Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 5

Đề khảo sát chất lượng môn Anh lớp 7

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 5 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục lớp 7 môn tiếng Anh 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ Văn 7. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 5

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. A. natural

B. solar

C. planet

D. fact

2. A. window

B. show

C. grow

D. allow

3. A. think

B. bath

C. clothes

D. through

4. A. read

B. teacher

C. eat

D. ahead

5. A. question

B. nation

C. station

D. information

Exercise 2: Put the verbs in brackets into the correct tense or form

1. How often _____________ (you/ do) household chores? ~ Every day.

2. Twenty years ago, most people around the world _____________ (not know) what the Internet was.

3. If we dump all sorts of chemicals into rivers, we _____________ (not be able to) swim in them in the future.

Exercise 3: Give the correct form of the words

1. This tree has a lot of green ............................ . LEAF

2. I don‟t like ............................ weather SUN

3. Mai’s sister is a ............................ . SING

4. His ............................ are small and white. TOOTH

5. Lee is from China. She is ............................ . CHINA

Exercise 4: Choose the correct answer

1.She is the ...................... of all the girls in my class.

A. pretty

B. prettiest

C. prettier

D. more prettier

2. Don‟t be late ...................... your school.

A. on

B. at

C. to

D. for

3. ....................... do you get there? - We walk, of course.

A.Why

B. What

C. How by

D. How

4. What about ...................... to Hue on Sunday.

A. to go

B. go

C. going

D. goes

5. These are my clothes, and those are ...................... .

A.you

B. your

C. yours

D. your‟s

6. His mother is a doctor. She works in a ...................... .

A.hospital

B. post office

C. restaurant

D. cinema

7. …………… robots can help to teach children in the classroom, they will never replace teachers.

A. When

B. Although

C. Because

D. If

8. There are lots of…………. problems nowadays, mainly because of pollution.

A. natural

B. social

C. practical

D.environmental

9. To…………….. waste we should avoid buying products with a lot of packaging.

A. recycle

B. reuse

C. reduce

D. remake

10. You should donate your old clothes, toys and furniture to people in ________.

A. order

B. fact

C. need

D.case

Exercise 5: Read the text carefully, then decide if the statements are true (T) or false (F).

TEEN LIFE IN THE FUTURE

What will life for teenagers be like in the year 2030? For the start, computers will be everywhere and they will do everything for us.

We won’t have alarm clocks in the future. A picture in your bedroom will become a computer screen and it’ll wake you up and say hello. You’ll walk into the kitchen and the toaster and coffee machine will recognise your voice and automatically make you your breakfast.

Your computer will remind you to do your homework. You won’t need a backpack, because all your text books will be digital and they’ll be on one e-reader.

In your classroom, the top of your desk will become a computer screen. You’ll touch the screen to connect to the Internet, but you won’t be able to send or receive personal messages.

You won’t have to go to the shopping centre to buy your clothes. You’ll buy a sweater online and it’ll be right size because a computer will scan your body.

Everyone will have a touch screen phone with GPS, so you’ll never get lost. The bad news is that your parents will use the GPS to know exactly where you are!

1. Life in the future will be better and more convenient.

2. A robot will make your breakfast every morning.

3. Students won’t have to do their homework because their computer will do it.

4. There will be no more textbooks in classes.

5. At a clothes shop, a computer will scan your body for measurements.

6. Students will be able to send and receive their personal messages in the classroom.

7. GPS will be used to find out where you are.

Exercise 6: Rewrite each of the following sentences, beginning with the given words

1. Peter knew how to skate when he was 12. (could)

Peter _______________________________

2. The last time they visited Europe was two years ago. (not)

They _______________________________

3. Robots are not as intelligent as humans. (than)

Humans ____________________________

Exercise 7: Make questions for the underlined parts

1 He goes to work by bus in the morning.

___________________________________

2. I like green and white.

___________________________________

3. He is a doctor.

___________________________________

-The end-

Đáp án đề thi KSCL đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. B

2. D

3. C

4. D

5. A

Exercise 2: Put the verbs in brackets into the correct tense or form

1. How often _____do you do________ (you/ do) household chores? ~ Every day.

2. Twenty years ago, most people around the world ______didn’t know_______ (not know) what the Internet was.

3. If we dump all sorts of chemicals into rivers, we _____won’t be able to_____ (not be able to) swim in them in the future.

Exercise 3: Give the correct form of the words

1. This tree has a lot of green ..............LEAVES.............. . LEAF

2. I don‟t like ............SUNNY................ weather SUN

3. Mai’s sister is a ..............SINGER.............. . SING

4. His .............TEETH............... are small and white. TOOTH

5. Lee is from China. She is ...........CHINESE................. . CHINA

Exercise 4: Choose the correct answer

1. B

2. D

3. D

4. C

5. C

6. A

7. B

8. D

9. C

10. C

Exercise 5: Read the text carefully, then decide if the statements are true (T) or false (F).

1. T

2. F

3. F

4. T

5. F

6. F

7. T

 

Exercise 6: Rewrite each of the following sentences, beginning with the given words

1. Peter could skate when he was 12.

2. They have not visited Europe for two years.

3. Humans are more intelligent than robots.

Exercise 7: Make questions for the underlined parts

1. How does he go to work in the morning?

2. What color do you like?

3. What does he do?

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 5. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 7 hay như Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 3, Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 4 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 181
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm