Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án năm 2019 - 2020

Mời thầy cô và các em học sinh tham khảo Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 mới năm 2019 - 2020. Đề thi bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh khác nhau, giúp các em ôn tập và hệ thống kiến thức được học trong chương trình học kì 2 tiếng Anh 7 mới, chuẩn bị cho bài thi học kì 2 sắp tới đạt kết quả cao. 

Nhằm mang đến cho các em học sinh lớp 7 tài liệu ôn thi học kì 2, cũng như thầy cô giáo có tư liệu tham khảo ra đề, VnDoc giới thiệu bộ đề thi học kì 2 lớp 7 với đầy đủ các môn, giúp các em học sinh làm quen với nhiều đề thi khác nhau và có sự chuẩn bị tốt nhất cho kì thi cuối năm sắp tới. 

Đề thi cuối học kì 2 môn Tiếng Anh 7 mới năm 2020

Đề thi tiếng Anh 7 học kì 2

A. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Find the words which has a different sound in the part underline. (0,6p)

1. A. played          B. frightened          C. excited          D. bored

2. A. diverse         B. drive             C. invention          D. crime

3. A. designs         B. sails             C.pedals            D. pollutes

II. Find the words which has a different stress pattern. (0,4p)

1. A. exist           B. avoid       C. support            D. notice

2. A. hungry         B. disease     C. spacious           D. danger

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences. (2,5ps)

1. _______________ is not very far from your house to school.

A. This

B. That

C. There

D. It

2. The film was so boring. ____________________ , Jack saw it from beginning to end.

A. Therefore

B. Despite

C. However

D. Although

3. I ___________________ go on foot when I was in primary school.

A. has to

B. used to

C. can

D. may

4. It must be ____________________ to see elephants racing.

A. amaze

B. amazed

C. amazing

D. amazement

5. Give a ___________________ before you turn left or right.

A. rule

B. turn

C. sound

D. signal

6. We didn’t go out __________ it was raining.

A. although

B. because

C. in spite of

D. despite

7. An is a hard-working student. I think An___________ pass the exam easily.

A. would

B. has

C. was

D. will

8. In order to save energy, don’t forget to __________ the lights before you leave.

A. turn

B. turn on

C. turn off

D. turn of

9. The energy consumption__________ as much as possible.

A. will reduced

B. will be reduced

C. be reduced

D. reduced

10. My father __________ a lot last year but this year he doesn’t any more.

A. used to smoke

B. smokes

C. gets used to smoke

D. smoking

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures. (1,0p)

Đề thi tiếng Anh 7 kì 2

1. Solar panel is installed on the _ _ _ _ of a house to receive the energy from the sun.

2. Solar _ _ _ _ _ _ can be cheap, clean and effective.

3. The personal hover _ _ _ _ _ _ _ floats above the ground.

4. It is dangerous if these _ _ _ _ _ _ crash land.

5. A _ _ _ _ can float.

B. READING:

I. Read the passage and tick (∨) True or False. (1,5ps)

Energy is one of the problems that many people are interested in. It is not an unfamiliar word. It is heard, said, discussed day after day. It is close to everyone’s daily life. You turn on a lamp and it is energy that gives you light. You turn on a TV and it is energy that gives you pictures and sound. You ride a motorcycle and it is energy that gives you movement. You cook your meals and it is energy that gives you heat to boil rice.

The problem is that the demand for energy is rising and that the price of energy is getting higher and higher. The supply of energy on earth is limited. It cannot provide us forever. The shortage of energy in the future is inevitable. Therefore, saving energy is a must if we want to continue to live in a safe and sound world.

Đề thi học kfi 2 tiếng Anh 7

* Notice: familiar: thân thuộc

demand: nhu cầu

inevitable: chắc chắn xảy ra

Statements

True

False

1. Many people aren’t interested in the problems of energy.

 

 

2. The word “energy” is familiar and close to everyone’s daily life.

 

 

3. Energy is heard, said, discussed day after day.

 

 

4. We can’t watch TV without energy.

 

 

5. The supply of energy on earth is unlimited. It can provide us forever.

 

 

6. If we want to continue to live in a safe and sound world, we have to save energy.

 

 

II. Read the passage again and answer the questions (1,0p)

1. How is the price of energy nowadays?

→………………………………………………………………………………………….

2. What should you do to save energy at home?

→…………………………………………………………………………………………..

C. WRITTING:

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones. (1,0p)

1. We will use renewable energy in the future.

→ Renewable energy ………………………….………………………………………..…

2. This is our school.

→ This school is ……………………………..………………………………………….…

II. Rearrange the words to make meaningful sentences. (2,0ps)

1. Solar energy/ in the world/ by many countries/ will be used/.

→ …………………………………………………..………………………………………...

2. to another/ How/ you travel from / will/ one place/?

→ …………………………………………………..…………………………………………

3. to save/ will reduce/ our energy/ the use of electricity/ We/.

→ …………………………………………………..…………………………………………

4. traffic/ are/ rush-hours/ always/ There/ jams/ during.

----------THE END---------

Đáp án đề kiểm tra Anh 7 học kì 2

A. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Find the words which has a different sound in the part underline. (0,6p)

1. C. excited

2. C. invention

3. D. pollutes

II. Find the words which has a different stress pattern. (0,4p)

1. D. notice

2. B. disease

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences. (2,5ps)

1. D.

2. C

3. B

4. C

5. D

6. B.

7. D.

8. C.

9. B.

10. A.

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures. (1,0p)

1. roof

2. energy

3. scooter

4. planes

5. boat

READING:

Read the passage and tick (ν) True or False. (1,5ps)

Statements

True

False

1. Many people aren’t interested in the problems of energy

 

2. The word “energy” is familiar and close to everyone’s daily life.

 

3. Energy is heard, said, discussed day after day.

 

4. We can’t watch TV without energy.

 

5. The supply of energy on earth is unlimited. It can provide us forever.

 

6. If we want to continue to live in a safe and sound world, we have to save energy

 

II. Read the passage again and answer the questions (1p)

1. The price of energy is getting higher and higher.

2. Students’ answer. (I turn off lights, TV, electric fans before leaving room.)

C. WRITTING:

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones. (1p)

1. Renewable energy will be used in the future.

2. This school is ours.

II. Rearrange the words to make meaningful sentences. (2ps)

1. Solar energy will be used in the world by many countries.

2. How will you travel from one place to another?

3. We will reduce the use of electricity to save our energy.

4. There are always traffic jams during rush-hours.

----------THE END---------

Trên đây, VnDoc đã giới thiệu các bạn Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án năm 2019 - 2020. Mời các bạn tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh 7 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com để học tốt môn Tiếng Anh hơn.

Đánh giá bài viết
17 14.807
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh Xem thêm