Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Hạ Long, Quảng Ninh lần 1 có đáp án

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Chuyên Hạ Long, Quảng Ninh lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn ôn thi kì thi THPT Quốc gia đang đến rất gần. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1.

A. reduce

B. impress

C. technique

D. finish

Question 2.

A. enthusiast

B. preferential

C. participant

D. particular

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3.

A. coach

B. goat

C. toad

D. broad

Question 4.

A. laughs

B. mouths

C. slopes

D. presidents

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. If you knew he was ill, why____________ you__________ to see him?

A. didn’t/ come

B. wouldn’t/ come

C. should/ come

D. would/ come

Question 6. They_______ tired now because they_________ in the garden since 8 o’clock.

A. are/ worked

B. were/ were working

C. are/ have been working

D. were/ worked

Question 7. I enjoy _______________busy. In don’t like it when there is nothing________.

A. being/ to do B. to do/ being C. to be/ to do D. being/ doing

Question 8. Women no longer have to do hard work nowadays as they used to,____________?

A. are they

B. aren’t they

C. do they

D. don’t they

Question 9. You__________ Tom yesterday. He’s been away on business for a week now.

A. mustn’t have seen

B. could not have seen

C. may have not seen

D. can’t have seen

Question 10. He was____________ the last man the ship.

A. who live B. to live C. leaving D. left

Question 11. No one can predict the future exactly. Things may happen_______________.

A. expectation

B. expected

C. expectedly

D. unexpectedly

Question 12. I must tell you about my _________ when I first arrived in London.

A. incidents

B. happenings

C. experiences

D. events

Question 13. The local were not very friendly towards us, in fact there was a distinctly___________ atmosphere.

A. hostile

B. offensive

C. rude

D. abrupt

Question 14. We have bought some___________.

A. German lovely old glasses

B. German old lovely glasses

C. lovely old German glasses

D. old lovely German glasses

Question 15. He sent his children to the park so that he could have some_____________.

A. fresh and quiet

B. quiet and peace

C. peace and quiet

D. fresh and peace

Question 16. I____________ to see Chris on my way home.

A. dropped back

B. dropped in

C. dropped out

D. dropped off

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17. At times, I look at him and wonder what is going on his mind.

A. Never

B. Always

C. Hardly

D. Sometimes

Question 18. We went away on holiday last week, but in rained day in day out.

A. every other day

B. every single day

C. every second day

D. every two days

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions

Question 19. The nominating committee always meet behind closed doors, lest its deliberations become known prematurely.

A. privately

B. safely

C. publicly

D. dangerously

Question 20. She was unhappy that she lost contact with a lot of her old friends went she went abroad to study.

A. made room for

B. put in charge of

C. got in touch of

D. lost control of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable respone to complete each of the following exchanges.

Question 21. Denis has just bought a new suit that he likes very much. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange.

- Tom: “You look very smart in that suit, Denis.” - Denis: “____________.”

A. No, I don’t think so

B. Oh, you don’t like it, do you?

C. Thanks, I bought it at Mike’s

D. Thanks, my mum has bought it

Question 22. John is in Hanoi and wants to change some money. He asks the local passer-by the way to the bank. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange.

- John: “Can you show me the way to the nearest bank, please?” - Passer-by: “____________.”

A. Not way, sorry

B. Just round the corner over there

C. Look it up in a dictionary!

D. There’s no traffic near here

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. Sometimes all it take (A) is a few minutes to help (B) you and your family members feel (C) more in touch with (D) each other.

Question 24. The examination will test (A) your ability to understand spoken (B) English, to read non technical language, and writing (C) correctly. (D)

Question 25. We always have believed (A) that honesty is the best policy (B) in personal (C) as well as professional (D) matters.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

I had never been to Denmark before, so when I set out to catch the ferry in early May, I little suspected that by the end of the trip I'd have made such lasting friendships. Esjberg is a (26)______ port for a cyclist's arrival, where tourist information can be obtained and money changed. A cycle track leads (27)_________ town and down to Ribe, where I spent my first night. The only appointment I had to keep was a meeting with a friend who was flying out in

June. I wanted to use my time well, so I had planned a route which would include several small islands and various parts of the countryside.

In my (28)_______, a person travelling alone sometimes meets with unexpected hospitality, and this trip was no (29)_________. On only my second day, I got into conversation with a cheerful man who turned out to be the local baker. He insisted that I should join his family for lunch, and, while we were eating, he contacted his daughter in Odense. Within minutes, he had (30)_________for me to visit her and her family. Then I was sent on my way with a fresh loaf of bread to keep me going and the feeling that this would turn out to be a wonderful holiday.

Question 26.

A. capable

B. ready

C. favorable

D. convenient

Question 27.

A. in to

B. up ward

C. out of

D. upon

Question 28.

A. information

B. experience

C. knowledge

D. observation

Question 29.

A. exception

B. difference

C. change

D. contract

Question 30.

A. fixed

B. ordered

C. settled

D. arranged

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

D

11

D

21

C

31

A

41

C

2

B

12

C

22

B

32

B

42

B

3

D

13

A

23

A

33

D

43

C

4

A

14

C

24

C

34

B

44

A

5

B

15

C

25

A

35

A

45

D

6

C

16

B

26

D

36

B

46

B

7

A

17

D

27

C

37

C

47

B

8

C

18

B

28

A

38

B

48

B

9

B

19

C

29

A

39

A

49

C

10

B

20

C

30

D

40

C

50

A

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 3.733
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm