Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh liên trường THPT Nghệ An lần 1 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

Luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết để chuẩn bị kì thi đạt kết quả cao nhất. Nhằm đem đến cho các bạn tài liệu ôn thi hữu ích, VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh liên trường THPT Nghệ An lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây. Mời các bạn vào tham khảo.

Họ và tên thí sinh:..................................................................... SBD: .............................

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: Hair color is one of_____________ characteristics to be used in identifying people.

A. themost obvious B. obviously the most C. the most obviously D. most obvious

Question 2: Alan and Susie__________ an argument. They are not speaking to each other.

A. mighthas B. might had C. must had D. must have had

Question 3: There are five letters in the word “fresh”. One of the letters is a vowel. ___________are consonants.

A. Theothers B. The other C. Another D. Others

Question 4: The conference was organized for all of the_____________ in the state.

A. mathematicsteachers B. mathematics’ teachers

C. mathematicteachers D. teachers of mathematic

Question 5: He drove through the town_____________ a hundred miles an hour.

A. with B. Ø C. in D. at

Question 6: _____________little we may like it, old age comes to most of us.

A. As B. However C. Despite D. So

Question 7: She finds his behavior towards her quite_____________. He treats her like an idiot.

A. offending B. insulting C. crude D. ill- mannered

Question 8: - “Did you hear that Margaret's plan is snowbound in Chicago?”

- “We suggested that she________________ a train but she wouldn’t listen.”

A. took B. wouldtake C. had taken D. take

Question 9: The bus was crammed______________ students who were making the central park where the festival would take place.

A. with/ for B. with/ into C. in/ for D. of/ out

Question 10: “Where’s that dress that_____________ your grandma gave you?”

A. pink long lovely silk B. lovely long pink silk C. long pink silk lovely D. lovely pink long silk

Question 11: I’m not keen on_____________ control of the project to a relative newcomer.

A. alloting B. charging C. understanding D. entrusting

Question 12: The rain seems to have set_______________ for the evening.

A. about B. upon C. in D. down

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 13: A. popular

B. reduction

C. financial

D. romantic

Question 14: A. prospect

B. guidance

C. involve

D. future

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 15: A. feminine

B. spine

C. undermine

D. Valentine

Question 16: A. without

B. thank

C. although

D. these

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 17: Many people have found (A) the monotonous (B) buzzing of the vuvuzela in the 2010 - World Cup (C) matches so annoyed. (D)

Question 18: All nations may have to make (A) fundamental changes (B) in their economic, political, and the technological institutions (C) if they are to preserve (D) environment.

Question 19: One of (A) the students who are being (B) considered for the (C) scholarship are (D) from this university.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: - “Goodbye, Jane!” - ____________________.

A. So long B. Yeah C. The same D. So so

Question 21: - My parents got divorced when I was 5.

- _______________________.

A .How did it happened? B. They shouldn’t do that.

C. Oh,I’m sorry. D. You must have been shocked.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Childbearing is the women's most wonderful role.

A. Giving birth toa baby B. Bring up a child

C. Educatinga child D. Having no child

Question 23: In my experience, freshmen today are different from those I knew 25 years ago.

A. first-yearstudents B. new students C. new counselors D. young professors

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: I have lunch with a convivial group of my friend.

A. large B. unsociable C. lively D. cold

Question 25: I’m sorry I can’t come out this weekend – I’m up to my ears in work.

A. very scared B. very bored C. very idle D. very busy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Under no circumstances should you phone the police.

A. You should think hard before phoning the police.

B. You should never phone the police.

C. You should phone the police as soon a spossible.

D. If you can not control the situation, you should phone the police.

Question 27: He was suspended for two matches for swearing at the referee.

A. Swearing at the referee earned him a suspension for two matches.

B. If he hadn’t sworn at the referee he wouldn’t have been suspended for two matches.

C. He sworn at the referee for his suspension for two matches.

D. Both A and B are correct.

Question 28: The movie bears little resemblance to the original novel.

A. The movie and the original novel differ in some ways.

B. The movie is quite different from the original novel.

C. The movie is very similar to the original novel.

D. The movie and the original novel resemble in many ways.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: She didn’t want to sell her house. She borrowed a lot of money from the bank.

A. We sold her house, but she borrowed a lot of money from the bank.

B. Rather than selling her house, she borrowed a lot of money from the bank.

C. In spite of selling her house, she borrowed a lot of money from the bank.

D. She didn’t sell her house as she borrowed a lot of money from the bank.

Question 30: After Jane had seen her best friend off at the air port, she came back to work.

A. Coming back to work, Jane had seen her best friend off at the airport.

B. Came back to work, Jane saw her best friend off at the airport.

C. Having seen her best friend off at the air port, Jane came back to work.

D. Seeing her best friend off at the air port, Jane came back to work.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

Return to the British Seaside

The British began to take trips to the seaside after the creation of bank holidays in 1871, Coastal towns such as Bournemouth and Blackpool enjoyed great popularity with families seeking the benefits of sea-water bathing and (31)___________ air. However, when the airline industry started to offer low (32)__________- flights to sunnier destinations in the 1970s, many British people started taking their holidays abroad. This resulted in a lack of investment into seaside resorts and before (33)______________ many of them were no longer the attractive, lively places they once were. However, improved water quality, cleaner beaches and warmer British summers have all helped to attract people back to the British seaside. Also, many people are now preferring to take shorter (34)___________ and don’t want to waste time queueing at airports. (35)____________ to say, facilities, attractions, and the quality of hotels and guesthouses in many resorts have improved dramatically

Question 31: A. cool

B. fresh

C. natural

D. pure

Question 32: A. expense

B. money

C. price

D. cost

Question 33: A. soon

B. while

C. time

D. long

Question 34: A. intervals

B. stops

C. breaks

D. pauses

Question 35: A. Useless

B. Unnecessary

C. Needless

D. found

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

A

11

D

21

C

31

B

41

D

2

D

12

C

22

A

32

D

42

A

3

A

13

A

23

A

33

D

43

B

4

A

14

C

24

B

34

C

44

D

5

B

15

A

25

C

35

C

45

A

6

B

16

B

26

B

36

D

46

C

7

B

17

D

27

D

37

A

47

B

8

D

18

C

28

B

38

D

48

A

9

A

19

D

29

B

39

D

49

C

10

B

20

A

30

C

40

B

50

C

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 2.475
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm