Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên ĐH Vinh có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên ĐH Vinh có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn đánh giá năng lực kiến thức cũng như các kĩ năng cần thiết trước khi bước vào kì thi đại học. Chúc các bạn thành công!

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. change

B. champagne

C. channel

D. choice

Question 2: A. cities

B. areas

C. envelops

D. days

Mark the letter A, B, C, or D on you answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3: A. ornamental

B. computer

C. courageous

D. industrial

Question 4: A. identity

B. modernize

C. impressive

D. emotion

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: I haven’t read any medical books or articles on the subject for a long time, so I’m_____________ with recent developments.

A. out of reach B. out of the condition C. out of touch D. out of the question

Question 6: Kate didn’t enjoy the roller coaster ride because it was_____________- experience of her life.

A. the most terrifying B. the most terrified C. a most terrified D. far more terrifying

Question 7: I assume that you are acquainted__________ this subject since you are responsible_________ writing the accompanying materials.

A. to/ for B. with/ for C. to/ to D. with /with

Question 8: Everyone in both cars________________ injured in the accident last night,_______________?

A. was/ weren’tthey B. were/ weren’t they C. was/ wasn’t he D. were/ were they

Question 9: When the Titanic started sinking, the passengers were______________.

A. horrifying B. apprehensive C. panic-stricken D. weather-beaten

Question 10: Jack has a collection of______________.

A. old valuable Japanese postage stamps B. old Japanese valuable postage stamps

C. valuable Japanese old postage stamps D. valuable old Japanese postage stamps

Question 11: By appearing on the soap powder commercials, she became a____________ name.

A. housekeeper B. housewife C. household D. house

Question 12: Jenny: “Was Linda asleep when you came home?”

Jack: “No. She______________ TV.”

A. watched B. had watched C. was watching D. has been watching

Question 13: This class,_________ is a prerequisite for microbiology, is so difficult that I would rather drop it.

A. that B. when C. where D. which

Question 14: During the campaign when Lincoln was first a(n)___________ for the Presidency, the slaves on the far-off plantations, miles from any railroad or large city or daily newspaper, knew what the issues involved were.

A. competitor B. contestant C. applicant D. candidate

Question 15: Peter: “What_____________ your flight?”

Mary: “There was a big snowstorm in Birmingham that delayed a lot of flights.”

A. held up B. postponed up C. delayed up D. hung up

Question 16:______________ his poor English, he managed to communicate his problem very clearly.

A. Because B. Even though C. Because of D. In spite of

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: Jane is talking to Billy about the meeting.

Jane: “Is everybody happy with the decision?”

Billy: “_______________________”

A. That sounds like fun. B. Yes, it is certainly.

C. No, have you? D. Not really.

Question 18: Lucy is asking for permission to play the guitar at Pete’s home. Lucy: “Is it all right if I play the guitar in here while you’re studying?” Pete: “____________________"

A. Oh, I wishyou wouldn’t. B. Well, I’d rather not.

C. Well, actually, I’d prefer it ifyou didn’t. D. Well, if only you didn’t.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Nutritionists believe that vitamins circumvent diseases.

A. defeat B. nourish C. help D. treat

Question 20: Adverse weather conditions made it difficult to play the game.

A. favorable B. bad C. comfortable D. severe

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 21: "I have never been to Russia. I think I shall go there next year.” said Bill.

A. Bill said that he had never been to Russia and he thought he would go there the next year.

B. Bill said that he would have never been to Russia and he thinks he would go there the next year.

C. Bill said that he had never been to Russia and he thinks he will go there the next year.

D. Bill said that he has never been to Russia and he thinks he would go there the next year.

Question 22: People believed that Jane retired because of her poor health.

A. Jane is believed to have retired because of her poor health.

B. Jane was believed to have retired because of her poor health.

C. It is believed that Jane retired because of her poor health.

D. Jane retired because of her poor health was believed.

Question 23: Charles would have won the essay contest if he had typed his paper.

A. Charles won the essay contest in spite of not typing his paper.

B. Charles did not win the essay contest because he did not type his paper.

C. Typing his paper made Charles win the essay contest.

D. Charles did not win the essay contest even though he typed his paper.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 24 to 30.

Duncan Phyfe made some of the most beautiful furniture found in America. His family name was originally Fife, and he was born in Scotland in 1768. In 1784, the Fife family immigrated to Albany, New York where Duncan’s father opened a cabinetmaking shop. Duncan followed his father’s footsteps and was apprenticed to a cabinetmaker. After completing his training, Duncan moved to New York City.

Duncan Fife was first mentioned in the 1792 NYC Directory as a furniture “joiner” in business at 2 Broad Street. Two years later, he moved, expanded his business, and changed his name to Phyfe. He was a quiet-living, God-fearing young man who felt his new name would probably appeal to potential customers who were definitely anti-British in this post-Revolutionary War period.

Duncan Phyfe’s name distinguished him from his contemporaries. Although the new spelling helped him better compete with French emigrant craftsmen, his new name had more to do with hanging it on a sign over his door stoop.

The artisans and merchants who came to America discovered a unique kind of freedom. They were no longer restricted by class and guild traditions of Europe. For the first time in history, a man learned that by working hard, he could build his business based on his own name and reputation and quality of work.

Phyfe’s workshop apparently took off immediately. At the peak of his success, Phyfe employed 100 craftsmen. Some economic historians point to Phyfe as having employed division of labor and an assembly line. What his workshop produced shows Phyfe’s absolute dedication to quality in workmanship. Each piece of furniture was made of the best available materials. He was reported to have paid $1,000 for a single Santo Domingo mahogany log.

Phyfe did not create new designs. Rather, he borrowed from a broad range of the period’s classical styles, Empire, Sheraton, Regency, and French Classical among them. Nevertheless, Phyfe’s high quality craftsmanship established him as America’s patriotic interpreter of European design in the late eighteenth and early nineteenth centuries.

Although the number of pieces produced by Duncan Phyfe’s workshop is enormous, comparatively few marked or labeled pieces have been found extant. In antiques shops and auctions, collectors have paid $11,000 for a card table, $24,200 for a tea table, and $93,500 for a sewing table.

Question 24: What is the main idea of the passage?

A. The businessof cabinetmaking. B. The significance of Duncan Phyfe’s name.

C. Duncan Phyfe’s lifeand career. D. Duncan Phyfe’s cabinetmaking designs.

Question 25: According to the passage, which of the following does the author imply?

A. Duncan Fife and his father had the same first name.

B. Duncan Fife worked for his father in Scotland.

C. Duncan Fife and his father were in the same business.

D. Duncan Phyfe made over 100 different kinds of tables.

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1

B

11

C

21

A

31

D

41

B

2

C

12

C

22

B

32

A

42

C

3

A

13

D

23

B

33

D

43

B

4

B

14

D

24

C

34

A

44

D

5

C

15

A

25

C

35

D

45

D

6

A

16

D

26

D

36

D

46

A

7

B

17

D

27

B

37

B

47

B

8

A

18

C

28

D

38

C

48

C

9

C

19

B

29

C

39

B

49

C

10

D

20

A

30

B

40

D

50

B

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
2 4.032
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm