Đề cương ôn tập học kì 1 lớp 9 thí điểm môn tiếng Anh năm 2020

Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh 9 có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh Đề cương ôn tập học kì 1 lớp 9 (thí điểm) môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 được sưu tầm và đăng tải dưới đây bao gồm dạng bài tìm lỗi sai, điền từ đúng vào câu cho sẵn và dạng bài viết lại câu rất thường gặp trong các bài thi. Chúng tôi hy vọng, qua bài ôn tập này các bạn sẽ củng cố cũng như nâng cao chất lượng môn học để bước vào kì thi học kì 1 hiệu quả nhất.

* Xem thêm bộ đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh có đáp án mới nhất

Ngữ pháp tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021

Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020

Đề thi nói tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021

Đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 số 2

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 9 năm 2020 - 2021

Đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 số 2

I- Choose the one underlined word/ phrase which is grammatically incorrect.

1. When we are (A) on holiday (B), we used to go to (C) the beach every day (D).

2. I am confident that (A) life in the country (B) has improved significant (C) in the last (D) five years. 

3. We wish we can (A) consult an (B) expert on how to solve (C) this problem (D)

4. The environmentalist suggest (A) planting (B) more trees to improve the city’s landscape (C) and the environment as well (D)

5. He works (A) much more hard (B) for his exams than he does (C) for his normal (D) school work. 

6. The doctor suggested (A) that he should (B) drink more water (C), and took (D) a lot of rest. 

7. I used to listen to (A) music during (B) I was riding my (C) bicycle to school (D)

8. It is annoying (A) that many of the village's (B) customs have replaced (C) with new (D) ones. 

9. None of (A) them had any (B) idea about how make (C) a raft with only a few (D) bamboo canes. 

10. It was reported (A) that the city had invested (B) more on the preservation (C) of it’s wonders (D)

11. He said that (A) they will (B) have to set off (C) soon after (D) midnight. 

12. He suggested to go (A) to Phong Nha Cave since (B) it’s a (C) famous natural wonder (D) of Viet Nam. 

13. When (A) he lived in (B) Japan, he didn’t used (C) to eat food with forks, but with (D) chopsticks. 

14. They wished (A) that time will be turned (B) back so that they could go (C) kite-flying (D) with other kids. 

15. He thinks (A) that geometry is (B) not as difficult (C) than (D) arithmetic. 

16. I wish I can go (A) to see all the wonders (B) which have (C) been recognised (D) by UNESCO. 

17. She wished (A) she is not (B) getting stuck in another (C) traffic jam (D)

18. They are getting (A) used to walking (B) to (C) school in two (D) months.

19. I am tired of (A) being (B) told all (C) the time what to do, and when doing (D) it.

20. I used to having (A) a very good time (B) with my grandparents (C) when I was (D) a child.

II- Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. There is general ___________ that Vietnamese students lack knowledge of the natural, or man-made, wonders of Viet Nam.

A. accepting B. saying C. recognition D. undertaking

2. All the best theatres and restaurants are ___________ within a few minutes' walk of each other.

A. laid B. situated C. seated D. stood

3. It is important to ___________ the wonders of the world so that future generations can see them with their own eyes.

A. destroy B. ignore C. remain D. preserve

4. You don't have to go to a supermarket for that. Just wait for a street ___________ to go past, and buy it.

A. person B. vendor C. supplier D. purchaser

5. Would you like to live in a modern house or a(n) ___________ cottage?

A. picturesque B. awful C. terrible D. bad

6. Production methods in the village are normally ___________ from ancestors to the younger generations.

A. passed away B. passed out C. passed up D. passed down

7. A ___________ is a solid figure or object, made by carving or shaping wood, stone, clay, etc.

A. painting B. sculpture C. medal D. picture

8. It is important to decide if promotion should be based on merit or _____.

A. gender B. year C. seniority D. weight

9. Ho Chi Minh City has been divided into twenty-four ___________ divisions since December 2003.

A.administer B. administration C. administrative D.administrator

10. It's a great experience to be sitting comfortably in a ___________ pulled by someone through the ancient streets.

A. bicycle B. rickshaw C. car D. train

11. Working in a place full of hustle and bustle like this, I can't help missing my tranquil and ___________ village.

A. picturesque B. modern C. loud D. ugly

12. A ___________ is a castle on high ground in or near a city, where people could go when the city was being attacked.

A. cathedral B. monument C. centre D. citadel

13. The station building used to be a high wooden ___________ with a curved roof.

A. facility B. carriage C. complex D. structure

14. The scenery is ___________ when viewed from the mountain top. It feels like your breath is being taken away.

A. nice B. good C. spectacular D. peaceful

15. The local government is introducing tougher ___________ to preserve historical sites.

A. measures B. actions C. plans D.steps

16. ___________ by the sea, the country has the advantage of having a large coastal area.

A. Situating B. Located C. Locating D. Stood

17. The new sports ___________ has six tennis courts.

A. complex B. match C. medium D. game

18. I love it when we go to see plays, and try to ___________ when we get back home.

A. play B. role-play C. act them out D. act

19. It is hard for people of different ___________ to get along in an extended family.

A. generations B. genders C. blood D. families

20. The pagoda is in a beautiful ___________, close to the sea.

A. spaces B. setting C. tower D. set

III- Rewrite the sentences below in the impersonal form of the passive.

1. People expect that the report will suggest some major reforms.

→ ______________________________________

2. They say that he invented the digital camera.

→ ______________________________________

3. Scientists have discovered that there is water on Mars.

→ ______________________________________

4. We expect the professor to arrive this morning.

→ ______________________________________

5. Many employers consider computer skills to be more important than work experience.

→ ______________________________________

IV - Using the given words to make meaningful sentences.

1. We/ suggest/ that/ the government/ limit/ the number/ visitors/ daily

→ ______________________________________

2. I/ suggest/ that/ control/ the deforestation.

→ ______________________________________

3. I/ suggest/ that/ reduce/ smoke/ exhaust fumes.

→ ______________________________________

4. I/ suggest/ that/ raise/ money/ charity

→ ______________________________________

5. I/ suggest/ that/ put/ valuable/ things/ high-security/ places

→ ______________________________________

V - Complete the second sentences so that it has a similar meaning to the first 0ne, using the words in brackets.

1. It's not a good idea to use the village's land to build new roads. (wouldn't)

→ ______________________________________

2. You should visit the historical places of the area. (worth)

→ ______________________________________

3. He suggested seeing Trang An, a natural wonder of our area. (visit)

→ ______________________________________

4. The sleepy villages are expected to mushroom into crowded towns within two years. (supposed)

→ ______________________________________

5. It is important to educate children to preserve traditional values. (necessary)

→ ______________________________________

ĐÁP ÁN

I- Choose the one underlined word/ phrase which is grammatically incorrect.

1 - A; 2 - C; 3 - A; 4 - A; 5 - B;

6 - D; 7 - B; 8 - C; 9 - C; 10 - D;

11 - C; 12 - A; 13 - C; 14 - B; 15 - D;

16 - A; 17 - B; 18 - D; 19 - D; 20 - A;

II- Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - B; 5 - A;

6 - D; 7 - B; 8 - C; 9 - C; 10 - B;

11 - A; 12 - D; 13 - D; 14 - C; 15 - A;

16 - B; 17 - A; 18 - C; 19 - A; 20 - B;

III- Rewrite the sentences below in the impersonal form of the passive.

1 - It is expected that some major reforms will be suggested by the report.

2 - It is said that the digital camera was invented by him.

3 - It has been discovered by scientists that there is water on Mars.

4 - It is expected that the professor will be arriving this morning.

5 - It is considered by many employers that computer skills are more important than work experience.

IV - Using the given words to make meaningful sentences.

1 - We suggest that the number of daily visitors should be limited by the government.

2 - I suggest that the deforestation should be controlled.

3 - I suggest that the amount of smoke and exhaust fumes should be reduced.

4 - I suggest that money should be raised for charity.

5 - I suggest that valuable things should be put in places of high-security.

V - Complete the second sentences so that it has a similar meaning to the first 0ne, using the words in brackets.

1 - I wouldn’t use the village's land to build new roads.

2 - It is worth visiting the historical places of the area.

3 - What about visiting Trang An, a natural wonder of our area?

4 - The sleepy villages are supposed to mushroom into crowded towns within two years.

5 - It is necessary to educate children to preserve traditional values.

Ngoài đề cương ôn thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh, các em học sinh còn có thể tham khảo các đề cương học kì 1 lớp 9 môn Toán, đề cương học kì 1 lớp 9 môn Văn, đề cương ôn thi học kì 1 lớp 9 môn Lý, Hóa, Sinh mà chúng tôi đã sưu tầm và chọn lọc nhằm hỗ trợ các bạn có một kì thi học kì 1 thành công trọn vẹn. Chúc các bạn học tốt!

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
2 31.110
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm