Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh sở GD&ĐT Nam Định lần 1 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh sở GD&ĐT Nam Định lần 1 có đáp án bao gồm các dạng bài phát âm, tìm lỗi sai, đọc hiểu...rất hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp tiếng Anh, yên tâm bước vào kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới.

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

Higher education also provides a competitive edge in the career market. We all know that in the economic times we are living in today, finding jobs is not guaranteed. The number of people unemployed is still relatively high, and the number of new career (1)____________ isn’t nearly enough to put people in jobs they are seeking.

As a job seeker, you’re competing with a high number of experienced workers (2)_________ have been out of the workforce for a while and are also seeking work. (3)____________, when you have a higher education, it generally equips you for better job security. Generally speaking, employers tend to value those who have completed college than those who have only completed high school and are more likely to replace that person who hasn’t (4)_________ a higher education. Furthermore, some companies even go so far as to pay your tuition because they consider an educated (5)________ to be valuable to their organization. A college education is an investment that doesn’t just provide you with substantial rewards. It benefits the hiring company as well.

Question 1: A. responsibilities

B. activities

C. opportunities

D. possibilities.

Question 2: A. who

B. where

C. whose

D. which.

Question 3. A. Otherwise

B. Moreover

C. Therefore

D. However.

Question 4. A. permitted

B. refused

C. applied

D. received.

Question 5. A. employment

B. employer

C. employee

D. unemployed.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 6. A. campus

B. plane

C. game

D. base

Question 7. A. enjoyed

B. loved

C. joined

D. helped

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 8. A. parent

B. attempt

C. women

D. dinner.

Question 9. A. assistance

B. appearance

C. position

D.confidence.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 10. In 1959, the political philosopher Hannah Arendt became the first women_________a full professor at Princeton University.

A. to appoint

B. who be appointed as

C. to be appointed

D. was appointed

Question 11.__________ you like what I want to do or not, you won’t make me chang my mind.

A. Because

B. Whatever

C. If

D. When

Question 12. Do you think doing the household chores is the________ of the women city?

A. responsible

B. responsive

C. responsibility

D. responsibly

Question 13. Peter has been studying for almost three years and he will have this degree and return to his country in_________ six months.

A. others

B. the other

C. other

D. another

Question 14. You will have to_________ your holiday if you are too ill to travel.

A. put aside

B. call off

C. back out

D. cut down

Question 15. Never before_________ such a severe flood in this mountainous area.

A. do I see

B. I have seen

C. I had seen

D. have I seen

Question 16. With what my parents prepare for me in terms of education. I am________ about my future.

A. confide

B. confident

C. confidence

D. confidential

Question 17. The goal is to make higher education available to everyone who is will and capable_______ his finacial situation.

A. regardless of

B. owing to

C. in terms of

D. with reference to

Question 18. __________number of boys were swimming in the lake, but I didn’t know exact number of them.

A. A/ the

B A/ an

C. The/ the

D. The/ an

Question 19. The course was so difficult that I didn’t_________ any progress at all.

A. do

B. make

C. produce

D. create

Question 20. Oxfam tries to send food to countries where people are suffering__________ malnutrition.

A. by

B. of

C. for

D. from

Question 21.__________ the table Mr.Robert called the family for support.

A. Being laid

B. Having laid

C. Have laid

D. Having lying

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) O0PPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. This boy is poorly-educated and doesn’t know how to behave properly.

A. ignorant

B. uneducated

C. knowledgeable

D. rude

Question 23. Urbanization is the shift of people moving from rural to urban areas, and the result is the growth of cities.

A. transposition

B. maintenance

C. variation

D. movement

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 24. Hoa is asking Hai, who is sitting at a corner of the room, seeming too shy.

- Hoa: “Why aren’t you taking part in our activites?____________-.”

- Hai: “Yes, I can. Certainly.”

A. Can you help me with this decorations?

B. Can I help you?

C. Shall I take your hatoff?

D. Could you please show me how to get the nearest post office?

Question 25. Mary is talking to a porter in the hotel lobby.

-Poter: “Shall I help you with your suitcase?”

-Mary: “__________”

A. That’s very kind of you.

B. What a pity!

C. I can’t agree more.

D. Not a chance.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 26. Face-to-face socializing is not as preferred as virtual socializing among the youth.

A. instant

B. available

C. direct

D. facial

Question 27. With so many daily design resources, how do you stay-up-date with technology without spending too much time on it?

A. connect to the Internet all day

B. update new status

C. use social network daily

D. get latest information

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28. Our teacher encourages us using a dictionary whenever we are unsure of the meaning of a word.

A. of

B. using

C. meaning of the word

D. whenever

Question 29. The number of students attending universities to study economics have increased steadily in the last few years.

A. economics

B. of students

C. have

D. attending

Question 30. I am not fond of reading fiction books as they are imaginable ones which are not real.

A. imaginable

B. as

C. fond of

D. are

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

C

11

B

21

B

31

C

41

D

2

A

12

C

22

C

32

A

42

D

3

D

13

D

23

B

33

B

43

A

4

D

14

B

24

A

34

B

44

B

5

C

15

D

25

A

35

A

45

C

6

A

16

B

26

C

36

C

46

D

7

D

17

A

27

D

37

D

47

A

8

B

18

A

28

B

38

A

48

A

9

D

19

B

29

C

39

C

49

A

10

C

20

D

30

A

40

B

50

D

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2018 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2018 - cô Phan Điệu

Đề thi minh họa THPT Quốc Gia 2018 môn tiếng Anh

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 5.655
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm