Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 6 nâng cao: Global Warming

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 6 lớp 11

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 6 nâng cao: Global Warming do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 11 mới đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 11 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 11

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 11 Unit 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 11 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 11Ngữ Văn lớp 11. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 6 nâng cao: Global Warming

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. dinner

B. disappear

C. discover

D. dinosaur

2. A. annual

B. basic

C. average

D. capacity

3. A. robot

B. robe

C. rock

D. role

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. importance

B. happiness

C. employment

D. relation

2. A. difficult

B. popular

C. effective

D. national

3. A. possible

B. cultural

C. confident

D. supportive

Exercise 3: Choose the correct word in the bracket to complete the sentences

catastrophic

heat-related

absorb

diversity

infectious

1. Global warming has proved truly _________________ for the environment.

2. Rainforests have the highest species _____________ on the earth.

3. Scientists have warned about the relationship between climate change and the spread of ______________ diseases.

4. The increase in the earth's temperature can cause ______________ illnesses which can be dangerous to people.

5. More trees should be planted as they ______________ carbon dioxide and give off oxygen.

Exercise 4: Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line

1. Every one of us can help to protect and sustain our environment by _______________ our consumption habits. (CHANGE)

2. There is a _____________ between the recent droughts and climate change. (CONNECT)

3. The overuse of chemical _____________ is a serious threat to the environment. (FERTILIZE)

4. The _________________ of the earth's atmosphere causes sea-level rise. (WARM)

5. Global warming is the increase in the earth's average surface temperature due to the warming _________ of greenhouse gases. (EFFECTIVE)

Exercise 5: Choose the correct answer

1. A layer of greenhouse gases – primarily water vapor, and carbon dioxide - acts as a ____ blanket for the Earth, absorbing heat and warming the surface.

A. heat

B. heating

C. thermal

D. hot

2. We admired the Japanese ____ the city of Fukushima after the disaster.

A. to being rebuilt

B. for having rebuilt

C. to rebuild

D. of having rebuilt

3. The increase in the earth's temperature can cause ____illness which can be dangerous to people.

A. heat-related

B. heat-relate

C. heat-relating

D. heated-relate

4. Certain ____ in the atmosphere, such as carbon dioxide, methane and nitrous oxide, block heat from escaping.

A. gases

B. layers

C. effects

D. emissions

5. Methane is a far more active ____ than carbon dioxide, but also one which is much less abundant in the atmosphere.

A. climate change

B. emission

C. greenhouse gas

D. greenhouse effect

6. The low ____ in the Mekong Delta leads to acute saline instruction much deeper than the traditional 30 to 40 km of mainland that is contaminated with saltwater.

A. water level

B. salt water

C. water currents

D. sea level

7. The public praised the local farmers for ____ millions of trees of the surrounding hills.

A. being planting

B. having planted

C. plant

D. being planted

8. Humans ____ atmospheric carbon dioxide concentration by a third since the Industrial Revolution began.

A. had increased

B. were increasing

C. Increase

D. have increased

Exercise 6: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Consequences of Global Warming on Wildlife

Increasing global temperatures are expected to (1) ____ ecosystems, pushing extinction to those species that cannot adapt. The first comprehensive assessment of the extinction risk (2) ____ global warming found that more than 1 million species could be extinctive by 2050 if the current rate continues.

A recent study of (3) ____ 2,000 species of plants and animals discovered movement toward the poles at an average rate 3.8 miles per decade.

The latest climate change report found that approximately 20 to 30 percent of plant and animal species assessed so far are likely to be at (4) ____ risk of extinction if global average temperature increases by more than 2.7 to 4.5 degree Fahrenheit.

(5) ____ polar bears are drowning because they have to swim longer distances to reach ice floes. The U.S. Geological Survey has predicted that (6) ____ of the world's polar bear populations will be extinct by the mid-century due to melting of the Arctic ice cap.

The ocean will continue to become more acidic due to carbon dioxide emissions. (7) ____ this acidification, species with hard calcium carbonate shells are vulnerable, as are coral reefs, (8) ____ are vital to ocean ecosystems. Scientists predict that a 3.6 degree Fahrenheit increase (9) ____ temperature would (10) ____ out 97 percent of the world's coral feels.

1. A. endanger

B. benefit

C. harm

D. use

2. A. to

B. from

C. off

D. on

3. A. nearly

B. near

C. relatively

D. wealthy

4. A. declined

B. born

C. presented

D. increased

5. A. Some

B. Few

C. More

D. Little

6. A. two - third

B. two- thirds

C. two - three

D. two - thirdth

7. A. As

B. Due

C. Because

D. Because of

8. A. that

B. when

C. which

D. who

9. A. away

B. in

C. at

D. of

10. A. send

B. broke

C. wipe

D. lay

Exercise 7: Read a text about common wedding rituals in the USA and answer the questions that follow.

One of the factors in global warming is carbon monoxide. The more carbon monoxide in the atmosphere, the less the atmosphere is able to clean itself. The result is a warming of the atmosphere, the so-called global warming, and possibly ozone damage.

Earlier, it was found that carbon monoxide was concentrated in the Southern Hemisphere, and could be attributed to deforestation. Huge areas of forest and grasslands in South America and Africa have been burned, putting carbon monoxide into the atmosphere. Recently, however, the Southern Hemisphere has been found to be clean, while the Northern Hemisphere is more polluted than expected.

The latest research was done during the northern winter. The high levels in the Northern Hemisphere could be because of this. In winter carbon monoxide is destroyed more slowly. There are also more fires burned in winter, and possibly industrial processes work harder. It could also reflect the ever-increasing number of cars on the roads. Optimists hope that the reason why the North has overtaken the South as the major area of carbon monoxide is that at last the burning has stopped, or at least slowed down.

1. Which of the following is the best title for the passage?

A Global warming.

B. Carbon monoxide in the atmosphere.

C. The warming of the atmosphere.

D. Ozone damage.

2. Which of the following is NOT a reason for carbon dioxide?

A. Ozone damage.

B. Burning of forest.

C. Traffic.

D. Industry.

3. According to the author which of the following is a reason why in winter there is more carbon-monoxide in the atmosphere?

A. Fewer factories are working.

B. There is a decrease in the amount of traffic on the roads.

C. Central heating means there are fewer fires nowadays.

D. Carbon monoxide is not absorbed so fast.

4. Why are the optimists happy?

A. People are buying more cars.

B. There is more carbon dioxide in the North.

C. They are possibly burning fewer forests in the Southern Hemisphere.

D. Industry must be doing better.

5. What is the attitude of the author towards the new findings?

A. He is biased in favor of the South.

B. He is neutral.

C. He agrees with the optimists.

D. He is worried about the North.

Exercise 8: Rewrite the following sentences using the words in the brackets

1. Having been told about the dangers of chemical fertilisers, they turned to bio - fertilisers. (Because)

___________________________________________________

2. Having finished all my homework, I watched my favourite film on TV. (After)

___________________________________________________

3. Having managed water resources irresponsibly, the authorities had to deal with water shortages in the region. (Since)

___________________________________________________

Exercise 9: Rewrite the sentences, using perfect gerunds.

1. Nam won a scholarship. We are excited about that fact.

___________________________________________________

2. The volunteers couldn't mow the old lady's lawns because of the rain

___________________________________________________

3. In the Tree Planting Competition, the students in Group 11G planted the most trees in the schoolyard. They were praised for that.

___________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 6 nâng cao: Global Warming

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D

2. B

3. C

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. B

2. C

3. D

Exercise 3: Choose the correct word in the bracket to complete the sentences

1. Global warming has proved truly ________ catastrophic _________ for the environment.

2. Rainforests have the highest species ________ diversity _____ on the earth.

3. Scientists have warned about the relationship between climate change and the spread of __ infectious ___ diseases.

4. The increase in the earth's temperature can cause _______ heat-related _______ illnesses which can be dangerous to people.

5. More trees should be planted as they _______ absorb _______ carbon dioxide and give off oxygen.

Exercise 4: Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line

1. changing

2. connection

3.fertilizers

4. warming

5. effects

Exercise 5: Choose the correct answer

1. C

2. B

3. A

4. A

5. C

6. A

7. B

8. D

Exercise 6: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. C

2. B

3. A

4. D

5. A

6. B

7. D

8. C

9. B

10. C

Exercise 7: Read a text about common wedding rituals in the USA and answer the questions that follow.

1. B

2. A

3. D

4. C

5. B

Exercise 8: Rewrite the following sentences using the words in the brackets

1. Because the farmers had been told about the dangers of chemical fertilisers, they turned to bio - fertilisers.

2. After I had finished all my homework, I watched my favourite film on TV.

3. Since the authorities had managed water resources irresponsibly, they had to deal with water shortages in the region.

Exercise 9: Rewrite the sentences, using perfect gerunds.

1. We are excited about Nam’s winning a scholarship.

2. The rain prevented the volunteers from mowing the old lady's lawns

3. The students in Group 11G were praised for having planted the most trees in the schoolyard in the Tree Planting Competition.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 6 nâng cao: Global Warming. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 11 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 11 Unit 3: Becoming Independent, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 96
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 11 Xem thêm