Bài tập tiếng Anh 12 Unit 1 nâng cao Life Stories

Bài tập Unit 1 lớp 12 Life stories nâng cao có đáp án

Bài tập tiếng Anh 12 Unit 1 nâng cao Life Stories có đáp án do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Soạn Unit 1 lớp 12 Life Stories

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 12 Unit 1 Life stories có đáp án tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 1 nâng cao: Life Stories

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. A. accident

B. jazz

C. stamps

D. watch

2. A. spear

B. gear

C. fear

D. pear

3. A. bought

B. nought

C. plough

D. thought

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. medium

B. computer

C. formation

D. connection

2. A. successful

B. humorous

C. arrangement

D. attractive

Exercise 3: Choose the correct answer

1. His incredible performance during high school ____ him admission to Harvard University.

A. earned

B. attained

C. resorted

D. applied

2. Mother Teresa suffered various health problems, but nothing could ____ her from fulfilling her mission of serving the poor and needy.

A. persuade

B. warn

C. appoint

D. dissuade

3. Oprah Winfrey has played a key role in modern American life, shaping cultural ____ and promoting various liberal causes.

A. values

B. trends

C. potentials

D. prosperity

4. Van Gogh played a ____ role in the development of modern art.

A. worthless

B. valueless

C. key

D. minor

5. Influenced by the work of Malthus, Darwin came ____ a theory of natural selection and gradual evolution over time.

A. off

B. into

C. out

D. up with

6. If Presley was considered a controversial and a rebellious ____, it just made him more popular with young listeners.

A. creator

B. figure

C. character

D. celebration

7. As a teenager, he was uninterested in school - but became ____ in music, listening to a huge ____ of contemporary American music.

A. bored - amount

B. reluctant - diversity

C. reckless - type

D. absorbed - range

8. Despite the pervasive press intrusions into her private life, Princess Diana remained very popular because people could identify ____ her.

A. in

B. for

C. with

D. as

9. When Bill Gates saw an opportunity to found his own company, he dropped ____ Harvard without finishing his course.

A. into

B. by

C. around

D. out of

10. Their family were wealthy but they encouraged their children to work hard and take nothing ____.

A. for sure

B. for good

C. for granted

D. for charge

11. Marilyn Monroe was ____ for Golden Globe Best Actress Award for Bus Stop (1956).

A. offered

B. nominated

C. awarded

D. rewarded

12. Like many other Britain's prime ministers, May ____ a place at Oxford.

A. admitted

B. permitted

C. won

D. constituted

13. Steve Jobs might hardly imagine that only a year later the company ____ impressive victory with Apple II, one of the first highly successful ____ personal computer.

A. attain / massly-produced

B. see / mass-produced

C. taste / massive produced

D. achieve / mass-producing

14. Theresa May is one of a growing number of women in traditionally ____ British politics rising to the upper position of leadership.

A. male-dominated

B. man-domination

C. male-dominating

D. man-dominatedly

15. Princess Diana fought for her children on any level so they could reach their full ____ as human beings and in their public duties.

A. requirement

B. condition

C. capacity

D. potential

Exercise 4: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. Margaret Thatcher was known for her tough uncompromising conservative political views, and became dubbed as ‘The Iron Lady’.

A. reserved

B. inflexible

C. narrow-minded

D. compatible

2. Despite the media often being dismissive of Monroe's potential, her efforts to improve acting paid off.

A. failed

B. broke down

C. managed

D. met with success

3. He is commonly referred to as the "The King of Rock 'n' Roll" and epitomizes the post-war pop generation

A. be representative of

B. leads

C. elaborates

D. expands on

4. Leonardo da Vinci created rare masterpieces of art such as The Mona Lisa' and ‘The Last Supper’.

A. worthless works of art

B. invaluable property

C. excellent qualifications

D. excellent works of art

5. Da Vinci studied all aspects of life and his far-reaching investigations and discoveries sought to show an underlying unity of the universe.

A. insignificant

B. finite

C. extensive

D. excessive

Exercise 5: Give the correct form of the words in the following sentences

1. He wishes to straighten up and lead a ________________________ life. RESPECT

2. Doing things with ________________________ will give us true happiness. The more we give away, the happier we are. GENEROUS

3. Mother Teresa was a living saint who offered a great example and ________________________ to the world. INSPIRE

4. Do you know Professor Phan Huy Le whose great ______________________ was his books on the history of Vietnam in the 19th century? ACHIEVE

5. To be successful takes hard work and ________________________. DEDICATE

Exercise 6: Indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

1. Even if the job market is not stable, those who persist will be able to land jobs eventually.

A. When it's hard to find a job, jobs on land are even harder.

B. Patient people will secure jobs even in an unstable job market.

C. Only persistent job seekers can find jobs.

D. In land jobs are only available to persistent jobs applicants.

2. Those who are riding a motorbike are not allowed to take off their helmet.

A. People must never take their helmet off while they are riding a motorbike.

B. Those who are wearing a helmet are not allowed to ride a motorbike.

C. It is the helmet that one needn't wear when he is riding a motorbike.

D. You should not wear a helmet when you are riding a motorbike.

3. Only their own mother can tell Simon and Mike apart.

A. No one other than their own mother can separate Simon and Mike.

B. Simon and Mike bear some resemblance to each other.

C. It's very difficult to distinguish Simon and Mike.

D. Except for their own mother, no one can talk to Simon and Mike.

4. The soccer team knew they lost the match. They soon started to blame each other.

A. Not only did the soccer team lose the match but they blamed each other as well.

B. No sooner had the soccer team started to blame each other than they knew they lost the match.

C. As soon as they blamed each other, the soccer team knew they lost the match.

D. Hardly had the soccer team known they lost the match when they started to blame each other.

5. The government knows the extent of the problem. The government needs to take action soon.

A. Knowing the extent of the problem, the government needs to take action soon.

B. The government knows the extent of the problem whereas it needs to take action soon.

C. The government knows the extent of the problem so that it needs to take action soon.

D. The government knows the extent of the problem or else it needs to take action soon.

Exercise 7: Choose the word or phrase from the box that best fits the blank space in the following passage.

milestones prolific like won funded

breakthroughs making revolutionary

Elon Musk is one of the greatest and most (1) _______ modern inventors and is responsible for monumental advancements in futuristic technology (2) _________ renewable energy and space travel. Many of his innovations seem to be right out of a science-fiction movie, but throughout his career he has brought about huge scientific (3) ______. After (4) ________ his first fortune from the internet payment service 'PayPal', he invested $100 million in his space travel company, 'SpaceX' and began building satellites, launch vehicles and other spacecraft both for NASA and for his own company, creating new (5) __________ with his privately (6) _____  ____ spacecraft. Many of his (7) _______ ideas and inventions focus on space travel, renewable energy, commercial electric cars and other technologies, that look to a future where fossil fuels and other resources may be in shorter supply. His futuristic and visionary ideas have (8) _________ him both scientific and philanthropic recognition and awards.

Exercise 8. Indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. Only with careful environmental planning can we protect the world in which we live.

A. Careful environmental planning protects the world we live in.

B. Planning the environment carefully, we can protect the world in which we live.

C. Protecting the world we live in, we plan the environment carefully.

D. We can protect the world we live in only with careful environmental planning.

2. You should take regular exercises instead of sitting in front of the television all day.

A. Taking regular exercises is better than sitting in front of the television all day.

B. Sitting in front of the television all day helps you take regular exercises.

C. Sitting in front of the television all day and taking exercises are advisable.

D. Don't take regular exercises, just sit in front of the television all day.

3. Wouldn't it be better to let them know about the alternations to the plan?

A. Why haven't they have been informed about the new development?

B. Shouldn't they have been consulted before the scheme was changed?

C. Don't they think they should be informed about the changes in the plan?

D. We'd better ask them to change the plan, hadn't we?

4. Don't take any notice of all his complaints about his health; there's nothing wrong with him.

A. You can ignore all his talk of being ill; he's actually perfectly healthy.

B. Try to avoid the subject of his health as I am tired of hearing all about his complaints.

C. Don't listen to him talking about his health; it's his favorite subject.

D. If you let him, he would talk only about his ill-health though actually he is quite healthy.

5. We had planned to walk right round the lake, but the heavy rain made this impossible.

A. In spite of the heavy rain we managed to walk half way round the lake as planned.

B. The heavy rain nearly prevented us from walking right round the lake.

C. We would have walked right round the lake even if it had rained heavily.

D. If it hadn't rained so heavily, we would have walked right round the lake.

Exercise 9. Choose the correct words in the box to complete the sentences.

widely related master inequality

movement accomplished pioneer increasingly

1. Hughes is one of the most _______ writers in American 20 literary history?

2. Albert Einstein was essentially all _____ to science meanwhile Leonardo Da Vinci was a

____ at art, architecture, invention, and several other areas.

3. Han Mac Tu was part of the new poetic __________ in Vietnam at the beginning of the 20th century.

4. Han Mac Tu is considered a ________ of romantic poetry in Vietnam.

5. During his time at University, Nelson Mandela became _______ aware of the racial

________ and injustice faced by non-white people.

6. Steve Jobs is ____ ____ recognized as a pioneer in the field of microcomputer revolution.

Exercise 10. Give the correct form of the words in the following sentences.

1. Doing things with ____________ will give us true happiness. The more we give away, the happier we are. GENEROUS

2. Tran Hung Dao was a great __________ to lure the enemy to enter deeply into his land, then attacked to destroy them. STRATEGY

3. Mother Teresa was a living saint who offered a great example and __________ to the world. INSPIRE

4. Zuckerberg was forced to shut his website down, but its immense ________ and controversy had made him consider its future potential. POPULAR

5. As the principal founder of Microsoft, Bill Gates is one of the most _______ and richest people on the planet. INFLUENCE

6. If Presley was considered a ________ and a rebellious figure, it just made him more popular with young listeners. CONTROVERSY

7. Stephen William Hawking got more ________ for his research and discoveries through his print and TV interviews. RECOGNINZE

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 1 nâng cao

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. D

2. D

3. C

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A

2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A

2. D

3. B

4. C

5. D

6. B

7. D

8. C

9. D

10. C

11. B

12. C

13. C

14. A

15. D

Exercise 4: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. B

2. D

3. A

4. D

5. C

Exercise 5: Give the correct form of the words in the following sentences

1. He wishes to straighten up and lead a _____respectable____ life. RESPECT

2. Doing things with ______generosity______ will give us true happiness. The more we give away, the happier we are. GENEROUS

3. Mother Teresa was a living saint who offered a great example and _____inspiration_____ to the world. INSPIRE

4. Do you know Professor Phan Huy Le whose great ____achievement_____ was his books on the history of Vietnam in the 19th century? ACHIEVE

5. To be successful takes hard work and _____dedication______. DEDICATE

Exercise 6: Indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

1. B

2. A

3. C

4. D

5. A

Exercise 7: Choose the word or phrase from the box that best fits the blank space in the following passage.

1 - prolific; 2 - like; 3 - breakthroughs; 4 - making;

5 - milestones; 6 - funded; 7 - revolutionary; 8 - won;

Exercise 8. Indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1 - D; 2 - A; 3 - C; 4 - A; 5 - D

Exercise 9. Choose the correct words in the box to complete the sentences.

1 - accomplished; 2 - related - master; 3 - movement;

4 - pioneer; 5 - increasingly - inequality; 6 - widely;

Exercise 10. Give the correct form of the words in the following sentences.

1. Doing things with ______generosity______ will give us true happiness. The more we give away, the happier we are. GENEROUS

2. Tran Hung Dao was a great _____strategist_____ to lure the enemy to enter deeply into his land, then attacked to destroy them. STRATEGY

3. Mother Teresa was a living saint who offered a great example and _____inspiration_____ to the world. INSPIRE

4. Zuckerberg was forced to shut his website down, but its immense _____popularity_____ and controversy had made him consider its future potential. POPULAR

5. As the principal founder of Microsoft, Bill Gates is one of the most ____influential____ and richest people on the planet. INFLUENCE

6. If Presley was considered a ____controversial____ and a rebellious figure, it just made him more popular with young listeners. CONTROVERSY

7. Stephen William Hawking got more ____recognition____ for his research and discoveries through his print and TV interviews. RECOGNINZE

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 1: Life stories nâng cao CÓ ĐÁP ÁN

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 1 nâng cao: Life Stories có đáp án. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 mới Unit 1 Life Stories, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
7 13.440
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm