Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 9 tỉnh Đồng Nai có đáp án

Đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 2 có đáp án

Nhằm mục đích tiết kiệm hơn cho các bạn học sinh trong kì ôn luyện học kỳ 2, VnDoc.com xin chia sẻ đến các bạn Đề kiểm tra học kì 2 môn tiếng Anh lớp 9 tỉnh Đồng Nai năm 2021. Các bạn có thể tải miễn phí bộ đề thi này để làm tư liệu ôn tập thật hiệu quả.

* Xem thêm: Bộ đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2020 - 2021

A. LISTENING

I. Listen to a telephone call and then complete question 1 to 5. (1pt)

To: Diana From: Ian

Name of Hotel: (1) __________

Hotel Address: (2) ______________

Street Meeting starts at: (3) ______________

Bring: (4)________

Visit factory on: (5) ____________

II. These people are talking about the weather. Listen and choose the correct answer. (1pt)

6. Where is the new sport center?

A. Long Road

B. Bridge Street

C. Station Road

D. Green Road

7. What sports can't you do at the sports center?

A. tennis

B. table-tennis

C. volleyball

D. basketball

8. How much must Maria pay?

A. ₤14 a year

B. ₤30 a year

C. ₤55 a year

D. ₤15 a year

9. Which bus goes to the sports center?

A. number 10

B. number 16

C. number 60

D. number 6

10. When will Maria and Michael go to the sports center?

A. Tuesday

B. Monday

C. Friday

D. Wednesday

B. LANGUAGE FOCUS AND READING

I. Choose the best options to complete these sentences. (2 pts)

11. We think that Mother's Day should be celebrated ______.

A. nationwide

B. national

C. nationality

D. nation

12. Scientists are looking for an ___________ way to reduce energy consumption.

A. effectively

B. affection

C. effect

D. effective

13. Ha Noi will have temperatures ________ 250C and 270C.

A. between

B. in

C. with

D. at

14. There is too much traffic. ______, the air is polluted.

A. However

B. Since

C. Therefore

D. But

15. If you want to save money, you should reduce ________ of water your family uses.

A. the number

B. the amount

C. a number

D. a lots

16. David decided to continue with his studies for another two years.

A. get on

B. go on

C. carry out

D. turn off

17. Do you know the people ______live next door?

A. whom

B. whose

C. which

D. who

18. If Ba ________  here tomorrow, I will phone you.

A. come

B. will come

C. came

D. comes

19. Pick out the word that has the main stressed syllable different from that of the others.

A. innovation

B. ultimately

C. regularly

D. comfortable

20. Pick out the word that has the underlined part pronounced from the rest.

A. installed

B. dissolved

C. predicted

D. damaged

II. Complete this dialogue with the correct answer A, B, C, D, E, or F. there is one extra letter. (1.2 pts)

Allan: What should we do to prepare for a coming typhoon?

Bella: (21)_____

Allan: I agree with you. The market will be closed and no food will be available.

Bella: (22) ______

Allan: A ladder? what for?

Bella: (23) ______

Allan: Oh, I see. It will be raining hard.

Bella: (24) ______

Allan: That's a good idea. There may be a power cut.

Bella: (25) ______

Allan: that's right, the water pipes may be damaged by the typhoon.

Bella: (26) _____

III. Match the sentences (27-30) to the response (A-D). (0. 8 pt)

A. No, we shouldn't do that.

B. I'd love to

C. That's a good idea.

D. That's very kind of you.

27. Would you like to talk about how we're going to raise money for street children?

28. How about making posters on energy saving?

29. I think we should burn trash to reduce the amount of garbage.

30. Let me congratulate you on the first prize in the English speaking contest.

IV. Read this passage and choose the correct answer. Write A, B, C, or D on the answer sheet. (1 pt)

All around the world, families celebrate special days together. (31) for these days are as different as countries and the people who celebrate them. Some of these traditions may surprise you.

Families in most countries have a special day to celebrate mothers. In Serbia, this day is the second Sunday before Christmas. (32) that day, children sneak into their mother's bedroom and tie her feet together with ribbon (33) she can't get out of bed. Then they shout, "Mother's Day, Mother's Day! What will you pay to get away?" Then the mother gives them small treats and presents as payment so that her children "free" her.

On Mother's Day, one of the most popular family activities (34) to have the children cook the early morning meal. Then they serve the food to their mother while she is still in bed. They might clean the house or wash the dishes (35) their mother can have more time to relax.

V. Are the statements true or false? Read the text and write T or F on the answer sheet. (1 pt)

Solar energy is the key to our future. If we do not use it, our planet will not survive. We do not have enough resources on Earth to supply our energy needs. We are slowly using solar energy more. Most places you go in the world today you can see solar panels on people's houses. I hope that in the future, all houses will use solar power. It's so simple. In fact, it's free. All you have to do is pay for the solar panels and some other equipment, and then you have free energy. Research into solar energy is still in its early days. I think in the future it will be everywhere. We'll be able to buy solar panels from our local DIY store. I also think we'll be wearing clothes that provide solar power, and we'll be driving cars powered by solar energy.

36. If we do not use solar energy, our planet will not survive.

37. Resources on the Earth are enough to supply our energy needs.

38. The writer hope that in the future, all houses will use solar power.

39. You have to spend money on the solar panels, some other equipment, and the energy.

40. If you want to buy solar panels, you can go to the local DIY store.

C. WRITING

I. Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the original one. Write full sentences on the answer sheet. (1 pt)

Ex: The students often went to school by bus.

The students used to go to school by bus.

41. It's so hot. The children are playing soccer outside.

Although______________________________________________________.

42. What about going to school by bike instead of motorbike?

I think______________________________________________________.

43. Study harder or you won't pass the final exam.

If______________________________________________________.

44. John started collecting stamps five months ago.

John has____________________________________________________________.

45. The girl is very friendly. She lives next door to us.

The girl who______________________________________________________.

II. Between 50 and 70 words, write a speech on "how to reduce garbage" beginning with: Good morning ladies and gentleman. I'm Professor Roberts and today I'm............. (1 pt) You can use the cues given below or create your own ideas.

-collect plastic bags

-not keep solid waste with food waste

-put different kinds of waste in different places

(Make sure there are three main parts in your writing: Introduction, Body, and Conclusion.)

ĐÁP ÁN

A. LISTENING

I. Listen to a telephone call and then complete question 1 to 5. (1pt)

To: Diana

From: Ian

Name of Hotel: (1) _______The April________Hotel

Address: (2)________Leith______Street

Meeting starts at: (3)______10:20 A.M__________

Bring: (4)________the book________

Visit factory on: (5)_______Tuesday_______

II. These people are talking about the weather. Listen and choose the correct answer. (1pt)

6 - A; 7 - A; 8 - B; 9 - B; 10 - C;

B. LANGUAGE FOCUS AND READING

I. Choose the best options to complete these sentences. (2 pts)

11 - A; 12 - D; 13 - A; 14 - C; 15 - B;

16 - B; 17 - D; 18 - D; 19 - A; 20 - C;

II. Complete this dialogue with the correct answer A, B, C, D, E, or F. there is one extra letter. (1.2 pts)

21 - C; 22 - B; 23 - F; 24 - D; 25 - A; 26 - E;

III. Match the sentences (27-30) to the response (A-D). (0.8 pt)

27 - B; 28 - C; 29 - A; 30 - D;

IV. Read this passage and choose the correct answer. Write A, B, C, or D on the answer sheet. (1 pt)

31 - A; 32 - B; 33 - D; 34 - A; 35 - D;

V. Are the statements true or false? Read the text and write T or F on the answer sheet. (1 pt)

36 - T; 37 - F; 38 - T; 39 - F; 40 - T;

C. WRITING

I. Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the original one. Write full sentences on the answer sheet. (1 pt)

41 - Although it’s hot, the children are playing soccer outside

42 - I think we should go to school by bike instead of motorbike.

43 - If you don’t study harder, you won’t pass the final exam

If you study harder, you will pass the final exam

If you don’t study harder, you will fail the final exam.

44 - John has collected stamps for five months.

45 - The girl who lives next door to us is very friendly

Download đề thi và đáp án tại: Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 9 tỉnh Đồng Nai có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 6.749
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm