Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Lộc Phát, Lâm Đồng lần 1 có đáp án

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Lộc Phát, Lâm Đồng lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn ôn thi kì thi THPT Quốc gia đang đến rất gần. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheets to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. finished B. escaped C. damaged D. promised

2. A. clothes B. couches C. bosses D. boxes

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

3. A. signal B. instance C. airport D. mistake

4. A. chemistry B. decision C. statistics D. attention

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

5. We can use either verbalor nonverbal forms of communication.

A. using gesture B. using speech

C. using verbs D. using facial expressions

6. We are a very close-knitfamily.

A. need each other B. are close to each other

C. have very close relationship with each other D. are polite to each other

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in menaing to the underlined word(s) in each of the following questions.

7. They believe that life will be far better than it is today, so they tend to look on the bright side in any circumstance.

A. beconfident B. be smart C. be optimistic D. be pessimistic

8. English is a compulsory subject in most of the schools in Vietnam.

A. required B. optional C. paid D. dependent

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that need correction in each of the following sentences.

9. Today the number (A) of people whom (B) enjoy winter sports is (C) almost double that (D) of twenty years ago.

10. There are (A) probably around (B) 3,000 languages speaking (C) in the world (D).

11. The (A) novelist Shirley Hazzard is noted for (B) the insight, poetic style, and sensitive (C) she demonstrates (D) in her works.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

12. Two friends Diana and Anne are talking to each other about their shopping.

- Diana: “Look at this catalog, Anne. I think I want to get this red blouse.”

- Anne: “__________________”

A. Don’t you have one like thisin blue? B. That’s a long way to go, dear.

C. No,thank you. D. I’ll go myself, then.

13. Henry is talking to his mother.

- Henry: “I’ve passed my driving test.”

- His mother: “____________________”

A. All right. B. That’s too bad.

C. That’s agood idea. D. Congratulations!

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the following questions.

14. In many families, the most importantdecisions are_________ by many women.

A. done B. made C. arrived D. given

15. Each of usmust take___________ for our own actions.

A. ability B. responsibility C. possibility D. probability

16. Thanks to the women’s liberation, women can takepart in______ activities.

A. social B. society C. socially D. socialize

17. I know you feel bad now, Tommy, but try to put it out of your mind. By the time you’re an adult, you________ all about it.

A. are forgetting B. will have forgotten C. forget D. will be forgetting

18.___________, Nam Cao is s realistic writer, but he still used a lot of romance in his stories.

A. On my part B. On the whole C. On the contrary D. On the other hand

19. Kate asked Janet where_________ the previous Sunday.

A. has she been B. had she been C. she had been D. she has been

20. We live in a large house in___________ middle of the village.

A. a B. an C. the D. No article

21. If Tom__________ an alarm, the thieves wouldn’t have broken into his house.

A. installs B. had installed C. have installed D. Installed

22. My English teacher, Mrs. Jane, was the person___________ I had great respect.

A. forwhom B. whom C. for who D. that

23. Whole villages were__________ by the floods last year.

A. comeup B. looked after C. taken out D. wiped out

24. When my mother is busy preparing dinner, my father often gives hera hand______ the housework.

A. on B. with C. for D. about

25. UNESCO was established toencourage collaboration________ nations in the areas________ education, science, culture, and communication.

A. between/ in B. among/ of C. between/ of D. among/ in

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

C

11

C

21

B

31

B

41

D

2

A

12

A

22

A

32

A

42

B

3

D

13

D

23

D

33

B

43

B

4

A

14

B

24

B

34

C

44

D

5

B

15

B

25

D

35

D

45

A

6

C

16

A

26

C

36

D

46

A

7

D

17

B

27

D

37

B

47

D

8

B

18

B

28

A

38

D

48

C

9

B

19

C

29

A

39

B

49

B

10

C

20

C

30

B

40

D

50

D

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 1.589
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm