Đề cương ôn tập tết Tiếng Anh 6 năm 2022

Bài tập ôn tập tết môn Tiếng Anh lớp 6

Đề ôn tập tết Tiếng Anh lớp 6 năm 2022 có đáp án được VnDoc sưu tầm và đăng tải. Đây là tài liệu tham khảo môn Tiếng Anh lớp 6 dành cho các bạn học sinh ôn tập, củng cố kiến thức, rèn luyện kĩ năng làm bài Tiếng Anh. Mời các bạn cùng tham khảo

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập THCS miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập lớp 6. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu mới nhất.

Đề cương ôn tập tết 2022 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án được VnDoc chia sẻ trên đây. Hy vọng với tài liệu này sẽ giúp ích cho các bạn học sinh lớp 6 có thêm tài liệu tham khảo, chuẩn bị tốt cho bài giảng sắp tới

Đề cương ôn tập tết Tiếng Anh 6 năm 2022

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently for the rest

1. A. this

B. think

C. thank

D. thieves

2. A. show

B. programme

C. sport

D. most

3. A. channel

B. game

C. national

D. relax

4. A. child

B. watch

C. chin

D. school

5. A. sit

B. in

C. if

D. fine

6. A. thirsty

B. than

C. therefore

D. those

7. A. newsreader

B. weather

C. week

D. leave

Exercise 2: Choose the correct answer A,B, C or D

1. It’s a fantastic _______. If you answer ten questions correctly, you can win a million pounds

A. fashion show

B. talk show

C. gameshow

D. reality show

2. The story was very interesting _________ very sad.

A. and

B. or

C. so

D. but

3. _________ does Sam watch the “Muppet Show”? - On every Sunday afternoon.

A. What

B. When

C. What time

D. How often

4. _________ television do you watch a day? - About two hours.

A. How long

B. How many

C. How much

D. How often

5. They invite special ___________ to appear in the show.

A. character

B. guests

C. foxes

D. audiences

6. The game show this week will test you general ___________about Amazon jungle.

A.schedule

B. knowledge

C. fact

D. adventure

7. Where are the children? They__________in the yard.

A.play

B. are playing

C. is playing

D. plays

8. The _________ like best is Xuan Bac.

A.comedy

B. comedian

C. fun

D. funny

9. __________ Mai and Lan are interested in listening to music.

A.Because

B. Both

C. Neither

D. So

10. I ____________ born on the first of May.

A. were

B. was

C. are

D. is

11. We ____________ to our friend last night.

A. spoke

B. speak

C. speaked

D. spoken

12. Millions of children around the world enjoy the cartoon because it can both __________ and __________ a young audience.

A. entertain - education

B. entertainment – education

C. entertainment - educate

D. entertain - educate

13. The football match is on at 2 am __________ I can't watch it.

A. so

B. although

C. but

D. then

14. "__________ is that TV programme directed by?" - "By a famous Vietnamese director."

A. What

B. Where

C. When

D. Who

15. Team sports are sometimes called _________ sports.

A. compete

B. competition

C. competitor

D. competitive

Exercise 3: Complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets

1. You should________ (do) your homework, instead of _________ (watch) TV before dinner.

2. She turned on the radio because she wanted ____________ (listen) to some music.

3. ____________ (you/ watch) the news on TV last night?

4. Which programme ____________ (Linda/ like) best?

5. My father never ____________ (watch) romantic films on television.

6. It (be) __________ a great film in 2001.

7. I (buy) __________ a ticket for the football match yesterday.

8. Our teacher (tell) _________ us to be quiet yesterday

9. I ____________ (see) the film last night but I ____________ (not like) it

10. A new series of wildlife programmes ____________ (be) on at 9 o’clock Monday evenings

Exercise 4: Complete the sentences with the correct question words

1. ___________ hours a day do you watch TV? - Three hours.

2. ___________ do you usually watch TV? - In the evening.

3. ___________ of TV programmes do you like to watch? - Sports, Music, and Cartoon.

4. ___________ is your favourite TV programme? - Cartoon.

5. ___________ do you watch TV? - Because it’s entertaining and educational.

6. ___________ is your favourite cartoon character? - Mickey Mouse.

Exercise 5: Read the story and decide if the sentences are true (T) or false (F)

On Saturday, Patricia was in the park when she saw a boy on a mountain bike. He was on the hill when suddenly he fell off his bike. Patricia ran over to help. "Where's my helmet?" he shouted. It was under a park bench so Patricia went to get it. Just then another boy ran past, took the boy's mountain bike and rode away. "Stop!" Patricia shouted. She ran after the other boy and stopped him. He got off the bike and ran away. Patricia took the bike back to the boy, "Thank you, Patricia," he said. "How do you know my name?" Patricia asked. "I live next to you," he said. "My name's Tom". On Sunday Tom left some flowers on her doorstep to say "thank you".

1. Patricia was in the street when she saw a boy on a mountain bike.

2. The boy fell off his bike.

3. Another boy rode away with his helmet.

4. Patricia stopped the other boy and took the bike back.

5. Tom gave Patricia a CD to say "thank you".

Exercise 6: Read the text and answer the questions.

Sun, Sea, and Sport

Australians love sport. They play it, they talk about it and they watch it on TV. Australian weather is perfect for sport, and there are thousands of great beaches, so swimming is very popular. The population of Australia is only about 20 million, but many of the best sportsmen and sportswomen in the world come from Australia.

Young people in Australia are very active. More than 60% of children go to sports clubs. They also do activities with friends such as skateboarding, cycling, and rollerblading.

The most popular sports for boys are football, swimming, Australian Rules football, tennis, cricket, basketball, rugby, martial arts, athletics, and hockey.

The most popular sports for girls are netball, swimming, tennis, basketball, gymnastics, football, athletics, martial arts, hockey, and horse riding.

1. What do Australians think of sport?

____________________________________

2. Why is swimming popular?

____________________________________

3. Which three sports are only popular with boys?

____________________________________

4. Which three sports are only popular with girls?

____________________________________

Exercise 7: Put the words in the correct order

1. go/ do/ weekend/ on/ always/ fishing/ parents/ their?

____________________________________

2. every/ play/ day/ badminton/ Lan/ does?

____________________________________

3. now/ doing/ she/ aerobics/ is.

____________________________________

4. children/ to/ movies/ do/ the/ how/ go/ the/ often?

____________________________________

5. often/ video/ the/ games/ plays/ Nam/ afternoon/ in.

____________________________________

6. start/ the/ game show/ what time/ does?

____________________________________

7. Liz/ go to/ how often/ does/ the cinema?

____________________________________

8. you/ watch/ do/ television/ usually/ when?

____________________________________

Exercise 8: Rewrite the following sentences, beginning as shown, so that the meaning stays the same

1. My brother plays football very well.

My brother is __________________________.

2. Mai likes playing badminton most.

Badminton is __________________________.

3. Sports and games are very important in children's lives.

Sports and games play ___________________.

4. Children take part in many after-school activities when school finishes.

Children do ___________________________.

5. Lan is very good at basketball.

Lan can ______________________________.

Exercise 9. Reorder the words to complete sentence.

1. accident / an / she’s / in / because / hospital / she / had.

_______________________________________

2. but / they / many / work / don’t / hours / they / have / money / much.

_______________________________________

3. asked / Paul / me / question, / a / replied / I / so.

_______________________________________

4. buy / I / peppers / potatoes. / and / tomatoes,

_______________________________________

5. them / apple / can / have / an / or/ a / . / She / have / both /. / She / mango / can’t / of

_______________________________________

6. can / piano /./ Karthik / play / but / he / play / the/ can’t / the/ violin

_______________________________________

7. hard-working / is / but / her / is / lazy / . / She / very / brother

_______________________________________

8. clever / is / and / beautiful / . / she

_______________________________________

9. shirt / can / the / blue / or / take / green / shirt/ . / You / the

_______________________________________

10. / am / sister / tall / I / short / . / My / is / but

_______________________________________

-The end-

Đáp án đề cương ôn tập tết Tiếng Anh 6 năm 2022

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently for the rest

1. A

2. C

3. B

4. D

5. D

6. A

7. B

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. D

3. D

4. A

5. B

6. B

7. B

8. B

9. B

10. B

11. A

12. D

13. A

14. D

15. D

Exercise 3: Complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets

1. do - watching

2. to listen

3. Did you watch

4. does Linda like

5. watches

6. was

7. bought

8. told

9. saw - didn’t like

10. is

Exercise 4: Complete the sentences with the correct question words

1. How many

2. When

3. What kind

4. What

5. Why

6. Who

Exercise 5: Read the story and decide if the sentences are true (T) or false (F)

1. F

2. T

3. F

4. T

5. F

Exercise 6: Read the text and answer the questions.

1. They love sport.

2. Because there are thousands of great beaches in Australia.

3. They are football, Australian Rules football, and cricket.

4. They are netball, gymnastics, and horse riding.

Exercise 7: Put the words in the correct order

1. Do their parents always go fishing on weekend?

2. Does Lan play badminton every day?

3. She is doing aerobics now.

4. How often do the children go to the movies?

5. Nam often plays video games in the afternoon

6. What time does the game show start?

7. How often does Liz go to the cinema?

8. When do you usually watch television?

Exercise 8: Rewrite the following sentences, beginning as shown, so that the meaning stays the same

1. My brother is a good football player.

2. Badminton is Mai’s favourite sport.

3. Sports and games play a very important part/ role in children’s lives.

4. Children do many after-school activities when school finishes.

5. Lan can play basketball very well.

Exercise 9. Reorder the words to complete sentence.

1. accident / an / she’s / in / because / hospital / she / had.

______She's in hospital because she had an accident._____

2. but / they / many / work / don’t / hours / they / have / money / much.

______They work many hours but they don't have much money.____

3. asked / Paul / me / question, / a / replied / I / so.

___Paul asked me a question, so I replied._____

4. buy / I / peppers / potatoes. / and / tomatoes,

____I buy tomatoes, peppers and potatoes._____

5. them / apple / can / have / an / or/ a / . / She / have / both /. / She / mango / can’t / of

_____She can have a mango or an apple. She can't have both of them.____

6. can / piano /./ Karthik / play / but / he / play / the/ can’t / the/ violin

____Karthik can play the piano but he can't play the violin.______

7. hard-working / is / but / her / is / lazy / . / She / very / brother

____She is very hard-working but her brother is lazy. _____

8. clever / is / and / beautiful / . / she

___She is clever and beautiful.______

9. shirt / can / the / blue / or / take / green / shirt/ . / You / the

____You can take the blue shirt or the green shirt.______

10. / am / sister / tall / I / short / . / My / is / but

_____My sister is tall. But I am short._______

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề cương ôn tập tết Tiếng Anh 6 năm 2022 có đáp án. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Tell your group about your favourite TV programme, Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 6 Unit 7.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 1.854
Sắp xếp theo
    Tiếng anh 6 Xem thêm