Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Phan Bội Châu, Nghệ An lần 1 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

Luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết để chuẩn bị kì thi đạt kết quả cao nhất. Nhằm đem đến cho các bạn tài liệu ôn thi hữu ích, VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Phan Bội Châu, Nghệ An lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây. Mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 1: Publishing in the UK, the book has won a number of awards in recent regional book fairs.

A. publishing in the B. has won C. in D. book fairs

Question 2: Hardly did he enter the room when all the lights went out.

A. did he enter B. when C. the lights D. went

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3: After running up the stairs, I was________________ breath.

A. awayfrom B. without C. no D. out of

Question 4: Extinction means a situation______________ a plan, an animal or a way of life etc … stops existing.

A. to which B. in which C. on which D. for which

Question 5: As I was walking along the street, I saw____________ $10 note on___________ pavement.

A. a/ the B. the/ the C. a/ a D. the/ a

Question 6: I’ve never really enjoyed going to the ballet or the opera; they’re not really my _______________.

A. piece of cake B. sweets and candy C. biscuit D. cup of tea

Question 7: I will stand here and wait for you______________ you come back.

A. because B. though C. so D. until

Question 8: Let’s begin our discussion now,_______________?

A. shall we B. will we C. don’t we D. won’t we

Question 9: Of all the factors affecting agricultural yields, weather is the one______________ the most.

A. that influences farmers B. farmers that is influences

C. why farmers influence it D. it influences farmers

Question 10:______________ , we tried our best to complete it.

A. Thanks to the difficult homework B. Despite the homework was difficult

C. Difficult as the homework was D. As though the homework was difficult

Question 11: The twins look so much alike that almost no one can ____________ them___________.

A. take/ apart B. tell/ away C. tell/ apart D. take/ on

Question 12: Tom looks so frightened and upset. He_____________ something terrible.

A. must experience B. can have experienced

C. should have experienced D. must have experienced

Question 13: Ann was very surprised to find the door unlocked. She remembered_______________ it before she left.

A. to lock B. having locked C. to have locked D. she locks

Question 14: Tom: “Sorry, I forgot to phone you last night”

A. have nothing totell you. B. Oh. Poor me!

C. Never mind! D. You was absent-minded.

Question 15: The players’ protests___________ no difference to the referee’s decision at all.

A. did B. made C. caused D. created

Question 16: In a formal interview, it is essential to maintain good eye_____________ with the interviewers.

A. link B. connection C. touch D. contact

Question 17: Grace Kelly was first famous as a Hollywood actress and____________ then Rainier of Monaco. Prince

A. to be the wife of B. she was the wife of C. the wife of D. as the wife of

Question 18: When he came to the counter of pay, he found that he had________ cash___________ his credit card with him.

A. either/ or B. neither/ nor C. both/ and D. not/ neither

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 19: A. crucial B. partial C. material D. financial

Question 20: A. land B. sandy C. many D. candy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 21: A. familiar B. impatient C. uncertain D. arrogant

Question 22: A. disappear B. arrangement C. opponent D. contractual

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s)in each of the following questions.

Question 23: This speedy and secure service of transferring money can be useful.

A. slow B. rapid C. careful D. hurried

Question 24: Our well- trained staff are always courteous to customers.

A. helpful B. friendly C. rude D. polite

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentences that is CLOSEST in meaning to each of the following question.

Question 25: “You shouldn’t have leaked our confidential report to the press, Frank!” said Jane.

A. Jane suspected that Frank had leaked their confidential report to the press.

B. Jane criticized Frank for having disclosed their confidential report to the press.

C. Jane accused Frank of having cheated the press with their confidential report.

D. Jane blamed Frank for having flattered the press with their confidential report.

Question 26: “Don’t forget to tidy up the final draft before submission,” the team leaser told us.

A. The team leader ordered us to tidy up the final draft before submission.

B. The team leader reminded us to tidy up the final draft before submission.

C. The team leader asked us to tidy up the final draft before submission.

D. The team leader simply wanted us to tidy up the final draft before submission.

Question 27: “If you don’t pay the ransom, we’ll kill your boy,” the kidnappers told us.

A. The kidnappers ordered to kill our boy if we did not pay the ransom.

B. The kidnappers pledged to kill our boy if we did not pay the ransom.

C. The kidnappers threatened to kill our boy if we did not pay the ransom.

D. The kidnappers promised to kill our boy if we did not pay the ransom.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 28: When the protestor entered the meeting clad only in a beach tower, the audience was dumb founded.

A. speechless B. excited C. content D. applauding

Question 29: She is always diplomatic when she deals with angry students.

A. strict B. outspoken C. tactful D. firm

Question 30: The dog saw his reflection in the pool of water.

A. imagination B. bone C. leash D. image

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1-A

2-A

3-D

4-B

5-A

6-D

7-D

8-A

9-A

10-C

11-C

12-D

13-B

14-C

15-B

16-D

17-D

18-B

19-C

20-C

21-D

22-A

23-A

24-C

25-B

26-B

27-C

28-A

29-C

30-D

31-D

32-A

33-A

34-A

35-A

36-B

37-B

38-B

39-C

40-D

41-C

42-C

43-B

44-C

45-C

46-C

47-C

48-D

49-B

50-C

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
3 1.979
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm