Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - 2021 - Đề 2

Đề khảo sát chất lượng môn Anh lớp 7

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục lớp 7 môn tiếng Anh 7 đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 3 NEW

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ Văn 7. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. neighbour

B. favourite

C. culture

D. tourist

2. A. hobby

B. hour

C. hotel

D. hot

Exercise 2: Choose the word whose stress is different from the others

1. A. excellent

B. marvelous

C. familiar

D. similar

2. A. musician

B. scientist

C. energy

D. biogas

3. A. abundant

B. wonderful

C. convenient

D. important

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A _______ is a place where we go to buy stamps or send letters.

A. library

B. post office

C. cinema

D. school

2. It is ______ to live far from the market and the supermarket

A. easy

B. inconvenient

C. convenient

D. comfortable

3. Which city is________: Ha Noi or Ho Chi Minh City?

A. large

B. larger

C. largest

D. the largest

4. You ______ travel alone to the mountain. Always go in a group.

A. must

B. mustn't

C. do

D. don't

5. Students _______ copy their classmates' work.

A. should

B. shouldn't

C. must

D. not

6. People in many countries in the world often wear their ______ clothes on the New Year Day.

A. traditional

B. tradition

C. ordinary

D. summer

7. January 1st is a day when people in Europe and America ______ New Year.

A. see

B. remember

C. celebrate

D. spend

8. Do you think the________time to plant trees is spring?

A. good

B. better

C. best

D. well

9. Many foreign visitors come to Ha Long Bay because of its natural ________.

A. beauty

B. beautiful

C. pretty

D. wonder

10. New Year is one of four important ______ in the United States.

A. parties

B. events

C. festivals

D. celebration

Exercise 4: Reading the passage, and answer the questions.

Today, there is a TV set in nearly every home. People watch television every day, and some people watch it from morning until night. Americans watch television about 35 hours a week. But is television good or bad for you? People have different answers. Some say that there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible and people don't get any exercise because they only sit and watch TV. Others think that TV programs bring news from around the world, help you learn many useful things, especially children. Thanks lo television, people learn about life in other countries, and it helps people relax after a long day of hard work.

1. Is television very popular nowadays? Why?

_____________________________

2. How many hours do Americans watch TV a day?

_____________________________

3. Why don't some people like watching television?

_____________________________

4. What does television bring to you?

_____________________________

5. What do you learn from television?

_____________________________

Exercise 5: Complete the short conversations. Choose the correct answer

1. "I enjoy playing tennis."

A. - "I don't like reading."

B. - "Where do you play?"

C. - "In the afternoons."

2. "It's sunny today."

A. - "I like camping."

B. - "How much is the ticket?"

C. - "Yes. Do you want to go to the beach?"

3. "I love football."

A. - "What's your favourite team?"

B. - "Do you like football?"

C. - "I'm watching a match."

Exercise 6: Reorder these words to make correct sentences

1. usually/ his/ swimming/ with/ friends/ He/ goes.

__________________________

2. sailing/ my house/ my classmate Nam/ on the river/ last summer/ went/ with/ I/ near.

__________________________

3. your eyes/ swimming/ should/ when/ goggles/ you/ you/ go/ wear/ to protect

__________________________

Exercise 7: Rewrite the following sentences without changing meaning

1. My father thinks Brazil has a football team better than any other football teams in the world.

My father thinks Brazil has___________.

2. New York is more exciting than any other cities in the world.

New York is ____________________.

3. Nha Trang attracts lots of tourists. It has clean and beautiful beaches.

Because ______________________.

-The end-

Đáp án đề thi KSCL đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. D

2. B

Exercise 2: Choose the word whose stress is different from the others

1. C

2. A

3. B

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. C

3. B

4. B

5. B

6. A

7. C

8. C

9. D

10. C

Exercise 4: Reading the passage, and answer the questions

1. Yes, it is. Because there is a TV set in nearly every home.

2. Americans watch television about 5 hours a week

3. Because there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible, and people don’t get any exercise.

4. It brings news from around the world.

5. We can learn about life in other countries, and many other useful things.

Exercise 5: Complete the short conversations. Choose the correct answer

1. C

2. C

3. A

Exercise 6: Reorder these words to make correct sentences

1. He usually goes swimming with his friends.

2. I went sailing with my classmate Nam on the river near my house last summer.

3. When you go swimming, you should wear goggles to protect your eyes.

Exercise 7: Rewrite the following sentences without changing meaning

1. My father thinks Brazil has the best football team in the world.

2. New York is the most exciting city in the world.

3. Because Nha Trang has clean and beautiful beaches, it attracts lots of tourists.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 7 hay như Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 1 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 719
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm