Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn tiếng Anh lớp 9 trường THCS Đỗ Động, Thanh Oai năm học 2015 - 2016

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Trong bài viết này, VnDoc xin giới thiệu đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn tiếng Anh lớp 9 trường THCS Đỗ Động, Thanh Oai năm học 2015 - 2016 với nhiều dạng bài tập hay giúp các em học sinh ôn tập hiệu quả sẵn sàng cho kỳ thi. Sau đây mời các em làm bài và tham khảo đáp án cuối bài.

Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 9 huyện Lục Nam

Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 thành phố Thanh Hóa 2014-2015

Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 vòng 1 huyện Tam Dương, Vĩnh Phúc năm 2014 - 2015

PART ONE: LISTENING

Listen and fill in the blank with ONE word. (2.0 pts)

THE FOUR SEASONS

Springtime full of fresh new things. The trees(1)................very green. April showers fill the earth, with sunshine warm in (2)................... Seasons come and seasons go, changing all the time.

Summertime and sunshine, with (3)................ ... and sea so blue, warm breezes blow, as fields do grow. The sun (4)..................hot in summer. Seasons come and (5)................... go, changing all the time.

Autumn leaves are painted gold, the (6)................ all shed the leaves, breezes blow a little cold with(7).....................orange seas. Seasons come and seasons go, changing (8)..................... the time.

Winter white and snowing bright. The trees have lost their (9)..................., breezes cold and frosty toes. The (10).................is here. Seasons come and seasons go, changing all the time.

PART 2. Phonology

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from those of the other. (1.0 pts)

1. A. hobby B. honest C. humor D. hole

2. A. flood B. typhoon C. groom D. balloon

3. A. fly B. hobby C. energy D. ordinary

4. A. garbage B. garage C. sewage D. carriage

5. A. exchange B. champagne C. teacher D. children

II. Choose the word that has a different stress pattern from the others. (1.0 pts)

1. A. appliance B. activity C. adventure D. average

2. A. favorite B. government C. influence D. identify

3. A. economic B. volcanic C.disappointed D. scientific

4. A. reputation B. description C. suggestion D. pollution

5. A. magazine B. pictures C. documentary D. entertain

PART 3- Grammar and vocabulary.

I. Choose the word or phrase which best complete each sentence. (2.0 pts)

1. Hung...................go fishing with his uncle when he lived in the countryside.

A. used to B. is used to C. has used to D. who used to

2. If I .................you, I'd take some rest before the game tomorrow

A. am B. could be C. were D. would be

3. You have never been to Ha Long Bay,..............?

A. have you B. haven't you C. you have D. you haven't

4. If only I.................. play the guitar as well as you.

A. would B. shall C. could D. might

5. There's no need to be nervous. You're quite capable................ your final exam.

A. of passing B. passing C. to pass D. pass

6. As she arrived at the theatre, she remembered that she.........to meet a friend somewhere else

A. promised B. had promised C. has promised D. promised

7. "Does Jack know about your project". "Yes, I told him................to do".

A. what was I planning B. what I have planned C. what did I plan D. what I was planning

8. If you have finished the test, you...............the room

A. would B. may leave C. may be leaving D. could leave

9. I wish you.................. me how to do this exercise

A. can help B. will help C. could help D. should help

10. The children.......................to the zoo.

A. were enjoyed taken B. enjoyed being taken C. were enjoyed taking D. enjoyed taking

II. Supply the correct form of the verbs in brackets to complete the sentences below. (1pt)

1. He wishes that he (be)................................... a famous designer one day.

2. The car needs repairing. It (buy)...................................two days ago.

3. You (stop)...............................by a policeman if you try to cross the road now.

4. I'm very fond of Jane, but I (not see)..................................much of her recently.

5. We are going to have our house (repair).............................. next month.

III. Fill in the blank with a suitable preposition to complete the sentences below. (1pt)

1. Nam isn't here at the moment. He'll be back .........................a few minutes.

2. Sales of jeans went ......................... and the storekeepers got a lot of money.

3. The teacher divided the class.........................two groups.

4. Everybody was very surprised.........................the news on the TV this morning.

5. Miss Lan's school is preparing ...........................the coming Teacher's Day.

IV. Give the correct form of the words in brackets. (2.0 pts)

1. He is interested in the ............... of old building (preserve).

2. Don't depend on him; he's a very ....................... person. (rely).

3. Rob was dismissed after being told by his.........that he must leave in a month's time. (employ)

4. He's quite an......... person. He plays lots of sport and goes running everyday. (energy)

5. English is a...............easy language for Swedes to learn. (compare)

6. I think it's very.........of him to expect us to work over time every night this week. (reason)

7. His boss told him off because he had behaved .............. (responsible)

8. She left school with good ............. (qualify)

9. She has one of the biggest ............ in Britain. (collect)

10. Sorry about the mistakes, I ............. the instructions you gave me . (understand)

PART 4. READING

I. Read the following passage and the decide which option A,B,C or D best fits each space. (2.0 pts)

Have you ever stopped (1)......... why people give each (2)........... eggs at Easter ? - The Christian festival of Easter celebrates the return of Christ from the dead, but the festival is actually name (3)........... the goddess of the sun, Eostre, whose name is taken from the East where she (4)........... In very ancient times, Easter was a celebration that winter was (5)......... and that a new life was about to begin . The rabbit , (6)........... to the number of young it produces, it the symbol of life. In some parts of the world, the rabbit leaves large (7) ........ of eggs (another symbol of new life ) in the garden and children have to find as many as they can . This is very (8)............. Christmas when Santa Claus leave presents for individual children. At Easter children have to be independent and (9)......... after themselves . In this (10)........... the hunt for Easter eggs presents the need for young people to go out in to the world and make their own fortune.

1. A. to wonder B. wondering C. wonder D. wander

2. A. else B. person C. others D. other

3. A. for B. about C. after D. with

4. A. goes B. sets C . rises D. raises

5. A. finish B. conclusion C. up D. over

6. A. as B. since C. due D. because

7. A. numbers B. sums C. fingures D. totals

8. A. like B. unlike C. different D. similar

9. A. take B. get C. look D. carry

10. A. day B. way C. habit D. time

HƯỚNG DẪN CHẤM THI CHỌN HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9

PART ONE: LISTENING:

Listen and fill in the blank with ONE word. (2.0 pts)

1. are 2. Spring 3. sky 4. so 5. seasons

6. trees 7. sunset 8. all 9. leaves 10. wintertime

Part 2. Phonology.

I. 1.0 point (0.2x5)

1. B 2. A 3. A 4. B 5.B

II. 1.0 point (0.2x5)

1. D 2. D 3. B 4. A 5. B

Part 3. Grammar and vocabulary.

I. 2.0 points (0.2x5)

1. A 2. C 3. A 4. C 5. A

6. B 7. D 8. B 9. C 10. B

II. (5 ×0,2 =1pt)

1. be -> would be 2. buy -> was bought 3. stop -> will be stopped

4. not see -> haven't seen 5. repair -> repaired

III. (0,5× 0,2 = 1 pt)

1. in 2. up 3. into 4. at 5. for

IV. 2.0 points (0.2x5)

1. preservation 4. energetic 7. irresponsibly

2. unreliable 5. comparatively 8. qualifications

3. employer 6. unreasonable 9. collections

10. misunderstood

Part 4. Reading.

I. 2.0 points (0.2x5)

1. A 2. D 3. C 4. C 5. D

6. C 7. A 8. A 9. C 10. B

II. 1.0 point (0.2x5)

1.A 2. B 3. A 4. D 5. B

III. 2.0 points (0.2x5)

1. activities 2. time 3. than 4. on 5. read

6. a 7. daily 8. in 9. adults 10. risen

Part 5. Writing.

I. 1.0 points (one point for each correct answer) (0,2x5)

1. A 2. B 3. C 4. A 5. C

II. Rewrite these sentences, beginning with the words given in such a way that they remain the same meaning as the old ones. (2.0 pts) (0.2x5)

1. Henry hasn't smoked any cigarette since 2005.

2. If Jack didn't pass the speed limit, he wouldn't be stopped by the police.

3. Bill and Peter are not old enough to ride motor-cycles.

4. It was such a high flood that they had to live on the roofs.

5. The last winter is/was not so/as cold as this winter.

Or: The last winter is/was warmer than this winter.

6. The poor people in the flood region have been helped by people all over the country.

7. Because of the cold morning, children go to school in heavy clothes.

8. Although David has read a lot of books, he cannot find a good solution

9. Nobody did anything about it.

10. I am not in the habit of sleeping in the afternoon.

III. Write a short passage of argument (about 100- 120 words) to persuade your friends wear uniform when they are at school. (2 pts)

Bài viết đảm bảo được những nội dung sau:

  • Đúng chủ đề.
  • Đảm bảo nội dung.
  • Đúng chính tả và ngữ pháp.
  • Diễn đạt ý trôi chảy có kết nối ý.
Đánh giá bài viết
2 18.864
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm