Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2019-2020

Đề thi thử tiếng Anh cuối kì 2 lớp 7

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề kiểm tra lớp 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Đề luyện tập thi cuối học kì môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2019-2020

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. purpose    B. bottle        C. collect         D. second

2. A. heard      B. pearl        C. heart          D. earth

3. A. button      B. circus       C. suggest        D. future

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. A. solution    B. increasing    C. recommend     D. abundant

5. A. develop    B. enormous    C. improvement    D. different

III. Give the correct form of the words given to complete the sentences.

6. Solar energy is renewable, …………………….and clean. (PLENTY)

7. More renewable energy sources will be used to solve the problem of ……………………. (POLLUTE)

8. The …………………….of wind turbines will be completed by next Friday. (INSTALL)

9. Tom rode his bike ………………….…and had an accident. (CARE)

10. Thomas Edison is one of the greatest ………………….… in history. (INVENT)

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D to finish the sentences

11. “What’s for breakfast?” - “…………”

A. I’m full

B. There is some bread

C. I’d like some milk

D. Eight thousand two hundred

12. Tom doesn’t know why many students pay a ………… to the Temple of Literature before their exams.

A. walk

B. trip

C. visit

D. holiday

13. The University of Oxford ………………… among the top five universities in the world.

A. ranks

B. is ranked

C. is ranking

D. being ranked

14. A film in which strange and frightening things happen is called a/an…………

A. thriller

B. comedy

C. drama

D. animation

15. He became …………………….when a journalist asked him questions about his private life.

A. embarrass

B. embarrassed

C. embarrassing

D. embarrassingly

16. …………………….do the buses run? – Every ten minutes.

A. How

B. How many

C. How often

D. What time

17. You can volunteer by …………..children from poor families in your community.

A. talking

B. singing

C. encouraging

D. tutoring

18. It’s a pity that I ………………….. “Green Summer” programme last year.

A. don’t join

B. didn’t join

C. won’t join

D. haven’t joined

19. Our class …………………..away warm clothes to street children two days ago.

A. give

B. gave

C. have given

D. will give

20. She couldn’t go far because she was afraid of…….

A. to fly

B. fly

C. flying

D. be flying

V. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

Almost all people have a fear of examinations. Examinations, (21) …………, are a part of our lives and all schools in Vietnam have examinations.

Examinations were first (22) …………in China about three thousand years ago. Scholars had to memorize long passages taken from several books. Those who did well in the examination (23) …………to enter the government service.

Nowadays, the main (24) …………of examination is to test how well a person understands the subjects which have been taught. They are also used to find how well the students perform (25) …………pressure.

21. A. however       B. although       C. therefore         D. also

22. A. played        B. made         C. held             D. gained

23. A. allowed       B. were allowed   C. have allowed     D. allowing

24. A. part          B. idea          C. content          D. purpose

25. A. under         B. above         C. within           D. inside

VI. Rewrite the following sentences:

26. David failed the exam because of his laziness.

Because David ___________________

27. They haven’t cleaned up the street for five months.

It’s ___________________

28.We have donated books and clothes for ten years.

We began ___________________

29. Why don’t you start to run and see if that helps you to lose weight?

You should ___________________

30. It is very noisy in the city but we enjoy living there.

Although ___________________

VII. Read the passage and answer the questions:

Who are the best drivers? Which drivers are the safest on the roads? According to a recent survey, young and inexperienced drivers are the most likely to have an accident. Older drivers are more careful. Young men have the worst accident records of all. They often choose faster cars with bigger engines. One of the most interesting facts in the survey is that passengers have an effect on the driver. When young male drivers have their friends in the car, their driving is more dangerous when their husband or boyfriend is in the car. However, if their small children are riding in the car, they drive more slowly and safely.

31. Are inexperienced drivers careful driver?

32. Who have an effect on driver?

33. Who have the worst accident records of all? Why?

34. When do young male drivers drive carefully?

35. How do women drive when their small children in the car?

-The end-

Đáp án đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 2 

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. B

2. C

3. A

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. C

5. D

III. Give the correct form of the words given to complete the sentences.

6. Plentiful

7. Pollution

8. Installing

9. Carelessly

10. Inventor

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D to finish the sentences

11. B

12. C

13. B

14. A

15. B

16. C

17. D

18. B

19. B

20. C

V. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

21. A

22. C

23. B

24. D

25. A

VI. Rewrite the following sentences:

26. David failed the exam because of his laziness.

Because David was lazy, he failed the exam

27. They haven’t cleaned up the street for five months.

It’s five months since they last cleaned the street.

28.We have donated books and clothes for ten years.

We began donating books and clothes ten years ago.

36. Why don’t you start to run and see if that helps you to lose weight?

You should start to run and see if that helps you to lose weight

37. It is very noisy in the city but we enjoy living there.

Although it is very noisy but we enjoy living there.

VII. Read the passage and answer the questions

31. No, they aren’t

32. Passengers have an effect on the driver

33. Young men have the worst accident records of all, because they often choose faster cars with bigger engines.

34. Young male drivers drive carefully when their wife or girlfriend is in the car

35. Women drive more slowly and safely when their small children in the car

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề kiểm tra học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 7 THCS Trần Hưng Đạo, Đồng Nai, Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7 CÓ ĐÁP ÁN, Đề thi Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 phòng GD - ĐT Đại Từ,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
13 3.249
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm