Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 huyện Hạ Hòa, Phú Thọ năm học 2014 - 2015

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 huyện Hạ Hòa, Phú Thọ năm học 2014 - 2015 là tài liệu ôn tập hiệu quả dành cho các em học sinh rèn luyện để 'lên dây cót' cho kỳ thi quan trọng sắp diễn ra. Sau đây mời các em làm bài và tham khảo đáp án cuối bài.

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Thanh Văn, Thanh Oai năm 2015 - 2016

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Thanh Thùy, Thanh Oai năm 2015 - 2016

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Xuân Dương, Hà Nội năm 2015 - 2016

A. PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. precious B. preparation C. pretty D. repetition

2. A. architect B. parachute C. choir D. psychology

3. A. treason B. reason C. season D. jealous

4. A. aggressive B. suggest C. energy D. garbage

5. A. measure B. vision C. pleasure D. pension

II. Identify the word whose stressed pattern is different from that of the others.

1. A. official B. literacy C. inventory D. stationery

2. A. diversity B. severe C. ecosystem D. courageous

3. A. prediction B. compulsory C. intelligent D. judgment

4. A. valuable B. entertain C. honesty D. mountain

5. A. realize B. product C. mechanic D. separate

B. LEXICO GRAMMAR

I. Choose the best answer from A, B, C or D to fill in the blanks.

1. John's father ordered ________ not to stay out late again.

A. him B. to him C. that he D. for him

2. When the electricity failed, he _______ a match to find the candles.

A. rubbed B. scratched C. struck D. started

3. When the tenants failed to pay their bill, the authorities decided to cut _______ the gas supply to the flat.

A. down B. out C. across D. off

4. She refused to eat meat under any _______ .

A. circumstances B. occasion C. opportunity D. reason

5. I should be most grateful if you'd give me a ______ of this new typewriter.

A. demonstration B. display C. showing D. manifestation

6. He's determined to finish the job ______ long it takes.

A. whatever B. whenever C. however D. no matter

7. He _______ me to believe that they had left the district.

A. made B. led C. assured D. confirmed

8. On _______ to power the new president announced a programme of social reforms.

A. arriving B. reaching C. achieving D. coming

9. Ben's wife is a terrible snob. She _______ almost all his friends because they have north country accents.

A. looks up to B. looks forward to C. looks out on D. looks down on

10. When you are an old age pensioner, you have to learn to _____ a very small income.

A. live on B. live up to C. live out D. live down

11. We are _______ your request and will shortly reply to it.

A. thinking B. realizing C. considering D. noticing

12. Although it was _______ jewelry, it looked real enough.

A. dishonest B. untrue C. invented D. imitation

13. They all thought he was guilty, but no one could ______ anything against him.

A. point B. accuse C. ensure D. prove

14. He is under sixteen, ______ he should not drive a car.

A. considering B. so far as C. therefore D. however

15. When Jane won the prize, I _______ her on her success.

A. rejoiced B. appreciated C. approved D. congratulated

16. When we had finished dinner, George asked the waiter to bring him the _________.

A. total B. cost C. count D. bill

17. He said that the plane had already left and that I ______ arrived an hour earlier.

A. must have B. had to C. should have D. was supposed to

18. It is distressing to see small children _______ in the streets.

A. pleading B. imploring C. begging D. entreating

19. Alice didn't expect _______ to Pill's party.

A. to asked B. being asked C. to be asked D. asking

20. The government plan to ________ the price of petrol.

A. raise B. heighten C. ascend D. rise

II. From the four underlined words or phrases (A), (B), (C), or (D), identify the one that is not correct.

1. It took me so many time to learn that lesson three months ago.

A B C D

2. My father has retired since three years and he is now living on his pension.

A B C D

3. Mrs. Brown's children are used to be picked up after school every day.

A B C D

4. My father asked us not to spend too much time play computer games.

A B C D

5. They played so good game of tennis last night that they surprised their audience.

A B C D

6. When Cliff was sick with the flu, his mother made him to eat chicken soup and rest in bed.

A B C D

7. She wishes that we didn't send her the candy yesterday because she's on a diet.

A B C D

8. The harder he tried, the worst he danced before the large audience.

A B C D

9. Before she moved here, Arlene had been president of the organization since four years.

A B C D

10. The fire began in the fifth floor of the hotel, but it soon spread to adjacent floors.

A B C D

III. Give the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences.

1. These _________will conserve the earth. INNOVATE

2. We should be more _________with our electricity. ECONOMIC

3. A list of _________events for the autumn is being prepared. COME

4. The _________of forests has brought about serious floods recently. DESTROY

5. My neighbors are very kind. They are ______to me during my parents' absence. SUPPORT

6. Sally came in so _________that she woke everyone up. NOISE

7. Martin was very _________of what he had done. SHAME

8. Are there any countries in the world where the kings still _________? GOVERNMENT

9. Our _________from London to Sydney took 24 hours. FLY

10. Don't believe her when she says she accidentally did it, her action was _________ . PURPOSE

IV. Give the correct verb forms.

1. He wishes that he (be)....................(1).................. a famous designer one day.

2. The car needs (repair)............(2)......... It (buy)...............(3)........ two years ago.

3. A new bridge (build) ........(4)..............across the river. They (start) ........(5).......building it last month and the bridge (expect) .........(6).......... to open next year.

4. I can't help ( feel ) ................(7)..........sorry for hungry children. If only there ( be ) ..........(8).............. peace in the world.

5. I am sorry. I already ( forget ) ................(9)............... her name which you ( give ) ...........(10).......... me some days before.

C. READING

I. Choose the best answer from A, B, C or D to fill in each numbered blank in the following passage.

NEW HUNT FOR LIFE IN SPACE

British space scientists are planning to join the American in the race to find evidence of life on (1)_______ planets. Alan Penny and his team at the Rutherford Appleton Laboratory have designed a telescope that is 40 times more powerful than Hubble. Known as 'Darwin', his telescope could tell if planets 50 (2) _______ years away have any kind of life on them. Two days (3) _______, NASA scientists had shown a proof that one of Jupiter's moons could support life; Penny announced that his telescope may be included in a European Space Agency mission. The Darwin project, with a (4)_______ of 500 million, is on a short list of two proposals. If approved it will probably be (5)_______ around 2015, its destination somewhere between Mars and Jupiter. The blueprint is actually for five telescopes positioned 50 meters apart in space, slowly circling a (6)_______ processing station. The combined data from these telescopes would build up a full picture of a planet, picking out faint images that have never been seen before. Darwin would not be able to take detailed photographs of the planets it (7) _______, but Penny believes a second- generation telescope could be sent up to do this. He claims it is worthwhile mapping the universe around our (8) _______ galaxy, even though these planets lie (9)_______ our reach for the moment. The European Space Agency will make its decision (10) ______ Darwin within three years.

1. A. another B. other C. others D. the other

2. A. light B. lighten C. lightening D. lighting

3. A. following B. after C. next D. later

4. A. price B. schedule C. charge D. budget

5. A. driven B. fetched C. launched D. taken

6. A. central B. centre C. middle D. heart

7. A. invents B. searches C. discovers D. looks

8. A. alone B. same C. one D. own

9. A. out B. toward C. beyond D. over

10. A. of B. on C. about D. with

II. Read the passage below carefully then choose the best answer for each question below.

Devastating floods along the coast have left many people homeless. People are asked to help by donating food, clothes, furniture, and other supplies to the Assistance Fund. Donations of bottled water are especially needed, since the floods have disrupted the local water supply. In addition, volunteers are needed to travel to the flooded area to help distribute the donations.

1. What does this notice concern?

A dangerous roads C. help for flood victims

B. safety precautions D. warning about weather

2. What kind of supplies is NOT mentioned?

A. medicine B. clothing C. food D. furniture

3. In addition to supplies, what is needed?

A. teachers B. new bridges C. places to stay D. volunteers

4. "devastating floods" in line 1 refer to those that __________

A. cause a lot of damage C. happen suddenly

B. are very short D. last for a long time

5. The word "donating" in line 2 is closest in meaning to ___________.

A. selling B. buying C. taking D. giving

III. Fill in each numbered blank with one suitable word.

Most students, in their own countries have had little opportunity to practise using English. When foreign learners first have the (1) .......... to speak to an English-speaking person they may have a shock: they often (2) ............ great difficulty in understanding. I'll just mention three of the possible reasons for this.

First, it seems to students that English people speak very quickly. (3) ........., they speak with a variety of accents. Third, different styles of speech are used. For all of these reasons (4) ........... will have difficulty, mainly because they lack everyday practice in listening to English people speaking English.

(5) .............. can a student do then to overcome these difficulties? Obviously, attend English classes and if a language laboratory is available, use it as (6) ............ as possible. He should listen to programs in English on the radio and TV. Perhaps, most important of (7) .................. , he should take every opportunity to meet and speak with native English-speaking people.

In addition, the student probably has difficulty in speaking English fluently. The advice here will seem (8) .......... to follow but it's necessary. Firstly, he must simplify what he wants to say so that he can express himself reasonably and clearly. Secondly, he must try to think in English, (9) ............ translate from his mother tongue. This will only begin to take place when his use of English become automatic; using a language laboratory (10) .......... listening to as much English as possible will help.

D. WRITING

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. Write your answers in the spaces provided.

1. That meal was excellent.

=> What ................................................................................................................................!

2. I don't really want to visit the museum.

=> I'd rather .........................................................................................................................

3. Please don't smoke in this area of the restaurant.

=> Customers are requested ..................................................................................................

4. Although he took a taxi, Peter arrived late for the concert.

=> In spite ............................................................................................................................

5. I left without saying goodbye as I didn't want to disturb the meeting.

=> Rather ..............................................................................................................................

6. The cost of living has fallen considerably in the past week.

=> There has .........................................................................................................................

7. Charles lives quite near his aunt's house.

=> Charles doesn't ........

8. He regrets having invited her to the party.

=> He wishes ........................................................................................................................

9. It was such a dirty beach that we decided not to stay.

=> The beach .........

10. It isn't necessary to finish the work today.

=> You don't .......

II. Make all the changes and additions if necessary to make meaningful sentences. (2.0 points)

1. How/ about come/ my flat/ and have/ something/ eat/ before/ go?

......................................................................................................

2. I/ remember/ have/ long conversation/ English teacher/ few days ago.

.................................................................................................

3. If / Bob / have / lot / money / he / buy / car / and / travel / around / world.

......................................................................................................

4. It/ advisable/ that children/ learn/ write/ not use/ ball point pens.

...........................................................................................................................................

5. These exercises/ too difficult/ students/ do/ without/ mistakes.

.................................................................................... .......................................................

6. We / not use / wear / jeans / when / study / primary school.

................................................................... ........................................................................

7. My mother / wear / new skirt / only twice / since / she / buy / it.

...................................................................... .....................................................................

8. The air/ full/ dust/ because/ roads/ repair.

............................................................................................ ..............................................

9. How many / hour / week / you / spend / watch TV/?/

..........................................................................................................

10. Mr. Green / not used / take / children / circus / when / live / city.

.........................................................................................................

THE END

(Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm)

ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9

A. PHONETICS (20pts)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (10pts)

1. C 2. B 3. D 4. A 5. D

II. Identify the word whose stressed pattern is different from that of the others (10pts)

1. A 2. C 3. D 4. B 5. C

B. LEXICO GRAMMAR (90pts)

I. Choose the best answer from A, B, C or D to fill in the blanks.(40pts)

1. A 2. C 3. D 4. A 5. A 6. C 7. B 8. D 9. D 10. A

11. C 12. D 13. D 14. C 15. D 16. D 17. C 18. C 19. C 20. A

II. From the four underlined words or phrases (A), (B), (C), or (D), identify the one that is not correct (20pts)

1. B 2. B 3. C 4. D 5. A 6. C 7. A 8. B 9. D 10. A

III. Give the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences (20pts)

1. innovations 2. economical 3. forthcoming 4. destruction

5. supportive 6. noisily 7. ashamed 8. govern

9. flight 10. purposeful

IV. Give the correct verb forms (10pts)

1. would be 2. to be repaired (repairing)

3. was bought 4. is being built

5. started 6. is expected

7. Feeling 8. were

9. have.....forgotten 10. gave

C. READING (50pts)

I. Choose the best answer from A, B, C or D to fill in each numbered blank in the following passage. (20pts)

1. B 2. A 3. D 4. D 5. C

6. A 7. C 8. D 9. C 10. B

II. Read the passage below carefully then choose the best answer for each question below. (10pts)

1. C 2. A 3. D 4. A 5. D

III. Fill in each numbered blank with one suitable word. (20pts)

1. opportunity 2. have 3. Second(ly) 4. students 5. What

6. much 7. all 8. difficult 9. not 10. not

D. WRITING (40pts)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. Write your answers in the spaces provided. (20pts)

1. What an excellent meal (that /it was)!

2. I'd rather not go to/ visit the museum.

Or I'd rather stay at home than go to/ visit the museum.

3. Customers are requested not to smoke in this area of the restaurant.

4. In spite of taking/ having taken / the fact that Peter had taken a taxi, he/ Peter arrived late for the concert.

5. Rather than disturb the meeting, I left without saying goodbye.

6. There has been a considerable fall in the cost of living in the past week.

7. Charles doesn't live very far/ a long way from his aunt's house.

8. He wishes he hadn't invited her to the party.

9. The beach was so dirty that we decided not to stay.

10. You don't have/ need to finish the work today.

II. Make all the changes and additions if necessary to make meaningful sentences. (20 pts)

1. How about coming to my flat and have something to eat before going?

2. I remembered having a long conversation with an English teacher a few days ago.

3. If Bob had a lot of money, he would buy a car and travel around the world.

4. It is advisable that children who are learning to write shouldn't use ball point pens.

(It is advisable that children learning to write shouldn't use ball point pens.)

5. These exercises are (were) too difficult for the students to do without (any) mistakes.

6. We did not use to wear jeans when we studied at primary school.

7. My mother has worn her new skirt only twice since she bought it.

8. The air is full of dust because the roads are being repaired.

9. How many hours a week do you spend watching TV?

10. Mr. Green didn't use to take his children to the circus when he/they lived in the city.

TỔNG ĐIỂM TOÀN BÀI: 200 ĐIỂM/ 10 = 20 ĐIỂM.

_____THE END_____

Đánh giá bài viết
4 15.605
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm