Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Tân Trào, Tuyên Quang lần 1 có đáp án

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Tân Trào, Tuyên Quang lần 1 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn ôn thi kì thi THPT Quốc gia đang đến rất gần. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underline is pronounced differently from the rest.

1. A. opposite

B. technology

C. economic

D. appropriate

2. A. stopped

B. watched

C. decided

D. cooked

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress.

3. A. polite

B. system

C. progress

D. children

4. A. prepare

B. divide

C. attract

D. differ

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

5. Food prices have raised (A) so rapidly (B) in the past few months that (C) some families have been forced to alter their eating habits (D).

6. Below are (A) some pieces of advice that can help you reduce (B) the feeling of pressure (C) and creating

(C) a good impression on (D) your interviewer.

7. A number (A) of large insurance companies has (B) their headquarters (C) in the capital city (D).

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

8. Environmental_____________ is a big problem in large cities nowadays.

A. pollution B. dust C. dirty D. research

9. She was tired and couldn’t keep_____________ the group.

A. on to B. up against C. up with D. out of

10. The more you study,_______________.

A. the more knowledgeyou gain B. the more knowledge do you gain

C. you are themore knowledge D. you will gain more knowledge

11. We’d better _________________ really early. It’s a very long journey.

A. setdown B. set off C. set up D. set on

12. He’d prefer ______________ chicken soup rather than milk.

A. to have – drink B. had – drank C. having – having D. have – drink

13. – “Who wrote the poem?” –“It’s said_____________ written by one of the Bronte sisters.”

A. tohave been B. to being C. to having been D. to be

14. You’re very fat. You should go on a(n) _________________.

A. jogging B. exercise C. diet D. swimming

15. We have plenty of time for doing the work. We__________________ be hurried.

A. needn’t B. shouldn’t C. mustn’t D. may not

16. He has got a bull dog quality. Heal ways insists______________ solving each problem completely.

A. for B. at C. on D. in

17. The_____________ of the radio by Marconi played an important part in the development of communication.

A. invention B. discovery C. development D. research

18. Unfortunately, the company closed down because itcouldn’t keep ___________ with rapidly changing technology.

A. fast B. time C. speed D. pace

19. Do you know the beautiful girl_____________ is sitting in the car?

A. who B. whom C. which D. whose

Mark the letter A, B, C or D n your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

20. – Dylan: “I’m thinking of doing some shopping today. Can you recommend anywhere?”

- Steward: “_______________”

A. That’s OK. In that case, how about going to the Roman ruins down by the lake?

B. Well, you should try the local museum. That’s quite close to here.

C. To be honest, I’m not really a big fan of department stores.

D. Well, you could try Oxford Street. There are lots of big department stores there.

21. – John: “You have a good voice! You sang so beautifully!”

- Linda: “_________________”

A. Don’tjoke me. B. Your compliment isn’t correct.

C. Your complimentis encouraging. D. Better than you are thinking.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word of phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following question.

22. When you see your teacher approaching you, a slight wave to attract his attention is appropriate.

A. lookingup to B. catching sight of C. pointing at D. coming nearer to

23. John, could you look after my handbag while I go out for a minute.

A. takeover B. take care of C. take part in D. take place

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word of phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following question.

24. Remember not to show your nervousness during a job interview.

A. confidence B. anxiety C. challenge D. creativeness

25. She was unhappy that she lost contact with a lot of her old friends when she went abroad to study.

A. lost control of B. put incharge of C. made room for D. got in touch with

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

26. He started studying physics five years ago.

A. He has not studied physics for five years.

B. He has studied physics for five years.

C. It was five years ago did he start studying physics.

D. It is five years since he has studied physics.

27. The president was reported to have had a heart attack.

A. The president was reported to suffer a heart attack.

B. People say that the president had suffered a heart attack.

C. It was reported that the president had suffered a heart attack.

D. People reported the president to suffer a heart attack.

28. My sister is often sick because she doesn’t do physical exercise.

A. If my sister isn’t physical exercise, she does sick.

B. If my sister wasn’t physical exercise, she would do sick.

C. If my sister does physical exercise, she won’t often be sick.

D. If my sister did physical exercise, she wouldn’t often be sick.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

29. He had just finished eating his breakfast. Then he fell down.

A. Hardly did he finished eating his breakfast when he fell down.

B. Hardly he had finished eating his breakfast when he fell down.

C. Hardly had he finished eating his breakfast when he fell down.

D. Hardly have he finished eating his breakfast when he fell down.

30. He behaved in a very strange way. That surprised me a lot.

A. What almost surprised me was the strange way he behaved.

B. His behavior was a very strange thing, that surprised me the most.

C. I was almost surprised by his strange behavior.

D. He behaved very strangely, which surprised me very much.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.

We can communicate not only through words (31)____________ through body language. Body language includes our posture, facial expressions, and gestures. Because body language is so important, you’ll want (32)___________ what yours is saying and how to interpret other people’s, too. Here are some examples of body language and its meaning. If your posture is slumped and your head is down, this could mean that you are sad or you lack (33)__________. If your posture is straight but relaxed, you are expressing confidence and friendliness. A smile is a sign of friendliness and interest. But people sometimes smile just to be polite.

Friendliness and interest are expressed when a person’s eyes meet yours and then look away and meet yours again. A person (34)_________ doesn’t look away is expressing a challenge. Hand gestures can mean a person is (35)__________ in the conversation.

Đáp án Đề thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1

D

11

B

21

C

31

A

41

D

2

C

12

A

22

D

32

D

42

B

3

A

13

C

23

B

33

A

43

D

4

D

14

A

24

A

34

B

44

A

5

A

15

C

25

D

35

B

45

C

6

C

16

A

26

B

36

A

46

A

7

B

17

A

27

C

37

C

47

C

8

A

18

D

28

D

38

B

48

B

9

C

19

A

29

C

39

B

49

C

10

A

20

D

30

D

40

B

50

B

----------

Trong ngữ pháp tiếng Anh, chuyên đề các Thì là ngữ pháp quan trọng nhất bởi nó xuyên suốt trong quá trình học của các bạn và yêu cầu cần có sự ôn tập, thực hành nhiều lần. Bài tập chuyên đề Các thì trong Tiếng Anh được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các bạn bao quát lại toàn bộ nội dung ngữ pháp trọng điểm này.

Đánh giá bài viết
1 1.711
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm