2 Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 Thí điểm Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình có đáp án

2 Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 chương trình mới/ thí điểm phòng GD - ĐT Thái Thụy, Thái Bình có đáp án nằm trong bộ Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối năm lớp 7 môn Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau giúp học sinh lớp 7 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Lưu ý: Đây là đề thi cũ của những năm trước, để xem đề mới nhất của năm nay, mời các bạn tham khảo các tài liệu sau:

I. Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án năm 2021 - Đề số 1

A. LISTENING: Listen the conversation and choose the best answer A or B.

1. How is Nam's television?

A. It’s too old.

B. It’s not working.

2. Does Trang have a television?

A. Yes. She has one.

B. No, she doesn’t.

3. How many hours does Trang watch TV every day?

A. She never watches TV.

B. About one hour.

4. What is Nam’s favorite TV program?

A. Music programs.

B. The news.

5. What program do both Nam and Trang like?

A. Music programs.

B. Game shows.

6. When will they go to the show “Who Wants To Be A Millionaire?”?

A. On Saturday night.

B. On Friday night

7. What time does the show “Who Wants To Be A Millionaire?” start?

A. At 7 o’clock

B. At 10 o’clock.

8. What time does Trang need to come back home?

A. At 10 o’clock.

B. At 11 o’clock.

B. LEXICO – GRAMMAR

Choose the best answer to complete the sentences.

1. He bought me some flowers____________ week.

A. this

B. last

C. next

D. a

2. It’s important ____________ tooth decay.

A. avoid

B. avoiding

C. to avoid

D. avoided

3. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each group.

A. iron

B. fill

C. drill

D. comic

4. He felt much ____________ today than yesterday.

A. well

B. good

C. better

D. best

5. The little boy shouldn’t ____________ coffee.

A. drank

B. drinks

C. drinked

D. drink

6. He cycled to school very____________ .

A. careless

B. careful

C. care

D. carefully

7. We are going to see a ____________ movie with our parents.

A. concert

B. detective

C. white

D. comfortable

8. Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in standard English

Talking (A) to (B) friends are (C) very interesting (D)

9. My mother made____________ dresses for me when I was a child.

A. much

B. a lot

C. little

D. lots of

10. Mai never eat grapes and ____________ Lan.

A. so does

B. neither does

C. either does

D. too does

C. READING COMPREHENSION

I. Read the following passage and answer the questions.

Today fast food is very popular throughout the world. In the (1) ________ restaurant you can get different kinds of food cheaply (2) ________ quickly. You can even take it home. For example, you (3) ________ get hot dogs or beefburgers in paper bags and boxes. Max Duffs is the name of a (4) ________ fast food restaurant. Do you know that beefburgers in Mac Duffs in London tastes the (5) ________ as ones in Mac Duffs in Tokyo?

1. A. meat B. vegetables C. fruit D. fast food

2. A. or B. and C. but D. so

3. A. are B. were C. is D. can

4. A. famous B. quick C. slow D. display

5. A. difference B. same C. kind D. type

II. Read the passage carefully and choose the best answer.

My name is Ewa and I come from Warsaw in Poland. I have a lot of hobbies and interests. At school I play tennis and volleyball, and I sometimes go swimming with my friends. I enjoy traveling and meeting people. I want to go to the United States, especially Hollywood, because I’m very interested in movies, and I enjoy reading about famous movie stars. My favorite hobby is listening to pop music because I like dancing. My favorite singer is George Michael. I like him because he is really good – looking and he sings well.

1. What sports does Ewa play at school?

A. Tennis

B. Volleyball

C. swimming

D. Tennis and volleyball

2. Does she enjoy traveling and meeting people?

A. Yes, she doesn’t

B. No, she does

C. Yes, she does

D. No, she doesn’t

3. Why does she want to go to the USA? – Because she ____________.

A. is very interested in movies.

B. likes dancing

C. enjoy foreign travels

D. comes from Warsaw.

4. What is her favorite hobby?

A. listening to pop music

B. going swimming

C. watching

D. meeting people

5. How does George Michael sing? – He sings ____________.

A. interesting

B. good

C. well

D. famous

D. WRITING - DÀNH CHO TỪNG ĐỐI TƯỢNG HỌC SINH

PHẦN DÀNH CHO HỌC SINH HỌC TIẾNG ANH HỆ 7 NĂM - CHƯƠNG TRÌNH SGK CŨ

I. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. They like to travel to Nha Trang on their vacation.

They enjoy_____________________________________________.

2. You should not watch TV too late.

You ought _____________________________________________.

3. Nam will visit his grandparents tonight.

Nam is ________________________________________________.

4. How much are these sweaters?

How much ____________________________________________?

5. Lan Anh learns very hard

Lan Anh is ____________________________________________.

II. Write a short paragraph (60-80 words) about your last summer holiday.

PHẦN DÀNH CHO HỌC SINH HỌC TIẾNG ANH HỆ 10 NĂM - CHƯƠNG TRÌNH THÍ ĐIỂM

I. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. We will use less electricity in the future.

Less electricity__________________________________________

2. The distance between Ho Chi Minh City and Vung Tau is about 130 km.

It’s___________________________________________________.

3. Nam will visit his grandparents tonight.

Nam is________________________________________________.

4. Ann likes wearing colorful clothes.

Ann is interested________________________________________.

5. Mr Hai didn’t go to work yesterday because of his sickness.

Because Mr Hai_________________________________________.

II. Write a short paragraph (60-80 words) about how to save energy at home.

ĐÁP ÁN

A. LISTENING: Listen the conversation and choose the best answer A or B. (2 điểm) (0,25 đ/ 1 câu đúng)

1. A 2. A 3. B 4. A 5.B 6 B 7 A 8A

B. LEXICO – GRAMMAR

Choose the best answer to complete the sentences. (2 điểm) (0,2 đ/ 1 câu đúng)

1. B 2. C 3. A 4. C 5. D 6. D 7. B 8.C 9. D 10. B

C. READING COMPREHENSION

I. Read the following passage and answer the questions. (1 điểm)

0,2 đ/ 1 câu đúng

1. D 2. B 3. D 4. A 5. B

II. Read the passage carefully and choose the best answer. (1 điểm)

0,2 đ/ 1 câu đúng

1. D 2. C 3. A 4. B 5. C

D. WRITING - DÀNH CHO TỪNG ĐỐI TƯỢNG HỌC SINH

PHẦN DÀNH CHO HỌC SINH HỌC TIẾNG ANH HỆ 7 NĂM - CHƯƠNG TRÌNH SGK CŨ

I. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. (1 điểm) (0,2 đ/ 1 câu đúng)

1. They enjoy traveling to Nha Trang on their vacation.

2. You ought not to watch TV too late.

3. Nam is going to visit his grandparents tonight.

4. How much do these sweaters cost?

5. Lan Anh is a hard learner.

II. Write a short paragraph (60-80 words) about your last summer holiday. (1 điểm)

-The content of the passage: clear, logical, copious: 0,5pt

- No mistake of spelling, grammar and word usage: 0,5pt

PHẦN DÀNH CHO HỌC SINH HỌC TIẾNG ANH HỆ 10 NĂM - CHƯƠNG TRÌNH THÍ ĐIỂM

I. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. (0,2 đ/ 1 câu đúng)

1. Less electricity will be used in the fiture.

2. It’s about 130 km from Ho Chi Minh City to Vung Tau.

3. Nam is going to visit his grandparents tonight.

4. Ann is interested in wearing colorful clothes.

5. Because Mr Hai was sick, he didn’t go to work yesterday.

II. Write a short paragraph (60-80 words) about how to save energy at home.

-The content of the passage: clear, logical, copious: 0,5pt

- No mistake of spelling, grammar and word usage: 0,5pt

II. Đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 7 có đáp án - Đề số 2

I. Find the word with the different underlined sound.

1. A. washed B. needed C. danced D. matched

2. A. obey B. key C. grey D. survey

3. A. ways B. days C. says D. stays

II. Find the word which has a different stress pattern from the others. (0,5 marks)

4. A. common B. happy C. complete D. joyful

5. A. dangerous B. expensive C. enormous D. convenient

III. Choose the correct option A,B,C,D to complete the sentences.

6. The film was so boring . . . . . , Jack saw it from beginning to end.

A. Therefore B. However C. Although D. Despite

7. I . . . . . go on foot when I was in primary school.

A. have to B. used to C. can D. may

8. Does your bike ever . . . . . down on the way to school?

A. break B. take C. do D. turn

9. The boys. . . . . home for lunch because they are planning to visit the hydro-power station.

A. have not come B. do not come C. will not be coming D. is not coming

10. Will you . . . . . a taxi or a train?

A. drive B. fly C. walk D. take

11. . . . . the film is a bit frighting, I really enjoyed it.

A. However B. Nevertheless C. Although D. Despite

12. We will go on holiday with some friends of . . . . .

A. our B. ours C. us D. we

13. Don't read in bed, . . . . . you'll harm your eyes.

A. or B. and C. but D. so

14. I . . . . . playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. think B. find C. say D. tell

15. Before moving to Hanoi, my parents . . . . . in Hai Phong.

A. have lived B. lived C. live D. have been living

16. My friend has decided to use . . . . . electricity by using more solar energy instead.

A. more B. less C. much D. fewer

17. Have you got . . . . . butter in your fridge?

A. any B. a lot C. an D. a

18. A new university . . . . . in my town in the near future.

A. is built B. will be built C. was built D. has been

19. . . . . . ! Can you tell me the way to the food shop?

A. Thank you B. All right C. Listen D. Excuse me

20.The city will have to find a solution to reduce traffic jam, . . . . . ?

A. does it B. won't it C. will it D. doesn't it

IV. Read the passage and choose the correct answer.

Easter is an important Christian festival and holiday. It is (21) . . . . . to celebrate the resurrection of Jesus Christ.People celebrate Easter (22) . . . . . the world.

In the UK, Easter is a public holiday. People (23) . . . . . Easter chocolate eggs to their friends and family. In the US, Easter is a (24) . . . . . holiday. People can go to church and have a special family meal. In Russia, Easter is one of the (25) . . . . important holidays. People celebrate it (26) . . . . . an Easter breakfast or meal.

21. A. made B. held C. given D. opened

22. A. through B. in C. all D. around

23. A. eat B. have C. give D. receive

24. A. nation B. local C. native D. national

25. A. more B. best C. most D. better

26. A. with B. by C. for D. in

V. Rewrite the sentences so that it stays the same meaning.

27.The distance from Ho Chi Minh city to Phu Quoc Island is about 300km.

It is ..................................................................

28. Road users should obey traffic rules strictly.

Traffic rules .........................................................

29. Be careful or you'll hurt yourself.

If you are ..........................................................

VI. Rearrange the words to make meaningful sentences.

30. this time tomorrow/ English/ They/ will/ be learning.

31. doesn't like/ ice-skating/ because/ my brother/ dangerous/ he/ it is/ thinks.

32. people/ until/ flying cars/ use/ won't/ year 2050.

VII. Listening(2 marks)

1. Listen to the recording and circle the appropriate answer.

33. Chu Van An was born in................

A. Thanh Xuan district B. Thanh Ba district C. Thanh Tri district

34. He passed the .........

A. dotoral examination B. royal examination C. regional examination

35. He began his career as a ...............

A. worker B. teacher C. doctor

36. He died in .........

A. 1370 B. 1373 C. 1337

2. Listen to the passage again and write short answers to the questions below.

37. When was Chu Van An born? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

38. What was he like? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

39. What did he do later in his life? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

40. How old was he when he died? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

⇔ Xem thêm bộ đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 7 kì 2: Bộ đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 NEW

Đáp án

A. Bài I; II;III IV gồm 26 câu trắc nghiệm tương đương 6,5 điểm.Học sinh chọn đúng mỗi câu được 0,25 điểm.

Câu 1B

Câu 6B

Câu 11C

Câu 16B

Câu 21B

Câu 26A

Câu 2B

Câu 7B

Câu 12B

Câu 17A

Câu 22D

 

Câu 3C

Câu 8A

Câu 13A

Câu 18B

Câu 23C

 

Câu 4C

Câu 9C

Câu 14B

Câu 19D

Câu 24D

 

Câu 5A

Câu 10D

Câu 15B

Câu 20B

Câu 25C

 

B. Bài V gồm 3 câu, tương đương 0,75 điểm. Học sinh viết lại đúng mỗi câu được 0,25 điểm.

1. It is 300 km from Ho Chi Minh city to Phu Quoc Island.

2. Traffic rules should be obeyed strictly by road users.

3. If you are not careful, you’ll hurt yourself.

C. Bài VI gồm 3 câu, tương đương 0,75 điểm. Học sinh sắp xếp lại đúng mỗi câu được 0,25 điểm.

1. They will be learning English this time tomorrow.

2. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is dangerous

3. People won’t use flying cars until year 2050.

D. Bài VII gồm 2 bài nghe tương đương 2 điểm.

* Bài 1 tương đương 1,0 điểm. Học sinh nghe và chọn đúng mỗi câu được 0,25 điểm.

33. C 34.B 35.B 36.A

* Bài 2 tương đương 1,0 điểm. Học sinh trả lời đúng mỗi từ được 0,25 điểm

37. In 1292

38. He was an honest man.

39. He continued his teaching career and wrote books

40. 78

⇔ Tham gia luyện thi trực tuyến môn Tiếng Anh 7 tại đây: Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7 Thí điểm Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình

Trên đây là toàn bộ nội dung của Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7 Thí điểm Phòng GD-ĐT Thái Thụy, Thái Bình có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 7 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 7 trọn bộ, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
43 58.865
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm