Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020 số 3

Đề thi cuối học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án

Đề kiểm tra học kì 2 tiếng Anh lớp 6 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020 mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 6 có đáp án với lượng kiến thức bám sát nội dung giảm tải tiếng Anh 6 mới giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. I had a bad cold, so I didn’t go to school yesterday. (Rewrite this sentence with “because”)

………………………………………………………………………………..

2. Lan can dance very well. She can’t play the guitar. (Combine these sentences with “although”)

…………………………………………………………………………………..

3. We make the air dirty because we use the car all the time. (Rewrite this sentence with “If”)

…………………………………………………………………………………..

4. most/ London/ tea/ is/ popular/ the/ drink/ in/ Oolong. (Rearrange the words to make a sentence)

…………………………………………………………………………………..

5. Our sources of energy will soon end if we don’t try to save them.

Unless……………………………………………………………………………………………

Find the odd word in each line:

1. A. apartmentB. houseC. cottageD. factory
2. A. andB. inC. onD. at
3. A. kitchenB. windowC. bedroomD. living room
4. A. cityB. villageC. buildingD. countryside
5. A. cartoonB. newsC. comediesD. story

Choose the best answer:

1. I ……………to Singapore three times.

A. have gone

B. have been

C. went

D. visited

2. My brother can’t swim…………he’s afraid of water.

A. because

B. but

C. and

D. so

3. “I’ve just received a scholarship.” – “………………….”

A. Really

B. Thank you

C. Congratulations

D. Well

4. Choose the word that has the underlined part pronounced differently

A. ask

B. plastic

C. back

D. grandparent

5. We will have a ………to look after the children.

A. dishwasher

B. television

C. robot

D. computer

6. Many girls and women ………………aerobics to keep fit.

A. play

B. do

C. go

D. doing

7. We might study ........... computers at home.

A. on

B. in

C. at

8. We might go on holiday .......... the moon.

A. in

B. from

C. to

9. We might have a _________ TV so we can watch TV programmes from space.

A. wire

B. wireless

C. wiring

10.The weather in Da Nang city is ________.

A. hot

B. noisy

C. delicious

Put the verbs in brackets in the correct form

1.The Olympic Games ( be)………… held once every four years.

2.The first Olympic games (take)……….. place in Greece in 776

3.People (start)…………. to use computer about 50 years ago.

4.What ‘s that noise?

- The children (play)…………… tug of war.

5.What ………. you (do)………….. last weekend?

- I (cycle)……………… round the lake with my friends.. Then I (watch) ………..TV in the afternoon.

ĐÁP ÁN

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1 - Because I had a bad cold, I didn't go to school yesterday.

2 - Although Lan can dance very well, she can't play the guitar.

3 - If we didn't use the car all the time, we wouldn't make the air dirty.

4 - Oolong tea is the most favorite drink in London/

5 - Unless we try to save the sources of energy, they will soon end.

Find the odd word in each line:

1 - D; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - D;

Choose the best answer:

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - D; 5 - C;

6 - B; 7 - B; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

Put the verbs in brackets in the correct form

1 - is;

2 - took;

3 - started;

4 - is playing;

5 - did... do - cycled - watched;

Download đề thi và đáp án tại: Đề kiểm tra 1 tiết Anh 6 kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
14 5.969
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm