Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 2

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án

Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 2 dành cho học sinh lớp 10 đang chuẩn bị thi tuyển sinh, giúp các em phát triển tư duy, năng khiếu môn Tiếng Anh. Chúc các bạn đạt được điểm cao trong kì thi này nhé.

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Thanh Hóa năm học 2017 - 2018 Lần 2 (Đề B) có đáp án

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Hải Dương năm học 2017 - 2018

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 1

Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Đề 1

A. PHONETICS (1pt)

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently:

1. A. different B. world C. practiced D. disaster

2. A. pollute B. receipt C. species D. accept

3. A. clear B. bear C. hear D. near

II. Choose one word whose stress pattern is different:

4. A. promote B. attract C. trophy D. compete

5. A. develope B. introduce C. discover D. Prepare

B. Vocabulary and grammar (5pts)

I. Choose a, b, c or d that best completes each unfinished sentence(2pts)

1. You will not succeed .......................... working hard.

a. unless b. without c. if d. although

2. It was raining very ............. so I took my umbrella.

a. wet b. badly c. hard d. firmly

3. I .............. do that if I were you.

a. won't b. shan't c. wouldn't d. don't

4. You may borrow as many books as you like provided you show them to ............... is at the desk.

a. who b whom c. whoever d. which

5. I wish you ............. stop interrupting me whenever I speak.

a. did b. would c. might d. will

6. I wish I ........ more about the logistics of the expedition.

a. would know b. knew c. know d. can know

7. The little girl ............. when she fell.

a. hurt himself b. hurt herself c. has hurt d. hurt

8. Listen to what I am saying, ............................?

a. don't you b. do you c. did you d. will you

9. .................. this medicine, and you'll be well again.

a. Have b. Drink c. Eat d. Take

10. Yoko feels .................. again after her illness but she still cannot work ............. .

a. strong/ hardly b. strongly/ hard c. strongly/ hardly d. strong/ hard

II. Give the correct form of verbs in brackets: (2pts)

1. Listen to these students! What language they (speak) .......................?

2. What you (do) ............................. If you had a lot of money?

3. Did you advise Jane (join) .............................. in the Vietnamese speaking contest?

4. Who (carry) ............................. your bag when you climb Mount Phanxipang?

5. In Viet Nam, it (not snow) ............................. in winter except for Sa Pa and Lang Son.

6. We (always/ make) .................................. to work hard by our parents.

7. Their grandparents prefer (watch) ............................ basketball to playing ............................. it.

8. My friends (wait) ............................... for me when I got to the stadium.

9. Nothing (do) ................................ since he moved here.

10. To avoid (attack) .............................. again, the millionaire hired some guards.

III. Give the correct form of the words in the brackets (1pt)

1. Novelists are among the most _____ people in the world. (IMAGINE)

2. Secondary education is _____ and free in many countries. (COMPEL)

3. The song has _____ been selected for the Sea Games 22, Vietnam. (OFFICE)

4. . _____ are doing their best to make people aware of the danger of air pollution. (ENVIRONMENT)

5. Your father is a bit _____. I think he should go on a diet. (WEIGH)

C. Reading (2pts)

I. Read the passage then choose the best answer: (1pt)

Music influences people in different ways or the same person differently at different times. Music may seem to influence people differently. That is because people can react differently to the music. We are able to apply a choosing process to the music we hear. If someone hates jazz, then a jazz piece with a positive effect will probably not make him feel good. A happy song might appear to make an angry person angrier, yet it is not the music itself that is creating the anger; rather it is the positive effect of the music. The angry person does not want to accept the song's happy feeling: it points out his already existing anger, and makes that anger come to the surface. When a piece of music is played and we are listening to it, our body, mind, and feelings are being affected. The musicians of ancient cultures such as China, India, Turkey and Greece understood the effects of music. In fact, Pathagoras, in ancient Greece, introduced a whole science that concerned them. Because the musicians of these ancient cultures understood these effects, they created music that was positive, uplifting, and beneficial. Once the effects of music are better understood, the next step is to gain a better understanding of the music around us, and what effect it is actually having.

1. The text is about_____.

A. The science of music B. Understanding music

C. The effects of music on human feelings D. Music and an angry person

2. Music_____.

A. cannot be chosen B. affects everybody in the same way

C. affects us in different ways D. never make us angry

3. According to the text,_____.

A. Everybody likes jazz B. Jazz always makes us feel better

C. No one likes jazz D. a very angry person sometimes do not accept music

4. In ancient cultures, there used to be a science that concerned the effects of music in_____.

A. China B. India C. Turkey D. Greece

5. The word "Once" has a close meaning to_____.

A. on time B. when C. because D. if

II. Choose the best option to fill in each blank: (1 pt)

Environmental pollution is a term that refers to all the ways by (1).......man pollutes his surroundings. Man dirties the air with exhaust gases and smoke, contaminates the water with chemicals and other substances, and damages the (2) .....with too many fertilizers and pesticides. Man also pollutes his surroundings in various other ways. For example, people ruin natural beauty by scattering junk and litter on the land and in the water.

Environmental pollution is one of the most serious problems (3) .............. mankind today. Air, water, and soil are necessary to the survival of living things. Badly polluted air can cause illness, and even death. Polluted water kills fish and other (4) ....life. Pollution of soil reduces the amount of land that is available for growing food. Environmental pollution also brings ugliness (5) .......man's natural beautiful world.

1. A. that B. whom C. which D. whose

2. A. soil B. forest C. beach D. stream

3. A. faces B. faced C. to face D. facing

4. A. human B. marine C. animal D. plant

5. A. to B. on C. for D. in

IV. Writing: (2pts)

II. Rewrite each of the following sentences without changing its meaning: (1pts)

1. "Please sit down," the teacher said to me. => The teacher asked me ............................................................... .

2. I fell asleep because the film was boring. => The film was so .......................................................................... .

3. " What are you doing?", she asked me. => She wondered .................................................................................

4. I don't find it difficult to get up early in the morning. => I am used ....................................................................

5. They have given me two interesting books. => I .............................................................

Đáp án

Mỗi ý đúng được 0,2 điểm.

A. Phonetics: (1pt)

1. C 2. B 3. B 4. C 5. B

B. Vocabulary and grammar (5pts)

I.

1. b

2. c

3. c

4. c

5. b

6. b

7. b

8. d

9. d

10. d

II.

1.are they speaking 2. would you do

3. to join 4. will carry

5. doesn't snow 6. are always made

7. watching/ playing 8. were waiting

9. has been done 10. being attacked

III.

1. imaginative 2. compulsory

3. officially 4. Envirometalists 5. overweight

C. Reading (2pts)

I. 1. C 2. D 3. D 4. D 5. B

II. 1. C 2. A 3. D 4. B 5. A

D. Writing: (2pts)

I. Mistake: 1. A 2. B 3. B 4. D 5. C

II. Rewrite:

1. The teacher asked me to sit down.

2. The film was so boring that I fell asleep.

3. She wondered what I was doing.

4. I am used to getting up early in the morning.

5. I have been given two interesting books.

Đánh giá bài viết
1 3.864
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm