Bộ 6 đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 năm 2021 có đáp án

Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án bao gồm 5 đề thi khác nhau có đầy đủ đáp án. Đây là bộ đề thi được biên soạn theo chương trình tiếng Anh lớp 7 hệ 7 năm. Đây là tài liệu ôn thi học kỳ 2 hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 7 muốn hệ thống lại kiến thức đã học trong chương trình học kì 2 lớp 7. Mời các bạn tham khảo.

Xem thêm: Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 2 có file nghe năm 2020 - 2021

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 1 (có file nghe) MỚI

I. Đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án - Đề số 1

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. chemist B. school C. chance D. chaos

2. A. frog B. drag C. change D. mug

3. A. kite B. cookie C. hike D. knit

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. A. ticket B. costume C. event D. number

5. A. return B. happen C. differ D. visit

6. A. yourself B. thirteen C. abroad D. village

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. He became …………………….when a journalist asked him questions about his private life.

A. embarrass B. embarrassed C. embarrassing D. embarrassingly

8. …………………….do the buses run? – Every ten minutes.

A. How B. How many C. How often D. What time

9. Cyclists must …………………….for pedestrians when they are cycling along the country lane.

A. see off B. look out C. avoid D. observe

10. We will cut down on the use of natural gas because it is ……………… and harmful to the environment.

A. plenty B. limited C. available D. abundant

11. If we go on …………………….electricity, we will have to pay a lot next month.

A. wasting B. increasing C. turning on D. making

12. At this time next week we ……………….to work to support the air pollution cutting down campaign.

A. will cycle B. will be cycled C. are cycling D. will be cycling

13. You can use a jet pack to ………….…anywhere easily.

A. drive B. sail C. ride D. fly

14. The scars which are generated by solar energy are called ……………… cars.

A. solar-wasted B. solar-powered C. solar-friendly D. solar-daily

15. I think means of transport in the future ………………….…petrol.

A. aren’t using B. aren’t going to use C. won’t use D. won’t be using

IV. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

16. I don’t think it will come true soon; however, your idea is really ……………. (IMAGINE)

17. Thomas Edison is one of the greatest ………………….… in history. (INVENT)

18. ………………….…(or the state of having no home) is a significant social issue worldwide. (HOME)

19. Life in the city is more ………………….…than that in the countryside. (STRESS)

20. We couldn’t see the airplane because it ………………….…behind the cloud. (APPEAR)

V. Use the words given and other words to complete the second sentence

21. We shall be using wind power at this time next year. (used)

Wind power …………………………….at this time next year.

22. I will be with my brother in Son La Hydro Power Plant at this time next week. (staying)

At this time next week ……………………………..my brother in Son La Hydro Power Plant.

23. Solar panels will be put in the back yard next Saturday. (put)

They ………………………………………in the back yard next Saturday.

VI. Read the passage and choose the correct answer to each question:

Making a film takes a long time and is very hard work. Writing the story for the film may take many weeks. Filming the story being acted - or shooting the film, as it is called - often takes at least six months. Actors and cameramen work from very early in the morning until late at night. Each scene has to be acted and reacted, filmed and refilmed, until it is just right. Sometimes the same scene may have to be acted twenty or thirty times.

The film studio is like a large factory, and the indoor stages are very big indeed. Scenery of all kinds is made in the studio. Churches, houses, castles and forests are all built of wood and cardboard. Several hundred people work together to make one film. Some of these people are the actors and actresses. The director of the film, however, is the most important person in a film studio. He decided how the scenes should be filmed and how the actors should act.

Most people go to see a film because they know the film stars in it. Sometimes the film may be very poor. It is best to choose a film made by a good director. Some famous directors make their films very real. People feel that they themselves are among the people in the film.

24. Shooting a film often takes __________

A. Less than six months

B. At least six months

C. Many weeks

D. Form early in the morning until late at night

25. Some scenes have to be filmed many times because ___________

A. It takes a long time to make a film

B. It is often difficult to make a film

C. Many people work together

D. The film is poor

26. Which of the following is compared to a factory?

A. The film studio

B. The indoor stage

C. The scenery

D. A poor film

27. We should choose a film which ___________

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

28. We should choose a film which ___________

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

VII. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

Young people can bring enthusiasm, energy, creativity and flexibility to an organization. If your organization works (29) ……………young people, in any way, young volunteers can add value to your services by bringing a youth perspective through new ideas, theories and knowledge. They will also help bridge the (30) ……………between generations. Engaging with young people also allows your organization to (31) ……………for the future and help to prevent your volunteer base from shrinking over time, as the ageing of the (32) ……………begins to affect the ways in which people volunteer. Having young people in your organization contributes to the future of volunteering and the community – people who start volunteering (33) ……………tend to continue to volunteer for the rest of their lives.

29. A. of B. about C. with D. on

30. A. gap B. hole C. road D. length

31. A. intend B. dream C. think D. plan

32. A. citizen B. population C. nationality D. mankind

33. A. lately B. fast C. early D. recent

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7

1. C; 2. C; 3. D; 4. C; 5. A; 6. D

7. B; 8. A; 9. B; 10. B; 11. C; 12. D; 13. D; 14. B; 15. C

16. imaginative; 17. inventors; 18. homelessness; 19. stressful; 20. disappeared

21. will be used

22. I will/ shall be staying with

23. will put solar panels

24. B; 25. B; 26. A; 27. D; 28. D

29. C; 30. A; 31. D; 32. B; 33. C

II. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 2 có đáp án - Đề số 2

A. NGHE: (2,25 điểm)

I. Hãy nghe và viết T cho câu đúng, F cho câu sai.

1. Dr Lai is a doctor. 

2. She looks after all the students’ teeth. 

3. She is a kind women. 

4. She gives children advice. 

5. Her uniform is clean

II. Hãy nghe lại và trả lời các câu hỏi sau:

1. What does Dr Lai do?

..........................................................................................

2. Where does she work?

...........................................................................................

3. Is Lai’s office clean?

...........................................................................................

4. Are many students scared when they come to see Dr Lai?

..........................................................................................

B. NGỮ ÂM: (0.5 điểm)

Hãy tìm từ có cách phát âm khác với các từ còn lại bằng cách khoanh tròn vào chữ cái (a, b, c, d):

1. a. that             b. thank                c.think                d. three

2. a. liked           b. received           c. hoped                d. stopped

C. CẤU TRÚC – TỪ VỰNG: (2,25 điểm)

Hãy chọn câu trả lời đúng nhất bằng cách khoanh tròn vào chữ cái đầu tiên (a, b, c, d):

1. After the holiday, they returned to Hanoi ………………bus.

a. by

b. with

c. on

d. in

2. Why didn’t you go to school yesterday, Lan?- ……………..I had a bad cold.

a. Because

b. But

c. However

d. So

3. Now, Hoa is 40 kilos, by last year she …………………………..35 kilos.

a. were

b. are

c. was

d. is

4.She ………………..me of at the railway station yesterday.

a. sees

b. saw

c. seeing

d. seen

5. I have a toothache so I’m going to the ……………………….

a. nurse

b. doctor

c. dentist

d. teacher

6. …………….is it? – 25000 dong.

a. How much

b. How old

c. How far

d. What

7. Remember …………………………….....................the letters for me.

a. post

b. posted

c. posting

d. to post

8. How …………………………are you? – I’m 1 meter 69 centimeters.

a. heavy

b. tall

c. long

d. old

9. Mr Lam is a good teacher. He teaches very……….

a. well

b. good

c. bad

d. badly

D. Đọc hiểu: (2,25 điểm)

There (1)............... only one disease called common: The common cold. We call it the common cold (2)............... every year millions of people catch it. Everybody knows (3)...............: a runny nose,a (4)............... fever, coughing and sneezing. It is very unpleasant, but nobody knows a cure. Medicines called cold “cures” don’t call a cold, but they do relieve the symptoms.Whatever you do, your cold will last for a few days and then (5)................

I. Hãy đọc đoạn văn trên và chọn câu trả lời đúng nhất bằng cách bôi đen vào chữ cái đầu tiên (a, b, c, d):

1. a. is                    b. are                     c. was                       d. were

2. a. so                   b. because             c. and                      d. but

3. a. problems         b. things                 c. symptoms             d. activities

4. a. slight               b. high                   c. hot                      d. common

5. a. cures               b. relieves                c. appears               d. disappears

II. Hãy đọc đoạn văn trên, sau đó trả lời câu hỏi:

1. Which disease called common?

→ …………………………………………………………………………………

2. Why do we call it the common cold?

→…………………………………………………………………………………

3. What are the symptoms?

→ …………………………………………………………………………………

4. How long will our cold last?

→…………………………………………………………………………………

E. VIẾT: (2,75 điểm)

Viết câu theo chỉ dẫn trong ngoặc:

1. What’s your weight? (Viết lại câu sao cho có nghĩa giống câu đầu) (0,5 điểm)

→ How………………………………………………………………………….....?

2. My mother wrote a sick note for me. ( Đổi sang câu phủ định ) (0,5 điểm)

→...............…………………………………………………………………………

3. My mother (buy)....................the dress yesterday.( Chia động từ trong ngoặc) (0,25 điểm)

4. She (drink)....................a lot of milk last night. ( Chia động từ trong ngoặc) (0,25 điểm)

5. What is her height? (Viết lại câu sao cho có nghĩa giống câu đầu) (0,5 điểm)

→ How………………………………………………………………………….....?

6. I was at home last week. ( Đổi sang câu nghi vấn ) (0,5 điểm)

→...............…………………………………………………………………………

7. Nha Trang/ stay/ did / long / How / you / in. (Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh) (0,25 điểm)

→............……………………………………………………………….................

Đáp án đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 2

A.

I. 0,25.5 = 1,25

1. F           2. T              3. T               4. T                 5.T

II. 0,25. 4 = 1

1. dentist

2. Quang Trung

3. Yes, it is.

4. Yes, they are.

1. F 2. T 3. T 4. T

Tapescripst: Dr Lai is a dentist at Quang Trung school. She looks after all the students’ teeth. Dr Lai’s office is clean and so is her unifornm. She always washes her hands after each child leaves. Many student are scared when they come to see Dr Lai, but she is a kind woman. She explains what will happen so they are not afraid. Dr Lai gives the children advice. She tells them how to look after their teeth. She reminds them to clean their teeth regularly and eat sensibly.

B. 0,25.2 = 0,5

1. a             2. b

C.0,25.9 = 2,25

1.a            2.a            3.c            4.b          5.c            6.a           7.d            8.b            9.a

D.

I. 0,25.5 = 1,25

1. a               2.b             3.c              4.a                 5.d

II. 0,25.4 = 1

1. It’s common cold.

2. Because every year millions of people catch it.

3. The symptoms are a runny nose,a slight fever,coughing and sneezing.

4. Our cold will last for a few days.

E.

1. How heavy are you? (0,5)

2. My mother didn’t write a sick note for me. (0,5)

3. bought (0,25)

4. drank (0,25)

5. How tall is she? (0,5)

6. Were you at home last week? (0,5)

7. How long did you stay in Nha Trang? (0,25)

III. Đề kiểm tra học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án - Đề số 3

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others. (1mark)

1. A. Breakfast            B. Teacher              C. East                       D. Please

2. A. Children              B. Church               C. Headache              D. Beach

3. A. See                     B. Salt                      C. Small                     D. Sugar

4. A. Mother                B. Thirteen                   C. Father                  D. Then

II. Circle the word or phase (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences. (2 marks)

1. Phuong doesn’t like football and …… Mai.

A. so is

B. so does

C. does so

D. neither does

2. These papayas aren’t ripe and ….. are the pineapples.

A. so B. too

C. neither

D. either

3.The dirt from vegetables can make you ……...

A. bored

B. tired

C. sick

D. well

4. You must do your homework more ……. in the future.

A. careful

B. care

C. careless

D. carefully

5. You should ……. early if you want to do morning exercise.

A. get up

B. getting up

C. to get up

D. to getting up

6. Hoa is a ….. worker.

A. hardly

B. hard

C. more hard

D. most hard

7. Last night we didn’t watch the film on TV because it was ……..

A. bore

B. bored

C. boring

D. boredom

8. Mai enjoys ….. sea food with her parents.

A. to eat

B. eating

C. eat

D. to eating

III. Supply the correct forms of the verbs in brackets. (2 marks)

1. He (wash)………………………….the dishes everyday.

2. We (play)…………………………volleyball tomorrow

3. She (not watch) …………………TV last night.

4. ……… they (go) …………………….to school now?

IV. Write the sentences. Use the cue words. (3 marks)

1. I/not like/read books

…………………………………………………………………………………….

2. He/be/good/soccer/player.He/play/soccer/good.

…………………………………………………………………………………….

3. Mai/prefer/meat/fish.

…………………………………………………………………………………….

4 They/prefer/listen/music/watch/TV

…………………………………………………………………………………….

5 He/do/homework/last night.

…………………………………………………………………………………….

5 Hoa/not go/school/yesterday/because/she/be/sick.

…………………………………………………………………………………….

V. Read the passage carefully then answer questions. (2 marks)

In 1960s, most people in Vietnam did not have a TV set. In the evening, the neighbors gathered around the TV. They watched until the TV programs finished. The children might play with their friends and the older people might talk together. Vietnam is different now. Many families have a TV set at home and the neighbors don’t spend much time together.

Questions:

1. Did most people have a TV set in 1960s?

………………………………………………………………………………

2.How long did they watch TV programs?

………………………………………………………………………………

3. What might the children do?

………………………………………………………………………………

4. What might the older people do?

………………………………………………………………………………

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7

I. 1,0 điểm - Mỗi từ đúng: 0,25 điểm

1. A 2. C 3. D 4. B

II. 2,0 điểm - Mỗi từ đúng: 0,25 điểm

1. D 2. C 3. C 4. D 5. A 6. B 7. C 8. B

III. 2,0 điểm - Mỗi câu đúng: 0,5 điểm

1. washes 2. will play/ shall play 3. didn’t watch 4. Are…going..?

IV. 3,0 điểm - Mỗi câu đúng: 0,5 điểm

1. I don’t like reading books.

2. He is a good soccer player.He plays soccer well.

3. Mai prefers meat to fish.

4. They prefer listening to music to watching TV

5.He did his homework last night.

6. Hoa didn’t go to school yesterday because she was sick

V. 2,0 điểm - Mỗi câu đúng: 0, 5 điểm

1. No,they didn’t

2. They watched until the TV programs finished.

3. The children might play with their friends

4. The older people might talk together

--------------------------------------

IV. Đề kiểm tra học kì II môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án - Đề số 4

I. Tìm một từ có cách phát âm khác với các từ còn lại ở phần gạch chân: (1đ)

1. A. Started           B. Needed            C. Protected                    D. Stopped

2. A. Durian            B. Cucumber          C. Painful                       D. Duty

3. A. Sure                B. Scales              C. Serious                      D. Stir

4. A. Presents          B. Symptoms           C. chopsticks              D. Patients

II. Chọn và khoanh tròn câu trả lời đúng nhất A, B, C hoặc D (2đ):

Câu 1: She is a......................... girl.

A. care

B. carelessly

C. carefully

D. careless

Câu 2: Did Liz................................. any gifts in Nha Trang?

A. buys

B. bought

C. buy

D. to buy

Câu 3: How...................... is she? She is 40 kilos.

A. heavy

B. high

C. weight

D. height

Câu 4: We enjoy................................. soccer.

A. played

B. to play

C. play

D. playing

Câu 5: What kinds of................... do you like? – I like programs about teenagers.

A. films

B. programs

C. books

D. music

Câu 6:....................... swimming? That’s OK.

A. Let’s

B. How about

C. Shall we

D. Will we

Câu 7: I am a teacher and she is,..............................

A. either

B. neither

C. too

D. so

Câu 8: What would you like.....................? – Cowboy movies.

A. to watch

B. to play

C. to listen to

D. to read

III. Cho hình thức hoặc thì đúng của động từ trong ngoặc (2đ):

1. You should (visit)............................ your grandmother.

2. I (watch)......................... a football match on TV last night.

3. They (play)..................... chess at the moment.

4. She always (go)...................... to bed late.

IV. Điền vào chỗ trống với một giới từ thích hợp (1đ):

1. My mother takes care......................... the family.

2. I am busy........................ Sunday.

3. She smiles...................... Minh and says “Don’t worry, Minh”

4. They lived..................... Ha Noi 2 years ago.

V. Đặt câu hỏi cho phần gạch chân (2đ):

1. He goes to Nguyen Du School.

Which..............................................................................................................

2. Lan is one meter 50centimeters tall.

How.................................................................................................................

3. She has a toothache.

What.................................................................................................................

4. Yesterday I went to Dong Ba market.

Where...............................................................................................................

VI. Đọc đoạn văn sau trả lời các câu hỏi (2đ):

....... A Frenchman, Jacques Cousteau (1910-1997) invented a deep-sea diving vessel in the early 1940s. In the vessel, he could explore the oceans of the world and study underwater life.

Now, we can explore the oceans, using special TV cameras as well. We can learn more about the undersea world thanks to this invention.

1. When did Jacques Cousteau die?

....................................................................................................................

2. When did he invent the deep-sea diving vessel?

....................................................................................................................

3. What could he study?

....................................................................................................................

4. How can we explore the oceans now?

....................................................................................................................

Đáp án đề kiểm tra cuối học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7

I. (1 điểm) Mỗi phương án đúng, chấm 0,25 điểm.

Câu

1

2

3

4

Phương án đúng

D

C

A

B

II. (2 điểm) Mỗi phương án đúng là 0,25 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

Phương án đúng

D

C

A

D

B

B

D

A

III.- 2 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm. Đáp án căn cứ thứ tự câu của đề số 1)

1. visit

2. watched

3. are playing

4. goes

IV.- 1 điểm (mỗi câu đúng 0,25 điểm. Đáp án căn cứ thứ tự câu của đề số 1)

1. of          2. on               3. at              4. in

V.- 2 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm. Đáp án căn cứ thứ tự câu của đề số 1)

1. Which school does he go to?

2. How tall is Lan?

3.

- What’s wrong with her?

- What’s the matter with her?

4. Where did you go yesterday?

VI.- 2 điểm (mỗi câu đúng 0,5 điểm. Đáp án căn cứ thứ tự câu của đề số 1)

1. He died in 1997.

2. He invented it in the early 1940s.

3. He could study underwater life.

4. Now we can explore the oceans by using special TV cameras.

V. Đề thi cuối kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án số 5

I. Listening: (2 pts)

Part 1. Listen and indicate whether the statements are true (T) or false (F). (1pt)

1. _____. At book fairs, students can swap their used books.

2. _____. Nam thinks that it will be good if students go to school by bus.

3. _____. Students can grow vegetables in the school garden.

4. _____. Used uniforms can be exchanged at uniform fairs.

Part 2. Listen to the interview with Nick and fill in the blanks. (1pt)

Interviewer: Nick, have you ever taken part in a (1) ____________________ competition?

Nick: Yes, I have a (2) ____________________ competition. But I didn't win any prizes.

Interviewer: Have you ever been to another (3) ____________________?

Nick: Yes, I am now here in Viet Nam, and I've been to Canada, too.

Interviewer: Have you ever watched a (4) ____________________ series?

Nick: Oh, several. But I like The adventures of Peter Pan best.

Interviewer: Thank you, Nick.

II. Complete the sentences using the suggested words. (2 pts)

1. They will hold an English speaking contest next weekend.

An English speaking contest __________________________________________.

2. They didn’t often go to the cinema every Sunday last year.

They didn’t _________________________________________

3. Her bike is pink.

The pink bike is ____________________________________________________.

4. Although Tom was a poor student, he studied very well.

In spite of_____________________________________________________________.

III. Give the correct tense/ form of the verb in brackets. (1 pt)

1. At this time tomorrow, we (have) an English test

1 ____________________

2. We should (use) saving- energy light bulbs.

2. ____________________

3. The English grammar point (explain) by our teacher tomorrow

3.____________________

4. Remember (turn) off the lights before going to bed.

4. ____________________

IV. Circle the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 pt)

1. A. solar B. boring C. boat D. coal

2. A. although B. thin C. thanks D. tooth

3. A. washed B. matchedC. danced D. needed

4. A. stops B. starts C. loves D. cuts

V. Circle the best answer among A, B, C or D to complete the following sentences. (2pts)

1. A friend of ______ is coming to stay with me next month.

A. me

B. my

C. I

D. mine

2. Teacher: “May I introduce myself to you. My name’s John Smith.”

Student: “____. I’m Anne Hathaway.”

A. I am fine, thank you

B. Oh, that’s good

C. Hope to see you again

D. Pleased to meet you

3. We are looking for cheap, clean and _________ source of energy.

A. effective

B. effectively

C. serious

D. dangerous

4. We believe that urban transport pods can travel ______around 30kph.

A. with

B. at

C. in

D. on

5.In spite of ___________ poor, he still helps the street children.

A. to be

B. is

C. being

D. are

6 . Give a ______ before you turn left or right.

A. sign

B. turn

C. sound

D. signal

7. I ______ to go to school 3 years ago. Now I go to school on foot.

A. used to cycle

B. cycled

C. was cycling

D. went

8. What should we do to _______electricity?

A. cut

B. take

C. save

D. waste

VI. Fill in each numbered blank with one suitable word from the box to complete the email.(1pt)

most more drivers best careful

Who are the best drivers? Which drivers are the safest on the roads? According to a recent
survey, young and inexperienced (1) ______are the most likely to have an accident. Older drivers are more (2) _______________ Young men have the worst accident records of all. They often choose faster cars with bigger engines. One of the (3) interesting facts in the survey is that passengers have an effect on the driver. When men have their friends in the car, their driving become worse. When their wife or girlfriend is in the car; however, their driving is better. But opposite is true for women. Their driving is (4)________ dangerous when their husband or boyfriend is in the car.

VII. Read the passage and do the tasks below. (1 pt)

Hi, Peter.

I am writing to talk about my school subjects I love. I love Math most, this
subject is so interesting and hard. Well, I must say I love Informatics, too. I want to be an
Informatics Technician as my older brother. He is writing many game programs and studying
programs for teenagers. He is so intelligent. Oh, I forget to tell you one of my secrets. I spend most of my free time on drawing, so I enjoy Art subject at my school, too. My art teacher is quire strict but fun.

Do you think that an Informatics Technician can be a painter? If yes, I will be both. What
about you? Write me about your favorite school subjects.

Love,

Viet

Part 1. Decide whether the statements are True (T) or False (F). (0.5 pt)

1. _________ Viet writes this letter.

2. _________ Viet only wants to be an Informatics Technician.

Part 2. Choose the best answer A, B, C or D (0.5 pt)1. His Art teacher is ________.

A. tall

B. talkative

C. strict

D. beautiful

2. The letter is about ________.

A. Viet’s brother

B. Viet’s school

C. Viet’s teacher

D. Viet’s favorite school subjects

ĐÁP ÁN

I. Listening. (2 points)

Part 1. (1 point) (Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)

1. T 2. T 3. F 4. T

Part 2. (1 point) (Mỗi câu đúng được 0,25 điểm)

1.sport 2. skiing 3. country 4. cartoon

II. (2 pts) Mỗi câu đúng 0,5 điểm

1. An English speaking contest will be held (by them) next weekend.

2. They didn’t use to go to the cinema every sunday last year.

3.The pink bike is hers.

4. In spite of being a poor student, Tom studied very well.

Or: In spite of the fact that Tom was a poor student, he studied very well.

III. (1 pt) Mỗi câu đúng 0,25 điểm

1. will be having 2. use 3. will be explained 4. to turn

IV. (1 pt) Mỗi câu đúng 0,25 điểm

1. B. boring; 2. A. although; 3. D. needed; 4. C. loves

V. (2pts) Mỗi câu đúng 0,25 điểm

1. D. mine

2. D. Please to meet you.

3. A. effective.

4. B. at

5. C. being

6. D. signal

7. A. used to cycle

8. C. Save

VI. (1 pt) Mỗi câu đúng 0,25 điểm

1. drivers 2. careful 3. most 4. more

VII. (1 pt) Mỗi câu đúng 0,25 điểm

Part 1. Decide whether the statements are True (T) or False (F). (0.5 pt)

1. T 2. F

Part 2. Choose the best answer A, B, C or D

1. C 2. D

VI. Đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án - Đề số 6

Find the word which has the different sound in the underlined part

1. A. record

B. vehicle

C. lesson

D. zebra

2. A. means

B. great

C. seatbelt

D. teacher

3. A. called

B. gathered

C. played

D. watched

4. A. lazy

B. date

C. hate

D. car

5. A. slum

B. cutting

C. sugar

D. luck

Choose the word which has a different stress pattern from the others

6. A. million

B. density

C. consider

D. industry

7. diverse

B. wealthy

C. peaceful

D. labour

Write the correct form or tense of the verbs in brackets.

8. Three years ago, we____________(install) a solar water heating system on our roof

9. If the electricity________________(make)from wind turbines, it is green.

10. You should avoid _______________(use) cars or motorbikes for short trips.

Choose the correct answer A, B, C or D

11. Wind power is the most promising ____________ source of energy.

A. non-renewable

B. natural

C. limited

D. alternative

12. At 3 o’clock tomorrow afternoon, I ____________the meeting on Climate Change.

A. attended

B. have attended

C. will be attended

D. will be attending

13. Do you think it will be (an) _____________, green way to travel?

A. convenient

B. inconvenience

C. polluting

D. polluted

14. _____________ often is Burning Festival held? - It’s held every year.

A.Which

B. When

C. What

D. How

15. What should we do to ____________electricity?

A.take

B. save

C. cut

D. waste

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

There is now increasing concern about the world’s energy (16) ___________, particularly about those involving fossil (17)___________. In less than a hundred years we shall probably use up all the present (18)___________ of oil and gas. The world’s coal reserves should last longer but, once used, these cannot (19)___________. It is important, therefore, that we should develop such (20)___________ sources of energy as solar energy as well as water and wind power, classed as renewable energy.

16. A. possessions

B. resources

C. goods

D. materials

17. A. fuels

B. powers

C. forms

D. energies

18. A. findings

B. productions

C. amounts

D. sources

19. A. updated

B. repeated

C. renewed

D. produced

20. A. traditional

B. alternative

C. revolutionary

D. surprising

Read the passage, and then answer the questions.

The festival of Diwali is one of the most important religious festivals in India. It lasts for five days around the end of October. It is the festival of Lakshmi, the Goddess who, in the Hindu religion, bring peace and prosperity.

Preparations for the festival begin several weeks before the festival. People clean and decorate their homes, prepare special food and buy new clothes and jewelry to welcome the Goddess in their homes. All over India, people light up their homes with oil lamps and colourful lights.

The celebrations take place on the darkest night of the lunar month, Amavasya. In the evening, fireworks fill the sky to make Diwali a true “Festival of Light”.

21. In which country is Diwali celebrated?

___________________________________________

22. How long is the festival of Diwali?

___________________________________________

23. Which Goddess is it the festival of?

___________________________________________

24. What do people do to prepare for the festival?

___________________________________________

25. Why is Diwali called ‘Festival of Light’?

___________________________________________

Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first.

26. We are trying to find cheap and clean and effective sourced of energy.

We are looking ______________________________

27. It’s a good idea to switch off electrical appliances when they aren’t in use.

You ______________________________________

28. The traffic was terrible, but we arrived on time. (despite)

We ________________________________________________________

29. It was such a gripping movie that I watched it three times. (that)

The movie _________________________________________________

30. Why don’t we go out to dinner and a movie? (suggested)

She ______________________________________________________

Listen and decide if each statement is true (T) or false (F)

Statement

True or False

31. Halloween is not an important festival in the USA

32. Children like taking part in Halloween events.

33. James bought his costume in a shop.

34. Parents usually go with their children to make a trick or treat.

35. Treats are candies, sweets and cookies.

36. In Halloween parties children eat sandwiches and drink cola.

37. Apple bobbing is a game.

38. Jack-O-Lantern is made from a pumpkin.

*Tải file để xem đáp án chi tiết*

Mời các bạn tải toàn bộ đề và đáp án tại đây: Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án. Ngoài ra, để chuẩn bị cho kì thi học kì 2 sắp tới, mời các em tham khảo thêm: Để học tốt Tiếng Anh lớp 7, Đề thi giữa học kì 2 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn tham khảo các đề mới nhất của năm 2019 - 2020

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Toán:

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Văn:

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Vật lý

Đánh giá bài viết
1.261 461.976
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm