Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Đồng Đậu, Vĩnh Phúc lần 3 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

Luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết để chuẩn bị kì thi đạt kết quả cao nhất. Nhằm đem đến cho các bạn tài liệu ôn thi hữu ích, VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Đồng Đậu, Vĩnh Phúc lần 3 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây. Mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Câu 1:

A. wicked

B. watched

C. cooked

D. stopped

Câu 2:

A. bread

B. lead

C. head

D. clean

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 3:

A. heavy

B. reform

C. program

D. major

Câu 4:

A. effort

B. office

C. comment

D. express

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 5: - "___________________"

- "Yes, of course. "

A. Could you give mea hand? B. You'd better give me one hand.

C. You won't help methis time. D. I don't think I'll need your help.

Câu 6: If I feel too excited to sleep, I____________ reading one of our reports.

A. would B. wouldtry C. will try D. try

Câu 7: By the time you come here tomorrow, the work_____________.

A. will be finished B. will be finishing

C. will have been finished D. will have been finishing

Câu 8: The doctors know that it is very difficult to save the patient's life,___________ they will try their best.

A. but B. although C. despite D. however

Câu 9: ____________students in_____________ UK prepare carefully for A-level exams.

A. the/ Ø B. Ø/ an C. the/ an D. Ø / the

Câu 10: Don’t go too fast! I can’t___________ up with you.

A. run B. walk C. go D. keep

Câu 11: The party_____________ we went to last night was not very enjoyable.

A. which B. when C. where D. what

Câu 12: Come and sit down. Have a cup of tea,________________?

A. haven’t you B. wouldn’t you C. will you D. do you

Câu 13: It is possible___________ may assist some trees in saving water in the winter.

A. tolose leaves B. that the loss of leaves

C. the leavesare lost D. when leaves have lost

Câu 14: It’s a secret. You____________ let anyone know about it.

A. mightn’t B. mustn’t C. may not D. needn’t

Câu 15: He came home late, so I asked him where____________ been.

A. had he B. hehad C. has he D. he has

Câu 16: English has become the main language of____________.

A. communicant B. communicative C. communication D. communicate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Câu 17: “Please, lock the door carefully before you leave the room.” “______________.”

A. I’m sorry. I did itlast night. B. I won’t tell you when I do it.

C. That’sfor sure. D. I’m thinking of selling the house.

Câu 18: “Would you mind turning down the TV? I’m working!” “_________________.”

A. Not at all. I’ll doit now. B. Yes, I’m working, too.

C. No, I wouldn’tbe working. D. Thank you. I’m pleased.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 19: I’ll take the new job whose salary is fantastic.

A. reasonable B. prettyhigh C. acceptable D. wonderful

Câu 20: Such problems as haste and inexperience are a universal feature of youth.

A. separated B. shared C. marked D. hidden

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 21: He is a typical optimist, always looking on the bright side of everything.

A. introvert B. extrovert C. pessimist D. activist

Câu 22: Mrs Sullivan is a very generous lady. She has given most of her wealth to help homeless people.

A. kind B. hospitable C. filthy D. mean

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined, part that needs correction.

Câu 23: I often listen music when I have free time.

A. listen music B. free time C. I often D. when

Câu 24: The phone rung while I was washing the dishes.

A. dishes B. phone C. rung D. was washing

Câu 25: Sleeping, resting, and to drink fruit juice are the best ways to care for a cold.

A. juice B. best ways

C. to drink D. sleeping

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the blanks from 26 to 30.

When you first apply for a job, you (26)___________ not succeed in getting it. It’s always a good (27)__________ to ask them to explain to you what prevented from beating the other candidates. Don’t complain about the situation, but ask them to advise you (28)_________ what you can do better next time. Perhaps the interviewer disapproved of or disagreed with something you said. Perhaps they just glanced at your application and saw something that made it easy to choose between you and another candidate. Don’t regard it as a failure, but recognize it as a chance to learn more. (29)__________ you don’t worry too much about it and continue to believe in yourself, you’ll (30)___________ find the chance you’ve been waiting for. Then, your family and friends will be able to congratulate you on your success!

Câu 26:

A. must

B. won’t

C. might

D. would

Câu 27:

A. idea

B. means

C. method

D. opinion

Câu 28:

A. in

B. of

C. about

D. over

Câu 29:

A. As far as

B. As long as

C. By far

D. So far

Câu 30:

A. at last

B. eventually

C. lastly

D. in the end

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 37.

A rather surprising geographical feature of Antarctica is that a huge freshwater lake, one of the world's largest and deepest, lies hidden there under four kilometers of ice. Now known as Lake Vostok, this huge body of water is located under the ice block that comprises Antarctica. The lake is able to exist in its unfrozen state beneath this block of ice because its waters are warmed by geothermal heat from the earth's core. The thick glacier above Lake Vostok actually insulates it from the frigid temperatures on the surface.

The lake was first discovered in the 1970s while a research team was conducting an aerial survey of the area. Radio waves from the survey equipment penetrated the ice and revealed a body of water of indeterminate size. It was not until much more recently that data collected by satellite made scientists aware of the tremendous size of the lake; the satellite-borne radar detected an extremely flat region where the ice remains level because it is floating on the water of the lake.

The discovery of such a huge freshwater lake trapped under Antarctica is of interest to the scientific community because of the potential that the lake contains ancient microbes that have survived for thousands upon thousands of years, unaffected by factors such as nuclear fallout and elevated ultraviolet light that have affected organisms in more exposed areas. The downside of the discovery, however, lies in the difficulty of conducting research on the lake in such a harsh climate and in the problems associated with obtaining uncontaminated samples from the lake without actually exposing the lake to contamination. Scientists are looking for possible ways to accomplish this.

Câu 31: What is true of Lake Vostok?

A. It is beneath a thick slab of ice. B. It is completely frozen.

C. It is heated bythe sun. D. It is a saltwater lake.

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

A

11

A

21

C

31

A

41

D

2

D

12

C

22

D

32

D

42

C

3

B

13

B

23

A

33

C

43

D

4

D

14

B

24

C

34

D

44

D

5

A

15

B

25

C

35

C

45

B

6

C

16

C

26

C

36

B

46

B

7

C

17

C

27

A

37

D

47

D

8

A

18

A

28

B

38

A

48

A

9

A

19

D

29

B

39

A

49

D

10

D

20

B

30

B

40

B

50

D

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 1.367
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm