Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên Hoàng Văn Thụ, Hòa Bình có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Chuyên Hoàng Văn Thụ, Hòa Bình có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn đánh giá năng lực kiến thức cũng như các kĩ năng cần thiết trước khi bước vào kì thi đại học. Chúc các bạn thành công!

Part 1: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. finished

B. promised

C. escaped

D. followed

Question 2:

A. gossip

B. gentle

C. gamble

D. garage

Part 2: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. solidarity B. effectively C. documentary D. dedication

Question 4: A. emerge B. organic C. belief D. medium

Part 3: Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: The world work is developing very quickly. If you don’t self-learn continuously, we will not_______ social movements.

A. put up with B. keep up with C. get on with D. deal with

Question 6: She___________ on her computer for more than two hours when she decided to stop for a rest.

A. has worked B. has been working

C. was working D. had beenworking

Question 7: The teacher recommended that Tom___________ his composition as soon as possible.

A. finish writing B. finishedwriting

C. should finish to write D. finishes writing

Question 8: He has been waiting for this letter for days, and at___________ it has come.

A. the end B. last C. the moment D. present

Question 9: I’m sorry I haven’t got any money. I’ve__________ my wallet at home.

A. missed B. let C. left D. forgotten

Question 10: There’s a list of repairs as long as_____________.

A. your arm B. a pole C. your arms D. a mile

Question 11: I tried to talk to her, but she was as high as a______________.

A. kite B. house C. sky D. wall

Question 12: Not only_______________ to determine the depth of the ocean floor, but it is also used to locate oil.

A. seismology is used B. using seismology

C. is seismology used D. to use seismology

Question 13: ______________advised on what and how to prepare for the interview, he might have got the job.

A. Had he been B. If he had

C. Unless he had been D. Were he to be

Question 14: The jury__________ her compliments___________ her excellent knowledge of the subject.

A. returned/ to B. paid/ to C. returned/ on D. paid/ on

Question 15: Determining the mineral content of soil samples is an exacting process;____________ ,experts must perform detail tests to analyze soil specimens.

A. therefore B. afterward C. so that D. however

Question 16: John lost the___________ bicycle he bought last week and his parents were very angry with him because

A. new beautiful blue Japanses B. beautiful blue Japanese new

C. beautiful new blue Japanese D. Japanese beautiful new blue

Part 4: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 17: Miranda still has trauma from the tragic accident, that took away her closest friend.

A. has B. tragic C. that D. closest

Question 18: The office furniture that was ordered last month have just arrived, but we’re not sure whether the manager likes it.

A. that B. have just arrived C. whether D. likes

Question 19: Don’t go up to your hotel room because the maid is making the beds, cleaning the bathroom, and vacuum the carpet.

A. Don’t go B. because C. cleaning D. vacuum

Part 5: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20: After many years of unsuccessfully endeavoring to form his own orchestra, Glenn Miller finally achieved world fame in 1939 as a big band leader.

A. offering B. deciding C. requesting D. trying

Question 21: My uncle, who is an accomplished guitarist, taught me how to play.

A. skillful B. perfect C. modest D. famous

Part 6: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: The Red Cross is an international humanitarian agency dedicated to reducing the sufferings of wounded soldiers, civilians and prisoners of war.

A. happiness B. loss C. sadness D. pain and sorrow

Question 23: They are launching a campaign to promote awareness of environmental issues.

A. encourage B. publicize C. hinder D. strengthen

Part 7: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 24: – “I passed the TOEFL test, Mom.” – “_________________.”

A. Allright B. Well done C. Good luck D. Thank you

Question 25: - Roger: “Wow! You look terrific in that new dress!” - Tina: “_________________”

A. Oh, whata pity! B. I’m afraid so!

C. Thank you. I’m glad youthink so. D. Why dare you say so?

Part 8: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: When the unemployment rale is high, the crime rate is usually also high.

A. The unemployment rate is as high as the crime rate.

B. The high rate of unemployment depends on the high rate of crime.

C. The higher the unemployment rate is, the higher the crime rateis.

D. The unemployment rate and crime rate are both higher.

Question 27: You will get a rise in salary after six months.

A. Your salary will be risen after you work six months

B. After six months your salary will be raised.

C. You'll get your salary after six months' work.

D. After six month your salary will be raised.

Question 28: The captain said to his men: “Abandon the ship immediately!”

A. The captain ordered his men to abandon the ship immediately.

B. The captain threatened his men to abandon the ship immediately.

C. The captain invited his men to abandon the ship immediately.

D. The captain suggested his men abandon the ship immediately.

Part 9: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: Mr.Smith is a professor. His car was stolen yesterday.

A. His car was stolen yesterday, he is a professor.

B. Mr.Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor.

C. Mr.Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday.

D. Mr.Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor.

Question 30: I never received the letter. It was sent to the wrong address.

A. Since it was sent to the wrong address, I have never received the letter.

B. I never received the letter because it was sent to the wrong address.

C. I never received the letter because of sending to the wrong address.

D. Sent to wrong address, I never received the letter.

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1-D

2-B

3-B

4-D

5-B

6-D

7-A

8-B

9-C

10-A

11-A

12-C

13-A

14-D

15-A

16-C

17-C

18-B

19-D

20-D

21-A

22-A

23-C

24-B

25-C

26-C

27-B

28-A

29-D

30-B

31-C

32-A

33-D

34-B

35-B

36-C

37-C

38-B

39-A

40-D

41-B

42-B

43-A

44-A

45-D

46-D

47-C

48-A

49-B

50-B

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 1.114
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm