Đề thi Tiếng Anh lớp 10 học kì 1 năm 2021 - 2022 Đề 2

Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Đề thi Tiếng Anh lớp 10 học kì 1 năm 2021 - 2022 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 10 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh lớp 10 học kì 1 năm 2021 - 2022 - Đề 1 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 10

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 10 học kì 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 10Ngữ Văn lớp 10. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi Tiếng Anh lớp 10 học kì 1 năm 2021 - 2022 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. relaxed

B. reached

C. supposedly

D. crossed

2. A. laugh

B. though

C. tough

D. enough

3. A. machine

B. stomach

C. architecture

D. chorus

Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

4. A. experience

B. introduce

C. determine

D. appliance

5. A. politics

B. literature

C. chemistry

D. statistics

Choose the best answer to complete each of the following sentences

6. She put ____ speaking to him as long as possible.

A. off

B. over

C. away

D. back

7. All the boys are good at cooking, but ____ is as good as the girls.

A. either

B. none

C. neither

D. every

8. The boy showed his talent for playing the piano at the age of five, so he was considered an ____.

A. infant prodigy

B. infant artist

C. infant talent

D. infant singer

9. David had to practice hard to compete with other contestants, for it was a highly ____ round.

A. competitive

B. passionate

C. eliminate

D. competitor

10. Can you play any ____? - Yes. I can play the flute and the guitar.

A. musical tools

B. pieces of music

C. musical instruments

D. musical devices

11. You will have to ____ your holiday if you are too ill to travel.

A. put off

B. cut down

C. put out

D. put up

12. He was the first person ____ the fire.

A. discover

B. to discover

C. discovering

D. discovered

13. Life is sometimes very harsh for ____ families in big cities.

A. lowly-income

B. low-income

C. highly-income

D. high-income

Give the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences

14. These _________ will conserve the earth. INNOVATE

15. The __________ of forests has brought about serious floods recently. DESTROY

Choose the word / phrase CLOSEST in meaning to the underlined part

16. It's more economical to buy this car than that jet ski.

A. cost-effective

B. expensive

C. insensitive

D. wasteful

17. You should store your data on Dropbox in case your computer collapses.

A. breaks down

B. destroys

C. runs out of power

D. contains viruses

18. This device imitates the movements of the mockingbirds.

A. inspires

B. steals

C. mimics

D. contrasts

Give the correct forms of the verbs given

19. The living room looks tidy now, my sister ____________ (just, clean) it.

20. I haven't seen Alex for a long time. The last time we ___________ (meet) was at high school

Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in standard English.

21. It took (A) me so many (B) time to learn (C) that lesson three months ago (D).

22. My father asked (A) us not to spend (B) too much time (C) play (D) computer games.

Choose the best answer to fill in the blank.

Recently I read a magazine article about the things that people lose ____ (23) they travel on the London Underground. I couldn't believe it at first. ____ (24) you are a violinist, and when you ____ (25) off at your station, you leave your violin on the train. It seems strange that nobody says, "____ (26) me, but I think you've forgotten something". I suppose the violinist ____ (27) have been thinking of someone else, and there might ____ (28) have been any other passengers on the train. Still, why didn't the violinist ____ (29) to the lost property office? All the lost property on the underground system ____ (30) to be sent to this office, so if you lose anything you can easily get it ____ (31). In this case, the violinist must have ____ (32) very absent-minded. Perhaps he or she didn't have to play the violin ever again after this journey.

23. A. during

B. when

C. since

D. after

24. A. Suppose

B. If

C. While

D. Sometimes

25. A. go

B. step

C. get

D. walk

26. A. Help

B. It’s

C. Excuse

D. Sorry

27. A. should

B. might

C. who

D. to

28. A. not

B. often

C. then

D. so

29. A. tell

B. find

C. visit

D. go

30. A. has

B. must

C. needs

D. should

31. A. again

B. back

C. return

D. too

32. A. felt

B. had

C. been

D. because

Read the passage and do the tasks below and choose the correct answer

Based on the original The Voice of Holland, The Voice of America, or sooner The Voice, officially aired on NBC on April 26, 2011 aiming to find new singing talent and soon became a big hit.

The Voice process includes Blinds Audition, Battles Rounds, Knockout Rounds, and the final live performance phase. Only those fifteen and over are eligible for the competition. There are four coaches, themselves well-known performing artists, who critique contestants' performances and form their own teams of contestants and give them guidance through the rest of the season. Coaches also have the power to decide on which contestants to advance in the next rounds. One celebrity key advisor gives assistance to the coaches and their teams during the preparation process.

The coaches and the television audience have equal power to decide who moves on to the final four phase. However, the winner is determined by votes from the television audience by online voting on the official website, SMS text and iTunes stores purchases of the contestants' performances. The declared winner receives US$ 100, 000 and a record contract with Universal Music Group.

As an incredible success in both Holland and the U.S., The Voice has been franchised out to many other countries in the world, and has been a big rival to the Idol franchise.

33. What is TRUE about The Voice program?

A. It originated in Holland.

B. The Voice of Holland first aired on NBC.

C. It was a failure in Holland.

34. What is a requirement for contestants?

A. Contestants must be at least rs old.

B. Contestants must be at least 13 years old.

C. Contestants must be at least 15 years old.

35. Who decide on the winner of each season?

A. Coaches and television audience

B. Coaches and the celebrity key advisor

C. Television audience

36. By what means can people vote for their favourite contestant?

A. Text messages, internet, and post letters

B. Text messages and online buying of the contestants' performances

C. Youtube views and online voting on the official website

37. What is the prize for winning a The Voice season?

A. A large amount of money and becoming a The Voice coach

B. A record contract worth US$ 100,000

C. A large amount of money and chance to work with a music company

Choose the sentence which is closest in meaning with the given one.

38. Mrs Sally asked the students to hand in their assignments.

A. Mrs Sally gave the class an assignment.

B. Mrs Sally gave the students a hand with their assignments.

C. Mrs Sally asked the students to give their assignments to her.

D. Mrs Sally asked the students to raise their hands if they wanted to ask a question.

39. I should have studied last night but I was too tired.

A. I studied last night because I was bored.

B. I studied last night because I had to.

C. I tried to study last night, but material was too hard.

D. I couldn't study last night because I was very tired.

40. My mother had the house decorated.

A. My mother had someone decorate the house.

B. My mother had to decorate the house.

C. The house is going to be decorated by my mother.

D. My mother had just decorated the house.

Write complete sentences using the words/ phrases given in their correct forms. You can add some more necessary words, but you have to use all the words given.

41. Teenagers/ need/ love and support/ their parents/ when they face/ many changes/ their lives.

...............................................................................................................................................

42. Family members/ divide/ household chores/ based/ who/ better/ doing them.

...............................................................................................................................................

43. The one/ who/ arrive/ home earlier/ cook the meal/ and the others/ lay table/ or do/ washing up.

...............................................................................................................................................

44. Drinking green tea/ twice/ three times/ day/ bring/ you/ visible results/ days.

...............................................................................................................................................

45. A glass/ lukewarm water/ a few drops/ mint leaf juice extract/ effective/ weight loss/ prolonged use.

...............................................................................................................................................

46. Cholesterol/ need/ by the body/ keep producing healthy cells.

...............................................................................................................................................

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 10 học kì 1 - Đề 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. C

2. B

3. A

Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

4. B

5. D

Choose the best answer to complete each of the following sentences

6. A

7. B

8. A

9. A

10. C

11. A

12. B

13. B

Give the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences

14. innovations

15. destruction

Choose the word / phrase CLOSEST in meaning to the underlined part

16. A

17. A

18. C

Give the correct forms of the verbs given

19. Has just cleaned

20. Met

Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in standard English.

21. B

22. D

Choose the best answer to fill in the blank.

23. B

24. A

25. C

26. C

27. B

28. A

29. D

30. A

31. B

32. C

Read the passage and do the tasks below and choose the correct answer

23. A

24. C

25. C

26. B

27. C

Choose the sentence which is closest in meaning with the given one.

38. C

39. D

40. A

Write complete sentences using the words/ phrases given in their correct forms. You can add some more necessary words, but you have to use all the words given.

41 - Teenagers need love and support from their parents when they face many changes in their lives.

42 - Family members should divide the household chores based on who are better at doing them.

43 - The one who arrives home earlier will cook the meal, and the others will lay the table or do the washing-up.

44 - Drinking green tea twice or three times a day brings you visible results in days.

45 - A glass of lukewarm water with a few drops of mint leaf juice extract is effective for weight loss on prolonged use.

46 - Cholesterol is needed by the body to keep producing healthy cells.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 10 học kì 1 năm 2021 - 2022 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Đề thi Tiếng Anh lớp 10 học kì 1 năm 2021 - 2022 - Đề 1, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 4.372
Sắp xếp theo
    Đề thi học kì 1 Xem thêm