Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 1, 2, 3 có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập tiếng Anh lớp 8 chương trình mới Unit 1, 2, 3 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây nhằm đem đến cho các bạn nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn bao quát lại ngữ pháp tiếng Anh trọng điểm đã được thầy cô trau dồi để co một kì thi học kì đạt kết quả tốt nhất. Mời các bạn vào tham khảo.

1. Bài tập tiếng Anh Unit 1 2 3 lớp 8 chương trình mới

I. Choose the best word or phrase to complete the following sentences or do as directed:(3pts)

1. Who repaired the bicycle for you? - Nobody. I repaired it………….

A. itself

B. myself

C. yourself

D. himself

2…………….is your new English teacher like? - She’s very kind.

A. How

B. Who

C. What

D. Which

3. like Nam’s sense of humor. His jokes always make us laugh………

A. happy

B. unhappy

C. happily

D. unhappily

4. Children……………play with matches. It only takes one match to cause a fire.

A. shouldn’t

B. mustn’t

C. don’t have to

D. don’t

5. -Hoa: I can’t reach that apple.

- Lan: Don’t worry. I……………..you.

A. help

B. will help

C. am going to help

D. helped

6. I think our English is good. …………..join our English Speaking Club.

A. Why don’t we

B. Shall we

C. Let’s

D. Can we

7. Putting a knife ……….an electrical socket is dangerous.

A. to

B. into

C. at

D. in

8………… does Miss Hoa want to be a teacher? -Because she loves children.

A. What

B. Who

C. What

D. Why

9. Choose the incorrect part indicated by A,B,C or D in the following sentence.

Nam is 15 years old (A). He is not (B) young (C) enough to drive (D) a car.

10. “Hello, Nam. This is my cousin, Thu.” –“……………………………”

A. Hello, thank you.

B. Nice to meet you, too.

C. It’s great.

D. How do you do, Thu.

11. Which word is stressed on the second syllable?

A. chemical

B. scissors

C. medicine

D. precaution

12. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:

A. missed

B. washed

C. raised

D. watched

II. Supply the correct form of the words in brackets to complete the sentences: (1pt)

1. Be…………………..in your work! (care)

2. He is not ……………….. enough to lift up the vase by himself. (strength)

3. The kitchen is a …………………place. (danger)

4. There’s a very ………………. film on TV tonight. (interest)

III. Put the verbs in brackets into the correct tense of form: (1pt)

1. Where is Thu? - She (play)……………….in the schoolyard.

2. It is safe (keep)……………drugs and chemicals in locked cupboards.

3. She (write)………….to me every week.

4. Do you like this picture? -My brother (paint)…………….it yesterday.

IV. Read the passage and answer the questions: (2pts)

Mr Pike lives in a bedsit in London. It’s a part of an old house. He’s got a room, a kitchen and he shares a bathroom with three other people. In his room, there’s a bed, an armchair and a coffee table. He’s got a television and a hi-fi, too. In the kitchen, there’s a cooker and a sink. There’s a small table and two chairs, too. The kitchen’s quite small, but it’s OK. There are lots of pubs, cafés, and takeaways in the street, so he doesn’t cook a lot.

1. Where does Mr Pike live?

………………………………………………………………………………………………..

2. Does he share a bathroom with other people?

……………………………………………………………………………………………….

3. What’s the kitchen like?

……………………………………………………………………………………………….

4. Why doesn’t he often cook?

………………………………………………………………………………………………

V. Fill in each numbered blank in the passage with ONE suitable preposition: (1pt)

Alexander Graham Bell was born (1)…………March 3rd, 1845 (2)………..Scotland. He worked (3)……………deaf-mutes (4)………..Boston University.

VI. Rewrite the sentences, beginning with the given words or do as directed: (2pts)

1. Playing with matches is very dangerous.

- It is …………………………………………………………………………………………

2. Nam can answer that question because he is very intelligent. (use ENOUGH)

- Nam.…..……………………………………………………………………………………

3. They plan to invite their close friends for dinner tonight. (use BE GOING TO)

- They…..……………………………………………………………………………………

4. Mai gets bad marks because she doesn’t do her homework. (make a question for the underlined words).

- ……………….……………………………………………………………………………

VII. Choose the best answer to fill in the banks

1. What is she like ? she is ………………………….(tall/ slim/ reserved)

2. I am sleepy. I …………………… go to bed early. (must/ ought to/ have to)

3. The picture is …………………. the wall. (in/ of/ on)

4. He is …………………………to do this test. (good enough/ too good/ enough good)

5. The computer can turn ……………….off if we don’t use it. (itself/ himself/ myself)

6. A ……………is a person who can’t speak nor hear.(customer/ deaf-mute/ message)

7. Should put all the dangerous objects out of children’s………..(reach/ side/ hands)

8. Tom seems ……………………….today. (happy/ happily/ happyness)

9. Hoa ………………… in Hue last year. (lives/ is going to live/ lived)

10. Nam ………………………… fishing on this weekend. (is going to go/ goes/ went)

VIII. Read and answer the questions:

Miss Lan is twenty-five years old. She is still single. She doesn’t have many friends. She only has a close friends. She works in the post office . She is tall and pretty with long black hair. She is kind and helpful. She likes wearing “ao dai” .She is a hard-working clerk.

Answer the questions

1. How old will Miss Lan on her next birthday?

……………………………………………………………………………………………………………

2. Where does she works?

……………………………………………………………………………………………………………

3. What does she look like?

…………………………………………………………………………………………………………….

4. Does she have a lot of friends?

……………………………………………………………………………………………………………

5. What is her job?

…………………………………………………………………………………………………………

IX. Rewrite the sentences (1,5ms)

1. He is short. He can’t stick the picture above the window. (Combine the sentences using “enough”)

……………………………………………………………………………………………………………

2. The table is in the middle of the kitchen.

There is…………………………………………………………………………………

3. His hair is short and black.

He has………………………………………………………………………………

X. Write the sentences using these words as cues: (1m)

1. There/ wardrobe/ left/ room.

………………………………………………………………………………………………….

2. Next to/ wardrobe/ bed/ bed/ opposite/ table.

………………………………………………………………………………………………….

XI. Choose the word whose .underlined part is pronounced differently from others. (2points)

1. A. pleasureB. easyC. teacherD. speak
2. A. tookB. lookC. floorD. cook
3. A. emigrateB. assistantC. transmitD. exhibition
4. A. reservedB. stayedC. seemedD. talked

XII. Khoanh tròn đáp án đúng.

1. The sun ............... in the east.

a. rise

b. rose

c. rises

d. rising

2. ‘Which girl is Celis?’ ‘She’s the one with______’

a. long curly black hair

b. curly long black hair

c. long black curly hair

d. curly black long hair

3. Tom is very shy but his sister is outgoing.

a. humorous

b. reserved

c. hard-working

d. sociable

4. She shouldn’t get married yet; she ........................

a. is not old enough

b. was not old enough

c. is not enough old

d. was not enough old

5. I went on a trip to the countryside and had my first experience _______ farm work.

a.on

b. with

c. for

d. of

6. We usually spend our holiday in the village _______ our grandparents live.

a.what

b. where

c. which

d. when

7. I think country life is so boring and _______ because you’re not close to shops and services.

a. unhealthy

b.inconvenient

c. comfortable

d. peaceful

8. On the farm, uncle Duong showed us how to _______ cucumbers.

a. plough

b.produce

c. pick

d. put up

9. Mongolian children start to learn _______ before they can walk.

a. horse riding

b.riding horse

c. ride horse

d. horse ridden

10. On the side of the road, a herd boy was herding _______.

a. kites

b.hay

c. cattle

d. blackberries

XIII. Read the following passage and choose the best answer.

In Vietnam, a market is a trading place, but many markets are not only about buying and selling things. They reflect the life of the community. A traditional market is a social gathering point for people of all ages it is a new and exciting experience for children, a trading place for local craftsmen, and a chance for young people to meet. People go to the traditional market not only to buy and sell things but also to eat, drink, play games and socialize. For example, if you go to Sa Pa market, it is the highlands in the north of Viet Nam, you can see people wear then nicest clothes and spend all day long at the market. They buy things, play the flute, dance and sing. Thisis also a time to meet, my friends and look for lovers. That is why this kind of gathering is also called "love market". Some other countryside markets in the Mekong Delta are held on boats. Most of the goods are sold at a floating market. The most exciting time is in the early morning, when boats arrive loaded up with agricultural products.

1. In Vietnam, all markets are …………………………………………………

A. only trading places

B. only about buying things

C. only about selling things

D. not only about buying and selling things

2. A traditional market is a social gathering point for……………………………..

A. young people B. people of all ages

C. local craftsmen D. children

3. What can people do at the traditional market?

A. Sell and buy things only.

B. Buy and sell things, eat, drink and play games.

C. Buy things and eat.

D. Buy and sell things, eat, drink, play games and socialize.

4. What do ethnic group people who go to Sa Pa market do?

A. They wear their nicest clothes, buy things, play the flute, dance and sing.

B. They ride on a horse and sing.

C. They drink a lot of wine and dance.

D. They buy the nicest clothes at the market and look for lovers.

5. Some of the markets in the Mekong Delta are held …………………… are called floating markets.

A. along the roads B. on the paddy field C. on boats D. in the morning

2. Đáp án bài tập tiếng Anh 8 mới Unit 1 2 3

I. Choose the best word or phrase to complete the following sentences or do as directed: (3pts)

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 5 - B; 6 - C;

7 - B; 8 - D; 9 - C; 10 - D; 11 - D; 12 - C;

II. Supply the correct form of the words in brackets to complete the sentences: (1pt)

1 - careful; 2 - strong; 3 - dangerous; 4 - interesting;

III. Put the verbs in brackets into the correct tense of form: (1pt)

1 - is playing; 2 - to keep; 3 - writes; 4 - painted;

IV. Read the passage and answer the questions: (2pts)

1 - He lives in a bedsit in London.

2 - Yes, he does.

3 - It is quite small but it's OK

4 - Because there are lots of pubs, cafés, and takeaways in the street

V. Fill in each numbered blank in the passage with ONE suitable preposition: (1pt)

1 - on; 2 - in; 3 - with; 4 - at;

VI. Rewrite the sentences, beginning with the given words or do as directed: (2pts)

1 -It is dangerous to play with matches.

2 - Nam is intelligent enough to answer that question.

3 - They are going to invite their close friends for dinner tonight.

4 - Why does Mai get bad marks?

VII. Choose the best answer to fill in the banks

1 - reserved; 2 - have to; 3 - on; 4 - good enough; 5 - itself;

6 - deaf - mute; 7 - reach; 8 - happy; 9 - lived; 10 - is going to go;

VIII. Read and answer the questions:

1 - She will be twenty - six on her next birthday.

2 - She works in the post office.

3 - She is tall and pretty with long black hair.

4 - No, she doesn't.

5 - She is a clerk.

IX. Rewrite the sentences (1,5ms)

1 - He is not tall enough to stick the picture above the window.

2 - There is a table in the middle of the kitchen.

3 - He has short black hair.

X. Write the sentences using these words as cues: (1m)

1 - There is a wardrobe on the left of the room.

2 - Next to the wardrobe, there is a bed. The bed is opposite the table.

XI. Choose the word whose .underlined part is pronounced differently from others. (2points).

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - D;

XII. Khoanh tròn đáp án đúng.

1 - c; 2 - a; 3 - d; 4 - a; 5 - d;

6 - b; 7 - b; 8 - c; 9 - a; 10 - c;

XIII. Read the following passage and choose the best answer.

1 - D; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

Trên đây là Đề ôn tập kiểm tra giữa học kì 1 tiếng Anh lớp 8 chương trình mới có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
34 53.616
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm