8 Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7 CÓ ĐÁP ÁN

Bộ đề kiểm tra chất lượng học kì 2 môn Tiếng Anh có file nghe và đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi học kì 2 lớp 7 (Hệ 7 năm) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối năm lớp 7 môn Anh được biên tập bám sát chương trình đã học giúp học sinh lớp 7 nắm chắc kiến thức đã học.

Bộ đề thi được tải nhiều nhất:

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 - Đề số 1

I. Choose the best answer( A, B, C or D ) to complete these sentences (Chọn A, B, C hay D). (5pts)

1. Most teenagers are ..................... detective stories.

A. interested about

B. fond of

C. excited on

D. go on

2. Tan: It’s hot in here. - Lan: Ok. I .....................on the air conditioner.

A. turned

B. to turn

C. turning

D. will turn

3. His mother won’t be at home tomorrow. ..................... .

A. Neither won’t he.

B. Either will he.

C. He won’t either.

D. He won’t.

4. Peter: How.....................is your daughter? → Sue: Only 50 kilos. She’s a bit underweight.

A. pounds

B. heavy

C. weight

D. tall

5. Excuse me! Is there a bus stop .....................here?

A. at

B. near

C. from

D. with

6. The doctor examined him and .....................his temperature.

A. took

B. made

C. did

D. take

7. Her mother works.....................hours than her father does.

A. a few

B. less

C. much

D. more

8. .....................cards is one of Barry’s hobbies.

A. Collects

B. Collected

C. Collecting

D. Collector

9. My grandfather doesn’t like living in the city. The noise ...................him awake at night.

A. takes

B. keeps

C. gives

D. does

10. Can you teach me ..................... “ thank you ” in Chinese?

A. how to say

B. how say

C. saying

D. to say

11. Liz: .....................should I go to the dentist? → Daisy: Twice a year.

A. How long

B. When

C. How often

D. How far

12. Mary: .....................going swimming? → Clark: That would be great.

A. Shall we

B. How about

C. Let’s

D. Shall you

13. I prefer swimming in the sea ..................... the pool.

A. at

B. on

C. in

D. to

14. Mark: When did he move here? → Twin: He.....................in 2004.

A. moving

B. moved

C. to move

D. moves

Xem đáp án
1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5- B; 6 - A; 7 - D
8 - C; 9 - B; 10 - A; 11 - C; 12 - B; 13 - D; 14 - B

** Phát hiện chổ sai trong câu sau:

15. Nobody like him because he always looks untidied.

A            B                   C                 D

16. In the afternoon, the chickens produce less eggs than in the morning.

A                        B                    C               D

Xem đáp án
15. A (like => likes)
16. C (less => fewer)

17. Lan: ................does Nga always get good marks? → Hoa: Because she studies hard.

A. What

B. When

C. How

D. Why

18. Jacques Cousteau is the.....................of the deep – sea diving vessel.

A. invent

B. inventor

C. invention

D. invents

19. We ought.....................carefully.

A. to drive

B. drive

C. driving

D. drives

20. He plays soccer very..................... .

A. good

B. skillful

C. well

D. skill

Xem đáp án
17 -D; 18 - B; 19 - A; 20 - C

II. Arrange these words to make meaningful sentences. (Sắp xếp thành câu hoàn chỉnh) (1 pt)

1. What / did / you / lunch / eat and drink / for / yesterday/ ?

........................................................................................................................................

2. programs / What / TV / want / do / to / you / see / ?

........................................................................................................................................

3. you / Would / to / the movie / this week / like / go / to?

........................................................................................................................................

4. ought / I / finish / to / this question / Math tomorrow / for

........................................................................................................................................

Xem đáp án
1. What did you eat and drink for lunch yesterday?
2. What do you want to see TV programs?
3. Would you like to go to the movie this week?
4. I ought to finish this question for Math tomorrow.

III. Match the questions and the answers (1,5pts)

1. What’s his full name?

2. What is his age?

3. Which school does he go to?

4. Where does he live?

5. What’s his weight?

6. How tall is he?

a. He goes to Quang Trung School.

b. He’s 40 kilos.

c. He’s 14 .

d. Nguyen Van Hung.

e. He’s 1.50 meters tall.

f. 12 Tran Phu Street.

1............ 2........... 3.......... 4............ 5........... 6...........

Xem đáp án
1 - d; 2 - c; 3 - a; 4 - f; 5 - b; 6 - e

IV. Read the dialogue then answer the questions (1,25pts)

Ba: Do you watch TV, Nga?

Nga: Not often. There aren’t many good programs for teenagers.

Ba: What kind of programs do you like?

Nga: I like to watch programs about teenagers in other countries. I want to know what they do, what they wear, what music they like.....

Ba: There are some programs for young people.

Nga: But older people make them. They don’t know what we like.

Ba: I like sports shows, cartoons and movies.

Nga: I don’t really like watching sports – I prefer taking part in them. And most of the movies on TV are very old.

Ba: There are plenty of music programs.

Nga: Yes, there are. But they don’t play the kind of music I like.

Ba: What are you going to do this evening?

Nga: Well, I am not going to watch TV. I’m going to listen to the radio and maybe read a book.

1. Does Nga watch TV a lot ?

.......................................................................................................................................

2. What does Ba like to watch on TV?

........................................................................................................................................

3. What does Nga like to watch on TV?

........................................................................................................................................

4. Why doesn’t Nga like music programs on TV?

........................................................................................................................................

5. What is Nga going to do this evening?

........................................................................................................................................

Xem đáp án
1. No, she doesn't
2. He likes sports shows, cartoons and movies.
3. She likes watch programs about teenagers in other countries.
4. Because they don’t play the kind of music she likes.
5. She's going to listen to the radio and maybe read a book.

Read then complete the passage with given words (1,25pts)

Moderation        eat          healthy               guidelines                    variety

What does a “balanced diet” mean? It means you eat a ......................(1) of foods without eating too much anything. ......................(2) is very important. Eat the food you enjoy, but don’t have too much. This will help you stay fit and ......................(3). Don’t forget about exercise either! We all need exercise. Follow these ......................(4) and enjoy the food you ......................(5) – that is the key to a healthy lifestyle.

Xem đáp án
What does a “balanced diet” mean? It means you eat a .......varitey...............(1) of foods without eating too much anything. .........Moderation.............(2) is very important. Eat the food you enjoy, but don’t have too much. This will help you stay fit and ..........healthy............(3). Don’t forget about exercise either! We all need exercise. Follow these .......guidelines...............(4) and enjoy the food you .........eat.............(5) – that is the key to a healthy lifestyle.

- THE END -

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 - Đề số 2

PART A: LISTENING

I. Listen to the passage about the Robinsons. Listen twice. Then write T (True) or F (False) for each sentence: (1.0pt)

1. _______ The Robinsons returned to Hanoi by bus.

2. _______ This was the second time Liz saw the paddies.

3. _______ They stopped at the restaurant for a short time.

4. _______ They arrived home in the afternoon.

II. Listen to the conversation between a doctor and Hoa talking about a her medical check-up. Listen twice and then fill in each blank with one word to complete the sentences. (1.0pt)

1. How old is Hoa? She is __________________.

2. How tall is she? She is one meter ___________________centimeters.

3. Her height is __________________.

4. How heavy is she? She is __________________kilos.

PART B: READING

I. Circle the best option (A, B, C or D) to complete the passage below: (1.0pt)

Thirty years ago in Vietnam, very few people had TV sets. These TV owners were very (1)____________. After dinner, their neighbors (2)_____________both inside and outside their houses. Some watched through the windows. All evening, (3)____________ sat and watched the black and white programs. Times have changed. Today, many families have a TV set. They sit and watch (4) _____________ their own living rooms.

1. A. important B. wonderful C. expensive D. popular

2. A. gathers B. gathered C. gather D. to gather

3. A. he B. she C. they D. I

4. A.in B. at C. on D. to

II. Read the passage carefully and then answer the questions: (2.0pts)

A French oceanographer, Jacques Cousteau (1910 - 1997), invented a deep-sea diving vessel in the early 1940s. In the vessel, he could explore the oceans of the world and study underwater life. Now we can explore the oceans using special TV cameras as well. We can learn more about the undersea world thanks to this invention.

Questions:

1. When was Jacques Cousteau born?

________________________________________________________________

2. How old was he when he died?

________________________________________________________________

3. What did he invent?

________________________________________________________________

4. Can we learn more about the undersea world thanks to Jacques Cousteau's invention?

________________________________________________________________

PART C: VOCABULARY & GRAMMAR

I. Circle the word that has different stress from others: (0.5pt)

1. A. aquarium B. material C. appointment D. temperature

2. A. adventure B. detective C. cucumber D. invention

II. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from others: (0.5pt)

1. A. helped B. rented C. talked D. watched

1. A. baseball B. ask C. participate D. basketball

III. Circle the word or phrase (A, B, C or D) that best completes each sentence: (1.5pt)

1. She smiled ___________ me in a friendly way when she saw me.

A. with B. to C. of D. at

2. We ___________ our grandparents next week.

A. visit B. will visit C. visited D. to visit

3. How ___________ is the blue hat? It's 50,000 dong.

A. far B. many C. old D. much

4. What about ___________to school every morning?

A. going B. go C. to go D. went

5. The nurse __________ Lan's temperature yesterday.

A. will take B. took C. is taking D. takes

6. I usually ___________football.

A. will play B. is playing C. play D. played

PART D: WRITING

I. Rewrite each sentence so that it has the same meaning as the first one: (1.5pts)

1. How tall are you?

=> What__________________________________________________________?

2. Nam is a bad swimmer.

=> Nam swims _____________________________________________________

3. What is wrong with him?

=> What is the______________________________________________________?

4. You ought to take morning exercise

=>You should _____________________________________________________

5. I prefer living in the city.

=> I Prefer __________________________________________________________

II. Complete the following sentences with the words given:(1.0pt)

1. Let's/ buy a papaya.

=>_________________________________________________________________

2. Are you free/ Thursday?

=>_________________________________________________________________

⇔ Tham khảo thêm bộ 15 đề thi Tiếng Anh 7 mới nhất: Bộ đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 NEW

Đáp án đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 2 số 3

PART A: LISTENING

I. Listen (1.0 pt) Mỗi câu đúng (0,25 pt)

1. T 2. F 3. T 4. F

Tapescript:

The Robinsons had a great holiday in Nha Trang. Unfortunately, the holiday soon ended and it was time to return home. They took a bus back to Hanoi. Liz was excited as the bus drove through the countryside. She saw rice paddies for the first time. Everything looked calm and peaceful. At four o’clock, the bus stopped at a small roadside restaurant for ten minutes. Mr Robinson was asleep, so Mrs Robinson bought some peanuts and an ice cream for Liz. The bus arrived in Hanoi at about 7 pm.

II. Listen (1.0 pt) Mỗi câu đúng (0,25 pt)

1. fourteen (14) 2. 45 3. short 4. 40 (forty)

Tapescript:

Doctor: I want to ask you a few questions before I start, Hoa. How old are you?

Hoa: Fourteen.

D: And your height is one meter 50 centimeters ?

H: No. I think I’m shorter .The nurse measured me.

D: Oh. How tall are you?

H: One meter 45 centimeters

D: I will ask the nurse to check your height again. How heavy are you ?

H: I think .I’m 42 kilos.

D: No ,It says on your form that you’re 40 kilos.

PART B: READING

I. (1.0pt) Mỗi câu đúng (0,25 pt)

1. D 2. B 3. C 4. A

II. (2.0pt) Mỗi câu đúng (0.5 pt)

1. He was born in 1910.

2. When he died ,he was eighty-seven (87) years old.

3. He invented a deep-sea diving vessel .

4. Yes, we can.

PART C: VOCABULARY & GRAMMAR

I. Stress (0.5pt) Mỗi câu đúng (0.25pt)

1. D 2. C

II. Pronounced (0.5pt) Mỗi câu đúng (0.25pt)

1. B 2. A

III. Multiple choice (2.0pt) Mỗi câu đúng (0.25pt)

1. D 2. B 3. D 4. A 5. B 6. C

PART D: WRITING

I. (1.5pts) Mỗi câu đúng (0.5pt)

1. What is your height ?

2. Nam swims badly

3. What is the matter with him ?

4. You should do morning exercise.

5. I prefer to live in the city.

II. (1.0pt) Mỗi câu đúng (0.5pt)

1. Let’s buy a papaya.

2. Are you free on Thursday?

⇔ Tham khảo đề thi cuối kì 2 lớp 7 năm 2018 - 2019: Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có file nghe năm học 2018 - 2019 NEW

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh số 4

I. LISTENING

Bài 1. Nghe và chọn câu trả lời đúng nhất trong số A, B hoặc C cho mỗi câu hỏi.

1. How does Joshua go to school in Japan?

A. He takes a school bus every morning

B. He rides the subway at 8:00 AM.

C. He walks with a group of students.

2. Which item did Joshua NOT mention when talking about the things he takes to school?

A. backpack

B. gym clothes

C. school hat

3. What is one of the first things Joshua does when he arrives at school?

A. He practices his reading and writing.

B. He stands and bows to the teacher.

C. He puts on his gym clothes for class.

4. Where does Joshua eat lunch at school?

A. in his classroom

B. in the lunchroom

C. in the gymnasium

5. What time does Joshua probably get home from school most days?

A. between 1:00 PM and 2:00 PM

B. between 2:00 PM and 3:00 PM

C. between 3:00 PM and 4:00 PM

II. TỪ VỰNG, NGỮ PHÁP

Chọn một đáp án đúng nhất trong ngoặc để hoàn thành câu.

6. We enjoy..... "Tom and Jerry" films in the evenings.

A. watching

B. watched

C. watch

D. to watch

7. Where..... they..... their summer vacation next year?

A. do/ spend

B. will/ spend

C. did/ spend

D. are/ spend

8. Look! The students..... badminton in the school yard.

A. play

B. played

C. are playing

D. A&B

9. My sister..... a new book yesterday morning.

A. will buy

B. is buying

C. buys

D. bought

10. Nobody..... him very well because he is new here.

A. know

B. knows

C. knowing

D. A&C

11. Don't forget..... a dictionary for me, Nam.

A. buy

B. buying

C. to buy

D. bought

12. She was busy..... her homework.

A. doing

B. to do

C. did

D. A&B

13. We can't go out now because it..... outside.

A. rained

B. rain

C. rains

D. is raining

14. - A: Oh, I don't like bananas. - B:......

A. I don't, either

B. I do either

C. Neither, do I

D. A&C

15. He was only fourteen, but he is..... his father.

A. as tall as

B. taller

C. tall than

D. as taller than

16. These mangoes are not ripe, and..... are those bananas.

A. So

B. Either

C. Neither

D. Both

17. These are their shoes here and those are..... over there.

A. we

B. our

C. ours

D. us

18. Nam is better..... English, but he is worse..... math than I am.

A. at/in

B. in/at

C. in/in

D. at/at

19. His new shoes are different..... mine, but his new shirt is similar..... mine.

A. to/from

B. from/to

C. with/to

D. from/from

20. It is easy..... a bike, but it's difficult..... a car.

A. to ride/ to drive

B. to drive/ to ride

C. riding/ driving

D. driving/ to ride

21. It often..... me 15 minutes to go to school by bike.

A. takes

B. gets

C. gives

D. has

22. Of all schools in this town, mine is.....

A. the largest

B. the larger

C. the large

D. the more large

23. He wants to learn..... to use the computer.

A. what

B. how

C. why

D. where

24. Mai looks..... in her new dress.

A. more beautifully

B. beautifully

C. more beautiful

D. beauty

25. We can learn more..... the undersea world thanks..... Jacques Cousteau's invention.

A. about/ on

B. about/ to

C. on/ to

D. on/ for

III. ĐỌC HIỂU, VIẾT

Bài 1 : Điền vào mỗi chỗ trống được đánh số bằng một từ thích hợpcho sẵn.

popular - small - pair - to - are - strongest - free

Today, badminton becomes a very (26)..... sports activity. It spreads quickly from the city (27)..... the countryside.People need only a (28)..... of rackets, a shuttlecock, a net and a (29)..... piece of land to play the game. Two or four players hit the shuttlecock over the net with their rackets. People can play badminton in their (30)..... time or in a competition. Now, there (31)..... many badminton competitions andeven a World Cup. One of the (32).....countries in badminton is Indonesia.

Bài 2: Tìm một lỗi sai trong số A, B, C hoặc D ở mỗi câu sau.

33. Children are usually scared for seeing the dentist.

A                B                     C   D

34. The teacher told him to spend a little time to play video games.

A                                    B      C               D

35. It took me two hours doing my homework last night.

A                B            C               D

36. After the neighbor repaired the skirt, it looked beautifully.

A                B              C                                    D

Bài 3: Viết lại câu bằng từ cho sẵn sao cho giữ nguyên nghĩa với câu đầu.

37. What a luxurious car!

How...................................!

38. It takes me an hour to do my homework every evening.

I spend..................................

39. No one can run faster than me.

I am....................................

40. Do you have a better refrigerator than this?

Is this...................................

Còn tiếp ....

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh số 5

I. LISTENING

1. Listen to Mai talking about the Mid-Autumn Festival in Viet Nam. Fill each of the gaps in the notes with NO MORE THAN THREE words. You will listen TWICE.

1. The Mid-Autumn Festival is celebrated in ______ in Viet Nam.

2. On this day, the moon is ______.

3. The moon cakes have various ______.

4. Moon cakes can be ______ or bought from bakers.

5. The lanterns are in all ______.

2. Listen to a talk between Tom and Lee about the Hungry Ghosts Festival. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F. You will listen TWICE.

1. The Hungry Ghosts Festival is celebrated in China.

T

F

2. It’s the day when Chinese people have a holiday.

T

F

3. Some ghosts are friendly, some harm people.

T

F

4. People make food and invite ghosts in.

T

F

5. Tom feels it’s an interesting festival.

T

F

II. READING

1. Read the passage and answer each question. Circle A, B, or C.

The Shichi-go-san Festival

Shichi-go-san is a Japanese festival. The Japanese celebrate it on 15 November every year. This is because people believe it is a day of good luck for all Japanese people.

Shichi-go-san means “seven-five-three” and the festival is for children who are seven, five and three. The Japanese think these ages are very important years. Japanese parents celebrate Shichi-go-san as their boys turn three and five and their girls turn three and seven.

At the age of seven, a girl wears obi - the piece of cloth worn round the waist over the kimono - for the first time. At the age of five, a boy wears his first hakama pants – the pants that Samurai wore in the past - in public. The age of three is important for the Japanese too.They think it is time children can let their hair grow.

On this day, children often dress up like the adults in the ancient times and pretend to be grown up themselves.

1. Who will probably celebrate the Shichi-go-san Festival?
A. a seven-year-old boy
B. a three-year-old boy
C. a five-year-old girl

2. Who will NOT celebrate the Shichi-go-san Festival?
A. a five-year-old girl
B. a five-year-old boy
C. a seven-year-old girl

3. Who wears obi for the first time?
A. a five year-old girl
B. a seven-year-old boy
C. a seven-year-old girl

4. At what age can a Japanese child let the hair grow?
A. five years old
B. three years old
C. seven years old

5. Why do the Japanese celebrate it on 15 November?
A. Because they think the day brings luck to them.
B. Because the day brings luck to them.
C. Because children dress up like the adults in the ancient times on the day.
2. Read a passage about fossil fuels. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F.

There are three major forms of fossil fuels: coal, oil and natural gas. All three were formed many hundreds of millions of years ago before the time of the dinosaurs – therefore we call them fossil fuels.

Fossil fuels take millions of years to make. But they are not unlimited. We are using up the fuels that were made more than 300 million years ago. They are not renewable like solar power, wind power, hydro power or biomass. Once they are gone they are gone. So, it’s best not to waste fossil fuels.

We can save fossil fuels by conserving energy. One simple way to do this is to turn off appliances, TVs and radios that we are not using. We can also turn off lights when no one is in the room. Another way is to go by bike or walk instead of driving cars or motorbikes.

1. Three major forms of fossil fuels are oil, coal and natural gas.
2. They were formed right after the time of dinosaurs.
3. Once fossil fuels are gone, they will come back later.
4. Hydro power and biomass are non-renewable sources.
5. Conserving energy is a good way to save fossil fuels.
III. WRITING

1. For each sentence, complete the second sentence so that it means the same as the first. Use the word in the brackets. You do not need to change the word. Write NO MORE THAN FOUR words.

Here is an example.
The bookshop is opposite the library.
There is ____________________.
Answer: There is a bookshop opposite the library.

1. They will use biogas for cooking soon. (BE)
Biogas _______________________ for cooking soon.

2. They will use low energy lights to save electricity. (WILL)
Low energy lights __________________________ save electricity.

3. When more people drive cars, we will release more carbon dioxide into the air. (RELEASED)
When more people drive cars, more carbon dioxide _______________ into the air.

4. On the next Earth Day, they will discuss global warming effects. (EFFECTS)
On the next Earth Day, global warming ___________________________.

5. Solar panels will convert solar power to electricity more efficiently. (TO)Solar power ____________________________ electricity more efficiently by solar panels.
2. Write a paragraph of about 70 - 90 words about what we should do to save energy. You should use the cues given.

- using low energy light bulbs
- turning off all electric devices like TVs, radios, computers or lights before we go out
- using more public transport instead of riding motorbikes or driving cars

IV. LANGUAGE FOCUS

1. Put the words in the correct column, according to their stress pattern.

happy explain dancer tiring compare

2. Choose the underlined part that needs correction in each of the following sentences. Circle A, B, or C.

1. Alternative sources of energy are developed very soon.

2. Many more Solar panel will be installed to get power.

3. The use of electricity will to be reduced to save energy.

4. Burning fossil fuels is to be stopped because they are non-renewable sources.

5. Biogas will be use in the villages to protect the environment.

3. Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.

1. Burning more ______, we will pollute our environment.
A. coal
B. dioxide
C. carbon dioxide
2. ______ can be a clean and abundant energy source in Viet Nam.
A. Solar energy
B. Coal
C. Oil
3. Water falls can be used for the production of ______.
A. solar power
B. hydro power
C. wind power
4. If we use more cars, the amount of ______ in the air will continue to rise.
A. oxygen
B. carbon dioxide
C. oil
5. If we continue to burn ______, we will face a serious shortage of energy.
A. fossil fuels
B. forests
C. wastes

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh số 6

I/ Listen and decide if each statement is true or false or not given

Statement

T/F/ NG

1. Our earth stores the sun’s energy in their earth surface.

2. Some fossil fuels are coal, oil and wind energy.

3. Fossil fuels can be used to produce electricity.

4. Electricity is needed for many activities.

5. By 2013, people use about 80 percent of fossil fuels in the world.

6. One day, when people use up all fossil fuels, they will die because there is no alternative energy.

7. Renewable energy will be used up one day.

8. Solar energy and wind energy are two types of alternative energy.

Xem đáp án

1. NG

2. F

3. T

4. T

5. NG

6. F

7. F

8. T

Nội dung bài nghe

Humans store energy in their bodies, the earth stores the sun’s energy.

The sun’s energy is stored in coal, natural gas, water and wind. Coal, oil, and natural gas are called fossil fuels.

We use the energy in these fossil fuels to make electricity. We use electricity in many different ways. We light and heat our homes, schools and businesses using electricity, and to run computers, refrigerators, washing machines, and air conditioners. Our cars and planes run on gasoline, which comes from oil. By the year 2013, most of the energy we use comes from fossil fuels.

However, fossil fuels are non-renewable sources of energy. They cannot be used over and over again. This means that one day they will run out!

Luckily, there are some renewable energy sources we can use. Unlike non-renewable fossil fuels, they will not run out. Three forms of renewable fuels are: solar (coming from the sun) energy, water energy and wind energy. All these renewable energy sources are essential for us because they will not run out, so we need to get better and better at using them.

II/ Choose the word which has a different stress pattern from the others

9. A. excellent

B. marvelous

C. familiar

D. similar

10. A. abundant

B. wonderful

C. convenient

D. important

11. A. underwater

B. taxi

C. submarine

D. ocean

Xem đáp án

9. C

10. B

11. B

III/ Find the word which has a different sound in the part underlined

12. A. sky

B. fly

C. by

D. hymn

13. A. let

B. jet

C. vehicle

D. success

Xem đáp án

12. D

13. C

IV/ Put the verbs in brackets in the correct tense forms to complete the sentences

14. I _______________(study) at 8.00 tomorrow.

15. You _______________(wait) for her when her plane arrives tonight?

16. Don’t phone me between 7 and 8. We _______________(have) dinner then.

Xem đáp án

14. I ______will be studying_________(study) at 8.00 tomorrow.

15. Will you ________be waiting_______(wait) for her when her plane arrives tonight?

16. Don’t phone me between 7 and 8. We _____will be having__________(have) dinner then.

V/ Choose the correct answer A, B, C or D

17. What should we do to ____________ electricity?

A. cut

B. take

C. save

D. waste

18. Remember to ____________the lights before going to bed.

A. turn

B. turn off

C. turn on

D. stop

19. The wind, the sun, and the wave are some types of _____________ sources of energy.

A. changeable

B. alternative

C. cheap

D. costly

20. We will be successful if we try hard, _____?

A. don't we

B. will we

C. won't we

D. do we

21. The population _____ of London city is 5,590 people per square kilometer.

A. growth

B. explosion

C. density

D. decline

22. _____ there are still thousands of homeless people living on the streets, it is fewer than in the past.

A. As

B. Though

C. Because

D. While

Xem đáp án

17. C

18. B

19. B

20. C

21. C

22. B

VI/ Choose the correct answers to complete the passage

Is life (23) ______ in cities? Probably not. Many people find that the city of their dreams has become a nightmare. Population (24) ______ is causing unbelievable overcrowding. This overcrowding (25) _____ many serious problems: traffic, pollution, sickness, and crime. There isn't enough water, transportation, or housing. Perhaps, most serious (26) _____ all, there aren't enough jobs. One-third to one-half of the people in many cities in developing nations cannot find work or can find only (27) _____ jobs. Millions of these people are hungry, homeless, sick and afraid. The crisis is worsening (28) ______; that is, this time of danger and difficulty is becoming more horrible every day. Population (29) _____ tell us that by the year 2025, the population in cities in developing nations will increase to four times (30) _____ present size.

23. A. good

B. better

C. best

D. gooder

24. A.density

B. exploit

C. decline

D. growth

25. A. causes

B. makes

C. forms

D. solves

26. A. of

B. for

C. at

D. in

27. A. permanent

B. Well-paid

C. Part-time

D. Full-time

28. A. yearly

B. monthly

C. daily

D. weekly

29. A. teachers

B. experts

C. tellers

D. reporters

30. A. their

B. theirs

C. it’s

D. its

Xem đáp án

23. B

24. D

25. A

26. A

27. C

28. C

29. B

30. D

VII/ Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one

31. Keep the environment clean or we will suffer from pollution.

If __________________________________________________

32. It's necessary for the government to find a solution to reduce traffic jams. (have)

The government _______________________________________

33. Although the weather was bad, I had a very good time in Brazil. (spite)

In ___________________________________________________

34. There are 31 days in March. There are 30 days in April.

April has _____________________________________________

35. Biogas will be used for fuel in homes and for transport.

People _______________________________________________

Xem đáp án

31. If we don’t keep the environment clean, we will suffer from pollution

32. The government have to find a solution to reduce traffic jams

33. In spite of the bad weather, I had a very good time in Brazil

34. April has fewer days than March

35. People will use biogas for fuel in homes and for transport.

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 số 7

I/ Listen and complete the text

Among many programs and (1) ......................... on TV these days such as the current news programs, sport programs, entertaining programs, (2) ......................... and movie programs, etc., I like the program “the World of Animals” (3) .........................

This program is usually shown on (4) ......................... every day at 8.30 in the evening. It often lasts about (5) ......................... minutes. In this program, stories of the life of many animals in the world are told in a very (6) ......................... way. For example, people can watch films about (7) ........................, snakes, tigers, insects, birds, sea turtles, sharks etc. ... and even the penguins and the polar bears. While watching these films, I find the everyday life activities and habits of these animals very (8) ....................... In addition, I also learn that it is very important to protect these animals and their (9) ......................... Watching this program makes me very (10) ......................... after a day of work.

II/ Choose the word that has different syllable stress position

11. A. domestic

B. investment

C. substantial

D. fascinate

12. A. optimist

B. distribute

C. terrorist

D. contrary

13. A. empire

B. employer

C. conductor

D. transistor

III/ Find the word which has the different sound in the underlined part

14. A. means

B. great

C. seatbelt

D. teacher

15. A. terrified

B. based

C. starred

D. entertained

16. A. chaos

B. chance

C. school

D. Christmas

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

17. The festival starts with an opening ________ where people walk through the streets.

A. party

B. ritual

C. feast

D. parade

18. Bon Jovi will ___________ at the 2019 Rock in Rio music festival in Brazil.

A. display

B. perform

C. gather

D. attend

19. ____________ the pollution it cause, coal still plays an important role in the production of electricity around the world .

A. Despite

B. Due to

C. Even though

D. However

20. Wind power is the most promising ______________source of energy.

A. non-renewable

B. natural

C. limited

D. alternative

21. _____________ leads to little schooling of the children in this area. They have to work for food.

A. Poverty

B. Hunger

C. Healthcare

D. Both A & B are correct.

22. Many countries have the problem of overpopulated cities, _____?

A. do they

B. haven't they

C. doesn't it

D. don't they

V/ Read the text and answer the following questions.

The streets are crowded with traffic. Taxis are bringing tired people from the airport and the train stations to the hotels. They hope to sleep a few hours before their busy day in the big city. Trucks are bringing fresh fruits and vegetables into the city. Ships are bringing food and fuel to the harbour.

By seven o’clock in the morning, the streets are filled again with people. Millions of people live in the big city, and millions of people who work in the big city live in the suburbs, the commuters, are hurrying to get to their offices. Everyone is in a hurry. Some stop only to drink a cup of coffee. Others stop to buy the morning paper or to have breakfast.

The noise of traffic gets louder. The policemen blow their whistles to stop the traffic or to hurry it along.

23. Where do taxis often take people from?

_____________________________________________

24. What are trucks bringing? And what about ships?

_____________________________________________

25. Who are commuters?

_____________________________________________

26. What do people often do when they are in a hurry in the early morning?

_____________________________________________

27. What do the policemen do to control the traffic?

_____________________________________________

VI/ Find a mistake in four underlined parts of each sentence and correct it

28. I think more (A) people will be using (B) skycycling tubes (C) in the future (D).

29. This is (A) Mr and Mrs Evers’ (B) house and those (C) are theirs (D) children.

30. My (A) jet pack is on (B) the ground and her (C) is on (D) the table.

VII/ Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

31. I usually stayed up late to watch football matches last year, but now I don’t.

I used _____________________________________________

32. I last visited my native village when I was ten.

I haven't ___________________________________________

33. Developing countries have more population problems than developed countries.

Developed countries _________________________________

34. What is the population of Ho Chi Minh City? (in)

How many ________________________________________

35. Although the weather was bad, I had a very good time in Brazil. (spite)

In _______________________________________________

Đề thi Tiếng Anh 7 học kì 2 số 8

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. tr a fficB. s a meC. cr a shD. j a m
2. A. f oo tB. sc oo terC. sh oo tD. f oo d
3. A. l e tB. j e tC. v e hicleD. succ e ss

II. Choose the best answer:

1. He’ll never pass his driving test ……..he takes more lessons.

A. unless

B. if

C. because

D. when

2. She couldn’t go far because she was afraid of______.

A. to fly

B. fly

C. flying

D. be flying

3. What will you do if you have an opportunity to _______ on a spaceship?

A. travel

B. come

C. pass

D. move

4. Many countries are developing high-speed trains as part of their public ______ system.

A. transport

B. travelling

C. carrying

D. road

5. We ________ drink water from the tap without boiling it first.

A. never should

B. should never

C. should not to

D. not should

6. An aircraft without a human pilot abroad is called a ______ aircraft.

A. pilotless

B. single-pilot

C. double-piloted

D. three-piloted

7. The driver pulls the handle of the Segway to go back or ________ it to go forward.

A. pushes

B. brakes

C. circles

D. turns

8. At this time next month, we __________ the new flying boat.

A. are testing

B. are going to test

C. will test

D. will be testing

9. Which ______ of transport do you think will be used in the future?

A. mean

B. meaning

C. meanings

D. means

10. The white cat is Helen’s, and the black cat is ______.

A. my

B. I

C. mine

D. of mine

III. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. energyB. plentifulC. disappearD. celebrate
2. A. recycleB. descriptionC. contributeD. atmosphere

IV. Decide the underlined part A, B, C, or D that is not correct in standard English.

1. To enjoy (A) an opera fully (B), the listener should be familiar (C) with the story, particularly if the opera is singing (D) in a foreign language.

2. To have a strong body (A) and stay healthily (B), you should exercise (C) regularly (D).

3. Scientists must have to (A) discover an alternative source (B) of energy before (C) oil runs out (D).

V. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. Adults, (include) _______ persons over the age of 65, can (low) ______ their cholesterol by 40%.

2. It’s getting easier for me to write and I make (few) ______ mistakes. I am (satisfy) ____ with the progress I have made in learning English.

VI. Read the following paragraph and decide T (true) or F (false)

‘Sky Whale’ is a plane with four engines that can carries over 700 people. The airplane will exist for short distances between cities. The technology will use eco-engines with energy recovery systems which are able to feed back to the planes themselves.

With a capacity to transport a large number of passengers, like a train of high speed, ‘Sky Whale’ will be a safer type of planes for the future.

We will also have supersonic planes which are transcontinental or transoceanic. They can fly at very high altitudes more than 30,000 metres and at record speeds. The engines which can change according to the situations are called intelligent engines.

1. ‘Sky Whale’ can carry a large number of passengers.

2. The airplane will be used for long distances between cities because it has four engines.

3. Sky Whale’ can travel at a high speed.

4. Transcontinental planes can fly at the maximum altitude of 3,000 metres and at record speeds.

5. Intelligent engines are the ones that can change according to the situations.

VII. Choose the correct option for each blank to complete the passage.

In the modern world, people depend on energy to power their everyday lives. A wide range of power-run devices and modern conveniences (1) _____, and although it may seem that we will not be in danger of living without those conveniences, the fact is that many supplies of energy are running out rapidly. Scientists are constantly (2) ____ new sources of energy to keep modern society running. Whether future populations will continue to enjoy the benefits of abundant energy will depend (3) _____the success of this search.

Coal, oil, and natural gas are now being used widely. (4) _____, these supplies are limited, and they are a major source of pollution. Therefore, the existing alternative energy sources must be involved or further explored and developed. These include nuclear, water, solar, and wind power, as well as energy from new, (5) ______types of fuels. Each of these, however, has advantages and disadvantages.

1.A. are usedB. used toC. are usingD. use
2.A. looking intoB. searching forC. researchingD. finding
3.A. onB. forC. withD. in
4.A. MoreoverB. BecauseC. AlthoughD. However
5.A. pollutingB. pollutedC. nonpollutingD. pollution

VIII. Rewrite the following sentences:

1. The failure of the team caused us great disappointment.

We were_________________________

2. It is very noisy in the city but we enjoy living there.

Although_________________________

3. They have chosen John for the school’s football team.

John has __________________________

4. Almost all our energy/ come/ oil/ gas/ natural gas. We/ them/ fossil fuels.

_________________________________

Xem thêm lời giải tại: Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2 (có file nghe) MỚI

Tải trọn bộ đề thi và đáp án tại: Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7 CÓ ĐÁP ÁN. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh 7 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn tham khảo các đề thi học kì 2 lớp 7 mới nhất năm 2020:

Đánh giá bài viết
1.033 583.273
5 Bình luận
Sắp xếp theo
  • hoa hà
    hoa hà

    được đấy 😆

    Thích Phản hồi 06/05/21
    • Hai Phan minh
      Hai Phan minh

      ukm


      Thích Phản hồi 12/05/21
      • Bùi Thạch
        Bùi Thạch

        T^T

        Thích Phản hồi 22/07/21
        • khang 2k9
          khang 2k9

          😇😇😇ez EZ EZ ez 😇😇😇

          Thích Phản hồi 14:44 05/05
          • Nguyển Trung
            Nguyển Trung

            cũng đc


            Thích Phản hồi 23/08/21
            • khang 2k9
              khang 2k9

              😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀


              Thích Phản hồi 14:49 05/05
          Tiếng Anh phổ thông Xem thêm