Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Ba Đình, Hà Nội lần 1 có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Ba Đình, Hà Nội lần 1 có đáp án bao gồm các dạng bài phát âm, tìm lỗi sai, đọc hiểu...rất hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp tiếng Anh, yên tâm bước vào kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới.

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress.

1. A. measurement

B. information

C. economic

D. engineer

2. A. facilities

B. particular

C. inhabitant

D. governmental

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underline is pronounced differently from the rest.

3. A. advanced

B. surprised

C. orphaned

D. weighed

4. A. thereupon

B. thrill

C. through

D. throne

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

5. Several (A) people have apparent (B) tried to change the man’s mind (C), but he refuses to listen (D).

6.Students suppose (A) to read all the questions (B) carefully and find out (C) the answer to them (D).

7. Public health (A) experts say that the money one spends avoiding illness (B) is less than the cost (C) of to treat (D) sickness.

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

8. Lack of sleep over the last few monthsis finally_______________ Jane.

A. catching up with B. getting on with C. coming over D. putting on

9. In China’s largest psychiatric facility, there is a serious lack of resources but the staff try hard to____________ this in their treatment of the patients.

A. make up for B. go in for C. put up with D. set in for

10. Of all the factors affecting agricultural yields, the weather is the one____________ the most.

A. that influences farmers B. farmers that is influences

C. why farmers influence it D. it influences farmers

11. The passport she carried was_____________.

A. artificial B. imitation C. untrue D. false

12. Jane’s eyes burned and her shouldersached. She___________ at the computer for five straight hours. Finally, she took a break.

A. has sat B. has been sitting C. had been sitting D. had sat

13. He showed his___________ for the TV program by switching it off.

A. distaste B. discontent C. annoyance D. boredom

14. It is necessary that he___________ of his old parents.

A. takes care B. to take care C. take care D. took care

15. The two countries have reached an agreement through dialogues described as______________.

A. productive B. unproductive C. productivity D. counter productive

16. People usually can get sufficient____________ of the calcium their bodies need from the food they consume.

A. variety B. source C. amount D. number

17. The weather is going to change soon; I feel it in my________________.

A. body B. legs C. skin D. bones

18. Kelly wanted to have alive band_______________ at her wedding.

A. to be played B. played C. play D. been playing

19. It is a top secret. You____________ tell anyone about it.

A. won’t B. needn’t C. mustn’t D. mightn’t

Mark the letter A, B, C or D n your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

20. - John: How about givingme a hand?

- Tom: ___________________________

A. Ipromise. B. No, not yet. C. Sure, I’d be glad to help. D. You’re welcome!

21. – Liz: Thanks for the nice gift you brought tous!‖

- Jennifer: ________________________

A. Alright. Do you know how muchit costs? B. Not at all. Don’t mention it.

C. Actually speaking, I myself don’tlike it. D. Welcome! It’s very nice of you.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word of phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following question.

22. Few businesses are flourishing in the present economic climate.

A. taking off B. setting up C. growing well D. closing down

23. The dog saw his reflection in the pool of water.

A. imagination B. bone C. leash D. image

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word of phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following question.

24. We ought to keep these proposals secret from the chairman for the time being.

A. revealed B. frequented C. accessible D. lively

25. They protested about the inhumane treatment of the prisoners.

A. vicious B. warmhearted C. callous D. cold blooded

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

26. It is English pronunciation that puzzles me most.

A. Pronouncing English is not complicated.

B. I was not quick at English pronunciation at school.

C. Puzzling me most is how to pronounce English.

D. English pronunciation is difficult for me.

27. The woman was too weak to lift the suitcase.

A. The woman wasn’t able to lift the suitcase, so she was very weak.

B. The woman, though weak, could lift the suitcase.

C. So weak was the woman that she couldn’t lift the suitcase.

D. The woman shouldn’t have lifted the suitcase as she was weak.

28. “Would you like some more beer?” he asked.

A. He asked me if I liked some more beer.

B. He wanted to invite me for a glass of beer.

C. He offered me some more beer.

D. He asked me would I like some more beer.

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

A

11

D

21

B

31

A

41

B

2

D

12

C

22

C

32

C

42

B

3

A

13

A

23

D

33

C

43

A

4

A

14

C

24

A

34

D

44

B

5

B

15

A

25

B

35

B

45

A

6

A

16

C

26

D

36

C

46

B

7

D

17

D

27

C

37

C

47

C

8

A

18

C

28

C

38

C

48

B

9

A

19

C

29

A

39

A

49

A

10

A

20

C

30

D

40

C

50

C

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 3.397
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm