Bộ đề kiểm tra học kì 1 môn tiếng Anh 7 có file nghe

Bộ đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 7 có file nghe và đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 7 năm học 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh 7 mới khác nhau giúp học sinh lớp 7 ôn tập kiến thức đã học hiệu quả.

* Tham khảo thêm:

Ngữ pháp tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 - 2021

Đề cương tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 - 2021

Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 - 2021 số 2

Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1 có file nghe + đáp án - Đề số 1

Bài nghe

Listen to people a health problem to a friend. What phrase complete each statement? Circle the correct answer. 

1. Lately, she…………… ……………………………………

A. Easily falls asleep

B. can’t fall asleep

C. sleeps all night

2. Lately, he doesn’t………………………………………

A. Take any vitamins

B. feel tired

C. have any energy

3. She gets very bad…………… ……………………

A. Backache

B. headache

C. pains in his eyes.

4. He’s getting a lot of…………………………… this year.

A. Toothache

B. stomachaches

C. colds

Listen to the three conversations. Are these statements True or False? Check (√) the correct.

Statement True False
1. Mi is going hiking with her mother this weekend.    
2. Phong’s hobby is collecting toy cars    
3. Alice loves doing volunteer work in her free time.    
4. Kate likes reading and watching movies.    

Choose the best answer to complete the sentences.

1. I forgot to wear a sun hat today , so I got a .

A. stomachache

B. earache

C. backache

D. headache

2. The institution ……..of many classrooms and libraries for students.

A. is consisted

B. has been consisted

C. consists

D. is consist

3. It rained heavily, _______they decided not to go out.

A. because

B. and

C. so

D. but

4. The Imperial Academy was constructed ……..Emperor Ly Nhan Tong.

A. within

B. under

C. behind

D. above

5. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more

B. less

C. much

D. fewer

6. She _________ carving wood is useful, because It helps her creative.

A. finds

B. thinks

C. says

D. tells

Give the correct form of the words given to complete the sentences.

1.The Đàn Bầu is a Vietnamese traditional ______ instrument. MUSIC

2.We've …………..books and clothes to the children in remote areas. DONATION

Read the following passage and choose the correct answer to each question.

A hobby can be almost anything that a person likes to do in his/ her free time. Hobbyists raise pets, watch birds or hunt animals. They also climb the mountains, go fishing, go skating, or go swimming. They also paint pictures, attend concerts and play musical instruments. They collect everything from books to butterflies and from shells to stamps.

People have hobbies because these activities bring enjoyment, friendship, knowledge and relaxation. Sometimes, they can bring financial profits. Hobbies also bring interesting activities for people who have retired. People, rich or poor, old or young, sick or well, can follow a satisfying hobby regardless of their age, position, or income.

Hobbies can help a person's mental and physical health. Doctors have found that hobbies are useful in helping patients who suffer from physical or mental illness. Hobbies give these patients activities to do, and provide interests that prevent them from thinking about themselves.

1. According to the passage, a hobby is what a person likes to do when

A.she is not occupied

B. she is at home

C. she is at work

D. she is busy

2. The underlined word they in the passage refers to……….

A. people

B. hobbies

C. activities

D. profits

3. In which paragraph does the writer mention different activities taken by hobbyists?

A. Paragraph 1

B. Paragraph 2

C. Paragraph 3

D. Paragraph 4

4. According to doctors, hobbies are helpful to …………

A. people who have retired 

B. people who are joyful

C. patients' physical and mental health

D. patients' interests and thinking

Read the following passages and answer the questions below.

The first reason why many families do volunteer work is that they feel satisfied and proud. The feeling of fulfillment comes from helping the community and other people. In addition, volunteering is a great way for families to have fun and closer. But many people say they don’t have time to volunteer because they have to work and take of their families. If that’s the case, try rethinking some of your free time as a family. You could select just one or two projects a year and make them a family tradition. For instance, your family can make and donate gift blankets for the old homeless people on holidays. Your family can also spend only one Saturday morning a month collecting rubbish in your neighborhood.

1. How do people often feel when they volunteer?

=>........................................................................

2. How can your family benefit from doing volunteer?

=>........................................................................

3. Why don’t some people have time to volunteer?

=>........................................................................

4. Is collecting rubbish in the neighborhood an example of volunteer work?

=>........................................................................

Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first sentence. 

1. They have offered Quang the opportunity to study abroad.

=> Quang ………………………………………………………………

2. The children are planting trees in the school yard.

=> Trees are………………………………………………………………

3. My hobby is drawing but John's hobby is singing. (different)

=> My hobby is......................................................................................

4. My sister finds arranging flowers interesting.

=> My sister enjoys………………………………………………………

Use the words given to write a paragraph around 60-80 words about your friend’s hobby. 

1. What is his/ her hobby?

2. When did he/ she start?

3. How does he/ she think of it?

4. Will he/ she continue this hobby?

ĐÁP ÁN

Listen to people a health problem to a friend. What phrase complete each statement? Circle the correct answer. 

1. B 2.C 3.A 4.C

Listen to the three conversations. Are these statements True or False? Check (√) the correct.

1. F; 2. T; 3. T; 4. F;

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A 2. B

Choose the best answer to complete the sentences.

1.C 2.A 3. C 4. B 5. B 6. B

Give the correct form of the words given to complete the sentences.

1. musical 2. donated

Read the following passage and choose the correct answer to each question.

1. A 2. B 3. A 4.C

Read the following passages and answer the questions below.

1. They feel satisfied and proud

2. My family can have fun and closer.

3. Because they have to work and take of their families.

4. Yes, it is.

Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first sentence.

1.=> Quang has been offered the opportunity to study abroad.

2. => Trees are being planted in the school yard by the children.

3.=> My hobby is different from John's hobby. (John's)

4.=> My sister enjoys arranging flowers

Use the words given to write a story of around 50-70 words about Minh's hobby.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 1 có file nghe & đáp án - Đề số 2

A. Listening

1. Listen and draw line. There is an example. (1m)

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 7 có file nghe và đáp án

2. Listen and write. There is one example (1m)

SPORT CLUB

0. Expensive Free for school children

1. Where is it? Next to the .......................factory

2. Open which day? From..........................to Tuesday

3. Times Opens....................... closes 10.30

4. Club name The ..................... .... Sports Club

5. Club phone number ..............................................

B. USE OF ENGLISH:

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1m)

1. A. rented B. stopped C. washed D. looked

2. A.ground B. group C. house D. found

3. A.health B. seatbelt C. bread D. ahead

4. A. safety B. traffic C. plane D. station

II. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the sentences. (2ms)

1. Don't read in bed ______ you want to harm your eyes.

A. if B. unless C. or D. so

2. She loves ______ flowers and putting them into different vases.

A. buying B. to buy C. buy D. bought

3. If you want to live long, you ______ eat more vegetable and fruit.

A. should B. shouldn't C. had to D. needn't

4. I haven't got ________ meat left for dinner.

A. at B. some C. any D. no

5. There are _______ bottles of milk in the fridge.

A. any B. lot of C. much D. many

6. Khleang Pagoda in Soc Trang _____ of wood in 1533.

A. was made B. is made C. made D. makes

7. It is _____ to eat so much junk food.

A. healthy B. unhealthy C. healthful D. health

8. Tell me the reason ______ you do that.

A. how B. why C. what D. that

9. Mary: "Where's the school?" - Peter: " __________."

A. That's lovely B. Fifty meters long C. I don't mind D. Up to the hill

10. Mary: "Can I borrow your pen, please?" - Peter: " ____________."

A. What kind is it? B. It doesn't matter C. Remember to give it back D. I hope not

C. READING

I. Read the article about a famous woman from Kenya. Choose the best word (A, B, C or D) for each space. (2ms).

WANGARI MAATHAI (1940-2011)

Wangari Maathai understood how important trees are (1) _______ the future of the world ever (2) ______ she was a little girl. Maathai (3) ______ up on a farm in Nyeri, in Kenya. She was very clever and studied (4) _________ universities in the USA and Germany (5) _______ well as in Keynia.

In 1977, Maathai began a group in Kenya called the Green Belt Movement. Members of this group work hard to save (6) ______ country's forests, which are cut down by builders, farmers and people who need wood for cooking. With (7) ______ help of schoolchildren, they have planted more than 20 million trees in Keynia.

Maathai took her message to (8) _____ African countries and many Africans are now following her ideas. Maathai was (9) _______ around the world for her work and won (10) _______ international prizes.

1. A. with B. from C. into D. for

2. A. during B. since C. after D. for

3. A. grows B. grown C. grew D. growing

4. A. by B. at C. on D. for

5. A. as B. like C. of D. so

6. A. his B. her C. its D. their

7. A. a B. an C. the D. one

8. A. other B. another C. each D. one

9. A. know B. knows C. knew D. known

10. A. many B. much C. more D. a lot

II. Read the article about three cities and check () the sentences True (T) or False (F). (1m)

Reykjavik in Iceland is one of the world's healthiest cities. Its people often do activities outside, even though it's very cold. They go hiking, and swimming outside! Also, Iceland people eat more healthy, fresh fish – it is an island, after all.

Tehran, capital city of Iran, is not a healthy place to live. The air pollution is very bad, so people stay at home on 'smog holidays' – days when the air is too bad to work.

Glasgow in Scotland has a problem with obesity. Almost 40% of people in this city are obese. Scotland is cold. Here that means people watch more TV, play more computer games, and do less exercise than in other countries. They also eat a lot of junk food.

  T F
0. Reykiavik is a very healthy place to live in x  
1. People in Iceland love eating fresh fish and doing outside activities.    
2. Although air pollution in Tehran is very bad, its people just stay at home on holidays.    
3. 'Smog holidays' is the name of a festival in Iran.    
4. Nearly 40% of people in Glasgow become too fat.    
5. People in Scotland prefer watching TV and playing computer games to doing exercise.    

D. WRITING

I. Rearrange the words to make meaningful sentences (1m)

1. not / /taking / not /photos ./ like /does/ Hoa

2. to/ easy/is/get / It /flu. / too

3. you / cook /tell/ me/ , /Can /how /rice/ please ?/the/ to

4. the /Temple of Literature/ built /was /1070/ in/

II. Rewrite the following sentences(1m)

1. My class visited Hung King's Temple last week.

=> Hung King's Temple...........................................

2. Lan didn't go to school yesterday because of her illness.

=> Lan didn't go to school because.............................

3. I got to the airport in 30 minutes.

=> It took....................................................

4. Be careful or you'll hurt yourself.

=> If you are not..........................

ĐÁP ÁN

A. Listening

1. Listen and draw line.

Listening Key

2. Listen and write.

1.Chocolate

2. Friday

3. 9.15

4. Hurley

5. 400319

B. The use of English

I. 1. A 2. B 3. B 4. D

II. 1. B 2. A 3. B 4. C 5. D 6. A 7. B 8. B 9. D 10. B

C. Reading

I. 1. D 2. B 3. C 4. B 5. A 6. D 7. C 8. A 9. D 10. A

II. 1. T 2. F 3. F 4. T 5. T

D. Writing

I. 1. Hoa does not like taking photos.

2. It is too easy to get flu.

3. Can you tell me how to cook the rice ,please?

4. The Temple of Literature was built in 1070

II. 1. Hung King’s Temple was visited by my class last week.

2. Lan didn’t go to school yesterday because she was ill.

3. It took me 30 minutes to get to the airport.

4. If you are not careful, you’ll hurt yourself.

Mời bạn đọc tải đầy đủ đề thi, file nghe và đáp án tại đây: Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 7 có file nghe và đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 7 khác được cập liên tục trên VnDoc như Để học tốt Tiếng Anh lớp 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến,...

Đánh giá bài viết
219 84.202
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm