Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 4

Đề khảo sát chất lượng môn Anh lớp 7

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục lớp 7 môn tiếng Anh 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ Văn 7. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. A. clean

B. disease

C. mean

D. nuclear

2. A. consumption

B. solution

C. question

D. population

3. A. slum

B. nutrition

C. abundant

D. hunger

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. A. footprint

B. wealthy

C. pollute

D. healthcare

2. A. accommodate

B. overcrowded

C. malnutrition

D. population

Exercise 3: Choose the correct answer

1. My sister hates rock music, and she hates rap _________.

A. either

B. also

C. neither

D. too

2. Thousands of Vietnamese scholars graduated _________ the Imperial Academy.

A. from

B. in

C. for

D. under

3. The soup ______ while she was on the phone

A. isn’t overcooked

B. was overcooked

C. overcooked

D. is overcooked

4. Maths _____ as one of the main curriculum subjects in Vietnam

A. were taught

B. teaches

C. are taught

D. is taught

5. Overcrowded places have a lot of problems,_________?

A. doesn’t it

B. have they

C. don’t they

D. does they

6. If we go on __________ electricity, we will have to pay a lot next month.

A. turning on

B. widened

C. wasting

D. increasing

7. The Temple of Literature is one of the best ______ places in Vietnam.

A. culture

B. cultural

C. culturally

D. culturing

8. John doesn’t drink much coffee. He drinks ________ coffee than his friends do.

A. more

B. less

C. fewer

D. little

9. _____________home is located downtown, so it’s close to my work.

A. Mine

B. Ours

C. Our

D. We

10. Wind power is the most promising _________ source of energy.

A. non-renewable

B. natural

C. limited

D. alternative

Exercise 4: Write the correct form or tense of verbs in brackets.

1. At this time tomorrow, we ___________ (visit) Dharavi slum in Mumbai.

2. No one ___________ (want) to be homeless-it's dangerous and stressful

3. The Dharavi slum ___________ (found) in 1883 during the British colonial era.

4. City governments need ___________ (find) a solution to reduce traffic jams

5. They don't mind ___________ (help) the people who are in need.

Exercise 5: Write the correct form of the words in brackets

1. Today, we suffer from a population ___________. (explode)

2. Jakarta is the most ___________ city in Southeast Asia. (populate)

3. The policeman ordered the ___________ to drop his weapon. (crime)

4. Approximately one-third of Dhaka's residents live in___________ . (poor)

5. The population ___________ of Vietnam is 293 people per square kilometer. (dense)

Exercise 6: Choose the correct answers to complete the passage.

Is life (1) ______ in cities? Probably not. Many people find that the city of their dreams has become a nightmare. Population (2) ______ is causing unbelievable overcrowding. This overcrowding (3) _____ many serious problems: traffic, pollution, sickness, and crime. There isn't enough water, transportation, or housing. Perhaps, most serious (4) _____ all, there aren't enough jobs. One-third to one-half of the people in many cities in developing nations cannot find work or can find only (5) _____ jobs. Millions of these people are hungry, homeless, sick and afraid. The crisis is worsening (6) ______; that is, this time of danger and difficulty is becoming more horrible every day. Population (7) _____ tell us that by the year 2025, the population in cities in developing nations will increase to four times (8) _____ present size.

1. A. good

B. better

C. best

D. gooder

2. A. density

B. exploit

C. decline

D. growth

3. A. causes

B. makes

C. forms

D. solves

4. A. of

B. for

C. at

D. in

5. A. permanent

B. well-paid

C. part-time

D. full-time

6. A. yearly

B. monthly

C. daily

D. weekly

7. A. teachers

B. experts

C. tellers

D. reporters

8. A. their

B. theirs

C. it’s

D. its

Exercise 7: Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one

1. People will use flying cars to travel across the globe some day.

Flying cars ___________________________________________

2. Developing countries have more population problems than developed countries.

Developed countries ___________________________________

3. Veronica is one of my good friends.

Veronica is a _________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi KSCL đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. D

2. C

3. B

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. C

2. A

Exercise 3: Choose the correct answer

1. D

2. A

3. B

4. D

5. C

6. C

7. B

8. B

9. C

10. D

Exercise 4: Write the correct form or tense of verbs in brackets.

1. At this time tomorrow, we ____will be visiting___ (visit) Dharavi slum in Mumbai.

2. No one _____wants_____ (want) to be homeless-it's dangerous and stressful

3. The Dharavi slum _____was founded____ (found) in 1883 during the British colonial era.

4. City governments need _____to find___ (find) a solution to reduce traffic jams

5. They don't mind _____helping____ (help) the people who are in need.

Exercise 5: Write the correct form of the words in brackets

1. Today, we suffer from a population _____explosion______. (explode)

2. Jakarta is the most _____populated______ city in Southeast Asia. (populate)

3. The policeman ordered the _____criminal______ to drop his weapon. (crime)

4. Approximately one-third of Dhaka's residents live in_____poverty______ . (poor)

5. The population __density__ of Vietnam is 293 people per square kilometer. (dense)

Exercise 6: Choose the correct answers to complete the passage.

1. B

2. D

3. A

4. A

5. C

6. C

7. B

8. D

Exercise 7: Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one

1. Flying cars will be used to travel across the globe some day.

2. Developed countries have fewer population problems than developing countries.

3. Veronica is a good friend of mine.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 7 hay như Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 3, Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 2 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 176
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm