2 Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2021 môn Tiếng Anh

Đề thi thử tiếng Anh cuối kì 2 lớp 7

2 Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục đề thi học kì 2 lớp 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm nhiều tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Đề luyện tập thi cuối học kì môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. chemistB. schoolC. chanceD. chaos
2. A. frogB. dragC. pageD. mug
3. A. kiteB. cookieC. hikeD. knit

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. A. ticketB. costumeC. eventD. number
5. A. returnB. happenC. differD. visit
6. A. yourselfB. thirteenC. abroadD. village

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. He became …………………….when a journalist asked him questions about his private life.

A. embarrass

B. embarrassed

C. embarrassing

D. embarrassingly

8. …………………….do the buses run? – Every ten minutes.

A. How

B. How many

C. How often

D. What time

9. Cyclists must …………………….for pedestrians when they are cycling along the country lane.

A. see off

B. look out

C. avoid

D. observe

10. We will cut down on the use of natural gas because it is ……………… and harmful to the environment.

A. plenty

B. limited

C. available

D. abundant

11. If we go on …………………….electricity, we will have to pay a lot next month.

A. wasting

B. increasing

C. turning on

D. making

12. At this time next week we ……………….to work to support the air pollution cutting down campaign.

A. will cycle

B. will be cycled

C. are cycling

D. will be cycling

13. You can use a jet pack to ………….…anywhere easily.

A. drive

B. sail

C. ride

D. fly

14. The scars which are generated by solar energy are called ……………… cars.

A. solar-wasted

B. solar-powered

C. solar-friendly

D. solar-daily

15. I think means of transport in the future ………………….…petrol.

A. aren’t using

B. aren’t going to use

C. won’t use

D. won’t be using

IV. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

16. I don’t think it will come true soon; however, your idea is really ……………. (IMAGINE)

17. Thomas Edison is one of the greatest ………………….… in history. (INVENT)

18. ………………….…(or the state of having no home) is a significant social issue worldwide. (HOME)

19. Life in the city is more ………………….…than that in the countryside. (STRESS)

20. We couldn’t see the airplane because it ………………….…behind the cloud. (APPEAR)

V. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in the space

21. We will be replacing coal and natural gas for heating by solar energy at the end of next year.

22. At this time in next two months. We are going to have a free solar shower.

VI. Use the words given and other words to complete the second sentence

23. We shall be using wind power at this time next year. (used)

= Wind power …………………………….at this time next year.

24. I will be with my brother in Son La Hydro Power Plant at this time next week. (staying)

= At this time next week ……………………………..my brother in Son La Hydro Power Plant.

25. Solar panels will be put in the back yard next Saturday. (put)

= They ………………………………………in the back yard next Saturday.

VII. Read the passage and choose the correct answer to each question:

Making a film takes a long time and is very hard work. Writing the story for the film may take many weeks. Filming the story being acted - or shooting the film, as it is called - often takes at least six months. Actors and cameramen work from very early in the morning until late at night. Each scene has to be acted and reacted, filmed and refilmed, until it is just right. Sometimes the same scene may have to be acted twenty or thirty times.

The film studio is like a large factory, and the indoor stages are very big indeed. Scenery of all kinds is made in the studio. Churches, houses, castles and forests are all built of wood and cardboard. Several hundred people work together to make one film. Some of these people are the actors and actresses. The director of the film, however, is the most important person in a film studio. He decided how the scenes should be filmed and how the actors should act.

Most people go to see a film because they know the film stars in it. Sometimes the film may be very poor. It is best to choose a film made by a good director. Some famous directors make their films very real. People feel that they themselves are among the people in the film.

26. Shooting a film often takes __________

A. Less than six months

B. At least six months

C. Many weeks

D. Form early in the morning until late at night

27. Some scenes have to be filmed many times because ___________

A. It takes a long time to make a film

B. It is often difficult to make a film

C. Many people work together

D. The film is poor

28. Which of the following is compared to a factory?

A. The film studio

B. The indoor stage

C. The scenery

D. A poor film

29. We should choose a film which ___________

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

30. We should choose a film which ___________

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

VIII. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

Young people can bring enthusiasm, energy, creativity and flexibility to an organization. If your organization works (31) ……………young people, in any way, young volunteers can add value to your services by bringing a youth perspective through new ideas, theories and knowledge. They will also help bridge the (32) ……………between generations. Engaging with young people also allows your organization to (33) ……………for the future and help to prevent your volunteer base from shrinking over time, as the ageing of the (34) ……………begins to affect the ways in which people volunteer. Having young people in your organization contributes to the future of volunteering and the community – people who start volunteering (35) ……………tend to continue to volunteer for the rest of their lives.

31. A. of                     B. about                C. with                D. on

32. A. gap                 B. hole                   C. road               D. length

33. A. intend             B. dream               C. think               D. plan

34. A. citizen            B. population         C. nationality      D. mankind

35. A. lately              B. fast                   C. early               D. recent

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 1

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. C

3. D

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. C

5. A

6. D

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. B

8. A

9. B

10. B

11. C

12. D

13. D

14. B

15. C

IV. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

16. imaginative

17. inventors

18. homelessness

19. stressful

20. disappeared

V. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in the space

21. will be replacing => will replace

22. are going to have => will/ shall be having

VI. Use the words given and other words to complete the second sentence

23. will be used

24. I will/ shall be staying with

25. will put solar panels

VII. Read the passage and choose the correct answer to each question:

26. B

27. B

28. A

29. D

30. D

VIII. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

31. C

32. A

33. D

34. B

35. C

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. solarB. biogasC. hydroelectricD. environment
2. A. renewableB. energyC. plentifulD. electric
3. A. abundantB. nuclearC. truckD. dump
4. A. powerB. transportC. shortD. report
5. A. carbonB. hardC. largeD. marry

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. advantageB. atmosphereC. motorbikeD. generate
2. A. effectiveB. regularC. differentD. serious
3. A. populationB. educationC. developmentD. satisfaction
4. A. countrysideB. naturalC. changeableD. dioxide
5. A. renewableB. artificialC. unfortunateD. continuous

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. Which_______ of transport do you think will be used in the future?

A. mean

B. meaning

C. meanings

D. means

2. With teleportation, you disappear at a place, and then ____in another place seconds later.

A. appears

B. appeared

C. reappear

D. reappears

3. My brother and I often come to school ______ foot.

A. at

B. in

C. by

D. on

4. A sky safety system can help cars to ______ traffic jams and crashes.

A. prevent

B. have

C. use

D. take

5. Everyone has gone to the ______ festival.

A. music

B. musical

C. musicians

D. musician

6. People of ______ minorities in Phu Yen celebrate Hoi Mua Festival every March.

A. native

B. local

C. ethnic

D. village

7. Diwali, the Hindu Festival of Light, is the ______ holiday of the year in India.

A. more important

B. most important

C. importance

D. most importance

8. In La Tomatina, people get to throw tomatoes at _______.

A. themselves

B. once

C. together

D. each other

9. They spent a huge amount of money on the film; ______, it was not a big success

A. although

B. however

C. but

D. because

10. The film Titanic was the most successful – it _______ $1.750 million and eleven Oscars.

A. did - got

B. made - won

C. won - made

D. got - did

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Running of The Bulls - Pamplona, Spain

The Running of the Bulls is a (1) ____ of the famous San Fermin festival - a practice that involves running in front of a small group of bulls (typically a dozen) that have been let loose on a course of a town’s streets. A first firework is set off at 8 a.m. to alert the runners that the corral gate is (2)_____. A second firework signals that all six bulls have (3)______ released. The third and fourth fireworks are signals that all of the herd has entered the bullring, marking the end of the event. Every year between 200 and 300 people (4)_____ injured during the run (5)_______ most injuries are due to falls and are not serious. So you think you support it?

1. A. partB. wholeC. sectionD. piece
2. A. to closeB. closedC. openD. opening
3. A. beB. beenC. beingD. to be
4. A. areB. wereC. have beenD. had been
5. A. becauseB. soC. althoughD. but

V. Read the passage, and then choose the best answer.

Almost all our energy comes from oil, coal, and natural gas. We call them fossil fuels. The earth’s fossil fuels are running out. What will happen when there is no oil, coal and gas on the earth?

Scientists are trying to find and use other alternative sources of energy. We can use energy from the sun, the wind, and the water.

Solar energy is unlimited. The sun supplies all the energy used to grow plants, to evaporate water for the rain, and to maintain the temperature of the planet. All are necessary for human life. If we are able to collect solar energy, we will be sure to have this abundant source of power.

1. What are the other words or phrase for fossil fuels?

A. oil

B. oil, gas, natural gas

C. natural gas

D. coal

2. Natural sources of energy are energy from .

A. the sun, wind, water

B. water

C. wind

D. the sun

3. From which do plants on the earth get energy?

A. the moon

B. the sun

C. stars

D. the Mars

4. We are asking the question, “What will happen when there is no oil, coal, and gas on the earth?” because ______ .

A. we are looking for other alternative sources of energy

B. we are looking forward to seeing great changes

C. we are now depending so much on oil, coal, and natural gas

D. other sources of energy can come from the sun, wind, and water

5. The word “abundant” in the passage is closest in meaning with .

A. natural

B. necessary

C. plentiful

D. Limited

VI. Rewrite the following sentences:

1. Your bicycle is just like the one I used to own. (SIMILIAR)

2. Taking photographs inside the museum is forbidden. (NOT)

3. These are our pictures

These pictures ________________

4. They predict a 10% car price increase.

They predict that _______________

5. In spite of having to work the next day, Tom watched films on DVD till midnight.

Even though _______________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 2

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. A

3. B

4. A

5. D

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A

2. A

3. C

4. D

5. B

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. D

2. C

3. D

4. A

5. B

6. C

7. D

8. D

9. B

10. B

IV. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. A

2. C

3. B

4. A

5. C

V. Read the passage, and then choose the best answer.

1. B

2. A

3. B

4. A

5. C

VI. Rewrite the following sentences:

1. I used to own a similar bicycle to yours

2. You are not allowed to take photographs inside the museum

3. These pictures are ours.

4. They predict that there will be a 10% car price increase.

5. Even though Tom had to work next day, he watched films on DVD midnight.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu 2 Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 3 (có file nghe), .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
19 7.521
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm