Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health (số 2)

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 2 lớp 7

Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health (số 2) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Bài tập Word Form Tiếng Anh lớp 7 Unit 2 CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health (số 2)

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. headache

B. spread

C. health

D. weak

2. A. flu

B. sunburn

C. junk

D. much

3. A. wash

B. wear

C. wake

D. wrap

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. running

B. coughing

C. cycling

D. swimming

2. A. vegetables

B. fish

C. fried chicken

D. fruits

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Please wake me ________ at 5 and we will leave at 6 in the morning.

A. up

B. on

C. over

D. in

2. Fruit tastes good ________ it’s healthy for your body.

A. so

B. but

C. or

D. and

3. In order to have good ____________, you should eat lightly and laugh cheerfully.

A. spirit

B. body

C. health

D. mood

4. I forgot to wear a sun hat today and I got a__________________.

A. backache

B. headache

C. stomachache

D. earache

5. Watching too much television is not good _____________ your eyes.

A. at

B. for

C. with

D. to

6. He eats a lot of burger and chips so he’s putting on_____________.

A. weigh

B. weightless

C. weight

D. weighting

7. The Japanese eat a lot of fish instead of meat______________they are more healthy.

A. although

B. so

C. but

D. because

8. You can avoid some diseases by ___________ yourself clean.

A. looking

B. bringing

C. keeping

D. taking

9. When you have a temperature, you should drink more water and rest ___________.

A. least

B. less

C. most

D. more

10. When you have flu, you may have a cough and a ___________ nose.

A. following

B. noisy

C. runny

D. runing

Exercise 4: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. She ______________ (have) a sore throat, and she ______________ (cough) terribly now.

2. You should try ______________ (exercise) a couple times a week.

3. He keeps ______________ (sneeze), so I think he’s got a cold.

4. What ______________ (you/ do) tomorrow evening?

5. My mother doesn’t like ______________(eat) fast food.

Exercise 5: Supply the correct form of the words in brackets

1. ______________ can increase the risk of heart disease and diabetes. (obese)

2. I’m ______________ to shellfish, so I can’t eat lobster and shrimp. (allergy)

3. I got ______________ during my beach vacation. (sunburn)

Exercise 6: Choose the word which best fits each gap.

Breakfast is the (1) ______ important meal of the day. It provides the nutrients your body needs for good health, the calories it needs for (2) ______ and helps to maintain your blood sugar level. Studies have shown that people who don’t have breakfast have a low blood sugar level and are often slow, tired, hungry and (3) ______ to concentrate. Surprisingly, breakfast actually plays a part in weight control. It's easier to (4) ______ weight if you eat in the morning rather than later in the day. Dividing the day’s calories (5) ______ three meals helps take off weight more efficiently than (6) ______ breakfast and having two larger meals a day does.

1. A. healthy

B. tasty

C. main

D. most

2. A. strength

B. power

C. energy

D. effort

3. A. able

B. enable

C. unable

D. capable

4. A. lose

B. put

C. gain

D. drop

5. A. in

B. into

C. up

D. for

6. A. skipping

B. making

C. buying

D. serving

Exercise 7: Write sentences, using the words given

1. She/ often/ take/ paracetamol/ if/ she/ get / bad/ headache.

__________________________________

2. how many calories/ you/ bum/ do/ aerobics/ 2 hours?

__________________________________

3. getting/ enough/ sleep/ help/ students/ do/ their best/ the classroom.

__________________________________

Exercise 8: Read the text, then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

These are some easy habits that help you stay healthy and live longer.

Go for a jog

Exercise is key to good health. Aerobic activity, like running, is crucial for getting your blood pumping and your heart working. A recent study showed that people who run have 25 to 40 per cent reduced risk of early death, and live about three years longer.

Get more sun - but not too much

The “sunshine vitamin” – vitamin D, that is – has been shown to fight to disease, improve bone health, and prevent depression. Concerns over skin cancer are well-founded, and sunblock is generally a good idea. But getting 15 to 30 minutes of sun exposure a day should be adequate for vitamin D production.

Stress less

The impact of stress on our overall health is huge, so reducing stress is one way to lower our risk of many deadly diseases.

Eat more fruits and veggies

If you want to live longer, eat more fruits and vegetables. The vitamins, minerals, and most importantly, the fibre help control satiety so you do not need to eat much of the animal foods. High fibre diets promote lower cholesterol levels, and reduce the risk of heart disease and cancers such as colon cancer.

1. One of the most important things you can do to stay healthy is to exercise.

2. Vitamin D comes from the sun.

3. Getting too much sun can be harmful.

4. Stress doesn’t impact on your health.

5. Fruits and vegetables contain vitamins, minerals and fibre.

6. A high fibre diet can cause heart disease and colon cancer.

Exercise 9: Read the passage, and then answer the questions.

Everyone suffers from the common cold at some time or other. It isn’t a serious illness, but people spend a lot of money on medicine. The medicine can only relieve the symptoms. That is, it can make you cough less, make you feel better, and stop your nose running for a while. So far, there is no cure for the common cold and no medicine to prevent it. People also drink a lot of hot water with sugar, lemon juice. It helps provide them with a lot of vitamin C.

1. Why is the common cold very popular?

__________________________

2. Is the common cold a serious illness?

__________________________

3. What does the medicine help people with the common cold?

__________________________

4. Besides medicine, what do people do to make them feel better?

__________________________

5. Why is it useful?

__________________________

-The end-

Đáp án bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health (số 2)

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. D

2. A

3. D

Exercise 2: Choose the odd one out

1. B

2. C

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A

2. D

3. C

4. B

5. B

6. C

7. D

8. C

9. D

10. C

Exercise 4: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. She _____has______ (have) a sore throat, and she ______is coughing______ (cough) terribly now.

2. You should try _____to exercise_____ (exercise) a couple times a week.

3. He keeps _______sneezing_______ (sneeze), so I think he’s got a cold.

4. What ____are you doing_____ (you/ do) tomorrow evening?

5. My mother doesn’t like ______eating/ to eat______(eat) fast food.

Exercise 5: Supply the correct form of the words in brackets

1. ______Obesity________ can increase the risk of heart disease and diabetes. (obese)

2. I’m ______allergic________ to shellfish, so I can’t eat lobster and shrimp. (allergy)

3. I got _____sunburnt_________ during my beach vacation. (sunburn)

Exercise 6: Choose the word which best fits each gap.

1. D

2. C

3. C

4. A

5. B

6. A

Exercise 7: Write sentences, using the words given

1. She often takes paracetamol if she gets a bad headache.

2. How many calories do you burn doing aerobics for 2 hours?

3. Getting enough sleep helps students (to) do their best in the classroom.

Exercise 8: Read the text, then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

1. T

2. T

3. T

4. F

5. T

6. F

Exercise 9: Read the passage, and then answer the questions.

1. Because everyone suffers from the common cold at some time or other

2. No, it isn’t a serious illness

3. It can make you cough less, make you feel better, and stop your nose running for a while

4. People also drink a lot of water with sugar, lemon juice

5. Because it helps provide people with a lot of vitamin C

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health (số 2). Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
23 9.710
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm