2 Đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2020 - 2021

Nằm trong bộ đề ôn thi học kì 1 lớp 6 năm học 2020 - 2021, đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 6 có đáp án dưới đây gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 6 mới khác nhau giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh đã học và đạt điểm cao trong kì kiểm tra cuối kì 1 lớp 6 sắp tới!

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 chương trình mới có đáp án - Đề 1

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. picture  B. question  C. furniture  D. celebration
2. A. bookcase  B. waterfall  C. behave D. game
3. A. think  B. without C. theatre  D. tooth
4. A. foo B. too C. good D. cook
5. A. fores B. cats  C. visit  D. speak

II. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the sentences

1. “……………do you visit your hometown?” – “Once every two or three months”.

A. How long

B. How far

C. How often

D. How much

2. The new instructor at the gym is excellent. He is very …………………with us.

A. confident

B. patient

C. positive

D. careful

3. My sister ……………speak 3 languages fluently.

A. can

B. should

C. must

D. would

4. I don’t feel good. I ……………….home from school tomorrow.

A. am staying

B. stay

C. stayed

D. have stayed

5. ……………….the first turning on the left. The bank is on your right.

A. Give

B. Take

C. Have

D. Do

6. My laptop is …………………………..than his.

A. modern

B. morderner

C. more modern

D. most modern

7. We often ………………………..the furniture before Tet.

A. hang

B. watch

C. plant

D. clean

8. You’ve got a toothache. You shouldn’t ………………….

A. go out with friends

B. play cards all night

C. eat a lot of sweets

D. behave well

9. My mother is …………………………………………in my family.

A. the shorter

B. the shorter than

C. the shortest

D. the short

10. Before Tet, people often give ………………………to show their love and respect.

A. fireworks

B. plants

C. food

D. presents

III. Read the following passage and answer the questions.

Hi. I’m Mary. I have lots of friends and we learn many subjects at school. In the morning, I have lessons from seven thirty to eleven. At break time, I often play badminton with my friends or chat. In the afternoon, I often read books in the library. After dinner, I watch TV and do my homework. I usually go to bed at 10. I always get up early in the morning so I never go to school late.

1. What time do Mary’s lessons finish? ->…………………………………………………………...

2. What does she often do in the afternoon? -> ……………………………………………………….

3. Does she usually go to bed at 10.30? ->……………………………… ………………………….

4. Why does she never go to school late? -> …………………………………………………………..

5. What time do Mary’s lessons start? ->………………………………………………………………..

IV. Rewrite these sentences so that it has the same meaning as the root ones.

1. My mother is younger than my father. -> My father …...............................................................

2. Does your neighbourhood have a library? -> Is there………………………………………….?

3. Minh’s house is near the supermarket. -> Minh’s house isn’t …………………………………

4. Unit one is more difficult than Unit two. -> Unit two is ……….………………………………

5. My mother is shorter than my father.-> My father …..............................................................

ĐÁP ÁN

I. 

1. D; 2. B; 3. B; 4. A; 5. C; 

II. 

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - A; 5 - B;

6 - C; 7 - D; 8 - C; 9 - C; 10 - D;

III.

1 - They finish at eleven o'clock.

2 - She often reads books in the library.

3 - No, she doesn't.

4 - Because she always gets up early in the morning.

5 - They start at seven thirty.

IV. 

1 - My father is older than my mother.

2 - Is there a library in your neighbourhood?

3 - Minh's house isn't far from the supermarket.

4 - Unit two is easier than Unit one.

5 - My father is bigger than my mother.

Đề thi học kì 1 tiếng anh lớp 6 có đáp án - Đề 1

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1.

A.

come

B.

month

C.

mother

D.

open

2.

A.

hope

B.

homework

C.

one

D.

post

3.

A.

brother

B.

judo

C.

going

D.

rode

4.

A.

cities

B.

watches

C.

dishes

D.

houses

5.

A.

grandparents

B.

brothers

C.

uncles

D.

fathers

6.

A.

books

B.

walls

C.

rooms

D.

pillows

7.

A.

finger

B.

leg

C.

neck

D.

elbow

8.

A.

writes

B.

makes

C.

takes

D.

drives

9.

A.

request

B.

project

C.

neck

D.

exciting

10

A.

Thursday

B.

thanks

C.

these

D.

birthday

II. Find which word does not belong to each group.

1.

A.

toilet

B.

library

C.

kitchen

D.

bedroom

2.

A.

sofa

B.

dishwasher

C.

cupboard

D.

sink

3

A.

apartment

B.

villa

C.

silt house

D.

hotel

4.

A.

attic

B.

apartment

C.

kitchen

D.

living room

5.

A.

television

B.

cook

C.

fridge

D.

cooker

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. There are two lights ____ the ceiling.

A. in

B. at

C. on

D. between

2. There___ four chairs and a table _____the middle of the room.

A. are – in

B. are – at

C. is – on

D. is – in

3. They are moving ____a new apartment ____the city centre soon.

A. at – at

B. from – in

C. to – in

D. to – from

4. There are some dirty dishes_____ the floor.

A. on

B. with

C. in

D. for

5. My bedroom is _____the bathroom.

A. under

B. in

C. on

D. next to

6. There aren’t any pillows _____the bed.

A. in

B. on

C. behind

D. in front of

7. Can you ______ me the book, please?

A. move

B. pass

C. have

D. turn

8. Nga is _____ the phone, chatting ______friends.

A. on – to

B. on – on

C. to – with

D. to – to

9. My best friend is kind and _________ . He often makes me laugh.

A. funny

B. nice

C. shy

D. boring

10. The film is very _____ and we can’t see all of it.

A. wonderful

B. easy

C. exciting

D. boring

11. The summer camp is for students _________ between 10 and 15.

A. age

B. aged

C. aging

D. ages

12. Mary has __________ hair and big ___________eyes.

A. blonde, small

B. a black, blue

C. blonde, blue

D. black, long

13. Next summer I am working as a ___________ teacher in a village near Hoa Binh city.

A. volunteer

B. nice

C. good

D. favourite

14. She is always __________ at school and helps other students with their homework.

A. hard

B. hardly

C. hard-working

D. work hard

15. Our class is going to _______ a pinic at the zoo on Saturday. Would you like to come with us?

A. have

B. take

C. pass

D. go

16. It’s ______ to go home. It’s so late.

A. now

B. sure

C. time

D. like

17. Please turn ______ the lights. The room is so dark.

A. in

B. on

C. off

D. at

18. At break time, I go to the library and ______ books.

A. go

B. read

C. play

D. listen

19. Listen! Someone _________ at the door.

A. knock

B. knocks

C. is knocking

D. are knocking

20. Nam ___________ football now. He’s tired.

A. doesn’t play

B. plays

C. is playing

D. isn’t playing

21. We are excited ______ the first day of school.

A. at

B. with

C. about

D. in

22. My parents often help me __________ my homework.

A. at

B. with

C. about

D. in

23. I am having a math lesson but I forgot my _________. I have some difficulty.

A. calculator

B. bike

C. pencil case

D. pencil sharpener

24. In the afternoon, students ______ many interesting clubs.

A. join

B. do

C. play

D. read

25. School at 4.30 p.m every day.

A. finish

B. finishes

C. go

D. have

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit)________their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) _______TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)______to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride)_________ a horse.

6. We (play)_________tennis now.

7. Minh sometimes (practice)_________the guitar in his room.

8.________you (like)________ chocolate ice cream?

9. I really (like)________ cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) ______________a shower.

V. Fill in each blank with a suitable verbs.

1. She _______an oval face

2. ______ Mai’s hair long or short? - It ________short.

3. He ________ tall and thin.

4. Toan ________ an athlete. He ____ very strong.

5. Ngan ______short black hair.

6. What color _______those bikes?

7. What color __________Nam’s eyes?

8. What _______those?

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

We have English lessons (1)________Room 12. There are 24 tables for students and one desk for the teacher. (2)_________the walls, there are a lots of posters of England. There’s a cupboard at the front of the room and (3)________ the cupboard, there is a TV and DVD player. Sometimes we watch films. There are some bookshelves (4)______the classroom. (5)_______the shelves, there are a lot of English books. Our books are (6)________the teacher’s desk. He wants to look at our homework. Our school bags are (7)________the floor, and there is some food (8)________ the school bags. It’s now 5.30 pm. We are (9)_______home, but our teacher is (10)__________ school. He often stays late to prepare for tomorrow’s lessons.

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1. city / beautiful / a / Ho Chi Minh /

..............................................................................................................

2.green fields / there /

..............................................................................................................

3. dog / it’s / friendly /

..............................................................................................................

4.student / Minh / new / a /

..............................................................................................................

5. television / big / a / there’s.

..............................................................................................................

6. new / four / there / cars /

..............................................................................................................

7. are / two / pizza / there /

..............................................................................................................

9.ten / are / desks / small /

..............................................................................................................

ANSWER KEY:

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. A; 6. A; 7. A; 8. D; 9. D; 10. C;

II. Find which word does not belong to each group.

1. B; 2. A; 3. C; 4. B; 5. B;

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. C; 2. A; 3. C; 4. A; 5. D; 6. B; 7. D; 8. A; 9. A; 10. D; 11. B; 12. C; 13. A; 14. C; 15. A; 16. C; 17. B; 18. B; 19. C; 20. D; 21. C; 22. B; 23. A; 24. A; 25. B;

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of theverbs.

1. visit; 2. are speaking; 3. watch; 4. goes; 5. is riding;

6. are playin;g 7. practice; 8. Do…like; 9. like; 10. is taking;

V. Fill in each blank with a suitableverb.

1. ha;s 2. Is/ is; 3. is; 4. is/ is;

5. has; 6. are; 7. are; 8. are;

VI. Complete the passage with a suitablepreposition.

1. in; 2. On; 3. on; 4. in; 5. On; 6. at; 7. on; 8. in; 9. at; 10. at;

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1 - Ho Chi Minh is a beautiful city.

2 - There are green fields.

3 - It’s a friendly dog.

4 - Minh is a new student.

5 - There’s a big television.

6 - There are four new cars.

7 - There are two big pizza.

8 - There are ten small desks.

Mời bạn đọc luyện thi trực tuyến ôn tập học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 tại đây: Đề thi học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 số 1.

Trên đây là Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
799 125.710
Tiếng anh 6 Xem thêm