Bộ đề thi chọn học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Bộ đề thi chọn học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây. Các bạn hãy tải về và bổ sung vào kho bộ đề ôn luyện của mình để yên tâm bước vào những kì thi quan trọng. Chúc các bạn thi tốt!

ĐỀ SỐ 4

I/. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:

1.

A.

sure

B.

saw

C.

send

D.

sit

2.

A.

new

B.

sew

C.

few

D.

knew

3.

A.

image

B.

arcade

C.

take

D.

days

4.

A.

plays

B.

looks

C.

wants

D.

helps

5.

A.

decided

B.

preferred

C.

listened

D.

enjoyed

6.

A.

much

B.

drug

C.

buffalo

D.

future

7.

A.

horrible

B.

hour

C.

hundred

D.

hold

8.

A.

teenager

B.

together

C.

guess

D.

regular

9.

A.

languages

B.

goes

C.

watches

D.

dresses

10.

A.

education

B.

collection

C.

question

D.

celebration

II/. Fill in each blank with the correct form of the word given in capital:

1/. English is an ………………… and important subject INTEREST.

2/. In electronics they learn to repair ……………appliances. HOUSE

3/. The most popular ………….. at recess is talking. ACT

4/. Hoa is having a....................check-up. MEDICINE

5/. In the countryside, people often know all the people in their................ NEIGHBOR

6/. You must be careful when playing video games because they can be ………. ADDICT

7/. I’d like a nice..................orange. JUICE

8/. Edison’s most famous ………. was the electronic bulb. INVENT

9/. This dictionary is very ..............for you to learn English. USE

10/. I have ....................time to play than my friends. LITTLE

III/. Choose the best answer to complete each sentence.

1/. I bought this dress at the...................on Hang Bai street.

A. clothes’ store

B. store of closes

C. clothes store

D. closing store

2/. Isn’t it easy to learn English well? - ………………………..

A. No, it is

B. No it does not

C. Yes, it is

D. Yes. It does

3/. There are two churches in the town and ………………of them are extremely old.

A. each

B. all

C. both

D. most

4/. My joke made the whole class ………………

A. smile

B. laughing

C. laugh

D. crying

5/. Mr. Nam ………………….. to work yesterday

A. wasn’t drive

B. not drive

C. didn’t drove

D. didn’t drive

6/. The news on TV last night ……………………. very good.

A. was

B. has

C. were

D. be

7/. Lan did not know the world . Hoa didn’t …………………………….

A. so

B. neither

C. either

D. too

8/. The boss wants his ………………….. to type some letters.

A. secretary

B. novelist

C. journalist

D. musician

9/. If he eats all that food, he eats………………………

A. quite much

B. too many

C. quite many

D. too much

10/. Mr Robinson speaks Vietnamese very……………………..

A. skillfully

B. good

C. fluently

D. best

IV/. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences:

1/. We can’t go out now because it (rain) …………………… .

2/. They (meet) .......................their teacher at the moment.

3/. We (visit) ………………the museum at the moment. We (visit) …………..it once a year.

4/. Hai (not write) ……………….. to her parents last week. She (phone) …..……. them.

5/.Duy (not visit)… …the museum with his class last Sunday because he (catch) ……. a cold.

6/. How much it (cost) …………….to mail a latter to England?

7/. Take these pills and you (feel) ……………….. better then, Ha.

Đáp án Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7

I/. (5 điểm) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm

1. A

2. B

3. A

4. A

5. A

6. D

7. B

8. A

9. B

10. C

II/. (15 điểm) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

1

interesting

6

addictive

2

household

7

juicy

3

activity

8

invention

4

medical

9

useful

5

neighborhood

10

Less.

III/. (5điểm) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm

1. D

2. C

3. C

4. C

5. D

6. A

7. C

8. A

9. D

10. C

IV/. (10điểm) Mỗi động từ đúng cho 1 điểm

1

is raining

4

didn’t write - phoned

2

Are meeting

5

didn't visit - caught

3

are visiting - visit

6

does it cost 7 wil l feel

V/. (10 điểm) Mỗi câu đúng cho 1 điểm

1. A

at bỏ at

6. C

thousand thousands

2. B

fewer less

7. B

does is

3. D

three-weeks three-week

8. C

the bỏ the

4. B

travel traveling

9. C

houseworks housework

5. D

to play playing

10. B

ten-floors ten-floor

VI/. (15 điểm) Mỗi từ đúng cho 1,5 điểm

1. most

2. and

3. is

4. snow

5. seasons

6. spring

7. on

8. in/on

9. go

10. because

VII/. (5 điểm) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

You had better not eat too many candies because they are not good for your teeth.

1. I have an American friend.

2. Last week they moved to a new house in the city.

3. Last year my brother worked as an engineer at a printing factory.

4. What is the width of the West Lake?

5. This morning I ate bread and drank milk for breakfast.

6. Walking for fun is an easy and inexpensive activity.

7. Most of the world’s surface is water.9. Would you like some coffee?

8. Video games are good fun but players must be careful.

VIII/. (10 điểm) Mỗi câu đúng cho 1 điểm

1. A also

2. B English

3. B American

4. C same

5. D speak

6. B situated

7. A than

8. D speak

9. A ago

10. B French

IX/. (15 điểm) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

1. Mr. Hoang spent half an hour walking to work yesterday.

2. How much is this cap?/How much does this cap cost?

3. You’d better not eat too much meat.

4. Lan has two older/elder sister.

5. Our house is the oldest/eldest in the living center.

6. Mai is usually a hard worker.

7. Hoa’s collection has eight hundred stamps.

8. What is the chicken’s weight?

9. What is the price of this book?

10. I prefer listening to music to watching TV.

Đề thi học sinh giỏi rất gần với kì thi học kì 2, mời các bạn vào luyện tập một số đề sau đây để chuẩn bị tốt nhất cho học kì 2 môn tiếng Anh đạt kết quả cao nhất:

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh trường THCS Trần Hưng Đạo, Tây Ninh năm học 2016-2017 có đáp án

Bộ đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh phòng GD&ĐT Phong Điền, Thừa Thiên Huế năm học 2017-2018

Đề kiểm tra 45 phút số 3 môn tiếng Anh lớp 7

Đánh giá bài viết
23 7.034
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm