Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án được sưu tầm và đăng tải nhằm giúp các bạn tự đánh giá năng lực kiến thức bản thân. Bên cạnh đó giúp các bạn rèn luyện kĩ năng làm bài và quản lý thời gian để có bài thi hiệu quả nhất. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

PHONETICS

Question I: Choose one word that is pronounced differently from the others in each group by circling the letter (A, B, C or D). (1 point)

1. A. town B. how C. grow D. cow

2. A. exciting B. bridge C. combine D. die

3. A. washed B. worked C. watched D. naked

4. A. card B. dark C. adventure D. harvest

5. A. notice B. shopping C. topic D. crossing

II. Circle the word which has the different stressed syllable with the others. (1 point)

1. A. picnic B. fishing C. movie D. arrive

2. A. homeless B. serious C. become D. weather

3. A. notice B. peaceful C. region D. divide

4. A. finish B. design C. control D. provide

5. A. paper B. tonight C. lecture D. story

VOCABULARY AND GRAMMAR

Question I: Choose the best answer to complete the following sentences. (2 points)

1. How many people took part.............. the contest?

A. in B. from C. with D. to

2. I am better........................ English than Nam.

A. than B. with C. at D. for

3. You will not pass the exam......................... working harder.

A. unless B. without C. if D. although

4. It was raining very......................... so I had to wear my raincoat.

A. wet B. bad C. hard D. heavy

5. Mr. Dung said he.............................. 35 the following week.

A. was B. is C. will be D. would be

6. Don’t let the good chance go.........................

A. by B. on C. over D. off

7. I wish I................................. to him. Now it’s too late.

A. listened B. has listened C. had listened D. would have listened

8. No one knows her name, ………………?

A. is he B. don’t they C. isn’t he D. do they

9. The man................. our teacher is taking to is the headmaster of our school.

A. who B. which C. whom D. whose

10. What is............., a dog or a cat?

A. intelligent B. more intelligent C. as intelligent D. the most intelligent

Question II: Supply the correct form of the verbs in the brackets. (2 points)

1. His hair is short. He (have) ……………….his hair cut yesterday.

2. He said that he (see)………………….. that man before.

3. If today (be)…………………. Sunday, we would go on a picnic.

4. I hope the dog (feed)………………. well.

5.This house didn’t use to (paint)……………….. green.

6. My father told me (not stay)…………….. up too late.

7. She wishes she (be) ………………… better tomorrow.

8. The rooms in this hotel (clean)……………. every day.

9. When I met him, he (talk) to his friends in the bookstore.

10. It’s ages since I last (have)…………….. Chinese food.

Question III: Supply the correct form of the words in brackets. (2 points)

1. This dictionary is not so big but it is................................ (inform)

2. She looks................................. in her new dress. (attract)

3. The............................. have to cook rice in this contest. (participate)

4. Old people often have............................ in breathing. (difficult)

5. There were two.................. yesterday: Boxing and Swimming. (compete)

6. I don’t think she has the........................... to do this work. (able)

7. How...................... of you to break that glass! (care)

8. Some of my............ live in a village outside Thanh Hoa city. (relate)

9. The house is large but it is terribly ................... to live in. (comfort)

10. We should learn about keeping our environment................... (pollute)

READING COMPREHENSION:

Question I: Fill in each numbered blank with one suitable word. (2 points)

Dear Thuy,

We are having an.......(1)...................... time in Hoi An. The streets here are so....(2)......................... that cars are not allowed to the center of the...(3)....................Therefore we have to....(4)..........................The houses are very....(5).................... but beautiful. However, I don’t like the way they do business here. It seems that every house has a shop to sell........(6)............................ and other stuffs. The people are very.....(7)....................... and helpful. The food looks funny but it.....(8).......................... quite nice. I haven’t....(9)........................ anything for you. But I will buy you some little....(10)......................... lanterns.

See you next week.

Love,

Mathew

Question II: Read the passage, then choose the best answer for each question. (2 points)

CHRISTMAS

Two popular traditions at Christmas are: decorating the home and singing the Christmas carols. The home is the center of the Christmas celebration. Inside, an evergreen tree is usually placed in the corner of the Living room. Children and their parents wrap string of colorful lights around the tree, they hang ornaments on the branches. A star or angle often crowns the top. Carefully wrapped gifts are placed beneath. Outside, families often string lights around the windows and wind light around trees and shrubs in the front yard. As the families decorate their homes, they often put on Christmas record. Almost every family has at least one favorite album or compact disc. School children of all ages perform Christmas concerts for their parents and communities. On Christmas’ Eve, family members gather around Christmas tree to sing traditional songs Such as Jingle bells and Silent night and then give presents to each other.

1. What are the popular traditions at Christmas?

a) Decorating the home. b) Singing Christmas carols.

c) Eating Christmas pudding. d) a and b are correct.

2. Where is the evergreen put?

a) In the middle of the living room. c) In the middle of the bedroom.

b) In the corner of the living room. d) In the corner of the bedroom.

3. How do they decorate the Christmas tree?

a) They wrap string of colorful lights around the tree.

b) They hang ornaments on branches

c) They crown a star on the top.

d) a, b and c are correct.

4. What do the family members often do on Christmas’ Eve?

a) They gather around Christmas tree.

b) They sing traditional songs.

c) They gather around the tree, sing traditional song and get presents

d) They give presents to each other.

5. What do they do as they decorate their home?

a) They sing traditional songs. c) They eat Christmas pudding.

b) They put on Christmas record. d) a, b and c are correct.

Question III: Read the passage and decide which answer A, B, C or D best fits each space. (2 points)

I live in a small village (1)____ Henfield - there are about 500 people here. I love it because it is (2) ____ and life is slow and easy. You never (3) ____ queue in shops or banks. The village is clean - people (4) ____ it and don’t throw their rubbish in the streets. The air is also (5) ____ because there’s not much heavy traffic. It’s much more (6) ____ here than in a city. Everyone knows everyone and (7) ____ someone has problem, there are always people who can help. There aren’t (8) ____ things I don’t like about Henfield. One thing is that there’s not much (9) ____ in the evening - we haven’t got any cinemas or theaters. Another problem is that people always talk about (10) ____ and everyone knows what everyone else is doing. But I still prefer village life to life in a big city.

1. A. was

B. is

C. called

D. name

2. A. quietly

B. quiet

C. noisy

D. noisily

3. A. had

B. should

C. wait

D. have to

4. A. look after

B. find

C. think

D. look for

5. A. dirty

B. not clean

C. clean

D. dizzy

6. A. friendly

B. unfriendly

C. boring

D. uninteresting

7. A. if

B. and

C. so

D. but

8. A. much

B. a little

C. a few

D. many

9. A. doing

B. to do

C. jobs

D. things

10. A. another

B. every one

C. each other

D. any one

Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh

PHONETICS

Question I: Choose one word that is pronounced differently from the others in each group by circling the letter (A, B, C or D). (1 point)

1 - C 2 - B 3 - D 4 - C 5 - A

II. Circle the word which has the different stressed syllable with the others. (1 point)

1 - D 2 - C 3 - D 4 - A 5 - B

VOCABULARY AND GRAMMAR

Question I: Choose the best answer to complete the following sentences. (2 points)

1 - A 2 - C 3 - B 4 - C 5 - D

6 - A 7 - C 8 - D 9 - C 10 - B

Question III: Supply the correct form of the verbs in the brackets. (2 points)

1. had 6. not to stay

2. had seen 7. would be

3. were 8. are cleaned

4. will be fed 9. was talking

5. be painted 10. had

Question III: Supply the correct form of the words in brackets. (2 points)

1. informative 6. ability

2. attractive 7. careless

3. participants 8. relatives

4. difficulty 9. uncomfortable

5. competitions 10. unpolluted

READING COMPREHENSION

Question I: Fill in each numbered blank with one suitable word. (2 points)

1. great/ wonderful/ excellent/ interesting 6. souvenirs

2. narrow 7. friendly

3. town 8. is/ tastes

4. walk 9. bought

5. old 10. colorful

Question II: Read the passage, then choose the best answer for each question. (2 points)

1 - d 2 - b 3 - d 4 - c 5 - b

Question III: Read the passage and decide which answer A, B, C or D best fits each space. (2 points)

1 - C 2 - B 3 - D 4 - A 5 - C

6 - A 7 - A 8 - D 9 - B 10 - C

WRITING

Question I: Rewrite the following sentences so that they stay the same meaning as the first one. (2 points)

1. We had our house painted last month.

2. Who wrote this story?

3. By whom was this story written?

4. This is the most beautiful house I have ever seen.

5. She asked me if I had to do my homework that night.

6. My biggest problem is listening.

7. My father suggested going out for a walk.

8. The fog prevented us from driving fast.

9. If he doesn’t phone immediately, he won’t get any information.

10. I wasn’t given any presents for my birthday.

11. I wish I had gone with her last night.

Question II. Use the suggested words to write meaningful sentences. (2 points)

1. He was ill, so he couldn’t get up.

2. What does Mr. Brown do for his living in town?

3. Many Hanoi people go to the countryside on the weekends to have a rest.

4. We wish there were more fresh air in the city.

5. Liz looks/is looking forward to hearing from her friend in Britain soon.

6. We didn’t use to wear jeans when we studied at primary school.

7. A new style of clothes is designed in/ for his shop every week.

8. Wearing uniforms encourages students to be proud of their school.

9. My sister has worn her new Ao Daionly twice since she bought it.

10. Ba said he would buy a new dictionary the following day.

Question III. Write a paragraph of 100 words that you support the argument that secondary school students should wear uniforms when they are at school. (2 points)

- Introduction: 0.4

- Arguments: 3 x 0.4

- Conclusion: 0.4

I think/ My opinion is

Firstly,

Secondly,

Finally,

In conclusion,/ Therefore,

-------------

Luyện đề là một hoạt động cần thiết trước mỗi kì thi bởi nó không chỉ mang đến những kiến thức ngữ pháp tiếng Anh chọn lọc mà còn giúp các thì sinh các kĩ năng làm bài và quản lý thời gian. Song song đó, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 2.859
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm