Bộ đề thi tiếng Anh lớp 4 học kì 2 năm 2020 - 2021

Bộ 10 đề thi tiếng Anh lớp 4 kì 2 năm 2020 - 2021 dưới đây nằm trong tổng hợp Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 4 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bộ đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 4 có đáp án được biên tập bám sát nội dung Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 11 - 20 lớp 4 giúp các em ôn tập hiệu quả.

Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 4 có đáp án - Đề số 1

Choose the odd one out.

1. A. dadB. mechanicC astronautD. architect
2. A. MayB. MondayC. JulyD. November
3. A. birthdayB. partyC. familyD. him
4. A. wentB. tookC. traveledD. saw
5. A. VietnamB. EnglandC. JapanD. American

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. CARTEOON .............................................

2. RADAIO ............................................

3. DOCUMENATARY ...........................................

4. CHAENNEL .............................................

5. MOIBILE PHONE .............................................

6. THE NEAWS .............................................

7. ADAVERT ............................................

8. REAMOTE CONTROL .......................................

Choose the correct answers.

1. I am ...................... Math exercises now.

A. do

B. did

C. doing

D. does

2. .......................... you want to play badminton?

A. Does

B. Do

C. Doing

D. Can

3. There ..................... a lot of students there tomorrow.

A. will be

B. are

C. was

D. is

4. What ......................... you do yesterday?

A. are

B. do

C. does

D. did

5. How ............................. do you play football?

A. usually

B. sometimes

C. often

D. always

Write the correct verb form of the past simple.

We (1)....................... (go) to a museum to learn about the life of children two thousand years ago. Most children then (2)......................... (not go) to school and (3)............................. (not learn) to read. Many children (4).......................... (play) games in the streets and with yo-yos and wooden toys. Boys (5)........................ (not wear) trousers. They (6)........................ (wear) short tunics, like a dress.

Write the words in the correct order to make sentences and questions.

1. often/you/ how/ late for school/ are?

..............................................................................

2. my family/ a/ goes/ on holiday/ twice/ year.

..............................................................................

3. day/ football practice/ I / every/ have

..............................................................................

4. visit/ often/ you/ do/ your grandparents/ how?

..............................................................................

5. Aunt Lucy/ year/ a/ stays/ with us/ three times

...............................................................................

6. go/ we/ a year/ on holiday/ twice.

..............................................................................

7. day/ cleans/ mum/ the house/ a/ once

..............................................................................

8. I/ swimming/ Friday/ go/ every.

...`...........................................................................

ĐÁP ÁN

Choose the odd one out.

1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - C; 5 - D;

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. CARTEOON ....................CARTOON.........................

2. RADAIO .......................RADIO.....................

3. DOCUMENATARY .................DOCUMENTARY..........................

4. CHAENNEL .......................CHANNEL......................

5. MOIBILE PHONE .....................MOBILE PHONE........................

6. THE NEAWS .......................THE NEWS......................

7. ADAVERT ..................ADVERT..........................

8. REAMOTE CONTROL ..................REMOTE CONTROL.....................

Choose the correct answers.

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - D; 5 - C;

Write the correct verb form of the past simple.

1 - went; 2 - didn't go; 3 - didn't learn;

4 - played; 5 - didn't wear; 6 - wore;

Write the words in the correct order to make sentences and questions.

1 - How often are you late for school?

2 - My family goes on holiday twice a year.

3 - I have football practice every day.

4 - How often do you visit your grandparents?

5 - Aunt Lucy stays with us three times a year.

6 - We go o holiday twice a year.

7 - Mum cleans the house once a day.

8 - I go swimming every Friday.

Đề tiếng Anh lớp 4 kì 2 có đáp án - Đề số 2

Odd one out:

1. Have breakfasthave dinnerhave lunchgo to bed
2. Farmerfactorydoctordriver
3. Breadbeefporkchicken
4. Oldassistantstrongthin
5. Waterorange juicemilkfish

Choose the correct answer

1.………… is his favourite drink.

A. Bread

B. rice

C. lemonade

2………… you like some lemonade?

A. Would

B. do

C. what

3.What does he ………… like? – He’s tall.

A. Do

B. slim

C. look

4. She is tall and

A. Taller

B. slim

C. short

5. What ……… they look like?

A. Do B. does

C. are

6. Trang is ………… than Hoa.

A. Younger

B. young

C. younger than

7. ………… is smaller? – Jenny is.

A. Who’s

B. what

C. who

8. The mother is ………… than the sister.

A. Younger

B. old

C. older

Read and do the following tasks.

My name is Joe. I’m 10 years old. I’m in class 4B. I get up at 6 o’clock., then I go to school. I have lunch at 11: 30, and I go home at 4 o’clock in the afternoon. I like beef and orange juice. My father is a worker. He works in a factory. My mother is a nurse. She works in a hospital. My brother is a student. He is in class 6A. my brother is tall and slim. I’m shorter than him. My parents are young. We love Tet very much. We make banh chung, decorate the house and wear new clothes at Tet.

A. Write True (T) or False (F):

1. Joe is in class 4B.

2. He has a sister.

3. His father is a farmer.

4. His mother works in a hospital.

5. His brother is a driver.

6. Joe is shorter than his brother.

7. He likes beef and lemon juice.

B. Answers the questions:

1. How old is Joe?

…………………………………………………………………………..

2. What time does he get up?

…………………………………………………………………………

3. Where does his father do?

………………………………………………………………………….

4. What does his brother look like?

…………………………………………………………………………..

5. What do they do at Tet?

…………………………………………………………………

Rearrange.

1. doll / for / This/ you/ is. ____________________________________________

2. is / My / classroom / big. ____________________________________________

3. subjects / What / like / she/ does? ____________________________________________

4. you / do / like / Why/ English? ____________________________________________

5. was / I / in/ May / born. ____________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Odd one out:

1 - go to bed; 2 - factory; 3 - bread; 4 - assistant; 5 - fish;

Choose the correct answer

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - A; 6 - A; 7 - C; 8 - C;

Read and do the following tasks.

A. Write True (T) or False (F):

1 - T; 2 - F; 3 - F; 4 - T; 5 - F; 6 - T; 7 - F;

B. Answers the questions:

1 - He is 10 years old.

2 - He gets up at 6 o'clock.

3 - He works in a factory.

4 - He is tall and slim.

5 - They make banh chung, decorate the house and wear new clothes at Tet.

Rearrange.

1 - This doll is for you.

2 - My classroom is big.

3 - What subjects does she like?

4 - Why do you like English?

5 - I was born in May.

Đề thi Anh văn lớp 4 học kỳ 2 năm 2021 có đáp án - Đề số 3

I. Tìm từ khác với các từ còn lại

1. a. cakeb. juicec. breadd. noodles
2. a. robotb. tigerc. liond. bear
3. a. fatb. shortc. bigd. marker
4. a. dollb. carc. redd. yo-yo
5. a. Motherb. Baby sisterc. brotherd. grandmother

II. Nối câu ở cột A với câu ở cột B sao cho phù hợp.

A

B

1. What sports do you like?

A. 024 2242 6188

2. Can you skate?

B. I like football

3. What is your telephone number?

C. I have it on Tuesday

4. When do you have Vietnamese?

D. I have ten

5. How many pencils do you have?

E. No, I can’t

III. Sắp xếp những từ đã cho thành câu hoàn chỉnh.

1.is / long / a / It / jump rope.

…………………………………………………………………

2.under / is / the / It / tree.

…………………………………………………………………

3. bed/ five / are / on/ dolls / There / the.

………………………………………………………………….

4.catch / ball / Can / a / you /?

…………………………………………………………………..

5.the / is / Where / car / ?

……………………………………………………………

IV. Đoạn đoạn văn sau và trả lời câu hỏi.

Li Li, Linda, and Mai want to do some shopping. First, they go to the supermarket. Next, they go to the post office because Li Li wants some stamps. Then, they go to a bookshop because Linda wants some books and postcards. Finally, they go to a food stall because they are hungry.

1. Where do they go first? Why?

2. Why do they go to the post office?

3. Why do they go to the bookshop?

4. Where do they go finally? Why?

V. Chọn đáp án đúng.

1. The bicycle is…..the table.

A. near

B. next

C. in front

D. up

2. I like red. What about you?

A. Yes, I like red.

B. I like red, too.

C. I like milk.

D. I can swim.

3. I’m…… I want rice and chicken.

A. ok

B. fine

C. thirsty

D. hungry

4. I _____ pet. I have two cats and dogs.

A. Love

B. don't like

C. doesn't like

D. hate

5. Children's Day is on ________

A. Tet

B. Christmas

C. November, 20th

D. June, 1st

ĐÁP ÁN

I. Tìm từ khác với các từ còn lại

1 - b; 2 - a; 3 - d; 4 - c; 5 - c;

II. Nối câu ở cột A với câu ở cột B sao cho phù hợp.

1 - B; 2 - E; 3 - A; 4 - C; 5 - D;

III. Sắp xếp những từ đã cho thành câu hoàn chỉnh.

1 - It is a long jump rope.

2 - It is under the tree.

3 - There are five dolls on the bed.

4 - Can you catch a ball?

5 - Where is the car?

IV. Đoạn đoạn văn sau và trả lời câu hỏi.

1 - They go to the supermarket because they want to do shopping.

2 - Because Li Li wants some stamps.

3 - Because Linda wants some books and postcards.

4 - They go to a food stall because they are hungry.

V. Chọn đáp án đúng.

1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - D;

Đề thi tiếng Anh kì 2 lớp 4 có đáp án - Đề số 4

Circle the odd one out.

1. A. engineerB. jobC. doctorD. farmer
2. A. threeB. firstC. thirdD. fourth
3. A. alwaysB. neverC. todayD. sometimes
4. A. footballB. volleyballC. tennisD. play
5. A. exerciseB. danceC. singD. read

Choose the correct answers.

1. ..................................... some eggs in the fridge.

A. There are

B. They are

C. There is

2. ............................. beef do you want?

A. How

B. How much

C. How many

3. I like ............................. fishing.

A. go

B. going

C. to going

4. Lucy .............................. in a big hotel.

A. is going to stay

B. is going stay

C. is go to stay

5. Look at .............................! He’s so tall.

A. he

B. him

C. his

6. We ........................... to the theatre on Fridays.

A. are sometimes go

B. go sometimes

C. sometimes go

7. ........................... a car in the street?

A. Is there

B. Are there

C. Are they

8. Are there ............................ letters for me?

A. some

B. any

C. a

9. What do you do .............................. the afternoon?

A. in

B. on

C. at

10. ................................ is from Japan.

A. She

B. Her

C. Hers

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. WIEFE .............................................

2. MOTHER-IN-LAWE .............................................

3. FATHERE-IN-LAW .............................................

4. HEUSBAND ..............................................

5. DAUGEHTER .............................................

6. NOIECE ..............................................

7. NEIPHEW ..............................................

8. SEON ...............................................

Read and answer the questions.

We had the Teacher’s Day last month. There were many teachers and students in the schoolyard. Flowers were everywhere. Many students sang and danced. Some played football. Everyone enjoyed it very much.

1. When did they have Teacher’s Day?

................................................................................

2. Where were the teachers and students?

................................................................................

3. What did the students do?

................................................................................

4. Did students play football?

................................................................................

5. Did everyone enjoy the festival?

................................................................................

Write the words in the correct order to make questions.

1. you/ eat/ did/ what/ ?/

..................................................................................

2. Henry and Andy/ where/ have lunch/ did/ ?/

..................................................................................

3. why/ Max/ buy/ did/ five letters/ ?/

..................................................................................

4. the money/ where/ did/ find/ they/ ?/

..................................................................................

5. you/ learn/ did/ about Vietnamese history/ what/ ?/

..................................................................................

6. go/ we/ a year/ on holiday/ twice/ ./

..................................................................................

ĐÁP ÁN

Circle the odd one out.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - D; 5 - A;

Choose the correct answers.

1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - A; 5 - B;

6 - C; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - A;

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. WIEFE ............................WIFE.................

2. MOTHER-IN-LAWE ................MOTHER-IN-LAW.............................

3. FATHERE-IN-LAW .....................FATHER-IN-LAW........................

4. HEUSBAND ......................HUSBAND........................

5. DAUGEHTER ...............DAUGHTER..............................

6. NOIECE .....................NIECE.........................

7. NEIPHEW ......................NEPHEW........................

8. SEON .......................SON........................

Read and answer the questions.

1 - They had the Teacher’s Day last month.

2 - They were in the schoolyard.

3 - They sang and danced.

4 - Yes, they did.

5 - Yes, they did.

Write the words in the correct order to make questions.

1 - What did they eat?

2 - Where did Henry and Andy have lunch?

3 - Why did Max buy five letters?

4 - Where did they find the money?

5 - What did they learn about Vietnamese history?

6 - We go on holiday twice a year.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 4 học kỳ 2 có đáp án - Đề số 5

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. DIANOSAUR ............................................................

2. MUSEAUM .........................................................

3. ROBOTE .........................................................

4. SKEALETON .........................................................

5. ALIAVE .........................................................

6. DEASD .........................................................

7. SCAERY .........................................................

8. MOADEL .......................................................

Circle the odd one out

1. A. cabbage

B. sardines

C. cough

D. crisps

2. A. earache

B. headache

C. sore throat

D. message

3. A. printer

B. lifeboat

C. speakers

D. keyboard

4. A. website

B. cave

C. Internet

D. email

5. A. village

B. town

C. city

D. frozen

6. A. sugar

B. desert

C. ocean

D. rainforest

Choose the correct answer, using “the past simple”.

1. We.........lunch very early.

A. eated

B. ate

C. eating

2. Eric.............a robot at the exhibition.

A. see

B. seen

C. saw

3. Holly..........the music

A. heard

B. heared

C. hear

4. Jasper and Ryan............a sandwich.

A. buyed

B. buy

C. bought

5. I .........to school yesterday.

A. went

B. going

C. goed

6. Jamie ..............breakfast this morning.

A. making

B. make

C. made

7. The birds.............away.

A. flew

B. flied

C. flying

8. The scientist...........about the question.

A. thought

B. thinking

C. thinked

Read about “Mr. Minh’s family” and answer the questions.

This is Minh. He is twenty-three years old and he is an engineer. There are five people in his family. They are: his father, his mother, his two sisters and him. His father is fifty and he is an engineer, too. His mother is forty-eight years old. She is a doctor. His sisters are twelve and seventeen. They are students.

  1. What’s his name?

..................................................................................

  1. How old is he?

..................................................................................

  1. What does he do?

..................................................................................

  1. How many people are there in his family?

..................................................................................

  1. How old is his father?

..................................................................................

  1. Is his mother a nurse?

..................................................................................

  1. How old are his sisters?

..................................................................................

  1. What do they do?

..................................................................................

Write the sentences, use the adverb in brackets.

  1. I cycle to school. (usually)

.................................................................................

  1. They sit by the door. (always)

................................................................................

  1. Dara is hungry at 5 o’clock. (sometimes)

................................................................................

  1. Beth goes shopping during the week. (never)

................................................................................

  1. Grandpa and Grandma are at home on Sundays. (usually)

................................................................................

  1. I’m late for school. (never)

................................................................................

ĐÁP ÁN

Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. DIANOSAUR ..................................DINOSAUR..........................

2. MUSEAUM .......................MUSEUM..................................

3. ROBOTE .............................ROBOT............................

4. SKEALETON ......................SKELETON...................................

5. ALIAVE ..........................ALIVE...............................

6. DEASD ..........................DEAD...............................

7. SCAERY ..............................SCARY...........................

8. MOADEL .........................MODEL..............................

Circle the odd one out

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - B; 5 - D; 6 - A;

Choose the correct answer, using “the past simple”.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - C;

5 - A; 6 - C; 7 - A; 8 - A;

Read about “Mr. Minh’s family” and answer the questions.

1 - His name is Minh.

2 - He is twenty-three years old.

3 - He is an engineer.

4 - There are five people in his family.

5 - He is fifty years old.

6 - No, she doesn't.

7 - His sisters are twelve and seventeen.

8 - They are students.

Write the sentences, use the adverb in brackets.

1 - I usually cycle to school.

2 - They always sit by the door.

3 - Dara is sometimes hungry at 5 o’clock.

4 - Beth never goes shopping during the week.

5 - Grandpa and Grandma are usually at home on Sundays.

6 - I’m never late for school.

Đề thi cuối học kì 2 lớp 4 môn tiếng Anh có đáp án - Đề số 6

Reorder the word to make meaningful sentence.

1. I/TV/watching/like/don’t.

____________________________________________________

2. do/want/What/you/do/to?

______________________________________________________

3. go/want/Do/the park/you/to/to?

______________________________________________________

4. trash/I/the/picked /up

. ______________________________________________________

5. do/go/Where/to/you/want?

______________________________________________________

6. to/soccer/be/I/a/want/player.

______________________________________________________

Choose the correct answer.

1. My uncle is a ………… - He drives a taxi. A. Driver

B. farmer

C. worker

2. ………… does a worker work?

A. What

B.where

C.when

3. A farmer………… in a …………

A. Work/ field

B. works/ field

C. field/ works

4. My sister is a clerk. She work in………… . A hospital

B. a school

C. an office

5. ………… your favourite food?

A. Would

B. what

C. what’s

6. What’s your favourite drink?

A. It’s beef.

B. It’s apple juice.

C. It milk.

7. When is………… ? –It’s on the first of June.

A. Christmas

B. Children’s Day

C. New Year

8. Teacher’s Day is on ………… .

A. The twentieth of November.

B. The first of January.

C. The twenty- fifth of December.

9. We …………banh chung and…………the house at Tet.

A. Make/ decorate

B. decorate/ make

C. makes/ decorates

10. Nam and his family watch ………… at Tet.

A. Firework display

B. display firework

C. firework displays

Read and match

1. What time do you go to school?a. He is a driver.
2. When’s Christmas?b. It’s milk.
3. What does your father do?c. In the field
4. Where does a farmer work?d. It is December, 24th.
5. What’s your favourite drink?e. It’s 6:30.

Write the question for each answer below.

1. Yes, I’d like some milk. ____________________________________________

2. He has Maths and Art on Monday. ____________________________________________

3. Because I like to sing songs. ____________________________________________

4. There are four books on my desk. ____________________________________________

5. My pen friend is from America. ____________________________________________

ĐÁP ÁN

Reorder the word to make meaningful sentence.

1 - I don't like watching TV.

2 - What do you want to do?

3 - Do you want to go to the park?

4 - I picked up the trash.

5 - Where do you want to go?

6 - I want to be a soccer player.

Choose the correct answer.

1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - C; 5 - B;

6 - B; 7 - B; 8 - A; 9 - A; 10 - C;

Read and match

1 - e; 2 - d; 3 - a; 4 - c; 5 - b;

Write the question for each answer below.

1 - Would you like any drinks?

2 - What subjects does he have on Monday?

3 - Why do you like music?

4 - How many books are there on your desk?

5 - Where is your pen friend from?

5 Đề thi tiếng Anh lớp 4 cuối kì 2 tiếp theo

Xem tiếp 5 Đề thi môn tiếng Anh lớp 4 học kỳ 2 trong file tải về.

Trên đây là Bộ đề thi cuối kì 2 lớp 4 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh 4 hiệu quả khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 4, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 4 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 4, Đề thi học kỳ 2 lớp 4,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 4, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
53 13.460
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm