Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 3)

2 3.939

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Mời các bạn vào thử sức với Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 3) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải nhằm đem đến cho các bạn nội dung ôn tập hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao nhất trong kì thi sắp tới. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả.

SỞ GD&ĐT TỈNH/ TP

ĐỀ LUYỆN SỐ 03

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.

I- Choose the best answer:

1.Tom is not used to_______ up early. He is late for school very often.

A. get         B. got         C. getting          D. having got

2. She used to_______ next to me in class.

A. sit          B. sitting       C. sat             D. having sat

3. I'd like_______ a birthday party on Sunday.

A. giving      B. to give       C. give           D. to giving

4. A person who drives is a_______.

A. drive       B. drivers      C. driving        D. driver

5. People can live_______ there is water.

A. which       B. why         C. where        D. how

6. My father_______ to work hard recently.

A. has able       B. is able     C. has been able      D. have been able

7. How many lessons_______ up to now?

A. are you studying      B. did you study     C. you have studied    D. have you studied.

8. I_______ her since we_______ students.

A. have known/ are     B. know/ are       C. knew/ were          D. have known/ were

9. This is the place_______ I met her five years ago.

A. where             B. which           C. that                D. whom

10. He is the best teacher_______ has ever taught at our school.

A. who         B. whom       C. that            D. which

11. I saw a lot of people and horse_______ went to market.

A. they        B. that        C. which          D. who

12. My father is a person_______ opinion I respect most.

A. who        B. whom       C. whose         D. that

13. It is in this house_______ I was born.

A. where      B. which      C. that           D. in which

14. He used to borrow my pen.

A. My pen used to borrow by him.               B. My pen was used to borrow by him.

C. My pen used to be borrowed by him.          D. My pen was used to be borrowed by him.

15. Nobody has seen him since then.

A. He wasn't seen since then.                 B. He has been seen by nobody.

C. He has seen them since then.               D. He hasn't been seen since then.

16. Children are doing their homework now.

A. Children's homework is done now.             B. Children's homework is being done now.

C. Children’s' homework are being done now.       D. Children's homework is being done now.

17. When did they built this house?

A. When this house was built?                   B. When is this house built?

C. When did this house build?                   D. When was this house built?

18. A person who teaches at school is a_______.

A. student          B. teacher         C. professor      D. lecturer

19. How long did you spend_______ this letter?

A. writing          B. wrote          C. to write         D. write

20. My sister can't help you now. She is busy_______.

A. cooking         B. to cook         C. with cooking     D. cook

21. Are you afraid_______ going out at night?21. Are you afraid_______ going out at night?

A. of             B. in              C. for            D. on

22. Are you tired_______ walking long?

A. at             B. in             C. with            D. of

23. We spent our last summer holiday in Dalat_______ a week.

A. in            B. on             C. at             D. for

24. He has been teaching at school_______ last year.

A. in            B. since          C. for             D. X

25. He is trying to give_______ smoking but I think he can't.

A. up           B. off             C. in             D. over

26. I learn English badly but he learns it_______ than me.

A. badly         B. more badly      C. better          D. worse

27. Of the two sisters, Maria is the_______.

A. more intelligence     B. intelligent     C. more intelligent     D. most intelligent

28. If you eat too much, you'll be_______.

A. weightless    B. underweight      C. overweight     D. weighter

29. Her uncle is a_______ on that ship.

A. saler         B. crew            C. sail          D. sailor

30. He couldn't go far because he was afraid of_______.

A. to fly         B. flying           C. be flying       D. being flying

31. The climate in England is_______ than in Vietnam.

A. cold         B. colder           C. coldest         D. as cold

32. Mary is_______ her father.

A. as clever as     B. so clever as    C. clever than    D. as clever

33. That is the_______ story I've ever heard.

A. more unusual    B. unusual       C. unusual        D. less unusual

34. If she knew it, she_______ to come with us.

A. will refuse      B. would refuse   C. refuses        D. would refused

35. If I have time, I_______ this book tomorrow.

A. read         B. will read       C. would read      D. would have read

36. I'm worried_______ taking my oral exam.

A. about        B. that           C. of             D. to

37. Many famous people did not enjoy immediate_______ in their lives.

A. succeed     B. success       C. successful      D. successive

38. Albert Einstein, one of the greatest_______ of all time performed badly in most of his high school courses.    

A. science      B. scientist      C. scientific        D. scientists

39. Thomas Edison, the_______ of the light bulb made him famous.

A. invent      B. invention      C. inventor        D. inventing

40. James Watt, whose invention is the steam engine, was a famous Scottish_______.

A. engineer    B. mechanic       C. musician       D. electrician

II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:

The leading causes of (41)______ in many developing countries are now heart disease, cancer, accident, flu, pneumonia etc. Moreover cigarettes, alcohol, physical inactivity and overeating also add to the causes of several of these killing diseases. Medicine has little help to offer, however, to persons (42)______ cannot rid (43)______ habits harmful to their health. Surgery is the only (44)______ to offer any chance of survival for people (45)______ lung cancer.

Although psychiatrists tried to stop people (46)______ drinking, they haven't been very (47)______. Neither have doctors. How then (48)______ our health improved? The answer is simple, though perhaps not very pleasing. Ordinary persons can do it (49)______. They (50)______ able to make good advances in the prevention of diseases.

41. A. die           B. died          C. death           D. dead

42. A. who          B. whose         C. which           D. when

43. A. up           B. with           C. of              D. off

44. A. means       B. way           C. road            D. path

45. A. by           B. in             C. with             D. of

46. A. of           B. from           C. with             D. for

47. A. succeed      B. success        C. successful        D. succession

48. A. can          B. must           C. needn't           D. does

49. A. yourself      B. itself            C. themselves        D. theirselves

50. A. is           B. was            C. were             D. are

___________THE END____________

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh

I-1.C     2.A    3.C      4.D    5.C     6.C    7.D    8.C    9.A     10.C

11.B     12.C   13.C    14.D    15.D    16.D   17.D    18.B   19.A    20.A

21.A     22.D   23.D    24.B    25.A    26.D   27.C    28.C   29.D    30.B

31.B    32.A   33.C    34.B     35.B    36.A    37.B    38.D   39.B    40. A

41.C    42.A   43.C    44.A     45.C

II- 46.B    47.C    48.A      49.C       50.D

___________THE END____________

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
2 3.939
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm