Đề thi tiếng Anh lớp 12 học kì 1 sở GD&ĐT Thành phố Đà Nẵng

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 12 sở GD&ĐT Thành phố Đà Nẵng có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh năm 2021 mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh 12  có đáp án với nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 12 cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

* Xem thêm:

Ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 học kì 1 năm 2021 - 2022

I. Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh năm 2021

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 1.A. liftedB. threatenedC. appearedD. moved
Question 2.A. noticeB. robotC. microD. office

Choose the word that has a different stress pattern.

Question 3.A. deviceB. labourC. shuttleD. aspect
Question 4.A. powerfulB. eternalC. electricD. efficient

Choose the best answer to each of the following questions or do as directed.

Question 5. Daisy invites Jack some drink. - Daisy: “Would you like tea or coffee?” - Jack: “______.”

A. Certainly, I would

B. Yes, I’d love to

C. No, I wouldn’t

D. I don't mind

Question 6. Ken apologised for spilling some wine. - Ken: “I’m really sorry.” - You: “______. Don’t worry.”

A. No, thanks

B. That’s all right

C. Yes, you’re right

D. With pleasure

Question 7. Dad to his children: “It’s gone 12 o’clock already. It’s time for ______ bed.”

A. an

B. a

C. the

D. Ø

Question 8. One candidate in particular impressed us ______ her knowledge.

A. with

B. of

C. for

D. on

Question 9. We need English speaking guides to go with foreign visitors ______ trips throughout Vietnam.

A. on

B. with

C. by

D. to

Question 10. The department needs three more computers in order to work most ______.

A. effective

B. effectively

C. effectiveness

D. effect

Question 11. More people will work from home on computers ______ to a head office

A. linked

B. related

C. applied

D. sent

Question 12. It’s considered good ______ in some societies to leave a little food on your plate.

A. actions

B. ways

C. attitudes

D. manners

Question 13. We are looking for people who would be ______ to assist in the group’s work.

A. obliged

B. willing

C. forced

D. honest

Question 14. Very few of those ______ spoke positively about their childhood.

A. interview

B. to interview

C. interviewing

D. interviewed

Question 15. He is not ______ and finds it difficult to pay for daily necessities.

A. well-built

B. well-prepared

C. well-paid

D. well-behaved

Question 16. Choose the phrase CLOSEST in meaning to the underlined phrase.

Don’t let him persuade you. You should stand your ground.

A. stand on your own feet

B. be brave

C. be calm

D. not change your mind

Question 17. She rang James, ______ was a good friend as well as the family doctor.

A. that

B. whose

C. who

D. which

Question 18. While everyone ______, we slipped away and went home.

A. had danced

B. were dancing

C. danced

D. was dancing

Question 19. Someone ______ before us and grabbed all the seats.

A. had arrived

B. was arriving

C. would arrive

D. has arrived

Question 20. ______ she retired, she has kept herself very busy.

A. When

B. Since

C. Unless

D. If

Question 21. She asked her daughter ______ she was doing then.

A. who

B. if

C. what

D. why

Question 22. The rules of the game ______ to provide a more exciting finish for the TV audience.

A. was changed

B. were changed

C. changed

D. change

Question 23. Today, boys and girls are ______ to each other, fall in love, and decide to get married.

A. attracted

B. contributed

C. attended

D. interested

Question 24. Americans think that wives and husbands should ______ all thoughts with each other.

A. divide

B. distribute

C. share

D. give

Choose the underlined part that needs correction.

Question 25. (A) Waiting (B) for the bus, we saw Hung (C) go with a pretty girl and talking (D) cheerfully.

Question 26. Jane (A) phoned for an ambulance and (B) the police, (C) but they arrived (D) lately.

Question 27. Before bridges (A) were built, (B) all transport across major rivers in the US (C) were by (D) ferryboat.

Choose the sentence that is closest in meaning to the original one.

Question 28. She did not study hard enough to win the scholarship.

A. Winning the scholarship did not make her study harder.

B. She studied hard but she couldn’t win the scholarship.

C. It was very hard for her to win the scholarship.

D. She could have won the scholarship if she had studied harder.

Question 29. “I didn’t take your computer,” he said to me.

A. He doubted whether he’d taken my computer.

B. He suggested he had taken my computer.

C. He denied having taken my computer.

D. He didn’t want to take my computer.

Question 30. He doesn’t find it hard to work the night shift now.

A. He prefers working the night shift to the day one.

B. He used to work during the day.

C. He has got used to working the night shift now.

D. He doesn’t have to work hard at night now.

Read the following passage and choose the best answer for each of the blanks from 31 to 35.

When I (31)______ up my performing career, people around me were more sad and disappointed than I was. But I felt free and at last I knew I was getting serious about life. After getting a (32)______ in business administration, I joined the recording company EMI and started their classical video division, producing programmes about famous artists. A few years ago, I left EMI and formed a new company, New Media System, (33)______ specialises in multimedia programmes.

Now that I (34)______ my own business, I am in control of my life and I can feel proud of my achievements. (35)______ the stress is high and I work long hours, the stress involved in piano playing was much worse. It took physical, emotional and mental skills. I prefer the pressures I live with now.

Question 31.A. putB. tookC. gaveD. brought
Question 32.A. gradeB. titleC. graduateD. qualification
Question 33.A. thatB. whatC. whichD. where
Question 34.A. walkB. workC. runD. employ
Question 35.A. AlthoughB. BecauseC. HoweverD. When

Read the following passage and choose the best answer to each of the questions from 36 to 40.

There is always conflict between people because we have different needs and wants. For example, you may want to see an action movie but your significant other wants to see a comedy or you may prefer eating at a Mexican restaurant while your spouse wants Chinese. However, you have known each other well for years and will work it out.

In the workplace, there is always conflict as well but it’s usually more difficult to resolve than with personal relationships. There are differences between workers, between workers and supervisors, between departments, between companies, between companies and their customers, between companies and their governing bodies. These relationships are usually not as deep or trusting as personal ones making resolving disputes more difficult and challenging.

Interestingly, most workplace conflict is totally unnecessary because it is usually the result of simple misunderstandings, miscommunications or small differences that could be easily resolved if the parties truly knew each other’s motivations. Unfortunately, at work there is rarely the opportunity to develop deep personal relationships and when you add the complexity of cross-cultural differences and the gulf can seem insurmountable. Culture brings unique perspectives on deadlines, conflict resolution, speaking one’s mind, working as a team and much more.

However, with a little training and education people will recognize that they have a lot more in common than they have differences. When cross-cultural conflict is resolved and employees with diverse backgrounds and skills start to work together, the potential and promise of diversity in the workplace can be fully realized.

Question 36. It is stated in paragraph 1 that people come into conflict with each other because of their difference in ______.

A. favorite movies

B. favorite foods

C. needs and wants

D. insights and ideas

Question 37. Which of the following is NOT mentioned as a cause of conflict at workplaces?

A. simple misunderstandings

B. small differences

C. miscommunications

D. deep personal relationships

Question 38. The word “parties” in the passage most probably refers to ______.

A. bosses

B. managers

C. employees

D. colleagues

Question 39. The word “insurmountable” in the passage mostly means ______.

A. too much to be calculated

B. too great to be overcome

C. too big to be measured

D. too many to be counted

Question 40. According to the passage, people can solve their conflict at workplace by ______.

A. training and education

B. realizing the potential of diversity

C. working with one another

D. keeping promise with each other

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 41. Anna organized a few games to ____ the ice when the new students first arrived.

A. break

B. crack

C. drill

D. melt

Question 42. Anna: "In my opinion, some people should stay in rural areas as well as work on agriculture."

Mark: “____”

A. I'm not afraid I don't agree.

B. I'm not sure about that.

C. I'm so sorry, but I agree.

D. Not at all, thanks.

Question 43. The council wants to ____ the character of the city while reconstructing the Old Quarter.

A. preserve

B. store

C. defense

D. abandon

Question 44. Switching to ____ eco light bulb is one way to protect the environment.

A. energy-wasting

B. energy-expending

C. energy-lacking

D. energy-saving

Question 45. After the children finished their dinner, they went to bed ____ listened to a bedtime story before falling asleep.

A. that

B. and

C. so

D. while

Question 46. Mark: "In the next round, we are going to present the pros and cons of urbanization."

Alex: “____”

A. Good chance.

B. Good day.

C. Good luck.

D. Good time.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 47. A. tablet B. media C. social D. subscribe

Question 48. A. newspaper B. smartphone C. access D. device

Question 49. A. computer B. technology C. magazine D. connection

Question 50. A. networking B. television C. socialize D. communication

II. Đáp án Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 12 năm 2021

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 - A; 2 - D;

Choose the word that has a different stress pattern.

3 - A; 4 - A;

Choose the best answer to each of the following questions or do as directed.

5 - D; 6 - B; 7 - D; 8 - A; 9 - A; 10 - B;

11 - A; 12 - D; 13 - B; 14 - D; 15 - C;

16 - D; 17 - C; 18 - D; 19 - A; 20 - B;

21 - C; 22 - B; 23 - A; 24 - C;

Choose the underlined part that needs correction.

25 - C; 26 - D; 27 - C;

Choose the sentence that is closest in meaning to the original one.

28 - D; 29 - C; 30 - C;

Read the following passage and choose the best answer for each of the blanks from 31 to 35.

31 - C; 32 - D; 33 - C; 34 - C; 35 - A;

Read the following passage and choose the best answer to each of the questions from 36 to 40.

36 - C; 37 - D; 38 - D; 39 - B; 40 - A;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

41 - A; 42 - B; 43 - A; 44 - D; 45 - B; 46 - C;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

47 - D; 48 - D; 49 - C; 50 - D;

Download đề thi và đáp án tại: Đề kiểm tra học kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2021 - 2022.

Đánh giá bài viết
1 12.796
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm