Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh 2018 trường THPT Thăng Long, Hà Nội lần 1 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh 2018

Luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết để chuẩn bị kì thi đạt kết quả cao nhất. Nhằm đem đến cho các bạn tài liệu ôn thi hữu ích, VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh 2018 trường THPT Thăng Long, Hà Nội lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây. Mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. educate B. eliminate C. certificate D. dedicate

Question 2: A. initiate B. substantial C. attention D. particular

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. represented B. biography C. indirectly D. entertainment

Question 4: A. obligatory B. geographical C. international D. undergraduate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Food prices have raised so rapidly in the past few months that some families have been forced to alter their eating habits.

A. have raised B. rapidly C. that D. their eating habits

Question 6: Having finished his term paper before the deadline, it was delivered to the professor before the class.

A. Having finished B. before the C. it was delivered D. professor before

Question 7: Since vitamins are contained in a wide variety of foods, people seldom lack of most of them.

A. are B. in a C. variety of D. lack of

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: We should participate in the movements_______________ the natural environment.

A. organizingto conserve B. organized to conserve

C. organized conserving D. which organize to conserve

Question 9: ___________number of boys were swimming in the lake, but I didn’t know__________ exact number of them.

A. A/ the B. The/ an C.The/ the D. A/ an

Question 10: John forgot___________ his ticket so he was not allowed____________the club.

A. brought/ enter B. bring/ entering C. bringing/ to enter D. to bring/ to enter

Question 11: Snow and rain____________ of nature.

A. are phenomena B. is phenomena C. is phenomenon D. are phenomenon

Question 12: Her out going character contrasts____________ with that of her sister.

A. thoroughly B. fully C. sharply D. coolly

Question 13: It turned out that we_____________ rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.

A. hadn’t B. should have C. mustn’t D. needn’t have

Question 14: When I was a child, I loved to splash through the_________ after rain.

A. pools B. puddles C. ponds D. rivers

Question 15: Learning Spanish isn’t so difficult once you______________.

A. get away with it B. get off it C. get down to it D. get on it

Question 16: Staying in a hotel costs_____________ renting a room in a dormitory for a week.

A. twice asmuch as B. as much as twice C. twice more than D. twice as

Question 17: Please don’t______________ a word of this to anyone else, it’s highly confidential.

A. speak B. pass C. mutter D. breathe

Question 18: In spite of his abilities, Peter has been_______________- overlooked for promotion.

A. repeat B. repeatedly C. repetitiveness D. repetitive

Question 19: I wish you_______________ me a new one instead of having it as you did.

A. had given/ repaired B. gave/ to repair

C. would give/ to repair D. had given/ to be repaired

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Jim invited Helen to visit his gardens:

- Helen: "I love your gardens. The plants are well taken care of!"

- Jim: “Thanks. Yes, I suppose I've always __________________.”

A. hadgreen fingers B. let nature take its course

C. made it down onmy luck D. drawn the short straw

Question 21: Mrs. Skate’s in a fashion store. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange:

- Mrs. Skate: “How can this dress can be so expensive?”

- The shop assistant: “_____________________________.”

A. Yes, it’s the most expensive B. You’re paying for the brand

C. What an expensive dress D. That’s a good idea

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Adding a garage will enhance the value of the house.

A. stabilize B. alter C. increase D. diminish

Question 23: You never really know where you are with her as she just blows hot and cold.

A. keeps going B. keeps taking things

C. keeps changing her mood D. keeps testing

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Are you looking for a temporary or a permanent job?

A. fierce B. stable C. fleeting D. loose

Question 25: Constant correction of speaking ‘errors’ by a teacher is often counter- productive, as student may become afraid to speak at all.

A. desolate B. fruitless C. barren D. effective

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Jack has won a jackpot prize. 10% of it was donated to flooded areas.

A. Jack has won a jackpot prize, 10% which half was donated to flooded areas.

B. Jack has won a jackpot prize, 10% of which was donated to flooded areas.

C. Jack has won a jackpot prize, 10% of that was donated to flooded areas.

D. Jack has won a jackpot prize, which was donated to flooded areas.

Question 27: Had she read the reference books, she would have been able to finish the test.

A. If she had read the reference books, she could finish the test.

B. Because she read the reference books, she was able to finish the test.

C. Although she didn't read the reference books, she was able to finish the test.

D. Not having read the reference books, she couldn't finish the test.

Question 28: My advice is that you get straight to the point in the next report.

A. If I were you, I would go straight to the bush in the next report.

B. If I were you, I would have the next report got started.

C. If I were you, I would not beat around the bush in the next report.

D. If I were you, I would not point out the next report.

Đáp án Đề thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh 2018

1-C

11-A

21-B

2-D

12-A

22-C

3-B

13-D

23-C

4-A

14-B

24-C

5-A

15-C

25-D

6-C

16-A

26-B

7-D

17-D

27-D

8-B

18-B

28-C

9-A

19-A

29-D

10-D

20-B

30-C

31-C

32-D

33-A

34-B

35-C

36-C

37-A

38-B

39-D

40-C

41-B

42-A

43-B

44-D

45-C

46-A

47-B

48-C

49-A

50-B

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 2.937
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm