Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 2 trường THPT Chuyên Lê Quý Đôn, Điện Biên có đáp án

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 2 trường THPT Chuyên Lê Quý Đôn, Điện Biên có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn đánh giá năng lực kiến thức cũng như các kĩ năng cần thiết trước khi bước vào kì thi đại học. Chúc các bạn thành công!

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. about B. shout C. wounded D. count

Question 2: A. houses B. brashes C. hates D. places

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. danger B. invite C. enact D. enjoy

Question 4: A. available B. depression C. education D. majority

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 5: You may note down your qualifications and experience that can relate to the job.

A. put down B. hold down C. draw down D. jot down

Question 6: Many large corporations will be wiped out and millions of jobs will be lost.

A. escalated B. erased C. threatened D. eradicated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 7: On the whole, the rescue mission was well executed.

A. Infact B. In particular C. At once D. In general

Question 8: It’s difficult to tell him to give in because he is so big-headed.

A. wise B. generous C. modest D. arrogant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 9: What happened in that city were a reaction from city workers, including firemen and policemen who had been laid off from their jobs.

A. What happened B. were C. including D. their

Question 10: The Alaskan malamute, used extensively for pulling sleds, is closely related about the wolf.

A. used B. for pulling C. closely D. about

Question 11: In order to avoid to make mistakes, take your time and work carefully.

A. In order to B. to make C. take D. carefully

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 12: Who was the first person_______________ the South Pole?

A. whoreaches B. reaching C. to reach D. reached

Question 13: Thank you very much. I haven’t been to________ party for ages.

A. so enjoyable B. the so enjoyable C. so enjoyable a D. a so enjoyable

Question 14: A skilled___________ will help candidates feel relaxe.

A. interview B. interviewing C. interviewee D. interviewer

Question 15: The government devalued the currency to try to revive the ___________ economy.

A. developed B. stagnant C. dynamic D. stable

Question 16: Terry_______ in three movies already. I think he’ll be a star some day.

A. had appeared B. has appeared C. is appearing D. was appearing

Question 17: Narcissus bulbs_____________ at least three inches apart and covered with about four inches of well-drained soil.

A. should have been planted B. should be planting

C. must plant D. should be planted

Question 18: An endangered species is a__________ species danger of becoming extinct.population is so small that it is in species danger of becoming extinct.

A. whose B. which C. what D. who

Question 19: With this type of insurance, you’re buying_____________ of mind.

A. peace B. satisfaction C. calmness D. contentment

Question 20: There was hardly___________ money left in the bank account.

A. no more B. some C. no D. any

Question 21: Learning English isn’t so difficult, once you get________ it.

A. down to B. get off C. get on D. down with

Question 22: Mary hardly ever cooks,___________?

A. did she B. didn’tshe C. does she D. doesn't she

Question 23: She has made an_________ for the job as a nursery teacher because she likes children.

A. application B. applicating C. apply D. applicant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 24: Tim: "Let me wash the vegetable while you're preparing the meat."

- Linda: “_________________.”

A. OK. Thank you very much. B. Good idea. I'll do it for you.

C. Yes, please. But Ican manage. D. No problem.

Question 25: Sara: "How do you feel about his comment?"

- Mary: “_________________.”

A. Yes, it's a very good idea. B. I don't think he knew what he was saying.

C. I'm afraid I disagree with you. D. If you ask me, I feel tired.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

On April 3, 1972, a man came out of the Hilton hotel in Manhattan and started walking down the street. He stopped, (26)____________ his hand with a strange object in it, put it to his ear and started to talk into it. This was the beginning of mobile phone (27)___________, more than 30 years ago. That man was Motorola's project manager, Martin Cooper, who was (28)_____________his 34th birthday that day. The strange object was the first mobile phone, which was nicknamed "the shoe" because of its unusual (29)____________. Mr. Cooper had gone to New York to introduce the new phone. The first call he made was to his rival, Joe Engel at AT&T's research centre. Engel was responsible for the development of the radiophones for cars. "I called him and said that I was talking on a real mobile phone (30)___________ I was holding in my hand," said Cooper. "I don't remember what he said in reply, but I'm sure he wasn't happy." The quality of the call was very good, because although New York had only one base station at that time, it was being used by only one user - Martin Cooper.

Question 26:

A. pulled

B. raised

C. lifted

D. rose

Question 27:

A. past

B. times

C. history

D. story

Question 28:

A. making

B. driving

C. expecting

D. celebrating

Question 29:

A. kind

B. shape

C. type

D. symbol

Question 30:

A. that

B. when

C. as

D. how

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh

1-C

2-C

3-A

4-C

5-D

6-B

7-B

8-C

9-B

10-D

11-B

12-C

13-C

14-D

15-B

16-B

17-D

18-A

19-A

20-D

21-A

22-C

23-A

24-A

25-B

26-B

27-C

28-D

29-B

30-A

31-A

32-A

33-B

34-C

35-D

36-C

37-D

38-C

39-A

40-D

41-B

42-D

43-D

44-A

45-B

46-A

47-A

48-D

49-B

50-C

-----------

Đối với kì thi THPT Quốc gia thì luyện đề là một trong những hoạt động cần thiết và không thể bỏ qua để các bạn có thể tập dượt và đánh giá được khả năng của mình. Bên cạnh đó việc ôn luyện lý thuyết và bài tập theo mảng cụ thể, ví dụ như câu điều kiện, word form, trọng âm, trắc nghiệm ngữ pháp tiếng Anh, trắc nghiệm ..cũng rất hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao trong kì thi quan trọng này.

Đánh giá bài viết
1 2.231
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm