Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2021 số 2

Đề tiếng Anh lớp 6 học kì 1 có đáp án

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 chương trình mới có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 6 năm 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh 6 có đáp án được biên tập bám sát chương trình SGK unit 1 - 6 lớp 6 giúp các em nhắc lại lý thuyết tiếng Anh đã học hiệu quả.

Xem thêm: 5 Đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2021 - 2022

I. Find the words which has a different sound in the part underlined.

1. A. cookersB. fansC. pensD. pots
2. A. rubberB. clubC. putD. cupboard
3. A. schoolbagB. compassC. villaD. breakfast
4. A. sinkB. fridgeC. dishwasherD. light
5. A. judoB. sofaC. posterD. air-conditioner

II. Choose the correct words to complete the sentences

1. December 31 is New Year’s ____________

A. Day

B. Eve

C. night

D. midnight

2. At New Year, people sing a traditional ____________ called “Auld Lang Syne”

A. Sing

B. lesson

C. song

D. music

3. Sometimes people set off ____________ as the New Year begins.

A. Fireworks

B. flowers

C. trees

D. banh chung

4. New Year’s Day is a ____________ for most people in the UK.

A. School day

B. memorial

C. wonder

D. holiday

5. There is a desk ____________ the bookshelf.

A. Next

B. between

C. in front

D. all are incorrect

6. Hoang is a ___________ student. She doesn’t say much in class.

A. Talkative

B. patient

C. sporty

D. quiet

7. At Tet, we should ______________

A. Break things

B. visit relatives

C. fight

D. eat lots of sweets

8. In Vietnam, children should ___________ their grandparents good health.

A. Make

B. wish

C. ask

D. get

9. Where’s the railway station? – Go straight. _________ the second turning on the left. It’s on your right.

A. Cross

B. take

C. go

D. turn

10. Mount Everest is _______________ in the world.

A. The highest mountain

B. the longest beach

C. the widest rive

D. the hottest desert

III.  Read the text carefully and decide if the sentences are True or False. 

Hi everybody,

My name is Jane. I live in a nice village in the north-east of London. My best friends, Sally and Paula, live there too, but I live on Church Street and they live on Town Square. We’re very happy here.

There aren’t so many places as in London, of course, but we’ve got lots to do. There’s a big community centre where you can do a lot of activities. My mother does yoga twice a week, my brother plays tennis with his friends. My friends and I have drama classes on Friday. In my village there’s a small theater where we can see films. Next to the theatre there is a big cafeteria. Mr. Smith is the owner and makes delicious sandwiches and pizza. I sometimes have dinner with my family there.

My school isn’t very big, but it’s new and has got a nice playground. There aren’t any bookshops or clothes shops, but there’s a nice library where we can study and borrow books.

In my village there are two supermarkets and a wonderful park. I love jogging and riding my bike at weekends.

1. You can’t play sport at the community centre. ____________

2. There’s a big bookshop in the village. ____________

3. People see films at the theatre. ____________

4. Jane and her friends do yoga. ____________

5. Mr. Smith makes delicious pizzas. ____________

IV. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I don’t have a bookshelf in my bedroom.

There ______________________________________________.

2. What subject do you like?

What is ____________________________________________?

3. The dog is in front of the door.

The door is ______________________________________________.

4. Nobody is older than my grandfather in my family.

My grandfather _________________________________________.

5. Does your neighbourhood have a library?

Is there______________________________________________.

V. Put one of these words in each blank.

play ; do ; have ; plays ; does ; has

1. We often ..........................hide - and - seek at break time.

2. Binh ..........................judo everyday, so he is healthy.

3. My father ..........................breakfast at 6.30.

4. Nam often ..........................football with his friend after finishing class.

5. My sister and I.......................... our homework in the evening.

6. I.......................... English and Maths today.

7. Thao usually ..........................the guitar in her free time.

8. Does Mrs Lam ..........................lunch with her friends?

9. They are healthy. They ...........................morning exercises in the morning.

10. My father often ..........................the gardening at weekend

ĐÁP ÁN

I. Find the words which has a different sound in the part underlined.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - D; 5 - D;

II. Choose the correct words to complete the sentences

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - D; 5 - D;

6 - D; 7 - B; 8 - B; 9 - B; 10 - A;

III. Read the text carefully and decide if the sentences are True or False.

1 - F; 2 - F; 3 - T; 4 - F; 5 - T;

IV. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1 - There isn't any bookshelf in my bedroom.

2 - What is your favorite subject?

3 - The door is behind the the dog.

4 - My father is the oldest person in my family.

5 - Is there a library in your neighbourhood?

V. Put one of these words in each blank.

play ; do ; have ; plays ; does ; has

1. We often .........play......... hide - and - seek at break time.

2. Binh ...........does.......... .judo everyday, so he is healthy.

3. My father ........has...... breakfast at 6.30.

4. Nam often .........plays.......... football with his friend after finishing class.

5. My sister and I...........do............... our homework in the evening.

6. I .............have............. English and Maths today.

7. Thao usually ............ plays.............. the guitar in her free time.

8. Does Mrs Lam ...........have...............lunch with her friends?

9. They are healthy. They ............do............... morning exercises in the morning.

10. My father often .........does.................the gardening at weekend

Trên đâu là Đề kiểm tra học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
8 3.509
Sắp xếp theo
    Tiếng anh 6 Xem thêm