2 Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án

2 Đề học sinh giỏi tiếng Anh lớp 7 có đáp án

Mời các bạn học sinh khảo miễn phí Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án có trên VnDoc.com. Hoàn thành đề thi này sẽ giúp khả năng học tiếng Anh của chúng mình khá lên đó. Các bạn làm xong nhớ đối chiếu với đáp án ở cuối bài nhé!

Đề thi học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án - Đề số 1

I. Find the word which is pronounced differently in the part underlined.

1. a. trouble b. flu  c. tooth  d. shoe
2. a. warm b. thought c. go d. saw
3. a. break b. weight  c. plane  d. said
4. a. lived b. buy  c. wine  d. fine
5. a. si b. feet c. in d. if

II. Choose a, b, c or d to complete the following sentences .

1. My sisiter will have a ........... Course of English next month.

a. two month,

b. two – months

c. two – month.

d. second - month

2. To prepare his .............. works , he spent his while days in his library.

a. science

b. scientific

c. scientist

d. sciences

3. The less we study , the ................. we are

a. worse

b. bad

c. well

d. good

4. After the summer holiday, the children all looked................

a. health

b. healthy

c. healthful

d. healthily.

5. The person................ he works with like him very much.

a. who

b. whom

c. whose

d. which.

6. Football........................... all over the world.

a. plays

b. is playing

c. is played

d. played

7. I know .................... she has gone for holiday.

a. when

b. where

c. why

d. which.

8. Come here and sit ..................... me

a. besides

b. beside

c. between

d. among.

9.Andrew came to the party .............he hadn't been invited.

a. although

b. despite

c. incase

d. even

10.It was Sunday ........... shop was open, all the others were closed.

a. One

b. a

c. An

d. Some

III. Fill each gap in the sentences with a suitable preposition.

1. The teacher divided the class ........................ two groups.

2. I apologized ........................... Mary for the misunderstanding.

3. Look ..................... these flowers . Aren’t they pretty?

4. I like the picture hanging .......................... the wall .......................the kitchen

5. Tom’s parents was disappointed ............... him because he failed the final test.

6. My present job isn’t wonderful, but I prefer it ................. what I did before.

7. The plan flew ………. The clouds to avoid the storm.

8.The people next door are furious … us … making so much noise last night .

IV. Give the correct form of the word in the bracket.

1 .Almost every country in the world is the a member of this........ (organize)

2.The 22nd SEA GAMES were great ................. (succeed).

3. How ...................this man is ! (danger )

4. You are very ................from your brother . (differ)

5. We can see many .................on T.V everyday. (advertise )

6.Is it possible to .........between a hobby and an interest? (distinct)

7.It was a long, slow film. I nearly died of.................. (bore)

8.On a ........day we receive about fifty letters. (type)

9.Freedom of...........is one of the fundamental rights. (speak)

10.The duty of the police is the .....of law and order. (maintain )

V. Find out the mistake in four parts underlined of each sentence .

1. There's a (A) new (B) Oriental restaurant in town (C), isn't it (D)?

2. Nam seldom pays his bills (A) on time (B), and his (C) brother does too (D).

3. Mai didnt go (A) to the zoo with her friends (B) last Sunday because (C) her sickness (D)

4. The water (A) and land around (B) the chemical (C) factory are serious (D) polluted.

5. Our neighbor (A) will look for (B) the garden when (C) we go on (D) holiday.

VI. Use the following sets of words and phrases to write complete sentences.

1. Look! / sun / set / mountains

2. I/ wait/ half an hour/ but she/ not come.

3. If I/ be/ him / I / choose/ English / learn

4. In/ end/ I decide/ not buy / dictionary / because/ too expensive

5. This video film / so interesting / I / see /twice.

VII. Give the correct tense of the verb in the parentheses .

1. We couldn’t risk ( leave)............... him alone.

2. I’m sitting in class right now. I (sit) .............. in class at this time yesterday.

3. I’m sure you will have forgotten me by the time I (be) ......... back in five years.

4. Up to now, our teacher ( give ) .............. our class five tests.

5. Trung is used to ( get ) ................ up early every morning.

6. If you ( smoke ) ........... less, you would have much more money . But I don’t think you will.

7. What shouldn’t the children ( drink ) ................... ?

8. Tom’d rather ( be) ................. early than late.

9. I knew him when I ( be ) ................ a child.

10. I can’t go with you as I ( not finish ) ................ my work.

VIII. Fill in each blank with the most suitable word to complete the text.

The Browns live in the countryside. Last week when they came up to London, they …1… their times in seeing as much as …2… . Mrs Brown was most interested in stores, especially in Oxford Street, and bought some of …3… things which she could not find in the shops in the countryside. Their two children, George and Susan, …4… had never been to London before, were surprised …5… the crowds everywhere. They enjoyed travelling on the underground and going down the moving stairs …6… lead to the platforms.

One day they went to Hyde Park and walked along on the grass to Kensington Garden …7… the bright autunm sunshine. It was very quiet here. Only …8… noise from the streets reminded them that they were still in a city. The …9… of the tall trees were turning red, brown and yellow, birds were …10… about, sheep …11… eating the grass, there were …12… of flowers, and ducks were swimming about on the Round Pond. George, …13… hobby was planes and boats, was very much interested in the model boats which boys were sailing …14… the Pond.

Before the end of the week they had seen a great …15… . They hoped, however, to see more of London on their next visit.

IX. Rewrite the following sentences with suggested words.

1. It’s such a pity your sister can’t come as well.

If only............

2. The house seemed to have been occupied for several months.

It looked...........

3. He was so tired that he fell asleep before the end of the film.

He was too.……………………………….......

4. Everyone heard about the accident before I did.

I was the.......………………………………….

5. Keeping the environment clean is very important.

It’s………………………………………….…

6. He didn’t attend the seminar simply because he was not informed.

If...........…………………………………….....

7. Although I’m short of money, I’ll lend you some.

In spite of ……………………………………….

8. “Don’t swim out too far, boys” I said.

I warned..........…………………………….....

9. She forgot to add salt, so the food was tasteless.

If she hadn’t forgotten ......……………............

10. What a shame you didn’t tell me earlier.

If only...........……………………………….....

ĐÁP ÁN

I. Find the word which is pronounced differently in the part underlined.

1. a 3. d 5. b

2. c 4. a

II.Choose a, b, c or d to complete the following sentences

1. c 2. b 3. a 4. b 5. d

6. c 7. b 8. b 9. a 10. a

III. Fill each gap in the sentences with a suitable preposition

1. into 3. at 5. in

2. to 4. on – in 6. to 7. above 8. with - for

IV. Give the correct form of the word in the bracket.

1. organization 2. success 3 . dangerous 4. different

5.advertisement 6. distinguish 7. boredom 8. typical

9. speech 10. maintainance

V. Find out the mistake in each sentence

1. D 2. D 3. C 4. D 5. B

VI. Use the following sets of words and phrases to write complete sentences.

1. Look! The sun is setting behind the mountains

2. I have been waiting for her for half an hour but she hasn’t come (yet).

3. If I were him , I would choose English to learn.

4. In the end, I decided not to buy that (the) dictionary because it was too expensive.

5. This video film is so interesting that I have seen it twice.

VII. Give the correct tense of the verb in the parentheses.

1. leaving 6. smoked

2. was sitting 7. drink

3. am 8. be

4. has given 9. was

5. getting 10. haven’t finished

VIII. Fill in each blank with the most suitable word to complete the text.

1. spent 6. which 11. were

2. possible 7. in 12. lots

3. the 8. the 13. whose

4. who 9. leaves 14. on

5. at (by) 10. flying 15. deal

IX. Rewrite the following sentences with suggested words. 

1) If only your sister could come as well.

2) It looked as if / though the house had been occupied for several months.

3) He was too tired to stay awake until the end of the film.

4) I was the last person to know about the accident.

5) It’s very important to keep the environment clean.

6) If he had been informed, he would have attended the seminar.

7.In spite of being short of money, I’ll lend you some.

8) I warned the boys not to swim out too far.

9) If she hadn’t forgotten to add salt, the food wouldn’t have been tasteless.

10) If only you had told me earlier.

Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 7 có đáp án - Đề số 2

I. Chọn từ có cách phát âm khác với các từ còn lại ở phần gạch chân. (1m)

1. a. raised

b. practised

c. talked

d. liked

2. a. catch

b. chat

c. watch

d. chemistry

3. a. weight

b. height

c. eight

d. ate

4. a. see

b. sit

c. sauce

d. pleasure

5. a. age

b. gate

c. guest

d. girl

6. a. hour

b. horrible

c. here

d. hundred

7. a. oranges

b. washes

c. watches

d. stores

8. a. sound

b. house

c. should

d. scout

9. a. early

b. first

c. near

d. learn

10. a. spoon

b. food

c. noon

d. flood

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc. (2ms)

1. When my brother and I (be).....................................................children, we (have).........................................................two cats and a dog.

2. It's 8.00 now. We (learn).............................................................math.

At 9.00, we (have).........................................................a history class.

3. Lien's brother is an architect but he (not work).............................at the moment.

4. How much it (cost)......................................... to mail a letter to England?

5. We are decorating our house because we (have).......................a birthday party tonight.

6. They (travel).................................................to the USA next month

7. Would you like me (help)..............................you with your homework tonight?

8. My sister gets used to (go).....................................out on Saturday nights.

III. Chọn đáp án đúng để hoàn thành các câu sau. (1,5ms)

1. Playing chess after dinner sounds...................... to me.

A. boring B. bored C. boringly D. boredom

2. We may know the land very well, but we know very................. about the oceans.

A. few B. little C. much D. a little

3. I received a letter....................my friend yesterday.

A. from B. by C. on D. at

4. As a child, he............................ his parents.

A. ought obey B. ought obeying C. ought to obey D. ought to obeying

5. She needed..................................these postcards to her friends.

A. to send B. sending C. sent D. sends

6. Hung and his brother............................. at home yesterday.

A. didn't are B. wasn't C. weren't D. not were

7. She talked to her friends.............................her vacation in da lat.

A. about B. on C. with D. for

8. He caused an accident because he was driving too...........................

A. fastly B. fast C. very fast D. much fast

9. Of all the students in my class, Nam is............................

A. tallest B. taller C. tall D. the tallest

10........................... my next birthday.

A. I am 14 on B. I will be 14th C. I will be 14 on D. I am going to be 14 on

11. Are there........................ for me this morning?

A. any letters B. Letter C. any letter D. some letters

12. My father is a......................... football player.

A. skill B. skilled C. skillfully D. skillful

13. My sister doesn't want to drink coffee,and.........................

A. I do either B. I do, too C. so do I D. neither do I

14. Tuan is a good student. He always answers the teacher's questions.........

A. quick B. quickly C. too quick D. very quick

15. Living in the city is.......................than in the countryside.

A. more noisy B. noisier C. noisyer D. less noisy

IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. (1m)

1. My sister has a big.....................................................of stamps. (Collect)

2. My favorite subject at school is physical........................................ (educate)

3. The most popular............................................at recess is talking. (act)

4. What a......................................................................picture! (wonder)

5. I live in a........................................................house by the sea. (Love)

6. My friend and I write to each other.............................................. (regular)

7. Guitar is a..............................................................instrument. (music)

8. I have............................................time to play than my friends do. (little)

9. You should do morning exercises to have a.................................body. (health)

10. Where is the.............................................................restaurant? (near)

V. Tìm và khoanh tròn lỗi sai trong mỗi câu sau. (1m)

Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án

VI. Viết lại câu sau sao cho ý nghĩa không đổi bắt đầu với từ đã cho. (2ms)

1. Do you have a cheaper computer than this?.

Is this...........................................................................................?

2. The new refrigerator is bigger than the old one.

The old refrigerator............................................................................

3. She is a good badminton player.

She plays..........................................................................................

4. My brother likes playing soccer better than watching TV.

My brother prefers..............................................................................

5. We have a two-month summer vacation.

Our summer vacation lasts....................................................................

6. You shouldn't go there alone.

You had.....................................................................................

7. What is you daughter's age, Mrs Nga?

How........................................................................................?

8. I spend two hours doing my washing every day.

It takes........................................................................................

VII. Đọc đoạn văn sau.

A. Chọn từ thích hợp cho sẵn và điền vào chỗ trống, có 1 từ thừa (0,5ms)

becomes, events, live, programs, broadcasts, much

Nowadays, television 1................................ very popular. Both old and young people enjoy watching it very 2.................................... TV programs attract millions of viewers all around the world. In addition to the news, TV stations also broadcast many interesting 3................................... such as sports, music, cartoons,wildlife, popular science, reports, contests, movies, etc.

At present, people can enjoy a 4............................. program on TV. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening. In our country, we often watch live TV programs of important 5.................................. and international football matches.

B. Trả lời các câu hỏi sau.(1m)

1. Who enjoy watching television?

.......................................................................................................

2. What program helps us see events at the same time as they are happening?

...........................................................................................................

3. What do we often watch in our country?

.....................................................................................................

4. Do you have a television set at home?

......................................................................................................

5. Which programs on TV do you like watching?

....................................................................................................

ĐÁP ÁN

I. (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Đáp án

a

d

b

d

a

a

d

c

c

d

II. (2ms) Mỗi động từ đúng được 0,2 điểm

1. were/ had 2. are learning/ will have 3. isn't working 4. does it cost 5. are going to have 6. will travel 7. to help 8. going

III.(1,5ms) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Đáp án

A

B

A

C

A

C

A

B

D

C

A

D

D

D

B

IV. (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1. collection 2. education 3. activity 4. wonderful 5. lovely

6. regularly 7. musical 8. less 9. healthy 10. nearest

V. (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Đáp án

C

A

B

B

D

C

A

C

D

D

VI. (2ms) Mỗi câu đúng được 0,2 điểm

1. Is this the cheapest computer you have?

2. The old refrigerator is smaller than the new one

3. She plays badminton well.

4. My brother prefers playing soccer to watching TV

5. Our summer vacation lasts two months

6. You had better not go there alone

7. How old is your daughter, Mrs Nga?

8. It takes me two hours to do my washing every day.

VII. A. (0,5ms) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1. becomes 2. much 3. programs 4. live 5. events

B. (1m) Mỗi câu đúng được 0,2 điểm

1. Both old and young people enjoy watching TV.

2. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening

3. We often watch live TV programs of important events and international football matches.

4. Ss' answers

5. Ss' answers

Ngoài Bộ 2 Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án - Đề 1, các bạn có thể tham khảo thêm nhiều tài liệu học tập Tiếng Anh 7 khác trên VnDoc.com như: Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến, Giải bài tập Tiếng Anh lớp 7,.. để học tốt môn tiếng Anh hơn. Chúc các bạn học tốt.

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đánh giá bài viết
74 68.480
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm