Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 3 nâng cao: Becoming Independent

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 3 lớp 11

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 3 nâng cao: Becoming Independent do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 11 mới đi kèm đáp án.

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 3 nâng cao: Becoming Independent

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

1. A. few

B. new

C. threw

D. knew

2. A. shield

B. cement

C. executive

D. spill

3. A. scheme

B. parachute

C. architect

D. psychology

Exercise 2: Choose the word which is different from the other in the position of primary stress.

1. A. sovereignty

B. edition

C. advantage

D. enrichment

2. A. conceal

B. contain

C. converse

D. conquer

Exercise 3: Choose the best answer

1. Those who have strong ____ skills are able to get on well with most types of people.

A. personal

B. interpersonal

C. matchmaking

D. potential

2. An example of ____ is when a child doesn't need anyone to remind him of what to do.

A. self-discipline

B. self-esteem

C. self-employment

D. self-educated

3. We could not ____ my kid in that course because the class was full.

A. send

B. enroll

C. afford

D. interact

4. All members in my family share the ____.

A. homework

B. norm

C. objection

D. housekeeping

5. These flowers smell ____. I'll buy them for my girlfriend's birthday.

A. please

B. pleased

C. pleasant

D. pleasantly

6. When John ____ older, he'll probably be mature enough to decide his own life.

A. sounds

B. looks

C. smells

D. gets

7. Every student ____ be disrespectful to their teachers in any circumstances.

A. mustn't

B. doesn't have to

C. don't have to

D. ought to

8. General ________ skills are part of being independent and responsible

A. house

B. housekeeper

C. housekeeping

D. house - making

9. Effective _______ skills help you break each project down into the achievable tasks.

A. time - keeping

B. time - consuming

C. time - management

D. time - line

10. Messy desks and drawers take you much time _________ through piles of documents.

A. search

B. on searching

C. searching

D. to search

Exercise 4: Fill in each blank with the correct form of the word in the brackets

1. Being too _______ on his mother makes me have a bad impression on him. (INDEPENDENT)

2. Family plays an important role in establishing children's _________. (ESTEEM )

3. My _________ for this girl grows daily. (ADMIRE)

4. You should think it over before making that ___________. (DECIDE)

5. She is ________ to become a director of that company. (DETERMINATION)

Exercise 5: Read the text and decide whether the following statements are True, False or Not Given.

Many young people strive to be independent. That means you are able to take care of yourself, and you don't have to rely on anyone else. However, to live independently, you need a number of life skills in order not to depend on your parents and older brothers or sisters. One of the most important skills is time management which can help you build your confidence and self-esteem. With good time management skills, you can perform your daily tasks, including your responsibilities at school and at home with pleasing results. Moreover, you will not feel stressed when exam dates are approaching. These skills can also help you act more independently and responsibly, get better grades at school and have more time for your family and friends.

Developing time-management skills is not as challenging as you may think. Firstly, make a plan for things you need to do, including appointments and deadlines. Using a diary or apps on mobile devices will remind you of what you need to accomplish and when you need to accomplish it. Secondly, prioritize your activities. You need to decide which tasks are the most urgent and important and then, concentrate on these first. This way, you may not be at a loss to deal with too much work at the same time. Thirdly, develop routines because routines, when established, take less time for you to do your tasks.

Time management skills are not hard to develop; once you master them, you will find out that they are great keys to success and you can become independent.

1. Not only young people try to be independent.

2. People will be independent when they are mature.

3. Time-management is the only thing you need to be independent.

4. Teenagers can have more confidence and self-esteem when they are good at managing their time.

5. Good time-management can help teenagers get better grades at school.

Exercise 6: Rewrite each sentence using "noun/ adj + to V" and the given word in brackets.

1. I was very happy that I met my long-lost friend again. (happy)

________________________________________________________

2. Peter is clever when he chooses to work in Nancy's team. (clever)

________________________________________________________

3. That room needs cleaning by Ms. Laura this afternoon. (necessary)

________________________________________________________

4. She is determined that she can find the best solution for this serious problem. (determined)

________________________________________________________

5. Mark always tries to finish his homework on time. (attempt)

________________________________________________________

Exercise 7: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Would you like to learn to rock climb? Or spend time working at an animal sanctuary? That's (1) ____ Andrea Black and Jenny Smith are doing as part of their Duke of Edinburgh Award programme. The award encourages young people to do (2) ____ cultural, social and adventure activities in their (3) ____ time. The Queen's husband, the Duke of Edinburgh, started the award in 1956. He started it (4) ____ he wanted young people to learn to help themselves and other people.

The award is for people aged 14-25, and there are three levels: Bronze, for those aged 14 or over, Silver for over 15s, and Gold for over 16s. You have to complete four activities to (5) ____ the award:

– go on an (6) ____ (e.g. hiking, kayaking or climbing)

– learn a new practical or social skill (anything from painting to podcasting!)

– take (7) ____ a physical challenge (e.g. learn or improve at a sport)

– do (8) ____ work helping people or the environment (e.g. work with disabled or elderly people, or (9) money for a charity).

Young people usually do the award at a Duke of Edinburgh club at their school or at a local (10) ____ group. They (11) ____ what they are going to do, and write a plan. It usually takes (12) ____ one and three years to finish an award.

1. A. what

B. why

C. which

D. when

2. A. excited

B. exciting

C. excitement

D. excite

3. A. idle

B. journey

C. waiting

D. free

4. A. therefore

B. but

C. because

D. if

5. A. compete

B. accept

C. realize

D. achieve

6. A. expenditure

B. expense

C. expedition

D. expect

7. A. on

B. in

C. away

D. after

8. A. volunteer

B. voluntary

C. volunteering

D. volunteered

9. A. lift

B. increase

C. raise

D. advance

10. A. youth

B. young

C. immature

D. immaturity

11. A. decide

B. are deciding

C. decided

D. had decided

12. A. from

B. in

C. during

D. between

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 3 nâng cao

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

1. C

2. A

3. B

Exercise 2: Choose the word which is different from the other in the position of primary stress.

1. A

2. D

Exercise 3: Choose the best answer

1. B

2. A

3. B

4. D

5. C

6. D

7. A

8. C

9. C

10. D

Exercise 4: Fill in each blank with the correct form of the word in the brackets

1. Being too ___DEPENDENT____ on his mother makes me have a bad impression on him. (INDEPENDENT)

2. Family plays an important role in establishing children's ____SELF-ESTEEM____. (ESTEEM)

3. My _____ADMIRATION____ for this girl grows daily. (ADMIRE)

4. You should think it over before making that ______DECISION______. (DECIDE)

5. She is ____DETERMINED____ to become a director of that company. (DETERMINATION)

Exercise 5: Read the text and decide whether the following statements are True, False or Not Given.

1. Not Given

2. Not Given

3. False

4. True

5. True

Exercise 6: Rewrite each sentence using "noun/ adj + to V" and the given word in brackets.

1. I was very happy to meet my long-lost friend again.

2. It is clever of Peter to choose to work in Nancy's team.

3. It is necessary for Ms. Laura to clean that room this afternoon.

4. She is determined to find the best solution for this serious problem.

5. Mark always makes an attempt to finish his homework on time.

Tải file để xem đáp án chi tiết

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 11 Unit 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 11 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 11Ngữ Văn lớp 11. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 3 nâng cao: Becoming Independent. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 11 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 3 Becoming Independent, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 11 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 11

Đánh giá bài viết
1 6.403
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm