. cartoon
2. A. satellite  B. contestant C. similar  D. interview
3. A. banana  B. document  C. lifestyle  D. product
4. A. restaurant  B. arrival  C. neighbor D. general
5. A. altogether  B. decorate  C. delicious D. grandmother

III/ Chọn từ, cụm từ phù hợp hoàn thành các câu sau: (10đ)

1. My parents _______ me to see Ho Chi Minh’s Mausoleum last summer.

A. led

B. took

C. brought

D. directed

2. I’m sure they were _____ lies.

A. telling

B. making

C. doing

D. saying

3. I’d like to mail this letter _______ my friend in the USA.

A. for

B. with

C. to

D. up to

4. I am _______ that you and your family are well.

A. pleasant

B. pleasing

C. pleased

D. with pleasure

5. – What is the tall building over there? - __________ .

A. Yes, it is tall

B. No, it is not tall

C. Yes, it is the new library

D. It’s a new library

6. We _________ to our new house on January 1st .

A. transferred

B. got

C. removed

D. moved

7. I know how to take care _______ myself.

A. for

B. of

C. about

D. with

8. Fluoride toothpaste helps _________ tooth decay

A. prevent

B. for preventing

C. preventing

D. with preventing

9. Wear your hat. It will _______ your head.

A. protect

B. defend

C. secure

D. guarantee.

10. She added a little salt to the soup so it tasted _______

A. deliciously

B. well

C. good

D. tastefully

IV/ Điền vào chỗ trống một giới từ phù hợp: (10d)

1. In a game of singles, two players play _______ each other.

2. I’m not very fond ________ detective stories.

3. Margarine is different _______ butter.

4. His parents are very strict ______ him.

5. Many people take part _______ jogging every morning.

6. We’d like a walk instead _______ riding a bike.

7. Ba is very good _______ fixing things.

8. They study and listen to music ______ the same time.

9. _____ literature, we learn about books and write essays.

10. Will you be home _______ dinner tonight?

V/ Mỗi câu sau có 01 lỗi sai. Gạch chân và sửa sang phần ghi số: (10đ)

1. Lan plays the violin in the school’s orchestra. ____________

2. The magazines on this rack is in English. ____________

3. After the first two lessons we have a twenty- minutes break. ____________

4. After our vacation in Ha Long Bay we returned to home by bus. ____________

5. We are happy hearing that you’ve passed the final exams. ____________

6. How many times in a day do you brush your teeth? ____________

7. The dirt on vegetables can cause you sick. ____________

8. She bought some souvernirs from the shop and so was I. ____________

9. Scientists say that the life started in the ocean. ____________

10. Indonesia is one of the strongest country in badminton. ____________

VI/ Dùng đúng dạng của từ cho trong ngoặc để hoàn thành các câu sau (10đ)

1. Minh plays volleyball very __________ . (skill)

2. Last year Mr. Nam drove more ____________ than he does this year. (dangerous)

3. There are many badminton ____________ nowadays. (compete)

4. I’d like a nice ________ orange. (juice)

5. It’s very ___________ of you to give me a lift. (help)

6. There was a wide ___________ of vegetables on display (select)

7.Look at the ______________ ! what are the about. (advertise)

8. People say that “ ____________ is better than cure” (prevent)

9. The nurse needs to know Hoa’s __________ . (high)

10. Mr. Pike didn’t go to work yesterday because of his _________ . (sick)

VII/ Đọc và chọn từ, cụm từ cho trước để hoàn thành đoạn văn sau: (10đ)

Last Monday William Murphy (1) ______ a wallet on a lonely street in Montreal. He picked up the wallet and (2) ______ a ticket inside. He noticed the number on the ticket and immediately realized that (3) _____ was the winning ticket in a big competition. The price (4) _____ eight million dollas! Murphy (5) _____ the huge prize, however, he (6) _____ the ticket back to (7) _____ owner, Laviqeur. Yesterday Leviqeur got the prize and at once (8) _____ Murphy a million dollas as a reward. “I have never won a competition before”, he told the reporter. “Now I (9) ____ rich and I want (10) ______ honesty.

1. A. see B. sees C. saw D. is seeing

2. A. find B. found C. finds D. founded

3. A. it B. he C. she D. one

4. A. is B.are C. were D.was

5. A. didn’t collect B. not collect C. no collect D. wasn’t collect

6. A. take B. takes C. taking D. took

7. A. his B. their C. its D. it’s

8. A. give B. gave C. giving D. gives

9. A. becomes B. become C. is becoming D. became

10. A. reward B. to reward C. rewarding D. for rewarding.

VIII/ Đọc bài, đièn một từ phù hợp vào chỗ trống: (10 đ)

cause ; pulled ; treat ; decay ; sugar; wear ; eat ; teeth ; middle - age ; thought; 

Many people nowadays have to (1) ___________ false teeth when they are (2) _____________ . The reason is that tooth (3) __________ increases a lot. The amount of (4) ____________ on our food also increases. Doctors and dentists now know that sugar is the chief (5) ______________ of tooth decay. Eskimos’ (6) ___________ , for example, started to decay when they began to (7) ________ sweeter food. Long ago doctors didn’t not like to (8) _________ people’s teeth. Barbers and blacksmiths looked after people’s teeth and (9) __________ them out when they decayed. Some people (10) __________ toothache was a punishment from the Gods.

IX/ Viết lại những câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi; (10 đ)

1. What is Mai’s weight?

-> How ………………………………….?

2. Why isn’t this TV working now?

-> What’s …………………………………..?

3. Trung didn’t go to school last Saturday.

-> Trung was …………………………………

4. Christiano Ronaldo is a very good soccer player.

-> Christiano Ronaldo plays ……………………………….

5. My brother runs faster than me

-> I ………………………………………….

X/ Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh: (10đ)

1. Ba / go / doctor / yesterday/ because / he / awful / stomachache.

…………………………………………………………………………………….

2. I / not like / eggs / and / my brother / either.

…………………………………………………………………………………….

3. “ Balanced diet” / mean / you / eat / variety / foods / without / eat / much / anything.

………………………………………………………………………………………

4. Millions / people / catch / common cold / year.

……………………………………………………………………………………

5. Recess / yesterday / Trang / drink / some water/ and / talk / friends.

…………………………………………………………………………………….

XI/ Đặt câu hỏi cho phần gạch chân ở mỗi câu sau: (10 đ)

1. I had lunch with my friend yesterday.

…………………………………………………………………….

2. Nam visits his grandmother twice a week.

…………………………………………………………………….

3. Mrs.Lan’s children are watching TV in the living room.

……………………………………………………………………..

4. Lien didn’t go to school last Monday because she was tired.

……………………………………………………………………

5. We were at home last night.

..........................................................................................…… 

I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1 – B 2 – D 3 – A 4 – C 5 – D

II/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1 – D 2 – B 3 – A 4 – B 5 – C

III/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1- B 2 – A 3 – C 4 – C 5 – D

6 – D 7 – B 8 – A 9 – A 10 – C

IV/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1. against 2. of 3. from 4. with 5. in

6. of 7. at 8. at 9. In 10. for

V/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1. school 2. are 3. minute 4. not “to” 5. to hear

6. not “in” 7. make 8. did 9. not “the” 10. countries

VI/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1. skillfully 2. dangerously 3. competitions 4. juicy 5. helpful

6. selection 7. advertisement 8. prevention 9. height 10. sickness

VII/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1. B - saw 2. B – found 3. A – it 4. D – was 5. A – didn’t collect

6. D – took 7. C – its 8. B – gave 5. A – becomes 10. B – to reward

VIII/

1. wear 2. middle – age 3. decay 4. sugar 5. cause

6. teeth 7. eat 8. treat 9. pulled 10. thought

IX/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.

1. How heavy is Mai? / How much does Mai weigh?

2. What is the matter/ wrong with this TV?

3. Trung was absent from school last Saturday.

4. Christiano Ronaldo plays soccer very well.

5. I run more slowly than my brother (does). / I don’t run as fast as my brother (does)

X/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.

1. Ba went to the doctor yesterday because he had an awful stomachache.

2. I don’t like eggs and my brother doesn’t, either.

3. “Balanced diet” means you eat a variety of foods without eating much of anything.

4. Millions of people catch the common cold every year.

5. At recess yesterday Trang drank some water and talked with/ to her friends.

XI/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.

1. Who did you have lunch with yesterday?

2. How often does Nam visit his grandparents?

3. What are Mrs.Lan’s children doing in the living room?

4. Why didn’t Lien go to school last Monday?

Đề thi học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án - Đề 2

PART A: PHONETICS (2pts)

Section I: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.(1pt)

1. A. school B. chair C. chemistry D. character

2. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce

3. A. order B. novel C. portable D. score

4. A. coop B. cartoon C. stool D. indoors

Section II. Choose the word that has different stress from others.(1pt)

1. A. complete B. detective C. gather D. event

2. A. mixture B. allow C. affect D. disease

3. A. exit B. cushion C. turtle D. improve

4. A. museum B. useful C. cavity D. wedding

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR.(10pts)

Section I: Choose the best answer from A,B,C or D to fill in the gaps.(2pts)

1. She is staying................................her uncle and aunt's house.

A. at B. in C. with D. on

2. Their trip to Da Lat ....................wonderful.

A. was B. were C. are D. is

3. There is............................meat in the box.

A. any B. a few C. a little D. many

4. Don't forget .....................your teeth before going to bed.

A. brush B. to brush C. brushing D. not to brush

5 You ............................stay at home when you are sick.

A. had better B. should C. mustn't D. A and B

6. He doesn't like candy. I.................

A. don't too B. don't, either C. don't neither D. do so

7. I divided the sweets.....................several boys.

A. during B. between C. into D. among

8. He was only ten, but he ate........................his father did.

A. as much as B. more that C. much than D. as much than

Section II: Supply the correct tense for the verbs in brackets.(2pts)

1. My mother often (go)..............to the market every morning but she ( not go)....................there this morning.

=> .........................................................................................................

2. When (you/ have).........................the last medical check-up?

=> .........................................................................................................

3. Why ( you/ not take) ..................part in the picnic last Sunday?

=> .........................................................................................................

4. Where ( your teacher/ be)....................?

- He (explain)......................a new lesson in that class.

=> .........................................................................................................

=> .........................................................................................................

5. I (pick)...............you up at your hotel in half an hour.

=> .........................................................................................................

6. We can't go out now because it (rain) .

=> ................................................................................................

Section III: Give the correct form of the words in brackets.(2pts)

1. The noise in the city kept Hoa...................at night. (Wake)

2. In................to that, my bike tires was flat. (Add)

3. Mr. Tan has a very...............................tooth. (Pain)

4. Then, Thanh.................a pan and stir-fried the beef. (Hot)

5. Sugar is not an......................food because we need it to live. (Health)

6. Catching the common cold is..................for every body. (Please)

7. Don't worry! Your cold will last for a few days and then................ (Appear)

8. I have.................time to play than my friend. (Little)

Section IV: Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the sentence printed before it.(2pts)

1 Listening to music is more interesting than watching TV.

=> I prefer........................................................................................................

2. It isn't important for you to finish the work today.

=> You don't......................................................................................................

3. How much is this dictionary?

=> What ........................................................................................................?

4. How heavy is the chicken?

=> What...........................................................................................................?

5. Mr. Trung and Mrs. Trung type quickly .

=> Mr. Trung and Mrs. Trung..................................................................................

6. I got to work in half an hour yesterday.

=> It took ..........................................................................................................

7. My mother doesn't like coffee and tea.

=> My mother likes neither....................................................................................

8. You shouldn't eat too much candy.

=> You'd...........................................................................................................

Section V: There is a mistake in each of these sentences. Underline the mistake and then correct it. (2pts)

1. The dirt on vegetables can cause you sick .

=> ..................................................................................................................

2. Scientists say that the life started in the ocean .

=> .................................................................................................................

3. He gave up to smoke 2 years ago.

=> ...................................................................................................................

4. He is a fast runner. He runs fastly.

=> ...................................................................................................................

5. Can I lend your pencil? I'm sorry. I'm using it.

=> ...................................................................................................................

6. You should keep silently when they are working.

=> ..................................................................................................................

7. How many times in a day do you brush your teeth ?

=> ...................................................................................................................

8. Long is worried because he has see the dentist.

=> ...................................................................................................................

PART C: READING.( 4pts)

Section I: Read the following story and write true (T) or false (F). (1.5pts)

When Dave was young, he played a lot of games, and he was thin and strong, but when he was forty-five, he began to get fat and slow. He was not able to breathe as well as before, and when he walked rather fast, his heart beat painfully.

He did not do anything about this for a long time, but finally he became anxious and went to see a doctor, and the doctor sent him to a hospital. Another young doctor examined him there and said, " I don't want to mislead you, Mr. Dave. You are very ill, and I believe that you are unlikely to live much longer. Would you like me to arrange for anybody to come and see you before you die?

Dave thought for a few seconds and then he answered, "I'd like another doctor to come and see me".

Your answers:

1. Dave was fat and slow until he was forty five.

2. As soon as Dave had trouble in breathing and walking, he went to see a doctor.

3. Dave was afraid he was ill.

4. The young doctor thought Dave was going to die soon.

5. He wanted to see another doctor, first.

6. Dave did not trust the young doctor.

Section II: Read the passage and write ONE suitable word for each space. (2.5pts)

Many people nowadays have to wear false teeth when they was middle-aged.

Since the beginning of this century,(1)..................decay has greatly increased. The amount(2) ..................sugar in our food has also increased Doctors and dentists now know that(3)..........................is the chief cause of tooth(4) ................ Eskimos' teeth, for example, started to(5)..........when they began to eat sweet(6)..................

Long ago doctors did not like(7).........treat people's teeth. Barbers and blacksmiths(8)................after people's teeth and pulled them(9)............ when they decayed. Some people thought(10)..................................was a punishment from the gods.

PART D: READING.( 4pts)

Section I: Using the givens words to write a passage. (2pts)

Dung/ go/ Nha Trang/ family/ vacation/ last month//. She/ stay/ hotel/ side/ beach//. In the early morning/ she/ go/ sea/ swim/an hour//. Then/ she/ breakfast/ food stall/ beach/ enjoy/ fresh air/ morning//. Afternoon/ she/ take/ photos/ sights//. She/ stay/ Nha Trang/ four days/ took/ nice photos//. She/ also/ buy/ postcards/ souvenirs/ friends//. It/ be/ great vacation/ because/ she/ have/fun.

..........................................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................

Section II: Write a passage about 150 words to describe the activities at recess (2pts)

..........................................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................

Đáp án

PART A: PHONETICS (2pts)

Section I: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others. (1pt) (0.25x4=1pt)

1. B 2. C 3. B 4. D

Section II. Choose the word that has different stress from others. (1pt) (0.25x4=1pt)

1. C 2. A 3. D 4. A

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR.(10pts)

Section I: Choose the best answer from A,B,C or D to fill in the gaps.(2pts) (0.25x8=2pts)

1. A 2. D 3. C 4. B

5. D 6. B 7. D 8. A

Section II: Supply the correct tense for the verbs in brackets. (2pts) (0.25x8=2pts)

1. My mother often goes to the market every morning but she doesn't go there this morning.

2. When did you have the last medical check-up?

3. Why didn't you take part in the picnic last Sunday?

4. Where is your teacher?

- He is explaining a new lesson in that class.

5. I will pick you up at your hotel in half an hour.

6 We can't go out now because it is raining

Section III: Give the correct form of the words in brackets.(2pts) (0.25x8=2pts)

1. awake 2. addition 3. painful 4. heated

5. unhealthy 6. unpleasant 7. disappear 8. less

Section IV: Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the sentence printed before it.(2pts) (0.25x8=2pts)

1. I prefer listening to music to watching TV.

2. You don't have/need to finish the work today.

3. What is the price of this dictionary?

4. What is the weight of chicken?/ What is the chicken's weight?

5. Mr. Trung and Mrs are quick typists .

6. It took me half an hour to get to work yesterday .

7. My mother likes neither coffee nor tea .

8. You'd better not eat too much candy.

Section V: There is a mistake in each of these sentences. Underline the mistake and then correct it.(2pts) (0.25x8=2pts)

1. The dirt on vegetables can make you sick.

2. Scientists say that life started in the ocean.

3. He gave up smoking 2 years ago.

4. He is a fast runner. He runs fast.

5. Can I borrow your pencil? I'm sorry. I'm using it.

6. You should keep silent when they are working.

7. How many times a day do you brush your teeth?

8. Long is worried because he has to see the dentist.

PART C: READING.( 4pts)

Section I: Read the following story and write true(T) or false(F). (1.5pts) (0.25x6=1.5pts)

1. F 2. F 3. T 4. T 5. F 6. T

Section II: Read the passage and write ONE suitable word for each space.(2.5pts)

Your answers: (0,25x10=2.5pts)

1. tooth 2.of 3. sugar 4. decay 5. decay

6. food 7. to 8. looked 9. out 10. toothache

PART D: READING.( 4pts)

Section I: Using the givens words to write a passage. (0,25x8=2pts)

Dung went to Nha Trang with her family on vacation last week. She stayed at a hotel on the side of the beach. In the early morning, she went to the sea and swam for an hour. Then she had breakfast in the food stall on the beach to enjoy fresh air in the morning. In the afternoon, she took some photos of the sights. She stayed in Nha Trang for four days and took of a lot of nice photos. She also bought some postcards and souvenirs for her friends. It was a great vacation because she had a lot of fun.

Section II: Write a passage about 150 words to describe the activities at recess. (2pts)

- Vocabulary: 0,5 - meaning: 0,5

- Grammar: 0,5 - logical: 0,5

Trên đây là 2 Đề thi tiếng Anh học sinh giỏi lớp 7 có đáp án. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đánh giá bài viết
445 251.489
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm