Bài tập ôn tập học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh mới năm 2021

Kì thi học kì 2 lớp 6 đang mỗi ngày đến gần, nhằm đáp ứng nhu cầu ôn tập của các bạn học sinh, VnDoc.com xin gửi đến các bạn Bài tập ôn tập học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh Chương trình thí điểm có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị trước kì thi quan trọng sắp tới.

A. Bài kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án

B. Nội dung đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 6 học kì 2

I. Reading the passage, and answer the questions.

Today, there is a TV set in nearly every home. People watch television every day, and some people watch it from morning until night. Americans watch television about 35 hours a week. But is television good or bad for you? People have different answers. Some say that there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible and people don't get any exercise because they only sit and watch TV. Others think that TV programs bring news from around the world, help you learn many useful things, especially children. Thanks lo television, people learn about life in other countries, and it helps people relax after a long day of hard work.

1. Is television very popular nowadays? Why?

2. How many hours do Americans watch TV a day?

3. Why don't some people like watching television?

4. What does television bring to you?

5. What do you learn from television?

II. Complete the sentences with and, so, but or because.

1. I didn't feel well ______ I stayed at home.

2. He liked her _______ she was happy.

3. I liked this game _______ I wanted to go home.

4. She likes swimming _________ jogging.

5. We were late __________ there was an accident.

III. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. when B. where C. best D. detective

2. A. weather B. newsreader C. teaching D. repeat

3. A. clumsy B. cute C. but D. just

4. A. earth B. thanks C. feather D. theater

5. A. the B. think C. with D. they

6. A. plays B. says C. days D. stays

7. A. what B. who C. where D. when

8. A. sport B. start C. listen D. eat

9. A. game B. geography C. vegetable D. change

10. A. station B. intersection C. question D. invitation

11. A. teacher B. children C. lunch D. chemistry

IV. Complete the following sentences with suitable words

0. The news programme is on VTV3 at 7 PM every day

1. Do you like watching c............................ channel. – Yes, very much. I like Tom and Jerry most.

2. Mr. Bean is a well-known c................................ . He always makes me laugh when I see him on TV.

3. Millions of v................................ will watch the football match on TV this evening.

4. We use the r....................... ........................... to change the channel from a distance.

5. This film is a m.............................................. one because it makes me cry a lot.

6. C.................................! You did really well.

7. I love watching a....................... programmes. They tell us about life of birds, elephants, lions, etc

8. We enjoy watching game shows because they are e.............................

V. Use the conjunctions (but, and, so, although, or because) to fill in each space

1. I don’t go to school today ............................ I am ill.

2. ......................... it is raining hardly, they have go to work now.

3. My close friend likes English very much ........................ she practices English every day.

4. My sister …………I always help our mom tidy the house.

5. It is a sunny ……………….windy today.

6. Some game shows are popular .......................... I never watch them.

7. They cancelled their picnic ........................ the weather was bad.

8 ……………………. this exercise is very difficult, we try to do it.

VI. Make question for the underlined parts

1. He gets up at 6.00 very morning.

2. They go to the library twice a week.

3. He should wash his hands before meals.

4. We like Tom because it is very funny and intelligent.

5. She teaches us grammar.

6. There is a TV set in my room.

7. He will come here tomorrow.

8. Children like Mr. Bean because he is very funny.

VII. Use the correct form of the verbs:

Yesterday (be)………. Sunday, Nam (get)……………up at six. He (do) ………..his morning exercises. He (take) ……………a shower, (comb)…………..hair, and then he (have) ………….. breakfast with his parents. Nam (eat)………… a bowl of noodles and (drink) ………a glass of milk for his breakfast. After breakfast, he (help) …………..Mom clean the table. After that, he (brush)………. his teeth, (put)………. on clean clothes, and (go)………… to his grandparents' house. He (have) …………..lunch with his grandparents. He (return) to his house at three o'lock. He (do)…………..his homework. He (eat)………. dinner at 6.30. After dinner, his parents (take)………. him to the movie theater. It (be)……………a very interesting film. They (come) …………..back home at 9.30. Nam (go)………………. to bed at ten o'clock.

1. What day was yesterday? ………………………………………………………………………

2. What time did Nam get up? ……………………………………………………………………

3. What did he do after breakfast? ……………………………………………………………….

4. Who did he have lunch with? …………………………………………………………………

5. What time did he have dinner? ………………………………………………………………..

6. What time did Nam go to bed ? ………………………………………………………………

VIII. Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1. I/ go swimming/ yesterday.

2. Mrs. Nhung/ wash/ the dishes.

3. my mother/ go shopping/ with/ friends/ in/ park.

4. Lan/ cook/ chicken noodles/ dinner.

5. Nam/ I/ study/ hard/ last weekend.

6. my father/ play/ golf/ yesterday.

7. Last night/ Phong/listen/ music/ for two hours.

8. they/ have/ nice/ weekend.

9. she/ go/ supermarket yesterday.

10. We/ not go/ school last week.

11. Choose the word with different stress pattern

12. A. delicious B. difficult C. dangerous D. different

13. A. activity B. badminton C. basketball D. aerobics

14. A. sandwich B. chocolate C. cartoon D. toothpaste

15. A. correct B. receive C. visit D. unload

IX. Read the passage. Then choose one suitable word to fill in the gaps

Mr. Thanh is (1)__ engineer in a big factory. He lives in a small apartment (2) __the fifth floor of a building in Ho Chi Minh City. The factory is not near (3) __so he goes to work by bus. He (4) __ home at 7 o’clock to arrive to work at 7.45. (5) __is Saturday morning now, and Mr. Thanh is (6)___ home, in bed. On Saturdays he(7)__ at a quarter to seven. Then he sits in the living room and (8)__ breakfast. On Saturday afternoons he (9)__tennis or goes swimming. On Saturday evenings he(10)__at home, he usually goes out.

1. A. a B. an C. the D. any

2. A. at B. in C. on D. of

3. A. house B. he’s house C. him house D. his house

4. A. leaves B. is leave C. leaving D. leave

5. A. It B. It’s C. He D. She

6. A. in B. at C. on D. with

7. A. get up B. to get up C. getting up D. gets up

8. A. have B. having C. has D. to have

9. A. plays B. is play C. play D. is playing

10. A. not stay B. doesn’t stay C. isn’t stay D. no staying

X. Complete the following sentences with suitable words

0. The news programme is on VTV3 at 7 PM every day.

1. VTV is a n...................... channel. It's one of the biggest one.

2. Mr. Quang Minh is the n............................ for the news programme today.

3. I love watching a....................... programmes. They tell us about life of birds, elephants, lions, etc.

4. We enjoy watching game shows because they are e.............................

XI. Use the conjunctions ( but, and, so, although, or because) to fill in each space

1. It is a sunny ……………….windy today.

2. Some game shows are popular .......................... I never watch them.

3. They cancelled their picnic ........................ the weather was bad.

4……………………. this exercise is very difficult, we try to do it.

XII. Make question for the underlined parts

1. She teaches us grammar.

2. There is a TV set in my room.

3. He will come here tomorrow.

4. Children like Mr. Bean because he is very funny.

XIII. Rewrite the sentences with the same meaning, using the given words

1. I like playing basketball because it makes me feel relaxed and fun. (so)

2. She is young but she earns a lot of money. (Although)

XIV. Complete the following sentences with suitable words

0. The news programme is on VTV3 at 7 PM every day.

1. Do you like watching c...................... channel. – Yes, very much. I like Tom and Jerry most.

2. Mr. Bean is well-known is a c............................ . He always makes me laugh when I see him on TV.

3. Millions of v................................ will watch the football match on TV this evening.

4. We use the r....................... ........................... to change the channel from a distance.

XV. Use the conjunctions (but, and, so, although, or because) to fill in each space

1. I don’t go to school today ............................ I am ill.

2.......................... it is raining hardly, they have go to work now.

3. My close friend likes English very much ........................ she practices English every day.

4. My sister …………I always help our mom tidy the house.

XVI. Make question for the underlined parts

1. He gets up at 6.00 every morning.

2. They go to the library twice a week.

3. He should wash his hands before meals.

4. We like Tom because it is very funny and intelligent.

XVII. Rewrite the sentences with the same meaning, using the given words

1. I like playing basketball. (favourite)

2. There are a lot of interesting programs on VTV 3. (has)

ĐÁP ÁN

II. Complete the sentences with and, so, but or because.

1. I didn't feel well ___so___ I stayed at home.

2. He liked her ___because____ she was happy.

3. I liked this game __but_____ I wanted to go home.

4. She likes swimming ____and_____ jogging.

5. We were late ______because____ there was an accident.

III. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1 - D; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - B;

6 - B; 7 - B; 8 - C; 9 - A; 10 - C; 11 - D;

XII. Make question for the underlined parts

1 - What does she teach us?

2 - What is there in your room?

3 - When will he come here?

4 - Why do children like Mr. Bean?

XIII. Rewrite the sentences with the same meaning, using the given words

1 - Basketball makes me feel relaxed and fun so I like it.

2 - Although she is young, she earns a lot of money.

XIV. Complete the following sentences with suitable words

0. The news programme is on VTV3 at 7 PM every day.

1. Do you like watching cartoon channel. – Yes, very much. I like Tom and Jerry most.

2. Mr. Bean is well-known is a comedian. He always makes me laugh when I see him on TV.

3. Millions of viewer will watch the football match on TV this evening.

4. We use the remote control to change the channel from a distance.

XV. Use the conjunctions (but, and, so, although, or because) to fill in each space

1. I don’t go to school today ............because................ I am ill.

2........Although.................. it is raining hardly, they have go to work now.

3. My close friend likes English very much ................so........ she practices English every day.

4. My sister ……and……I always help our mom tidy the house.

XVI. Make question for the underlined parts

1 - What time does he get up every morning?

2 - How often do they go to the library?

3 - What he should do before meals?

4 - Why do you like Tom?

XVII. Rewrite the sentences with the same meaning, using the given words

1 - My favorite sport is basketball.

2 - VTV 3 has a lot of interesting programs.

Để có một kì thi cuối kì 2 thành công nhất, ngoài việc luyện đề các bạn cũng cần nắm chắc toàn bộ cấu trúc ngữ pháp tiếng Anh đã được thầy cô trau dồi vừa qua. Đề cương ôn thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 do VnDoc.com sưu tầm đăng tải bao quát đầy đủ ngữ pháp trọng điểm và các dạng bài luyện tập cần cho kì thi học kì 2 sắp tới của các bạn. Chúc các bạn thi tốt!

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
8 23.440
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm