Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 nâng cao: Further Education

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 7 lớp 11

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 nâng cao: Further Education do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 11 mới đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 11 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 11

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 11 Unit 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 11 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 11Ngữ Văn lớp 11. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 nâng cao: Further Education

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. ago

B. across

C. about

D. adult

2. A. lake

B. plane

C. plan

D. state

3. A. admission

B. profession

C. passion

D. passive

4. A. pursue

B. curtain

C. furniture

D. further

5. A. tutor

B. master

C. tuition

D. transcript

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. definition

B. politician

C. situation

D. production

2. A. cattle

B. country

C. canal

D. cover

3. A. extinction

B. endangered

C. business

D. intention

4. A. eligible

B. kindergarten

C. magnificent

D. secondary

5. A. undergraduate

B. university

C. baccalaureate

D. accommodation

Exercise 3: Put the correct preposition for the sentences below

1. Although Kevin did not have any academic qualifications, he had a lot __________ practical experience.

2. We have just attended a seminar ___________ further education.

3. Students can choose to pursue further education which is generally divided ___________ higher education and vocational education and training.

4. I started the course two weeks ago, but I have already passed most _____________ the tests.

5. The academic year has just started and I have been living ____________ the halls of residence so far.

Exercise 4: Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line

1. Can you explain what types of ________ are available for international students? (FUND)

2. Are __________ students allowed to work part-time? (NATIONAL)

3. I'd like to consult you about the ___________ differences (that) I should be aware of. (CULTURE)

Exercise 5: Choose the correct answer A, B, C or D

1. We ____ him since he ____ married.

A. didn't see/got

B. haven't seen/got

C. don't/get

D. hadn't seen/got

2. A Bachelor's degree is also known as the ____ university degree or an undergraduate degree.

A. main

B. ordinary

C. first

D. major

3. With thousands of UK further education courses on offer, you can choose a course that ____ your goals and interests.

A. watches

B. appoints

C. fixes

D. matches

4. University ____ in Vietnam can decide their own criteria for enrolling international students.

A. bosses

B. leaders

C. principals

D. rectors

5. She ____ dishes already.

A. was washing

B. washed

C. has washed

D. has been washing

6. As well as studying on ____ in the UK, you can also choose to study outside the UK - for example by distance learning.

A. department

B. dormitory

C. campus

D. accommodation

7. IB students can select subjects so that they specialise in a particular academic field, but mathematics, native language and theory of knowledge are ____ subjects.

A. compulsory

B. certain

C. optional

D. elective

8. Academic ____ are official copies of your academic work.

A. transcripts

B. reminds

C. accounts

D. statements

Exercise 6: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

British further education qualifications are respected by employers and (1) ____ worldwide. There are two main types: academic courses, and vocational and professional courses. Academic courses help you (2) ____ for higher education at a university or college. They aim to develop your analytical skills, critical

thinking and knowledge. (3) ____ and professional courses give you the skills and qualification you need to enter and succeed in your chosen career. They offer technical (4) ____ and skills for the workplace.

British (5) ____ education providers invest heavily in facilities - from libraries, computer centres and science laboratories to sports centres, theatres and arts studios. Class sizes are (6) ____ to ensure that you have access to equipment and enough time to talk to your tutors and lectures.

British qualifications are a great boost to your CV and to your earnings. Employers are increasingly looking for (7) ____ with multicultural experience. Moreover, British colleges and universities have strong links with industry - many courses are designed in partnership with, and taught by, industry professional. Many include the option of a year in industry or a work placement, giving you real professional (8) ____.

English is widely regarded as the language of business. Studying in the UK helps you learn language quickly, through your studies, friends and everyday life. If you need any additional support, (9) ____ are lots of English language classes across the UK.

The UK is a truly multicultural society, with a wonderful mix of people from many different backgrounds. As a student, you'll get to know people from all over the world and be inspired by many cultures. Many colleges have international offices and advisers to ensure you feel welcome and are supported (10) ____ your time in British further education.

1. A. academics

B. academy

C. academical

D. academically

2. A. get

B. prepare

C. make

D. support

3. A. Occasional

B. Vocational

C. Optional

D. Various

4. A. growing

B. changing

C. adding

D. training

5. A. further

B. each

C. both

D. every

6. A. bored

B. restricted

C. expensive

D. attracted

7. A. joins

B. enters

C. arrives

D. graduates

8. A. experiment

B. factor

C. experience

D. problem

9. A. there

B. that

C. which

D. they

10. A. in

B. over

C. throughout

D. cross

Exercise 7: Rewrite the sentences, using the present perfect or the present perfect continuous

1. I started discussing my research proposal with my professor at the beginning of my course. We're still discussing it

____________________________________________________

2. Nam's still studying English. He started studying it two years ago. (for)

____________________________________________________

3. They visited this college in 2009, 2012 and 2014. (three times)

____________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 nâng cao: Further Education

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D

2. C

3. D

4. A

5. C

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. D

2. C

3. C

4. C

5. D

Exercise 3: Put the correct preposition for the sentences below

1. Although Kevin did not have any academic qualifications, he had a lot _____of______ practical experience.

2. We have just attended a seminar _______on____ further education.

3. Students can choose to pursue further education which is generally divided ______into_____ higher education and vocational education and training.

4. I started the course two weeks ago, but I have already passed most _______of______ the tests.

5. The academic year has just started and I have been living _______in_____ the halls of residence so far.

Exercise 4: Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line

1. Can you explain what types of _____funding___ are available for international students? (FUND)

2. Are _____international_____ students allowed to work part-time? (NATIONAL)

3. I'd like to consult you about the ______cultural_____ differences (that) I should be aware of. (CULTURE)

Exercise 5: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. C

3. D

4. D

5. C

6. C

7. A

8. A

Exercise 6: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

1. A

2. B

3. B

4. D

5. A

6. B

7. D

8. C

9. A

10. C

Exercise 7: Rewrite the sentences, using the present perfect or the present perfect continuous

1. I have been discussing my research proposal with my professor since the beginning of my course

2. Nam has been studying English for two years.

3. They have visited this college three times. / They have visited this college three times before.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 nâng cao: Further Education. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 11 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 6 nâng cao: Global Warming, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 806
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 11 Xem thêm