Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4

Đề thi thử tiếng Anh cuối kì 2 lớp 7

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề thi học kì 2 lớp 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm nhiều tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Đề luyện tập thi cuối học kì môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. solar B. biogas C. hydroelectric D. environment
2. A. renewable B. energy C. plentiful D. electric
3. A. abundant B. nuclear C. truck D. dump
4. A. power B. transport C. short D. report
5. A. carbon B. hard C. large D. marry

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. advantage B. atmosphere C. motorbike D. generate
2. A. effective B. regular C. different D. serious
3. A. population B. education C. development D. satisfaction
4. A. countryside B. natural C. changeable D. dioxide
5. A. renewable B. artificial C. unfortunate D. continuous

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. Which_______ of transport do you think will be used in the future?

A. mean

B. meaning

C. meanings

D. means

2. With teleportation, you disappear at a place, and then ____in another place seconds later.

A. appears

B. appeared

C. reappear

D. reappears

3. My brother and I often come to school ______ foot.

A. at

B. in

C. by

D. on

4. A sky safety system can help cars to ______ traffic jams and crashes.

A. prevent

B. have

C. use

D. take

5. Everyone has gone to the ______ festival.

A. music

B. musical

C. musicians

D. musician

6. People of ______ minorities in Phu Yen celebrate Hoi Mua Festival every March.

A. native

B. local

C. ethnic

D. village

7. Diwali, the Hindu Festival of Light, is the ______ holiday of the year in India.

A. more important

B. most important

C. importance

D. most importance

8. In La Tomatina, people get to throw tomatoes at _______.

A. themselves

B. once

C. together

D. each other

9. They spent a huge amount of money on the film; ______, it was not a big success

A. although

B. however

C. but

D. because

10. The film Titanic was the most successful – it _______ $1.750 million and eleven Oscars.

A. did - got

B. made - won

C. won - made

D. got - did

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Running of The Bulls - Pamplona, Spain

The Running of the Bulls is a (1) ____ of the famous San Fermin festival - a practice that involves running in front of a small group of bulls (typically a dozen) that have been let loose on a course of a town’s streets. A first firework is set off at 8 a.m. to alert the runners that the corral gate is (2)_____. A second firework signals that all six bulls have (3)______ released. The third and fourth fireworks are signals that all of the herd has entered the bullring, marking the end of the event. Every year between 200 and 300 people (4)_____ injured during the run (5)_______ most injuries are due to falls and are not serious. So you think you support it?

1. A. part B. whole C. section D. piece
2. A. to close B. closed C. open D. opening
3. A. be B. been C. being D. to be
4. A. are B. were C. have been D. had been
5. A. because B. so C. although D. but

V. Read the passage, and then choose the best answer.

Almost all our energy comes from oil, coal, and natural gas. We call them fossil fuels. The earth’s fossil fuels are running out. What will happen when there is no oil, coal and gas on the earth?

Scientists are trying to find and use other alternative sources of energy. We can use energy from the sun, the wind, and the water.

Solar energy is unlimited. The sun supplies all the energy used to grow plants, to evaporate water for the rain, and to maintain the temperature of the planet. All are necessary for human life. If we are able to collect solar energy, we will be sure to have this abundant source of power.

1. What are the other words or phrase for fossil fuels?

A. oil

B. oil, gas, natural gas

C. natural gas

D. coal

2. Natural sources of energy are energy from .

A. the sun, wind, water

B. water

C. wind

D. the sun

3. From which do plants on the earth get energy?

A. the moon

B. the sun

C. stars

D. the Mars

4. We are asking the question, “What will happen when there is no oil, coal, and gas on the earth?” because ______ .

A. we are looking for other alternative sources of energy

B. we are looking forward to seeing great changes

C. we are now depending so much on oil, coal, and natural gas

D. other sources of energy can come from the sun, wind, and water

5. The word “abundant” in the passage is closest in meaning with .

A. natural

B. necessary

C. plentiful

D. Limited

VI. Rewrite the following sentences:

1. Your bicycle is just like the one I used to own. (SIMILIAR)

2. Taking photographs inside the museum is forbidden. (NOT)

3. These are our pictures

These pictures ________________

4. They predict a 10% car price increase.

They predict that _______________

5. In spite of having to work the next day, Tom watched films on DVD till midnight.

Even though _______________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 4

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. A

3. B

4. A

5. D

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A

2. A

3. C

4. D

5. B

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. D

2. C

3. D

4. A

5. B

6. C

7. D

8. D

9. B

10. B

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. A

2. C

3. B

4. A

5. C

V. Read the passage, and then choose the best answer.

1. B

2. A

3. B

4. A

5. C

VI. Rewrite the following sentences:

1. I used to own a similar bicycle to yours

2. You are not allowed to take photographs inside the museum

3. These pictures are ours.

4. They predict that there will be a 10% car price increase.

5. Even though Tom had to work next day, he watched films on DVD midnight.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 có file nghe và đáp án năm học 2019 - 2020 (số 2), Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án năm 2019 - 2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
5 3.319
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm